ריבוי רמקולים ושימושים בבית גדול
בבית גדול מאוד בו הסלון והמטבח הם בשטח פתוח. יש כוונה למערכת קולנוע ביתי ובנוסף לאפשרות לשמוע מוזיקה במטבח בפינת האוכל.
מה ההמלצה לכזאת מערכת? לעניות דעתי:
רסיבר אחד לסלון - עבור הקולנוע הביתי
רסיבר פשוט יותר - שישמש את שאר הבית (המטבח פינת האוכל והגינה)
האם יש רעיון טוב יותר? האם יש אפשרת לגרום לכך שאותו מקור (רסיבר) ישמש בשני הכובעים (קולנוע ביתי + השמעת מוזיקה ברחבי הבית)? האם יש מקור שתומך בריבוי רמקולים לאו דווא בתצורה של קולנוע ביתי, אלא סטריאו ?
אשמח לעצתכם עזרתכם בנושא,
תודה מראש!
מה ההמלצה לכזאת מערכת? לעניות דעתי:
רסיבר אחד לסלון - עבור הקולנוע הביתי
רסיבר פשוט יותר - שישמש את שאר הבית (המטבח פינת האוכל והגינה)
האם יש רעיון טוב יותר? האם יש אפשרת לגרום לכך שאותו מקור (רסיבר) ישמש בשני הכובעים (קולנוע ביתי + השמעת מוזיקה ברחבי הבית)? האם יש מקור שתומך בריבוי רמקולים לאו דווא בתצורה של קולנוע ביתי, אלא סטריאו ?
אשמח לעצתכם עזרתכם בנושא,
תודה מראש!
לא הגדרת תקציב
אך כל רסייוור אני מדגיש שהוא 7.1 תצורת רמקולים
בתקציב של 10000 ומעלה
יעמוד בכבוד מרובה בכל הדרישות שהזכרת
ויש גם בתקציב אף נחות יותר...
תוכל לעבוד במקביל בקונפיגורציה של 5.1 רמקולים לקולנוע ביתי בסלון
ומקביל סטריאו בפינת האוכל
אך כל רסייוור אני מדגיש שהוא 7.1 תצורת רמקולים
בתקציב של 10000 ומעלה
יעמוד בכבוד מרובה בכל הדרישות שהזכרת
ויש גם בתקציב אף נחות יותר...
תוכל לעבוד במקביל בקונפיגורציה של 5.1 רמקולים לקולנוע ביתי בסלון
ומקביל סטריאו בפינת האוכל
תודה לעונים.
תוכלו להרחיב על ZONE 2\3?
האם ניתן לחבר לרסיבר 7.1 כפי שציינתם יותר מ7.1 רמקולים? כלומר גם לHT וגם לרמקולים נוספים בבית?
לא ראיתי רסיבר שכזה שתומך בריבוי רמקולים. אשמח אם תוכלו להרחיב קצת בנושא וכיצד טכנית הדבר מבוצע (אילו תכונות עליי לחפש ברסיבר שיתמוך בגם וגם...)
שוב תודה!
תוכלו להרחיב על ZONE 2\3?
האם ניתן לחבר לרסיבר 7.1 כפי שציינתם יותר מ7.1 רמקולים? כלומר גם לHT וגם לרמקולים נוספים בבית?
לא ראיתי רסיבר שכזה שתומך בריבוי רמקולים. אשמח אם תוכלו להרחיב קצת בנושא וכיצד טכנית הדבר מבוצע (אילו תכונות עליי לחפש ברסיבר שיתמוך בגם וגם...)
שוב תודה!
מואיז
שים לב לבעייתיות שקיימת בחלק מהרסיברים בנושא. אני הייתי בדיוק במקום שלך לפני שנה וחצי ואחרי התלבטויות קניתי רסיבר ימאהה 3800. לדעתי רסיבר מעולה עם zone 2/3.
אבל - לפני חודש סוף סוף חיברתי אותו לזון 2, הפעלתי את המוזיקה שאני אוהב בעזרת ה׳ htpc האהוב שלי ולא שמעתי כלום....
אחרי הרבה בדיקות חיבורים וכו׳ נכנסתי קצת יותר עמוק להוראות והבנתי שהרסיבר שלי יודע לעשות הכל כמעט, אבל לא יודע למתג אות דיגיטלי (hdmi מהמחשב לרסיבר) לזון 2/3.
כלומר חיבור cd רגיל בסטריאו עובד מעולה, אבל כל הדיסקים שלי שנמצאים במחשב לא ניתן לשמוע אותם ללא מהפכות. לצערי אחרי שניסיתי כל מיני שיטות, כנראה שאני אקנה קופסא שמפצלת את הרמקולים הקידמיים...
רוני
שים לב לבעייתיות שקיימת בחלק מהרסיברים בנושא. אני הייתי בדיוק במקום שלך לפני שנה וחצי ואחרי התלבטויות קניתי רסיבר ימאהה 3800. לדעתי רסיבר מעולה עם zone 2/3.
אבל - לפני חודש סוף סוף חיברתי אותו לזון 2, הפעלתי את המוזיקה שאני אוהב בעזרת ה׳ htpc האהוב שלי ולא שמעתי כלום....
אחרי הרבה בדיקות חיבורים וכו׳ נכנסתי קצת יותר עמוק להוראות והבנתי שהרסיבר שלי יודע לעשות הכל כמעט, אבל לא יודע למתג אות דיגיטלי (hdmi מהמחשב לרסיבר) לזון 2/3.
כלומר חיבור cd רגיל בסטריאו עובד מעולה, אבל כל הדיסקים שלי שנמצאים במחשב לא ניתן לשמוע אותם ללא מהפכות. לצערי אחרי שניסיתי כל מיני שיטות, כנראה שאני אקנה קופסא שמפצלת את הרמקולים הקידמיים...
רוני
squeeze box
אצלי כל הדיסקים מאוכסנים על גבי המחשב ואני משתמש במספר מכשירי squeeze box 3
אחד נמצא בסלון ואחד בחדר שינה עם מגבר ורמקולים.
לדעתי זהו פתרון נח ביותר עבור האזנה למוזיקה במספר חדרים. חוסך כבילה מסובכת בין המגבר בסלון (שאצלי דרך אגב כן תומך ב 2 זונים) לחדרים אחרים.
תכונה יפה של ה squeeze box היא סנכרון בין מכשירים, כך שניתן לשמוע את אותו הדיסק בסלון ובחדר אחר בו זמנית בסנכרון מושלם (ניתן כמובן להפעיל ולבטל לפי הצורך), דבר יפה הוא שניתן להעביר שירים מכל חדר, כלומר עם לחצת PLAY בסלון ועברת לחדר אחר ניתן על ידי השלט של המכשיר בחדר השני להעביר שירים.
כמו כן, זהו פתרון אלחוטי, כך שלא צריך למשוך כבלים מהמגבר בסלו לחדרים אחרים.
אני מניח שלא צריך סאונד איכותי במיוחד בחדרים באחרים, ולכן ניתן להסתפק ברסיבר פשוט ביד שניה (500 עד 1000 ש"ח) או מגבר סטראו שישמש בחדר הנוסף לצורך הגברה.
בקיצור, פשוט להתקנה ומומלץ ביותר.
RXV1900 או 3900 יתנו פתרון יפה, המגבלה היא ב 1900 היא שאין הזרמת שירים מהרשת כמו ב 3900.
החיסרון ב 3900 שנדרש מסך בכל חדר על מנת לראות את רשימת האלבומים.
קח בחשבון שפתרון של רסיבר התומך ב 2 זונים ידרוש רכישת מקלט/משדר ל IR.
אחד נמצא בסלון ואחד בחדר שינה עם מגבר ורמקולים.
לדעתי זהו פתרון נח ביותר עבור האזנה למוזיקה במספר חדרים. חוסך כבילה מסובכת בין המגבר בסלון (שאצלי דרך אגב כן תומך ב 2 זונים) לחדרים אחרים.
תכונה יפה של ה squeeze box היא סנכרון בין מכשירים, כך שניתן לשמוע את אותו הדיסק בסלון ובחדר אחר בו זמנית בסנכרון מושלם (ניתן כמובן להפעיל ולבטל לפי הצורך), דבר יפה הוא שניתן להעביר שירים מכל חדר, כלומר עם לחצת PLAY בסלון ועברת לחדר אחר ניתן על ידי השלט של המכשיר בחדר השני להעביר שירים.
כמו כן, זהו פתרון אלחוטי, כך שלא צריך למשוך כבלים מהמגבר בסלו לחדרים אחרים.
אני מניח שלא צריך סאונד איכותי במיוחד בחדרים באחרים, ולכן ניתן להסתפק ברסיבר פשוט ביד שניה (500 עד 1000 ש"ח) או מגבר סטראו שישמש בחדר הנוסף לצורך הגברה.
בקיצור, פשוט להתקנה ומומלץ ביותר.
RXV1900 או 3900 יתנו פתרון יפה, המגבלה היא ב 1900 היא שאין הזרמת שירים מהרשת כמו ב 3900.
החיסרון ב 3900 שנדרש מסך בכל חדר על מנת לראות את רשימת האלבומים.
קח בחשבון שפתרון של רסיבר התומך ב 2 זונים ידרוש רכישת מקלט/משדר ל IR.