התלבטות לגבי רמקולי מולטימדיה למשרד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

שלום,

החלטתי סוף סוף לשדרג את הרמקולים במשרד מה"***" הטאיוואני שיש לי כרגע למשהו יותר איכותי. אני שומע בעיקר קלאסית וג'אז, אבל אוהב צליל מלא כך שרמקולים שיהיו חלשים בתדרים הנמוכים יפריעו לי. המשרד שלי מבודד אקוסטית היטב מהסביבה כך שגם פתרון עם סאב בהחלט בא בחשבון ולא יגרום לסילוקי ממקום העבודה ;) גודל המשרד כ-3.20X3.20 מ'.

קראתי את הסקירה המעניינת הזו ותהיתי עד כמה "האחים הקטנים" מסדרת SOLO3 יהיו נחותים יחסית ל-SOLO7.
מעבר לכך יש את עניין הגודל (183x550x212mm) - לשים אותם על שולחן משני עברי המסך נראה לי קצת דחוק - לא?

אלטרנטיבה שחבר המליץ לי היא ה-SoundSticks של Harman-Kardon. שמעתי אותם אצל החבר במשרד, והם באמת נשמעו לי טוב יחסית ל"רמקולים של מחשב" והבנתי שאפילו יש אודיופילים שממליצים עליהם. היתרון כמו כל סט 2.1 הוא שניתן לשים את הסאב על הרצפה או במקום מרוחק יותר, והרמקולים הקטנים קומפקטיים ומתאימים להצבה על השולחן.

מעבר לשתי האופציות הללו - האם יש סט שייתן את הקומפקטיות של ה-HK אבל צליל ברמה גבוהה יותר (בהנחה שמלבד הבסים ה-SOLO3 באמת טוב יותר), וכמובן באותו סדר גודל של מחיר (600-900 ש"ח)?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ה Soundsticks מרשימים אבל לדעתי קצת Over Priced, בעיקר בגלל היצרן והחזות שלהם.

תנסה לשמוע (למשל בחנויות באג) את ה Creatures III של JBL - מערכת 2.1 שלטעמי נותנת איכות מצוינת, ועולה חצי מהמערכת הקודמת.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #3 

uriler כתב:ה Soundsticks מרשימים אבל לדעתי קצת Over Priced, בעיקר בגלל היצרן והחזות שלהם.
...
תודה, uriler.
כשאתה אומר שהם "מרשימים" אתה מתכוון גם (בעיקר?) לאיכות הסאונד, או לעניין העיצובי?
העיצוב, כמה שהוא חשוב, פחות משחק אצלי תפקיד, ואיכות הצליל + פרקטיות בהצבת הרמקולים במשרד הם הפרמטרים החשובים. אני יכול לעמוד במחיר של ה-HK אם התמורה מבחינת הסאונד באמת טובה, אבל אם יש "מתחרה" עם סאונד באותה רמה (או יותר) ובמחיר נמוך יותר, כמובן שאבדוק (תודה על ההמלצה השניה ואני אבדוק גם את ה-JBL).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הם מרשימים באיכותם ובטווח שלהם, אבל לדעתי הם לא עד כדי כך יותר טובים ממערכות שעולות פחות (דוגמת ה Creatures).

אגב, הזינוק הגדול לדעתי ב 2.1 קטנים נעשה בתקציב כמעט כפול משלך, ל Bose Companion 3 שדי הדהימו אותי ביכולות שלהם.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #5 

uriler כתב:תנסה לשמוע (למשל בחנויות באג) את ה Creatures III של JBL - מערכת 2.1 שלטעמי נותנת איכות מצוינת, ועולה חצי מהמערכת הקודמת.
...
שוב תודה,

קראתי קצת ביקורות גולשים על ה-Creatures III של JBL, וביותר מידי ביקורות מופיעות תלונות על איכות ואמינות. חיבורים, כפתורים שיצאו מפעולה, רגישות לסביבה (אין כיסוי לרמקולים).

בנוסף מציינים שהרמקול מצטיין בבסים ובגבוהים, אבל לא מי יודע במיד-ריינג'.
אם זה באמת נכון, הרמקולים האלה אולי יהיו טובים למי ששומע היפ-הופ, אבל לג'אז ובעיקר למוסיקה קלאסית, זה חסרון רציני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”