קליה במכשיר פופקורן
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
pup26, קלה 100% מהבורונדי ותהנה.
הוא מעולה בחד-זני.
כשאתה בצפון, קנה לך זנים שישלימו את מה שיש:
1. קודם כל, בורונדי
2. נסה למצוא תימני. הוא דומה לבורונדי, אבל קצת שונה
3. מונסונד מאלאבאר (רובוסטה מהודו) או סומטרה מנדהלינג (ערביקה מאינדונזיה) - שניהם הפוכים למה שיש לך עכשיו, ויתנו את החלק המר והכבד לתערובת
4. גוואטמלה - מזכיר את הברזיל, אבל לטעמי עדיף עליו
שים לב שאת #3 ו-#4 אתה יכול להשיג אצל רוני בפ"ת במחיר טוב ובאיכות מעולה.
הוא מעולה בחד-זני.
כשאתה בצפון, קנה לך זנים שישלימו את מה שיש:
1. קודם כל, בורונדי
2. נסה למצוא תימני. הוא דומה לבורונדי, אבל קצת שונה
3. מונסונד מאלאבאר (רובוסטה מהודו) או סומטרה מנדהלינג (ערביקה מאינדונזיה) - שניהם הפוכים למה שיש לך עכשיו, ויתנו את החלק המר והכבד לתערובת
4. גוואטמלה - מזכיר את הברזיל, אבל לטעמי עדיף עליו
שים לב שאת #3 ו-#4 אתה יכול להשיג אצל רוני בפ"ת במחיר טוב ובאיכות מעולה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
האמת שעם מכשיר פופקורן אני לא ממליץ על רובוסטה - אלא אם אתה מתכוון לנסות קליה ממש כהה.
חוצמזה לפני שאתה מסתבך עם תערובות, וזה מסתבך עוד יותר במכשיר פופקורן בגלל קצב הקליה, קלה חד זני ותהנה
תגלה שרוב סוגי הקפה יצאו מצויין כשהם לבדם, וגם אלו שלא - עדיין יהיו מעניינים. הכי קל ופשוט להתחיל עם זנים מאמריקה - ברזיל, קולומביה, קוסטה ריקה, גווטמלה - קשה לפשל איתם ולקפה טעם של...קפה. במסגרת הזנים המעניינים, נסה אפריקאיים למיניהם, למשל בורונדי, זימבבווה ועוד.
חוצמזה לפני שאתה מסתבך עם תערובות, וזה מסתבך עוד יותר במכשיר פופקורן בגלל קצב הקליה, קלה חד זני ותהנה
תגלה שרוב סוגי הקפה יצאו מצויין כשהם לבדם, וגם אלו שלא - עדיין יהיו מעניינים. הכי קל ופשוט להתחיל עם זנים מאמריקה - ברזיל, קולומביה, קוסטה ריקה, גווטמלה - קשה לפשל איתם ולקפה טעם של...קפה. במסגרת הזנים המעניינים, נסה אפריקאיים למיניהם, למשל בורונדי, זימבבווה ועוד.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני ממליץ לך על קולומביה (סופרימו עדיף על אקסלסו) - זה קפה פשוט וטוב ורץ בכמויות במגזר.
אני עד עכשיו מפנטז על הקולומביה של איציק...
הירוק של רוני לא נראה ככה - הוא מדירוג יותר נמוך לדעתי. יש הרבה שבורים ומצורעים בירוק שלו.
אני עד עכשיו מפנטז על הקולומביה של איציק...
הירוק של רוני לא נראה ככה - הוא מדירוג יותר נמוך לדעתי. יש הרבה שבורים ומצורעים בירוק שלו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קולומביה הולך מצויין עם חלב, אבל לאספרסו - קצת פחות כי יש בו חמיצות שנעלמת רק בקליה כהה מאוד.
לדעתי ברזיל / גווטמלה עדיפים לאספרסו, ולקוסטה ריקה יש יותר אופי, ובכלל - האינדיאן פלנטיישן של אמיגו (שהוא גם לא יקר) הוא המומלץ מכולם מכל הנל כחד זני
לדעתי ברזיל / גווטמלה עדיפים לאספרסו, ולקוסטה ריקה יש יותר אופי, ובכלל - האינדיאן פלנטיישן של אמיגו (שהוא גם לא יקר) הוא המומלץ מכולם מכל הנל כחד זני
what's next?
אצלי קליה במכשיר פופקורן נמשכת כ- 3-4 דקות. אני מסיים לפי צבע פולים ולא הצלחתי לזהות את ההבדל בין פיצוץ ראשון ושני. הראשון מתחיל בערך לאחר 2:30-2:15 דקות. האם יש הפסקה בפיצוצים בין הראשון ושני או השני מתחיל מיד בהמשך של הראשון? האם יש עוד טיפים לזהות את נקודת הסיום?
אחרי הירוק של ״דאדא״ אני לא קונה באף מקום אחר.כפיר_ש כתב:תיזהר בפעם האחרונה שיוסי אמר משפט דומה שכרנו לו משאית ושלחנו אותו לדרך ............
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)