התלבטות בקשר ל- HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
GioraS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אני מתלבט בין קונפיגורציות:
1. אינטל H55 + I3-530
2. Athlon II X2\X3 + HD5450
3. Athlon II X2\X3 + GA-MA785GM (מפרט 2 + אופציה ל- X3 ובמידה ואצטרך bitstream של הפורמטים החדשים הוסיף לזה תמיכה בעתיד).

וגם מתלבט לגבי מערכת הפעלה. ברשותי XP וגם ויסטה אולטימט, כל אחת מותקנת על מחשב אחד, האם אני יכול להתקין על עוד מחשב ?, אם כן מה מהם כדאי או עדיף לינוקס (אובונטו בשביל בוקסי) או לקנות W7.

אני גם לא מבין כל כך את עיניין התמיכה בחומרה, אני מניח שאם אני ילך על לינוקס אז ה- DXVA לא ניתמך, מצד שני אינטל ו- ATI לא תומכים ב- VDPAU של לינוקס, האם זה חשוב או שיש תמיכת חומרה אחרת\יעשה בתוכנה ?

בשלב ראשון אני מתכנן להשתמש ב- HTPC להקרנת סרטים וסדרות (באמצעות BOXEE\XBMC). בשלב מאוחר יותר אולי גם כ- PVR, אני עדיין לא מכיר טוב את נושא ה- PVR. כיום יש לי יס-מקס, עוד חודשיים נגמרת לי ההתחייבות לבזק לתשתית אינטרנט אז אולי אני יעבור לטריפל של הוט, האם PVR יכול לתפקד כמו יס-מקס כלומר לראות ולהקליט ערוצים שונים בו-זמנית ?

תודה,
גיורא

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

אם לא נחוצה לך כרגע תמיכה בפורמטים חדשים (שגם ככה צריך בשביל זה להוריד קובץ ענק של 20-40 ג'יגה-בייט בשביל סרט אחד מסכן), הייתי הולך על אופצייה 3, ואז תמיד תוכל בעתיד לשדרג ע"H הוספת כרטיס מסך תומך, שמחירו רק יירד עם הזמן.

אם יש לך בבית רשיון לויסטה, אני הייתי הולך על הויסטה.
עם כרטיס PVR וממיר אחד לא תוכל לצפות בערוץ אחד ולהקליט מערוץ אחר בו זמנית. כן תוכל להקליט מערוץ אחד ולצפות בתוכן מוקלט או תוכן שהורדת בו זמנית.
כדי לצפות בערוץ אחד ולהקליט מערוץ אחר בו זמנית, תהיה חייב 2 ממירים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

GioraS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

המארזים במפרטים גדולים מידי לטעמי, למשהו יש המלצה למארז קומפקטי יותר ? (יכול לבוא בחשבון גם לפטופ לא יקר שיכול לשמש כ- HTPC)

הטלוויזיה שיש לי היא פלזמה סמסונג Q91, בזמנו הייתה בעיית תאימות בין HTPC ופלזמה, בגלל הפיקסלים המלבניים שהיו אז בפלזמות, אני לא זוכר אם הבעיה הייתה כללית או רק עם מדיה-סנטר, האם הבעיה קיימת גם היום ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אין בעייה ממשית עם פיקסלים מלבניים. זה ניתן לפתרון ע"י שימוש בפרמטר Pixel Aspect Ratio בתפריט ה-Resize של הגדרות ה-FFDShow, אותו אתה שם על 4:3 במקום 1:1.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

GioraS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני נוטה ל- HTPC מבוסס על לוח-אם Zotac H55-ITX (פרופיל Mini-ITX) ומעבד I3-530, מה דעתכם ?

איזה מארז/ספק אתם ממלצים ?

שבוע טוב,
גיורא

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

המארז הזה יכול להתאים:
http://www.antec.com/Detail.bok?no=728