גיל מינימלי מומלץ למשחקי מלחמה מולטיפלייר

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
locus פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הי
מבקש לקבל ממכם המלצה על גיל מינימלי שמומלץ להתחיל ולשחק במשחקי מלחמה ברשת (הבן מבקש).
ראיתי לדוגמא את counter strike zero וגם את american army 2.5
רציתי להתקין לבן שלי...אבל אני לא בטוח שזה מתאים לגיל שלו (בן 11) מבחינת רמת המורכבות/אלימות של המשחק.
כמו כן אני מעדיף משחק שיהיה אפשר לשחק גם על המחשב ולא רק ברשת.

המלצות יתקבלו בברכה

תודה

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

אני חושב ש11 זה צעיר מדי למשחקים האלה.

בנוסף, אני חושב שכדאי, גם כשהוא מתחיל לשחק, לשבת ולדבר איתו על הדברים האלה. הייתה פעם כתבה על אבא שהבן שלו ביקש ממנו לשחק במשחק לחימה כזה - האבא נתן לילד לקרוא את אמנת ז'נבה, הם ישבו ודיברו עליה, ואחר כך האבא הסכים שהילד ישחק במשחק, אבל רק כל זמן שהוא לא עובר על העקרונות של האמנה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

השאלה היא אם הילד שלך מבין ויודע מה זה טוב ורע - מה מותר ואסור
אני גדלתי ושיחקתי בכל משחק שרציתי
ואני חושב שבאמת שיחקתי בכל משחק אלים אפשרי - וכך גם אחותי.
חוץ מלדרוס אנשים ולהכות לפעמים עוברי אורח - אני לא אלים בכלל ;)
וברצינות - אם אתה סומך עליו - אפשר לתת לו הכל, תבדוק איתו שהוא מבין מה הולך

מבחינת מורכבות - כל אחד יכול להסתדר - רק שהוא צריך להכנס לשרתים הפחות מקצועיים כי אחרת הוא ישתגע תוך כמה דקות כי פשוט יקרעו לו תצורה :)
חלק ממשחקי הFPS (ירי ממבט ראשון) - יש להם גם משחק יחיד - כלומר במחשב לבד וחלק אין.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73285
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #4 

Malcontent כתב:ואחר כך האבא הסכים שהילד ישחק במשחק, אבל רק כל זמן שהוא לא עובר על העקרונות של האמנה.
...
:lol:

MAL - הפעם זה לא רק סמיילי, הפעם אפילו הבת שלי הציצה לחדר על מנת להבין למה התפרצתי בצחוק רועם :wink:
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 16/03/2010 17:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

Itay_Pollak כתב:השאלה היא אם הילד שלך מבין ויודע מה זה טוב ורע - מה מותר ואסור
אני גדלתי ושיחקתי בכל משחק שרציתי
ואני חושב שבאמת שיחקתי בכל משחק אלים אפשרי - וכך גם אחותי.
חוץ מלדרוס אנשים ולהכות לפעמים עוברי אורח - אני לא אלים בכלל ;)
וברצינות - אם אתה סומך עליו - אפשר לתת לו הכל, תבדוק איתו שהוא מבין מה הולך
...
בדיוק. למרות שאני חושב ש 11 זה קצת צעיר מידיי לטעמי, אתה בתור אביו אמור לדעת מי הילד שלך וכמה זה ישפיע עליו. יתרה מזו, לדעתי חינוך מהבית ואופיו של האדם ישפיעו הרבה הרבה יותר ממשחק אלים. גם אני כל החיים שלי שיחקתי ב"משחקים אלימים" (גם בנערותי) ואי אפשר להגיד עליי שאני אדם אלים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

איתי - אל תשכח שהמשחקים פעם היו הרבה פחות אלימים מהמשחקים היום - והרבה פחות מציאותיים. כשאתה רואה ערימת פיקסלים עורפת לערימת פיסקלים אחרת את הראש, קשה להגיד שבאמת הייתה פה אלימות קשה. כשאתה רואה אנשים שנראים כמעט אמיתיים הורגים אחד את השני בדרכים שנראות משכנעות - יש אלימות הרבה יותר רצינית.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #7 

ועל אלימות בטלווזיה אתה גם מקפיד כך ?
אני גם גדלתי ללא פיקוח על המשחקים ששחקתי בהם וללא הגבלות בתחום ומגיל הרבה יותר צעיר מ 11, לא חושב שזה מה שעשה אותי דפוק :) , בכל אופן מעולם לא ניסתי לירות או לדרוס אנשים.
לא חושב שיהיה הבדל מבחינת ההשפעה אם תבחר במשחק אלים שבואתה חייל אמריקאי מאשר משחק שבו אתה __________ (תחליף למה שבא לך)

על ענייני מורכבות - לילדים יש נטיה להסתדר עם הדברים האלה הרבה יותר טוב מאיתנו וגם אם הם לא מבינים דברים הם פשוט מתעלמים מהאספקטים שהם לא מבינים.

אם הוא עדיין לא שיחק במשחקים לשחקן יחיד על המחשב אני לא חושב שיש לו מה לחפש במשחקי רשת בשלב הזה אלא אם מדובר על לשחק עם חברים שלו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

לא יודע - החל ממורטל קומבט - שלדעתי אחותי לא הייתה יותר מגיל הבן של השואל - שם הוצאת לאנשים את עמוד השדרה/הלב, דם היה משפריץ וכד' - ועד למשחק שאני כבר לא זוכר את שמו - שהייתי נוהג באיזה רכב ומקבל כמה שיותר נקודות על הרס והרג, הטירה הנאצית כפי שקראנו לזה בזמנו - גם אז היו משחקים אלימים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אין ספק שהאקטים האלימים בעבר היו כמו האקטים האלימים היום. ההבדל הוא במה שרואים - פעם ראית ערימת פיקסלים זועקת "מיי ליבן", היום אתה רואה בן אדם מת. הזכרתי קטע מסויים בשירשור אחר אבל אני חושב שהוא רלוונטי גם לכאן - יש קטע קרוב לסוף של MW2 שבו אתה עושה סנפלינג, תופס מישהו בגרון ותוקע בו סכין, ואז אתם מסתכלים אחד לשני בעיניים בזמן שהוא מפרפר ומת. לא היה שום דבר דומה לזה באף משחק ששיחקתי בו בתור ילד, ושיחקתי בכל המשחקים שהזכרת ואחרים.

ולשי - אני עדיין לא אבא (תן לי שבוע-שבועיים ואני אטפל גם בזה :lol: ) אז אני לא יכול להגיד כמה אני מקפיד על אלימות בטלויזיה, אבל אני לא מכיר אפילו תכנית טלויזיה אחת שבה יש את רמות האלימות שיש במשחקים בימינו. רוב סדרות הטלויזיה מתבססות על אינטראקציה בין אנשים או על סיפור - משחקי מחשב מבוססים על פתרון קונפליקטים בדרכים אלימות. משחק שכל מה שיש בו זה סיפור עלול להיות משעמם (למרות ש Heavy Rain דווקא מקבל אחלה ביקורות).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

MAL - תתחיל לראות SPARTACUS ואני מבטיח לך שההודעה האחרונה שלך תהיה לא רלוונטית :wink:

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

זה בהחלט נושא כבד ורציני שאין לו תשובה חד משמעית - נורא תלוי בנפשות הפועלות ובדעות שלהן.
אני חובב משחקי מחשב - שיחקתי בהם מגיל צעיר וכמו רבים וטובים כאן לא יצאתי פסיכופט אלים (עד כדי)
עם כל זאת היום המשחקים אלימים יותר בזכות עצמם ובזכות הגרפיקה שהשתפרה - לא הייתי רוצה שהבן הרך שלי יחשף לאלימות שכזאת ( COD, KZ2 וכו )
עם זאת יש משחקים שכוללים אלימות באופן פחות בוטה ( ללא איברים כרותים, גרונות משוספים ושפריצים של דם ) אולי קרבות של רובוטים ?
המורכבות של המשחק לא נראית לי מחסום - הילדים כיום מיומנים הרבה יותר מגיל צעיר.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #12 

איתי, carmageddon זה בטח המשחק שאתה מנסה להזכר בו, משחק ענק.

בתור ילד לא ראיתי ערמת פיקסלים, ראיתי אנשים וראיתי דם וראיתי את כל מה שהפקיסלים האלה ייצגו.מבחינת גרפיקה הרי בעוד 15-20 שנה יגידו גם על המשחקים של היום דברים דומים (אולי בניסוח יחליפו את פיקסלים לפוליגונים )

בטלווזיה (סדרות וסרטים) יש גם המון אלימות, לא רואה הבדל גדול מבחינת כמות האלימות אולי חוץ מהתכיפות שלה. למעשה בטלווזיה לעיתים יותר קרובות עושים מהרע גיבור או דמות טובה- גם סדרות איכות כמו סופרנוס ודקסטר חוגגות את העניין הזה (כמובן שקיים גם במשחקי מחשב, אבל מאחר שבסרטים יש יותר סיפור ואינראקציה זה באמת מקבל משקל גדול יותר)

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #13 

אני אתן דווקא מחשבה מצד אחר.
את נושא האלימות די "טחנו" פה ואמרו את רוב מה שאני חושב (חוץ מזה שבנוסף לכך - אם על משחק כתוב 18+ שזה לא קורה ברוב המשחקים - אתה כנראה לא צריך לתת אותו לבן שלך - כמו GOD OF WAR , GTA וכו).

אני אתן לך אספק אחר - האונליין.
בניגוד למשחק אוףליין שאתה שומר ומכבה , משחק אונליין הוא הרבה יותר חברתי , ותמיד יש עם מי לשחק ועם מי לדבר ותמיד ירצו עוד חברה שישחק איתם וזה ימשך בצורות שאין לך שליטה (אח"כ - תסביר לבן שלך למה הוא צריך לעזוב את ה"אימון" CSS שלו בשביל שיעורי בית כשכל ה"חברים שלו" אונליין).

את זה אני אומר מניסיון של אחרי הקטן בCS בזמנו (כשהוא היה משחק בקלאנים) ושל חברים אחרי במשחקים אונליין שונים (ואני עדיין לא מדבר אפילו על WOW ששם זה בכלל טרגדיה).

תן לו לשחק באופליין - אונליין לדעתי - זו בעיה שאתה לא רוצה להכנס אליה עם בגרות וניהול זמן ברמה של בן 11.

ליביו

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

תודה שבלול - הזכרת לי נשכחות... :)

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #15 

תלוי איך הוא.
אני בן 17 עכשיו ומאז ומתמיד אני משחק במה שאני רוצה (אבא שלי היה משחק DOOM והייתי מפחד מזה רצח).
אח שלי עכשיו בן 11 והוא גם משחק מה שהוא רוצה כבר איזה 5 שנים, כולל GTA וCOD
אם הוא יודע להבחין בין טוב לרע אז אין בעיה.

locus פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

לא האמנתי שהנושא יעורר עניין וטעיתי.
אני בטח לא יתקין אצלו משחקים שמוגדרים 18+ זה ברור.
התקנתי לו אתמול Americas Army 2.2, בכוונה התקנתי גרסה ישנה, זה גם יהיה קל יותר למחשב להריץ (מחשב בן 3).
אני חושב שהיות והמשחק בן 6 הוא יהיה גם פחות גרפי, וכמו כן, ניתן לקנפג (ולשמור ע"י סיסמא) את השפה והאם יהיה דם.
בנוסף ראיתי שיש אפשרות להרבה שלבים של אימון עוד לפני בכלל שמתחברים לרשת.
תודה לכולכם על התגובות.
גדי

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”