עוד כותרת פופוליסטית של YNET או התחמקות של משרד האוצר?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73285
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3160 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3856031,00.html

ראיתי את הכתבה הבאה וחשבתי לעצמי "הי - איזה אנשים רעים יושבים במשרד האוצר". כמה שניות אח"כ המח הישר חזר לתפקד וראיתי את החצאי ציטוטים שהביא YNET מפי משרד האוצר, הרבה מאוד נקודות ומעט מאוד תוכן, שגורם לי לחשוב שלא צינזרו סתם את התגובות ושיש דברים בגו, או עוד דרך של YNET ליצור כותרת/כתבה צהובה. מה דעתכם? יש פהמישהו שמבין בתחום ויכול לשפוך אור על הנושא?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

בא נתחיל 1 1 :
1 - גידול משמעותי בהוצאות של מעסיקי הנקיון = חלק מזה זה לובי (אני אגע בזה בסעיף הבא ), אבל חלק מזה זה גם בעיה כי אז ינסו לתחמן את המערכת
2 - חשש מזליגה לשומרים = רוב העובדים של הנקיון הם עובדים של חברות שמירה , שכמו שהם מעסיקים שומרים לאתרים של אחרים , הם גם מספקים שירותי נקיון לאותם אתרים . החשש הוא שהשומרים שיראו את המשכורת של עובדי הנקיון ירצו גם
הבעיה בשני הסעיפים האלו שגם המכרזים של האוצר עצמו , מניחים שהעובדים האלו יקבלו את שכר המינימום , אם המחירים יעלו , אזי החברות יאללצו להעלות תעריפים , וזה אומר שגם המדינה תיאלץ לשלם יותר כסף .
כמו כן ברור הוא שהמצב היום נוח מאוד לבעלי החברות . הענף הזה מגלגל סכומים מאוד גבוהים של כסף , כי כמעט כול מקום ציבורי נזקק לשומרים ולמנקים , כך שברור שלבעלי החברות השולטות (שאחת מהן אפילו נשלטת ע"י תאגיד עולמי ולא ע"י המייסדים הישראלים ), משקיעים המון מאמץ לבלום את זה

3 - הגדלת הצריכה , אני אגדיר את זה ככה , אם האוצר העיז לומר את זה , אזי או שהם פושעים ארורים ואכזריים שנשלטים ע"י הון שלטון , או שהם הכלכלנים המטומטמים ביותר העולם , ברפובלקית בננות הכי גרועה , לא היו אומרים את השטות המטומטמת הזו .
מדינת ישראל זקוקה מאוד להגדלת הצריכה של השכבות החלשות , חלק גדול מהמיתון שיגיע כאשר האוצר האמיקאי ינסה לגמול את המשק מהזרמת ההון שלו , יהיה בעקבות צריכה נמוכה מידי של האזרחים שם . זה שחושבים כאן שהעליה בתל"ג היא בגלל יצוא של היי טק , שוכחים שתל"ג הוא גם שירותים , וברגע שהשכבות החלשות מוצאיות יותר , זה הוצאה שנשארת במשק (כי הם לא קונים כ"כ מוצרי יבוא , מה שהופך את היצוא של ההייטק לפחות "שווה ), וזה הוצאה שגוררת יותר תעסוקה של אנשים ומפעלים שמספקים כאלו דברים .
לבוא היום ולומר שבמצב הכלכלי אני רוצה להקטין את הצריכה ע"י פגיע בשכבות החלשות זה או טימטום קולוסאלי או אכזריות לשמה

4 - בהחלט יש אפשרות שמגזרים נוספים ידרשו תוספות שכר . אני לא ממש חושב שכולם יקבלו , אבל אני גם לא ממש חושב שזה באמת אסון כזה גדול , חוץ אולי מהכיסים של השועלים השמנים , ושומרי האינטרסים שלהם באוצר

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

אני יכול לומר לך שקרן נויבך עסקה לאחרונה בנושא הזה בהרחבה (כהרגלה) בתכנית "סדר יום" ברשת ב' בבוקר. הנקודות שעולות בכתבה הוזכרו גם שם, והן חלק ממסמך רשמי שחתום עליו פקיד מהאוצר. האבסורד שבנימוקים הללו הוצג גם שם. לסיכום, לא נראה לי שזו סתם כותרת של ynet אלא מראה מאוד לא מחמיאה לתפיסת העולם המעוותת של משרד האוצר.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

truejoker כתב: כמו כן ברור הוא שהמצב היום נוח מאוד לבעלי החברות . הענף הזה מגלגל סכומים מאוד גבוהים של כסף , כי כמעט כול מקום ציבורי נזקק לשומרים ולמנקים , כך שברור שלבעלי החברות השולטות (שאחת מהן אפילו נשלטת ע"י תאגיד עולמי ולא ע"י המייסדים הישראלים ), משקיעים המון מאמץ לבלום את זה
...
דווקא באותו משדר ברדיו היה נציג של החברות שדווקא תומכות בהעלאת השכר. ברור שיש להם אינטרס משלהם בנושא, והם לא פועלים מתוך פילנטרופיות, אבל רק כדי להעמיד דברים על דיוקם...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

אם אני מנהל חברה כזו ואני נמצא בראיון ואני אגיד משהו נגד , עדיף שלמחרת היום אעשה חראקירי .
שים עצמך בנעליים של אותו מנהל , ותחשוב על הסד שבו הוא נמצא , ותגיד לי שאתה היית אומר משהו אחר

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הוא לא היה שם בתור מגיב אלא בתור אחד שממילא פועל לקידום הנושא.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”