בדיקות מוצרים - מחיר?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #1 

באתר כיום ביקורות המוצרים אינן מלוות במחיר המוצר הסופי לצרכן, והדבר גורר לא מעט תגובות שליליות.

ההסבר שלנו הוא פשוט - אם המחיר יצויין, הדיון יהיה על עלות המכשיר, ועל כך שהיבואנים גנבים ושב-EBAY אפשר להשיג את זה ב-20 דולר, וכו' וכו'.

הדגש שלנו הוא תמיד על המכשיר, ואנחנו נותנים לכל אחד לברר את המחיר בעצמו (אלא אם כן יש מבצע על המכשיר באתר).

אם כן נצרף מחיר, איזה אחד?

האם ראוי שנצרף את המחיר הרשמי של היבואן, או מחיר הרחוב, או המחיר בארה"ב או באנגליה? האם הדבר יעורר שוב שרשורים אין סופיים על נושא התמחור?

מעניין לשמוע את דעתכם בנושא.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

מחיר המוצר הוא חלק בלתי נפרד מהמוצר וכמובן שבמשפט זה לא גיליתי את אמריקה אבל כוונתי שחובה לפרסם את מחיר המוצר כי בסופו של דבר המטרה הסופית של שחרור המוצר לביקורת והסקירה עליו היא שיקנו אותו כמובן כל אחד בהתאם לצרכיו , מאחר ורוב חבריי הפורום לא " פראיירים " ולא מפחדים מהזמנות מחו"ל אם זה שווה את ההפרש אולי שירשורים מעין אלו יגרמו לשינוי אצל היבואן , ויותר מזה גם חלק מהחברים פה יידעו את שאר האנשים לגבי האופציות הזולות ביותר, לכן אני רואה את השירשורים האלו כמבורכים מעבר לזה שהם לא נמשכים יותר מידי כי גם לאנשים נמאס לומר שהיבואנים גנבים וכו, ובסופו של דבר הדיון מסתכם באופציה הכי זולה להשיג את המוצר שמפורסם וזה לדעתי גם אחת ממטרות האתר ( אם אני לא טועה ) , וכמובן שלדעתי צריך לפרסם את מחיר הרחוב.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

לדעתי דווקא רצוי לפרסם את מחיר היבואן.
מחיר זה ייתן תחושה של סדר גודל למוצר הנדון.
מחיר נמוך מהמחיר הרשמי של היבואן כל אחד יכול להשיג ואת מחיר הרחוב לא כל אחד יוכל לקבל ואז הוא ירגיש "שעבדו עליו" פה באתר.

בסה"כ כמו שנרשם כבר אתר זה לא מתיימר להיות זאפ ולפרסם את המחירים הנמוכים ביותר

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

guyezra

לעיתים המחיר הרשמי של היבואן תלוש מהמציאות וזו לא הדרך לקבל סדר גודל של מחיר, דווקא את מחיר הרחוב כל אחד יכול להשיג , אכן אתר זה לא מתיימר להיות זאפ שדרך אגב בדרך כלל המחירים אצלו הם לא הנמוכים ביותר אבל בעזרת החברים פה מתגלות הרבה אופציות וחנויות להשיג מחירים זולים ביותר.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

בYnet יש דרך לא מאוד נפוצה, שאולי תוכל להתאים לאתר.
הם פשוט מקשרים לזאפ במקום לכתוב את המחיר של המוצר, במידה והמוצר לא נמצא בזאפ אפשר לקשר לPriceGrabber.com או למנוע דומה.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

עופר, בגדול אני חושב שהגישה שלך נכונה.

אבל אני מבקש להציע יוצאים מהכלל:
1. כאשר המבקר מוצא שהמוצר נותן תמורה ראויה לציון למחירו (לטוב ולרע).
2. כאשר מדובר על מוצר שקשה להשיג אומדן על מחירו בארץ ע"י שיטוט באינטרנט (זאפ וכאלה). כך ימנעו מצבים שבו קורא יצטרך לכתת רגליו לחנויות רק על מנת להחליט האם המוצר בכלל רלוונטי עבורו.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

עופר
אני חושב שלא צריך לערבב שמחה בשמחה.
זה אתר מקצועי ועינייני וכמו שנאמר ע"י לירון "יש אנשים פה רציניים" שלא מפחדים להביא מוצר מחו"ל או לעשות סקר שוק
וגם אם צריך לשאול באתר הזה לדיעות על ה"מחיר" שהם השיגו למוצר .
איזה מחיר תיתן למוצר ? מחיר יבואן - לא תמיד רלוונטי , מחיר רחוב - של איזה חנות? (זה לא יהיה פרסומת?).
מחיר חו"ל - לא תמיד רלוונטי לכולם , מחירון זאפ - מחירון לא רציני תמיד אפשר להשיג יותר זול , רק נותן כיוון מה יותר יקר ממה.
חוץ מזה שברגע שתתחילו לפרסם מחירים כמות התלונות מצד "העוסקים בתחום" תעלה משמעותית , אף פעם לא יהיה שוויון במחירי החנויות ותמיד זה לא ימצא חן בעניי מישהו .
אל תשכח את הלוגו שלך "איננו קשורים מסחרית למבצעים שבאתר - הם באחריות ובטיפול החנויות שנותנות אותן בלבד".
ברגע שתפרסמו מחירים אתם תהיו קשורים מסחרית לגופים שונים גם אם זה למראית עין בלבד.
לכן אני חושב שאת האתר צריך להשאיר במתכונתו הנוכחית ואת המחירים להשאיר לאתרי השוואות המחירים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #8 

(עופר, אחזור פה על מה שכתבתי לך בעבר בעקבות איזה ביקורת ללא מחיר)

בהחלט לכתוב מחיר, פשוט כשירות לקורא שיידע באיזה סדר גודל מדובר. הרי עצם המאמר הוא שירות לקורא, אז למה דווקא את פיסת המידע המאוד רלוונטית על המחיר לצנזר?
אם כן נצרף מחיר, איזה אחד?
...
אתה הפנית אותי בזמנו לFroogle, אז פשוט כדאי לצטט את טווח המחירים שמקבלים שם (תוך אזכור המקור). אני שוב מדגיש שמה שחסר זה סדר גודל של מחיר, לא מחיר אופטימלי ולא מחיר יבואן. על ידי ציטוט מפרוגל אתה גם מרחיק ממך חלק מה"סכנות" שאתה בצדק חושש מהן.
אם המחיר יצויין, הדיון יהיה על עלות המכשיר
...
לדעתי החשש שלך פה לא מוצדק אבל גם אם נניח שאתה צודק, אם על זה רוצים אנשים לדון אז על זה ידונו, מה רע בכך? למרות שהאתר לא צריך להיות דמוקרטי, פה דווקא צריך לתת לעם לדבר.
משה

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

לדעתי מחיר המוצר הרשמי הוא חלק בלתי נפרד מהסקירה

שליחה #9 

ומאד רלוונטי להתרשמות מהמוצר, כאשר cost /performance הוא חלק מהותי מהערכה.

בביקורת הרמקולים שכתבתי רשמתי את מחיר הרמקול ע"י היבואן בארץ ואת מחיר המוצר בחו"ל.

וכמו שאומרים היום, "ושהציבור ישפוט ...".
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

לדעתי צריך לפרסם את ה MSRP ו/או Street Price בארה"ב.
כך אפשר לקבל מושג לגבי עלות המוצר יחסית למוצרים אחרים בשוק ומצד שני בלי ליצור מהומה בין החנויות/יבואנים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

מס' הדעות כאן הוא כמספר המשתתפים בדיון :(

נדון בנושא מחדש.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

oferlaor כתב:מס' הדעות כאן הוא כמספר המשתתפים בדיון :(

נדון בנושא מחדש.
...
עופר,
אתה לא מדייק. אני ספרתי רוב ברור של 5 מול 2 (ההצעה של shaked אני סופר כ"נמנע") בעד כתיבת מחיר. הסוגייה איזה מחיר לכתוב היא סוגייה משנית ולא כל כך קריטית כל עוד מציינים מאיפה המחיר המצוטט לקוח.
משה

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #13 

אומרים שאם אתה שואל סוכן מכירות של רולס-רויס מה מחיר המכונית, ברור מיד שזה לא הרכב שמתאים לך.

אז אני לא קונה רולס-רויס. מבחינתי, מחירו של הציוד הוא בלתי נפרד מתכונותיו הטכניות. אני תמיד משקלל תכונות לעומת מחיר.

בנושא הזה אני תומך ב moco.
זה נכון שכתיבת מחיר המוצר אולי בעיתית כלפי היבואנים אבל גם בחירת המוצר עצמו לבדיקה (לעומת אי בחירה של מוצרים אחרים) יוצרת בעקיפין אפליה.

אם זה היה תלוי בי, הייתי מפרסם את מחירו של המוצר כמו שהוא נמכר אצל היבואן/חנות שנתנה את המוצר לבדיקה. בכל מקרה מודים לנותן המוצר ומאזכרים את שמו בכתבה.
אם זה נקנה בחו"ל, אז כמובן לתת את מחיר הקניה בחו"ל.

אני מבין שעפר חושש שהדיון לאחר פרסום המאמר או הביקורת תתמקד במחיר ולא בתכונות הטכניות של המוצר, וזה בחלקו הגיוני כיוון שאין אפשרות לנתק בין מחיר לאיכות.

עפר- תן לזה צ'אנס :wink: .
מוטי

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

עפר,
כדאי לדעתי בכל סקירה לצרף לינק לזאפ כמחיר רחוב ולציין את המחיר הרשמי של היבואן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

moco

אתה אומר, תגיד מחיר, לא משנה איזה מחיר (כי יש 10 מחירים שונים).

אז איזה מחיר לכתוב, סתם מחיר שאני מוצא מהאינטרנט?

אין לי בעיה להתחיל ולהכניס מחירים, כל עוד שברור שאם הפוקוס הופך להיות המחיר, אז פשוט נפסיק.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

אני חושב שבהחלט צריך לפרסם את מחיר המומלץ ע"י היבואן
כמו שלירון אמר - לגבי המחירים הזולים יותר תמיד נוכל לקבל המלצות מהחברים בפורום...
בשביל לדעת אם מחיר עבור מוצר מסוים הוא מחיר טוב אנחנו צריכים לבחון את המחירים של אותו המוצר
המחיר של המוצר בחנות מסויימת בהשוואה לחנויות אחרות.

בכדי לדעת אם המחיר הוא טוב אנחנו צריכים לדעת מה המחיר ה'אמיתי' שמומלץ ורק אז נוכל להשוות ולהשיג מחיר יותר זול...
מי שרוצה שיחפש בעצמו מחיר טוב יותר ממה שממולץ ע"י היצרן\יבואן (בשביל המלצות יש את ההודעות הפרטיות)

בנוגע לאיכות המכשיר או המפרט שלו זה כבר סיפור אחר - פה החברים המקצועיים בפורום נכנסים לתמונה וזו המטרה של הפורום.

הפורום הוא מקצועי בלבד (לא נדון כאן על מחירים)

צריך לפרסם את המחיר המומלץ בלבד ולא את המחיר הנמוך שניתן למצוא בחנות שנמצאת בסוף העולם כי הקונה יגיע עד לחנות
שבה נאמר שהמחיר הוא זול מאוד ואז יגלה שהמוצר תקול\מזויף\או לא קיים בכלל במלאי, ואז המוכר ינסה לדחוף לו מוצר אחר.

קח לדוגמא את שוק הרכב.
גם במשומשים וגם בחדשים יש מחיר מומלץ ע"י שמאי רכב ומי שרוצה לקנות את הרכב עושה את חיפוש המחירים בעצמו ואז הוא
מחליט איזה רכב לקנות בהתאם למפרט הטכני.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

oferlaor כתב:moco
אתה אומר, תגיד מחיר, לא משנה איזה מחיר (כי יש 10 מחירים שונים).
...
עופר,
אתה קצת שם מילים בפי 8O , לא התכוונתי שכל פעם תשים סתם משהו.
אני הצעתי לתת את הטווח של פרוגל, וגם זה בגלל שפעם כתבת שהקורא יכול ללכת לפרוגל.
אחרים הציעו מדינויות אחרות.
מה שאני אומר שזה לא ממש משנה על איזה מדיניות תחליט, אבל כדאי שתהיה קונסיסטנטית ולא כל פעם משהו אחר.
הכי חשוב, זה שתציין מה המקור , לדוגמא: "טווח מחירים לפי אתר פרוגל הוא" או "מחיר הרשמי של היבואן הוא" או "המחיר הכי זול שsanchez מצא בeBay הוא :-) " (סתאם). זה מסיר מעליך אחריות ומדגיש שרק עשית שירות לקורא וחסכת לו קצת זמן.
כל עוד שברור שאם הפוקוס הופך להיות המחיר, אז פשוט נפסיק.
...
אני לא חושב שיש חשש כזה וגם אני אתאכזב אם זה מה שיקרה, אך אם זה מה שיקרה, כנראה שזה נושא שמאוד קריטי למתדיינים.
משה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

לגבי המחיר של היבואן, זה פשוט אומר שאני צריך לרדוף אחרי היבואן או חנויות ולברר מחירים. אני כבר מודיע שזה לא משהו שאני אישית מתכנן לעשות...

moco,
אני לא חושב שיש חשש כזה וגם אני אתאכזב אם זה מה שיקרה, אך אם זה מה שיקרה, כנראה שזה נושא שמאוד קריטי למתדיינים
...
יכול להיות, אבל לא תמיד צריך לתת לעם את מה שהוא חושב שהוא רוצה... אני בטוח שמרבית האנשים שהיו בודקים את האתר היו מעדיפים שהוא יהיה פשוט יותר, ויותר מכוון למתחילים. האם זה אומר שצריך לכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר? ברור שלא...

בכל מקרה, קיבלתי את הערכתכם ואנסה לעשות זאת כשאפשר (פעמים רבות היבואן פשוט לא נותן לי מחיר, או שהוא אפילו לא יודע אותו עדיין בשלב הבדיקה...).

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #19 

ייתכן ויש בעיה עם פרסום מחיר מקומי.
אבל לפחות לתת מחיר SSRP בחול לא צריכה להיות בעיה.
שאר הקומבינות של EBAY וכו' מי שכבר רוצה הוא יתאמץ וימצא.

כמובן שלקבל לפחות מחיר רישמי בארץ היה נחמד.
אם יש "מחיר רחוב" אמיתי אז בכלל סבבה.

אבל אפילו אם נדע SSRP מחול כבר נדע לאיזו מגירה לשייך את המוצר.

בכל מקרה רק שיהיה ברור - אחרי כל כתבה יש עשרות או אולי אפילו מאות אנשים שרצים ל-FROOGLE כדי לבדוק כמה לאזעזל עולה המוצר שעופר דיבר עליו............

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

croc

חחח

אפשר רק לקוות :)