מגבר ב1,000 - 2,000 ש"ח?
ממה שאני מבין, אני זקוק לסט רמקולים ומגבר. אני באמת לא יודע מה טוב בשוק היום, לא ברמקולים ולא במגברים.
בגדול, אני חושב שתקציב של 4,000 ש"ח למגבר ולרמקולים זה מספיק. אף על פי כך שזה די מטופש שאני זקוק למכשיר נוסף שעולה בדיוק מה שעלו לי הרמקולים.. רק כדי שאני אוכל להשתמש בהם. הרי אם אני קונה רק אותם, בעצם קניתי מחזיקי ניירות יפים, נכון?
אשמח מאוד לעצות!
בגדול, אני חושב שתקציב של 4,000 ש"ח למגבר ולרמקולים זה מספיק. אף על פי כך שזה די מטופש שאני זקוק למכשיר נוסף שעולה בדיוק מה שעלו לי הרמקולים.. רק כדי שאני אוכל להשתמש בהם. הרי אם אני קונה רק אותם, בעצם קניתי מחזיקי ניירות יפים, נכון?
אשמח מאוד לעצות!
לא הבנתי, כבר יש לך רמקולים (ואם כן, איזה?) ואתה זקוק רק למגבר?
מה הצרכים שלך, מוסיקה או קולנוע ביתי (צפייה בסרטים)?
מה גודל החלל המיועד למערכת?
התקציב שלך מוגבל יחסית, ויספיק למכשיר חדש די בסיסי. יתכן ויהיה עדיף לך לבדוק מכשיר מתקדם יותר בלוחות יד שנייה.
מה הצרכים שלך, מוסיקה או קולנוע ביתי (צפייה בסרטים)?
מה גודל החלל המיועד למערכת?
התקציב שלך מוגבל יחסית, ויספיק למכשיר חדש די בסיסי. יתכן ויהיה עדיף לך לבדוק מכשיר מתקדם יותר בלוחות יד שנייה.
הדעות שאתה מביע פה דומות למישהו שנכנס לפורום באתר מכוניות ויגיד לכולם להוא לא מבין במה הרכבים שונים אחד מהשני, הם ר' מעבירים אותך מנקודה אחת לאחרת
בסופו של דבר, מה שאת מחפש זה ייעוץ בקנייה של מגבר ורמקולים יחדיו ב 4000 ש"ח או מגבר ב 1000-2000 כמו שרשמת בכותרת? יד2 זו אופציה ? מה הצרכים/שימושים?כמה רמקולים? איזה סוג רמקולים אתה רוצה (רצפתיים/סטליטיים/מדפיים)? מה גודל החדר וכו' ... חסר פרטים
גם תציין איזה רמקולים יש לך כרגע, אולי אפשר לשלב להם משהו, זה שהם ישנים לא אומר כלום.
בסופו של דבר, מה שאת מחפש זה ייעוץ בקנייה של מגבר ורמקולים יחדיו ב 4000 ש"ח או מגבר ב 1000-2000 כמו שרשמת בכותרת? יד2 זו אופציה ? מה הצרכים/שימושים?כמה רמקולים? איזה סוג רמקולים אתה רוצה (רצפתיים/סטליטיים/מדפיים)? מה גודל החדר וכו' ... חסר פרטים
גם תציין איזה רמקולים יש לך כרגע, אולי אפשר לשלב להם משהו, זה שהם ישנים לא אומר כלום.
לא צריך להגזים. יש לי HD600 וG500, ואני שומע רק FLAC.שבלול כתב:הדעות שאתה מביע פה דומות למישהו שנכנס לפורום באתר מכוניות ויגיד לכולם להוא לא מבין במה הרכבים שונים אחד מהשני, הם ר' מעבירים אותך מנקודה אחת לאחרת
גם תציין איזה רמקולים יש לך כרגע, אולי אפשר לשלב להם משהו, זה שהם ישנים לא אומר כלום....
יותר נכון לומר שאני אוסף מכוניות מירוץ ישנות, ואני רוצה לדעת מה טוב בדגמי הג'יפים החדשים, משום שאין לי איתן ניסיון.
יד2 אופציה, אבל אני לא סומך על אנשים עד כדי לחסוך ~20%.
אני מעוניין להשתמש בזה עם מקרן TW5500 על מסך 130 אינטש. אני מדמיין שהכי יפה יהיה שניים גדולים (גבוהים) בכל צד של המסך, אופציה לאחד באמצע, ושניים מאחורה.
החדר די גדול, אבל יותר ארוך מרחב. הקטע בין המקרן למסך הוא בערך 4 מטרים. כל האיזור של הישיבה הוא עוד 4 מטרים אורך (יענו ריבוע). אבל, כל החדר (סלון) הוא מעל 10 מטרים (יענו עוד מטר עד החלון ועוד 5 מטרים עד הסוף השני של החדר).
כרגע, יש לי BOSE Acoustimass 10, שאלו חמישה רמקולים עם שני ספיקרים כל אחד שמתכווננים כך שאחד יכול לפנות לכיוון האחר מחברו המחובר אליו. הם עובדים מצויין, אבל אין לי מגבר ולכן אין לי איך להשתמש בהם. הסיבה היחידה שאני הייתי רוצה חדשים היא שאלו לא כמו הקדמיים הגבוהים שאני עכשיו רוצה. אבל כן, אפשר אולי לקנות שניים קדמיים ולהשתמש בשאר כאחוריים עם מגבר של 7 רמקולים.. או שאני יעשה עם שניים שימוש במקום אחר (שזו אופציה).
בכל מקרה - תודה רבה!
בתקציב הזה למגבר אתה יכול ללכת על אונקיו 307 או משהו דומה אבל מאיך שזה נשמע אתה צריך רסיבר עם יותר פיצ'רים שיעלה יותר
אתה איש מיוחד, מצד אחד שומע רק FLAC מצד שני מקטר שמגבר זה עניין מטופש.
אם מישהו מוריד רק 20% על זה שהוא יד2 אין ספק שאין לך מה לחפש אצלו, ההפרשים לרב הרבה יותר גדולים
אם מישהו מוריד רק 20% על זה שהוא יד2 אין ספק שאין לך מה לחפש אצלו, ההפרשים לרב הרבה יותר גדולים
אני לא רואה איך זה קשור, אבל אני אקבל את המחמאה.שבלול כתב:בתקציב הזה למגבר אתה יכול ללכת על אונקיו 307 או משהו דומה אבל מאיך שזה נשמע אתה צריך רסיבר עם יותר פיצ'רים שיעלה יותר
אם מישהו מוריד רק 20% על זה שהוא יד2 אין ספק שאין לך מה לחפש אצלו, ההפרשים לרב הרבה יותר גדולים...
אני שומע FLAC דרך הHD600 שלי ולפעמים דרך הרמקולים G500 שבאים עם סאב וופר שכולל בתוכו מגבר.
לפי דעתי הצנועה, מגבר הוא בסך הכל הכלי שמעביר חשמל פשוט לרמקולים. אולי אני טועה אבל כל השאר די לא קשור כאשר אני בכל מקרה משתמש בזה דרך המחשב ודרך כרטיס הקול היקר שלי.
ולגבי המגבר - אתה רוצה להרוס לי את היום? גם כמעט 2,000 שקל וגם לא מספיק "פיצ'רים"? נו באמת..
נוסף, אין לי שום צורך להריץ וידאו דרך המגבר/רסיבר.
כן, בהחלט יש כאן חוסר איזון
בהערה שלי מקודם הקשר הוא שאתה שומע רק FLAC אני מניח שבגלל האיכות הגבוהה שלהם ואתה מתעלם מזה שהמגבר מכתיב את איכות הסאונד שמגיעה אל הרמקולים.
למה שתוותר על וידאו ברסיבר ? אתה לא הולך לחבר את המקורות שלך ב HDMI לרסיבר ?
אני גם לא ממש בטוח איפה יושב ה G500 במשוואה ומה אתה רוצה לעשות עם ה BOSE ואיך צברת את כל הציוד הזה עד היום בלי שום מגבר ועם כזו גישה מזלזלת במגברים
בכל אופן אני כבר די אבוד פה ויותר מפריע ממה שאני עוזר, אז אלך לשבת בצד ואחכה שדברים יתבהרו
בהערה שלי מקודם הקשר הוא שאתה שומע רק FLAC אני מניח שבגלל האיכות הגבוהה שלהם ואתה מתעלם מזה שהמגבר מכתיב את איכות הסאונד שמגיעה אל הרמקולים.
אני גם לא ממש בטוח איפה יושב ה G500 במשוואה ומה אתה רוצה לעשות עם ה BOSE ואיך צברת את כל הציוד הזה עד היום בלי שום מגבר ועם כזו גישה מזלזלת במגברים
בכל אופן אני כבר די אבוד פה ויותר מפריע ממה שאני עוזר, אז אלך לשבת בצד ואחכה שדברים יתבהרו
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כמה שאלות (אני, כמו שבלול, מנסה להבין...) -
1. לאן ה HD600 מחוברות?
2. מה הקשר של ה G500 (אם אני מבין נכון, אתה מדבר על הרמקולים 5.1 של קריאייטיב)?
3. איזה מקורות אתה מתכוון להשתמש לוידאו?
4. כיצד אתה מתכוון להתחבר לרסיבר ולמקרן?
ושאלה מבחינת איזון - יש לך אוזניות ב 1,000 ש"ח+, אתה מדבר על מקרן ב 18K (בערך) אבל לרסיבר + רמקולים אתה מקציב 4K?
1. לאן ה HD600 מחוברות?
ושאלה מבחינת איזון - יש לך אוזניות ב 1,000 ש"ח+, אתה מדבר על מקרן ב 18K (בערך) אבל לרסיבר + רמקולים אתה מקציב 4K?
די פשוט. אני מוציא כל כך הרבה על המקרן, כך שלא נשאר לי להוציא יותר מסכום מסויים על הרמקולים.sufgi123 כתב:קצת לא מסתדר לי התקציב שאתה רוצה להוציא על מקרן (TW5500) לעומת ההשקעה ברסיבר וברמקולים.
אני יודע שאין קשר בין המערכות אבל בכל זאת ......
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
Track,
אני חושב שכדאי לך לעבור שוב על מערכת השיקולים שלך.
נכון שלמקרן יש אפקט "וואו" מטורף, אבל עבור חלל גדול כפי שתיארת דע שלצליל יש אפקט לא פחות משמעותי, ואם תתפשר פה משמעותית (ובתקציב שציינת - זו פשרה משמעותית) אתה תפסיד הרבה מהחוויה.
כמו כן - לא ענית על השאלות האחרות שלי, החשובות להמלצות שיינתנו לך.
נכון שלמקרן יש אפקט "וואו" מטורף, אבל עבור חלל גדול כפי שתיארת דע שלצליל יש אפקט לא פחות משמעותי, ואם תתפשר פה משמעותית (ובתקציב שציינת - זו פשרה משמעותית) אתה תפסיד הרבה מהחוויה.
כמו כן - לא ענית על השאלות האחרות שלי, החשובות להמלצות שיינתנו לך.
האם דברים צריכים להיות 100% ברורים כדי שתיתן לי המלצה למגבר ורמקולים במחיר שביקשתי?שבלול כתב:כן, בהחלט יש כאן חוסר איזון![]()
בכל אופן אני כבר די אבוד פה ויותר מפריע ממה שאני עוזר, אז אלך לשבת בצד ואחכה שדברים יתבהרו...
אני לא *מתעלם* מכך שהמגבר מכתיב את איכות הסאונד, אני מתנגד לכך. לפי דעתי, הוא רק מעביר להם חשמל. כל מי שרוצה להוכיח לי אחרת, מוזמן בנחמדות.
למה שאני אחבר את המקורות שלי לרסיבר? מה זה נותן לי? שוב, אני מסיק שאני מבין בכלל מה זה רסיבר.
הG500 יושבים בחדר אחר, מחוברים למחשב, משום שהם רמקולים למחשב.
הBOSEאים נקנו על ידי ההורים שלי לפני 10 שנים, עם מגבר מסויים של Pioneer, והוא הפסיק לעבוד לפני שנתיים.
בשמחה.uriler כתב:כמה שאלות (אני, כמו שבלול, מנסה להבין...) -
1. לאן ה HD600 מחוברות?
ושאלה מבחינת איזון - יש לך אוזניות ב 1,000 ש"ח+, אתה מדבר על מקרן ב 18K (בערך) אבל לרסיבר + רמקולים אתה מקציב 4K?...
1.הHD600 מחוברות למחשב (אותו אחד עם הG500) ישירות לכרטיס המסך בנוי X-Fi. ניסיתי למצוא מגבר זול זמן רב, אבל לא מצאתי.
2. אני מקווה שעכשיו אתה מבין, וכן אתה צודק לגמרי.
3. רק מקור אחד - מחשב HTPC עם נגן Blu-ray בתוכו.
4. לפי דעתי הלא מגובשת, הרסיבר חסר משמעות והמגבר רק מגביר את העוצמיות של הרמקולים.. יענו הוא ספק כוח.
כן, כבר הסברתי את הסיבה לכך. יותר אכפת לי מה"בום" מאשר האיכות - הרי יש לי אזניות לכך ואני כמובן לא אמצא רמקולים באיכות של הHD600 בתקציב אפילו פי שתיים.
הכל בזמנו, חברי.uriler כתב:Track,
כמו כן - לא ענית על השאלות האחרות שלי, החשובות להמלצות שיינתנו לך....
אני לא סתם איזה איש קטן שהכל חדש לו. מבחינת וידאו, תתקשה למצוא בן אדם שיודע יותר ממני. למקרן אין אפקט "וואו", אלא שהוא התכלית של שנים של חזון וחשיבה קפדנית שמניב סוף סוף את חויית הצפייה הטובה ביותר שקיימת כיום. אבל אני אכן מקווה שכל האנשים הקטנים באמת יגידו "וואו" כשיראו את מה שאני בונה.
אולי בשבילך יש לו אפקט לא פחות משמעותי, אבל לא בשבילי. אני לא מצליח לשים לב להבדל בין הHD555 לHD600 או אפילו לרמקולים הישנים שלי. כך שזה באמת לא כל כך חשוב. ואני לא קונה רמקולים, אני קודם כך צריך מגבר על מנת שאוכל להשתמש ברמקולים שכבר יש לי. אחר כך, אולי אקנה עוד, בין אם זה רק שניים קדמיים או סט שלם.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
לרגע לא טענתי שאתה "איש קטן", אבל לדעתי אתה יוצא מנקודת יציאה שגויה.
אוזניות אינן רמקולים. HD 555 אינן אוזניות רעות, וכפי שאני בטוח שתרגיש הבדל בין ה HD 600 ל DJ1 של פנסוניק (בלי להעליב אותן, למחירן הן סבירות בהחלט) - אתה תרגיש הבדל בין מגבר בסיסי מינוס לבין רסיבר מבית טוב, שייתן לך מה שאתה צריך.
בכל מקרה, אני שומר על דעתי שכפי שהשקעת ולמדת בוידאו, תעשה זאת גם לגבי הרסיבר, שהינו לב המערכת.
אני בדיוק כותב עכשיו יחד עם חבר נוסף באתר מאמר שיסביר את מהות הרסיבר וכל מידע הרקע - אבל זה ייקח עוד זמן עד הפרסום (לצערי, תקופה עמוסה).
אוזניות אינן רמקולים. HD 555 אינן אוזניות רעות, וכפי שאני בטוח שתרגיש הבדל בין ה HD 600 ל DJ1 של פנסוניק (בלי להעליב אותן, למחירן הן סבירות בהחלט) - אתה תרגיש הבדל בין מגבר בסיסי מינוס לבין רסיבר מבית טוב, שייתן לך מה שאתה צריך.
בכל מקרה, אני שומר על דעתי שכפי שהשקעת ולמדת בוידאו, תעשה זאת גם לגבי הרסיבר, שהינו לב המערכת.
אני בדיוק כותב עכשיו יחד עם חבר נוסף באתר מאמר שיסביר את מהות הרסיבר וכל מידע הרקע - אבל זה ייקח עוד זמן עד הפרסום (לצערי, תקופה עמוסה).
לגבי תשובה מס' 3 - אם יש לך נגן Blu-Ray במחשב אני מניח שאתה תרצה שהרסיבר שלך יפענח פורמטים די מתקדמים של אודיו חוץ מלהעביר חשמל.
גם מסתתר פה דיון מעמיק יותר לגבי איך האודיו מה Blu-ray הולך להגיע אל הרסיבר ואיזה פורמטים יהיו אפשריים בקונפיגורציה שלך.
נדמה לי שזה נושא ששוה לך להתעמק בו קצת כדי שתהיה סגור על רסיבר מבחינת הפורמטים שלו, זו אחר הדברים המרכזיים שהרסיבר עושה חוץ מלהגביר ולהעביר -> הוא מפענח פורמטים דיגטליים על מנת לנתב אל הרמקולים.
תצטרך לפרט אין אתה שואף להתחבר לרסיבר ולמקרן
אגב, וגם אני אוהב אוזניות ומעדיף סאונד של אוזניות טובות להאזנה של מוזיקה, זה שרמקולים לא יתנו לי בדיוק את אותו הדבר לא אומר שאני מוותר על השאיפה לסאונד איכותי. מה גם שמדובר על שני דברים שונים לחלוטין במהות שלהם - צלילי היקפי מול אוזניות.
אני חושב שהצקנו לך מספיק לגבי חוסר האיזון, השיקול הוא שלך, תפרט איך אתה רוצה להתחבר וננסה להתקדם בדיון. הרמקולים שיש לך וחסר לך המגבר בשבילם אני מניח שזה הרמקולים של Bose. האם אתה מתכוון לקנות רמקולים חדשים או לא בסופו של דבר ?
האם יש לך שאלות על האונקיו 307 שזרקתי לחלל הדיון ? העדפות מסויימות ? האם אתה מתכוון לגשת לחנות לשמוע מגברים או שזה שלב שתדלג עליו ?
גם מסתתר פה דיון מעמיק יותר לגבי איך האודיו מה Blu-ray הולך להגיע אל הרסיבר ואיזה פורמטים יהיו אפשריים בקונפיגורציה שלך.
נדמה לי שזה נושא ששוה לך להתעמק בו קצת כדי שתהיה סגור על רסיבר מבחינת הפורמטים שלו, זו אחר הדברים המרכזיים שהרסיבר עושה חוץ מלהגביר ולהעביר -> הוא מפענח פורמטים דיגטליים על מנת לנתב אל הרמקולים.
תצטרך לפרט אין אתה שואף להתחבר לרסיבר ולמקרן
אגב, וגם אני אוהב אוזניות ומעדיף סאונד של אוזניות טובות להאזנה של מוזיקה, זה שרמקולים לא יתנו לי בדיוק את אותו הדבר לא אומר שאני מוותר על השאיפה לסאונד איכותי. מה גם שמדובר על שני דברים שונים לחלוטין במהות שלהם - צלילי היקפי מול אוזניות.
אני חושב שהצקנו לך מספיק לגבי חוסר האיזון, השיקול הוא שלך, תפרט איך אתה רוצה להתחבר וננסה להתקדם בדיון. הרמקולים שיש לך וחסר לך המגבר בשבילם אני מניח שזה הרמקולים של Bose. האם אתה מתכוון לקנות רמקולים חדשים או לא בסופו של דבר ?
האם יש לך שאלות על האונקיו 307 שזרקתי לחלל הדיון ? העדפות מסויימות ? האם אתה מתכוון לגשת לחנות לשמוע מגברים או שזה שלב שתדלג עליו ?
אני לא אומר סתם. יש לי חבר אודיופיל עשיר שגר בארה"ב. יש לו רמקולים בעשרות אלפי דולרים הוא מנגן בהם רק vinyl. דיברנו פעם על מגבר שמשתמש בכוחות מגנטיים, והסכמנו שהוא הטוב ביותר בעולם.uriler כתב:לרגע לא טענתי שאתה "איש קטן", אבל לדעתי אתה יוצא מנקודת יציאה שגויה.
אני בדיוק כותב עכשיו יחד עם חבר נוסף באתר מאמר שיסביר את מהות הרסיבר וכל מידע הרקע - אבל זה ייקח עוד זמן עד הפרסום (לצערי, תקופה עמוסה)....
אבל העולם שלי שונה. אני לא שם לב ולא רוצה לשים לב לדקויות הקטנות, אני לא רוצה להיות אחד האנשים שטוענים שהDJ1 או שהHD800 החדשים שווים 1,400 דולר. ולשמחתי אני לא. ולא בגלל שאין לי שמיעה טובה או חוש צליל. קיבלו אותי בשמחה לקורס טייס, ואני מנגן על פסנתר, גיטרה ותופים מעל 7 שנים.
עכשיו נכון, אחרי ששמעתי את הG500 וקניתי X530, היה לי די קשה לראות איתם סרט או להקשיב למוזיקה.
אבל כל דבר מעל לG500 לא מניב לי כמעט שום חוויה נוספת. וכאשר אני משווה את זה למה שנותן לי החוויה הגשמית של מקרן או מסך טוב, זה פשוט לא שווה את הכסף.
אולי זה בגלל שלא השתמשתי בHD600 כמה חודשים, אבל אפילו אם הן נפלאות לעומת כל דבר אחר ששמעתי מאז, זה לא קשור למה שאני כרגע רוצה - וזו החוויה הקולנועית הטובה ביותר. יותר חזק, פחות איכות, יותר מטמיע (immersive).
אין לי את הזמן לשבת וללמוד אודות אודיו, ולא את הרצון כפי שכתבתי בנ"ל. אני פשוט רוצה לדעת מה הכי כדאי לי כרגע לקנות מאנשים שכבר למדו וכבר יודעים מה הכי כדאי. לפחות תן לי כמה מוצרים להשוות. לפחות תשכנע אותי מדוע כדאי לי להשקיע עוד 500 שקל פה.. עוד 1,000 שקל שם. זה מה שאני תמיד עשיתי עם הידע שלי.