ניסוי בהעלאת לחץ בבריקה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בעבר שמעתי ממספר אנשים על שיטות שונות להעלאת לחץ החליטה בבריקה.
הטריק הכי פשוט ששמעתי עליו הוא להניח מטבע על משקולת הבריקה, וכך בעצם לייצר משקולת כבדה יותר, כלומר, לחץ גבוה יותר.
החלטתי לנסות ולבדוק את הנושא.
לצורך הבדיקה הנחתי מטבע של 5 ש"ח על משקולת הבריקה. המשקולת שוקלת כ-40 גר' (החלק המתפרק מלמעלה שוקל 29 גר', אבל יש חלק תחתון שאותו לא הצלחתי לשקול. אני מעריך אותו ב-10-15 גר'). מטבע 5 ש"ח שוקלת כ-10 גר', כלומר, תוספת של 20-25% למשקל.
התוצאה היתה די מפתיעה:
- כמובן שלקח יותר זמן לאספרסו לצאת החוצה
- לא היתה *בכלל* זרימה מוקדמת של קפה, כמו שקורה בד"כ בבריקה. די הגיוני, כי המשקולת לחצה יותר
- ההתפרצות היתה בבום אחד מהיר וחזק. הרבה יותר מהיר מאשר בד"כ
- קיבלתי קרמה *מטורפת*!! לדעתי פי-2 מאשר בד"כ!
- ... אבל הקרמה נעלמה די מהר. למעשה, כבר במזיגה לכוס היא התפוגגה, ותוך 2-3 שניות נותר בכוס משקה חום בלבד
והכי חשוב: טעם האפסרסו היה די שרוף, והזכיר יותר קפה שחור מבושל מאשר מוקה עדינה של בריקה.
בקיצור - ממליץ לכולם לנסות, אבל כנראה שביאלטי עשו עבודה מצויינת בקביעת משקל המשקולת.
מצורפות שתי תמונות: המטבע על המשקולת, והקרמה לאחר ההתפרצות. לצערי המצלמה התפקסה לא נכון בתמונה השניה, ושמתי לב לכך רק אחרי הניסוי. אבל עדיין אפשר לראות את הקרמה המדהימה שיצאה.
הטריק הכי פשוט ששמעתי עליו הוא להניח מטבע על משקולת הבריקה, וכך בעצם לייצר משקולת כבדה יותר, כלומר, לחץ גבוה יותר.
החלטתי לנסות ולבדוק את הנושא.
לצורך הבדיקה הנחתי מטבע של 5 ש"ח על משקולת הבריקה. המשקולת שוקלת כ-40 גר' (החלק המתפרק מלמעלה שוקל 29 גר', אבל יש חלק תחתון שאותו לא הצלחתי לשקול. אני מעריך אותו ב-10-15 גר'). מטבע 5 ש"ח שוקלת כ-10 גר', כלומר, תוספת של 20-25% למשקל.
התוצאה היתה די מפתיעה:
- כמובן שלקח יותר זמן לאספרסו לצאת החוצה
- לא היתה *בכלל* זרימה מוקדמת של קפה, כמו שקורה בד"כ בבריקה. די הגיוני, כי המשקולת לחצה יותר
- ההתפרצות היתה בבום אחד מהיר וחזק. הרבה יותר מהיר מאשר בד"כ
- קיבלתי קרמה *מטורפת*!! לדעתי פי-2 מאשר בד"כ!
- ... אבל הקרמה נעלמה די מהר. למעשה, כבר במזיגה לכוס היא התפוגגה, ותוך 2-3 שניות נותר בכוס משקה חום בלבד
והכי חשוב: טעם האפסרסו היה די שרוף, והזכיר יותר קפה שחור מבושל מאשר מוקה עדינה של בריקה.
בקיצור - ממליץ לכולם לנסות, אבל כנראה שביאלטי עשו עבודה מצויינת בקביעת משקל המשקולת.
מצורפות שתי תמונות: המטבע על המשקולת, והקרמה לאחר ההתפרצות. לצערי המצלמה התפקסה לא נכון בתמונה השניה, ושמתי לב לכך רק אחרי הניסוי. אבל עדיין אפשר לראות את הקרמה המדהימה שיצאה.
-
- יש לך עודף ממאה?
-
- קרם, מה??!!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רק תעמוד רחוק מהשסתום לחץ חירום או שתכוון אותו לשכן שאתה לא אוהב.
ידעתם שהסמל על מטבע 5 ש"ח לקוח מקישוט פיניקי של ראש עמוד אבן שהיה בארמון המלך דוד? (ככה זה יום אחרי ביקור בעיר דוד - הכל טרי בראש)
ידעתם שהסמל על מטבע 5 ש"ח לקוח מקישוט פיניקי של ראש עמוד אבן שהיה בארמון המלך דוד? (ככה זה יום אחרי ביקור בעיר דוד - הכל טרי בראש)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מה אתה חושב, שעשיתי את הניסוי הזה בלי הסכמה של אניטה??
לפני הניסוי דיברתי איתה 20 דק', ושכנעתי אותה בעדינות שתוותר לבריקה ותתן לי לשחק גם איתה.
היא עשתה בהתחלה פרצופים, ובשלב כלשהו איימה שהיא תפסיק להתמסר במשך שבוע!
אבל אחרי שפתחתי בקבוק יין ושתינו ביחד, היא נרגעה והסכימה.
חמודה
(נכון שזה מתחיל להשמע ממש מדאיג?
)
לפני הניסוי דיברתי איתה 20 דק', ושכנעתי אותה בעדינות שתוותר לבריקה ותתן לי לשחק גם איתה.
חמודה
(נכון שזה מתחיל להשמע ממש מדאיג?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי.moti_r כתב:מה אתה חושב, שעשיתי את הניסוי הזה בלי הסכמה של אניטה??
חמודה![]()
(נכון שזה מתחיל להשמע ממש מדאיג?)
...
אתה מזכיר לי את הרומן של אייל שני והעגבניה,ממנו אף אחד כבר לא מודאג כי כבר התרגלו.
ביננו אין עליו.
והפטנט של חמישה שקלים עובד ועוד איך עובד.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
עשיתי את זה עם מטבע של חצי שקל לפני כמה ימים (לאחר הדיון הארוך שפתחתי בנושא - אגב מה עם ההשוואה המדוברת? רק לא בחג הפסחא מטעמי כשרות...) יצא לי שרוף ומגעיל לאללה, הרס לי ולאשתי את הקפה של הבוקר (לא היה זמן להכין חדש).
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
חשבת לכתוב ספר על החוויות שלך עם הבריקה?pup26 כתב:עשיתי את זה עם מטבע של חצי שקל לפני כמה ימים (לאחר הדיון הארוך שפתחתי בנושא - אגב מה עם ההשוואה המדוברת? רק לא בחג הפסחא מטעמי כשרות...) יצא לי שרוף ומגעיל לאללה, הרס לי ולאשתי את הקפה של הבוקר (לא היה זמן להכין חדש)....
המשקולת של הבריקה
שלום לכולם,
מישהו יודע מה המשמעות של משחק עם ההברגה של המשקולת? שמתי לב שכשהיא מוברגת עד הסוף הזליגה והפריצה משתנות לעומת אם משחררים קצת?
האם בכלל זה משהו שאמורים לשחק בו או שהיא אמורה תמיד להיות מוברגת עד הסוף?
מישהו יודע מה המשמעות של משחק עם ההברגה של המשקולת? שמתי לב שכשהיא מוברגת עד הסוף הזליגה והפריצה משתנות לעומת אם משחררים קצת?
האם בכלל זה משהו שאמורים לשחק בו או שהיא אמורה תמיד להיות מוברגת עד הסוף?