DLC - מסחטת הכספים של תעשיית המשחקים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73365
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

עד היום נמנעתי לפתוח ת'רד המביע את דיעותיי על הנושא מכיוון שאני אישית פשוט משתדל להימנע מ DLC בתשלום בשביל לא לעודד את החברות הללו. הידיעה הבא הייתה הקש ששבר את גב הגמל:

http://www.bit-tech.net/news/gaming/201 ... -on-disc/1

המפתחת של ביושוק 2 שמה DLC על הדיסק של המשחק שיפתח אך ורק למי שישלם אקסטרה. ז"א התוכן כבר קיים, כבר מגיע עם הדיסק שרכשתם, עכשיו תשלמו שוב בשביל לקבל אותו. החברה לא מכחישה את הידיעה ד"א:

http://www.bit-tech.net/news/gaming/201 ... ck-2-dlc/1

בין זה לבין הידיעה שיצאה בזמנו על כך שהמפתחת של המשחק ASSASSIN CREED 2 שהודתה שהוציאה פרק שלם מהמשחק רק בשביל למכור אותו בנפרד ב DLC גורמת לי להבין שהחברות הללו הבינו שיש להם פרה חולבת ביד ושהמצב פשוט הפך למגוחך.

לא יודע מה איתכם, אני אישית מהיום מחרים DLC אלא אם כן יש סיבה מאוד מיוחדת כמו DLC שבאמת מצדיק את המחיר ושישכנע אותי שהייתה בו השקעה מספקת ולא סתם עוד תוכן שנגזר החוצה. צריך להפעיל שיקול דעת כמו בכל מצב.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #2 

(Y)
אבל כנראה שיש להם כ"כ הרבה לקוחות שצריך באמת אימפקט רציני כדי להזיז אצלם משהו.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

לא נשמע לי כזה נורא את האמת...

דיי הגיוני. יותר מזה - זו זכותם.
לדעתי מי שבאמת חכם צריך לערבב - בין חומר שניתן חינם לבין חומר שהוא בתשלום (ע"ע BURNOUT PARADISE).
השאלה היא אם המשחק עצמו הוא שלם בלעדי התוספות או לא.
אם הוא שלם והDLC מוסיף לחוויה - אז לא משנה איך אני אקבל אותו - זה בסדר.

חוץ מזה - שמת לב לגודל התוספות בחלק מהמקרים?
קבצים של 100K... פשוט בדיחה - אבל זו הגאונות - וזה למה המשחקים עולים בחלקם מחיר זול והמחיר יורד מהר - הם סומכים על הDLC - שהמחיר שלו לא יורד בד"כ.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

מה זה משנה איפה היה ה DLC?
2K פיתחו משחק ופיתחו בשבילו תוספת. מראש המטרה הייתה למכור את התוספת הזאת - היא לא הייתה חלק מתקציב המשחק עצמו ובגאנט של ראש צוות המשחק לא הופיעו משימות של פיתוח התוספת. אז מה זה משנה אם שמו אותה על הדיסק ורק משחררים לך אותה או שממש היית צריך להוריד אותה? הרי יש המון משחקים עם DLC כבר ביציאה, או ימים/שבועות ספורים אחריה. ברור שדברים כאלה יכלו להיות חלק מהמשחק עצמו, אבל הוחלט למכור אותם כ DLC.

יש כאן יתרון ברור אחד עבור החברה המפתחת - פחות עלויות על הורדות. כל מי שמעלה קובץ ל PSN צריך לשלם לסוני על הורדות (מדובר בכמה סנטים לגיגה תעבורה, אם אני זוכר נכון). ברגע שחסכו את הכמה וכמה מאות מגה או אפילו למעלה מגיגה של ההורדה, הם חסכו לעצמם את האגרה הזאת, ועל זה אני יכול רק להגיד - שיהיה להם לבריאות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

ויש מצב שזה גם מתגלגל אלינו - אם הם חוסכים בעלויות.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

Itay_Pollak כתב:לא נשמע לי כזה נורא את האמת...

לדעתי מי שבאמת חכם צריך לערבב - בין חומר שניתן חינם לבין חומר שהוא בתשלום (ע"ע BURNOUT PARADISE).

קבצים של 100K... פשוט בדיחה - אבל זו הגאונות - וזה למה המשחקים עולים בחלקם מחיר זול והמחיר יורד מהר - הם סומכים על הDLC - שהמחיר שלו לא יורד בד"כ.
...
אתם לא רואים את התמונה השלמה...
כמו ש HUBER אמר, תעשיית המשחקים מרגישה שהיא עלתה כאן על משהו, והתהליך הזה נמצא רק בתחילתו.
חבל לבזבז מילים שכבר נאמרו, עדיף שתקראו:
http://www.vgames.co.il/article/9260.html

http://www.vgames.co.il/article/9295.html

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מדהים. הלקוח טיפש והלקוח ישלם, משפט עצוב אבל כנראה שנכון. יש לכם חברה שמודה שהיא גזרה פרק שלם ממשחק בשביל למכור אותו בנפרד - ואתם מגינים עליהם ותמשיכו לשלם. כנראה שהמלחמה אבודה. חבל.

MAL - הנה דגומא אחת אישית שחשבתי שאותך תרתיח - MASS EFECT 2. החברה שם יצרו משחק עם מספר מאוד מצומצם של כלי נשק ומכרו אותו בכסף מלא. רוצים עוד קצת נשק? הנה לכם עוד רובה בודד בתוספת תשלום. נשמע למישהו פה הגיוני? מישהו פה היה שוקל אי פעם בעבר (לפני שחברות המשחקים הרגילו אתכם שזה "מקובל") לשלם על נשק נוסף ב"שוטר"? אני בטוח שלא.

אני לא מדבר על DLC רציניים שמוסיפים תוכן משמעותי למשחק (כמו חבילות ההרחבה ב FALLOUT 3 למשל וכו), על אלו גם אני מוכן לשלם (למפתחת מגיע כסף על עבודתה), אלא על DLC שמתכתחילה היה אמור להיכלל במשחק והוצא ממנו בשביל להגדיל רווחים. כיום בשביל לקבל משחק שלם ברב המיקרים, צריך לשלם כ 60 דולר על המשחק ועד תוספות על "תוספות" שברמת ההיגיון אמורים היו להיכלל במשחק.

טוב, כנראה שהיהגיון שלי שונה מהיגיון שלכם - אני אישית רואה בזה מסחטה ותו לא. תודה לאל שאני לא מתחבר למשחקי רשת שם המסחטה הזו עובדת בשיא המרץ.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

Malcontent כתב:מה זה משנה איפה היה ה DLC?
2K פיתחו משחק ופיתחו בשבילו תוספת. מראש המטרה הייתה למכור את התוספת הזאת - היא לא הייתה חלק מתקציב המשחק עצמו ובגאנט של ראש צוות המשחק לא הופיעו משימות של פיתוח התוספת. אז מה זה משנה אם שמו אותה על הדיסק ורק משחררים לך אותה או שממש היית צריך להוריד אותה? הרי יש המון משחקים עם DLC כבר ביציאה, או ימים/שבועות ספורים אחריה. ברור שדברים כאלה יכלו להיות חלק מהמשחק עצמו, אבל הוחלט למכור אותם כ DLC.

יש כאן יתרון ברור אחד עבור החברה המפתחת - פחות עלויות על הורדות. כל מי שמעלה קובץ ל PSN צריך לשלם לסוני על הורדות (מדובר בכמה סנטים לגיגה תעבורה, אם אני זוכר נכון). ברגע שחסכו את הכמה וכמה מאות מגה או אפילו למעלה מגיגה של ההורדה, הם חסכו לעצמם את האגרה הזאת, ועל זה אני יכול רק להגיד - שיהיה להם לבריאות.
...
משנה ועוד איך. עצם העובדה שה DLC כבר שם מיום הראשון מוכיח חד משמעית שהתוסף פותח במקביל משחק, ז"א היה חלק מהפיתוח המקורי ונגנז על מנת לגבות עליו כסף בעתיד.

ההחלטה למכור אותם ב DLC נובעת מהרצון של החברה לעשות עוד כסף ותו לא. אני אישית לא אעודד אותם. כשאני משלם מחיר מלא על משחק אני רוצה תוכן מלא ולא תוכן חלקי ואח"כ השלמה שלו בתוספת תשלום.

היית מקבל מצב בו עיתון אליו היה מנוי היה מבקש תוספת כסף על כתבות מסויימות? היית מקבל הוצאת ספרים שמוכרת לך ספר ואח"כ מציעה לך פרקים נוספים בתשלום? אני מניח שהבנת את הרעיון...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

Itsik_G כתב:
Itay_Pollak כתב:לא נשמע לי כזה נורא את האמת...

...
אתם לא רואים את התמונה השלמה...
כמו ש HUBER אמר, תעשיית המשחקים מרגישה שהיא עלתה כאן על משהו, והתהליך הזה נמצא רק בתחילתו.
חבל לבזבז מילים שכבר נאמרו, עדיף שתקראו:
http://www.vgames.co.il/article/9260.html

http://www.vgames.co.il/article/9295.html
...
הלינק השני מוכיח חד משמעית שהם הבינו איזה פרה מושלמת יש להם ביד שוהמחלבה עומדת לפתוח סניפים נוספים. עצוב. בין הקטנת התוכן ל SP לבין התופעה הזו אני מרגיש שמשנה לשנה אני מקבל פחות ופחות על כהסף שלי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

השאלה לגבי הנשק - תלוי אם הנשק הזה הוא משהו נחוץ או סתם תוסף מגניב.
כמו שיגידו לי שבשביל לשחק בעוד מסלולים/רכבים אני אצטרך להוסיף כסף פר מכונית/מסלול במשחק מירוצים.
בPAIN - המשחק יצא עם דמות אחת - אבל יש עוד דמויות שכל דמות עולה דולר (נתנו ממש בודדות בחינם).

השאלה הגדולה היא מבחן - האם המשחק מושלם בלי זה.
אם לא - אז וודאי שזה לא תקין.
אם כן - סבבה להם - כל הכבוד שלמדו איך לעשות כסף.

ד"א - אל תשכח שזה מבטיח עוד משהו - מבטיח שאנשים לא יירצו לפרוץ את הקונסולה - וגם זה מבורך.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

Itay_Pollak כתב:השאלה לגבי הנשק - תלוי אם הנשק הזה הוא משהו נחוץ או סתם תוסף מגניב.

ומי מחליט את זה? איך את מגדיר נחות או מגניב?

כמו שיגידו לי שבשביל לשחק בעוד מסלולים/רכבים אני אצטרך להוסיף כסף פר מכונית/מסלול במשחק מירוצים.

שוב, מי יחליט איזו מכונית תכנס למשחק ואיזה תצטרך לשלם? מי מחליט כמה מסלולים זה חלק מהמשחק ואיזה בתשלום?

בPAIN - המשחק יצא עם דמות אחת - אבל יש עוד דמויות שכל דמות עולה דולר (נתנו ממש בודדות בחינם).

זו אחת הדוגמאות המושלמת. תעשה חישוב כמה יעלה לך היום המשחק הזה, בסיס פלוס כל התוספות, אני מבטיח לך שתיבהל.

השאלה הגדולה היא מבחן - האם המשחק מושלם בלי זה.

אתה כבר יודע מה אני עומד להגיד - מי מחליט? כיום חברות המשחקים מחליטות ככה שמשנה לשננה יותר ויותר דברים פתאום "לא חלק מהמשחק" אלא "תוספת בתשלום". פה בדיוק הבעייה.

אם לא - אז וודאי שזה לא תקין.
אם כן - סבבה להם - כל הכבוד שלמדו איך לעשות כסף.

אוי ואבוי אם זו הגישה של כל הצרכנים. תראה את השאלה שהפניתי ל MAL לגבי תוכן אחר (ספרים, עיתונים, לא חסר דוגמאות). היית מוכן לזה גם שם? אז למה במשחקים כן?

ד"א - אל תשכח שזה מבטיח עוד משהו - מבטיח שאנשים לא יירצו לפרוץ את הקונסולה - וגם זה מבורך.

הא? מה הקשר בין פריצה ל DLC?
...

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב: טוב, כנראה שהיהגיון שלי שונה מהיגיון שלכם - אני אישית רואה בזה מסחטה ותו לא. תודה לאל שאני לא מתחבר למשחקי רשת שם המסחטה הזו עובדת בשיא המרץ.
...
יש דברים שאנחנו באותו ראש (Y)
וגם אני שמח שלא אני ולא ילד שלי לא מעיניין אותנו משחקי רשת.אותי לאחרונה בכלל משחקים בקושי,וגם אז רק מירוצים.

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

אני מסכים לחלוטין עם Huber בנושא זה כפי שכבר כתבתי בעבר בשירשורים דומים.
ההרגשה שלי היא שזוהי דרך פשוטה להגדיל את ההכנסות באותו מאמץ (פחות או יותר)
המרחק מפה למשחק FPS שכולל SP של שעה עם מפה אחת למולטי ושני נשקים עם מבחר DLC בתשלום להשלמת החסר הוא קצר.

הבעייה הגדולה שגם איתי וגם Huber נגעו בה היא ההגדרה של מה המשחק "אמור" לכלול. יחסית ל(רוב)משחקי עבר כל משחק היום כולל תוכן עשיר, גרפיקה מפורטת יותר וכו.

אני גם לא מבין את התמחור - משחק שעולה הרבה מאוד זמן וכסף לפתח ושכולל SP, MP ועוד נמכר ב 60$  
לעומת זאת DLC שכולל שלוש או ארבע מפות MP בסך הכל נמכר ב 10$ (היחס עלות תועלת לא ריאלי (שוב בעיני) )

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #14 

ומה לגבי ה DLC החדש של Modern Warfare 2 שכולל 5 מפות חדשות שמתוכן 3 הן עיצוב מחדש של מפות ישנות? וכל זה במחיר 15$?
זה בכלל פסיכי. רבע ממחיר המשחק...
יצא לי לקנות לא מעט DLC אבל לרוב זה הלך לחברות שממש הגיע להן כמו Criterion על ה Burnout Paradise.
Need more cowbell

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

Pavelz - עוד דוגמא מצויינת. אני לא נגד DLC, אפילו רכשתי כאלו שהיו מוצדקים/מושקעים, אבל אני מרגיש שזה מדרון מאוד מאוד חלקלק ושאנחנו כבר מתחילים להידרדר בו יותר מידיי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

מה שאני אומר - ואני מסכים עם פבל - יש מקרים ויש מקרים - לא צריך להכליל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #17 

אני דווקא עם HUBER בנושא הזה.

מה שלא מובן לי כאן זה חברות ההפצה והפיתוח.
אני בכלל בגישה שונה לגמרי. תפתחו את המשחק הכי טוב שאתם יכולים לתת עבור התמכור של 60$. בלי קונצים.
ו DLC בכלל יכול לעזור בקידום מכירות של משחק ואני לא מבין למה צריכים לשלם על כל דבר שמוסיפים לו.
אם הייתי יודע בתור לקוח שאני קונה משחק מסויים והחברה תמשיך להוציא לו תוכן להורדה במשך שנה מתאריך ההשקה נניח,
זה היה נותן לי ערך מוסף ומדרבן אותי ואחרים לקנות את המשחק הזה בידיעה שהוא יישאר עדכני גם שנה קדימה.
תחשבו על משחק כמו KILLZONE 2 (סתם לצורך דוגמא) שיוצא לו כל חודש איזשהו DLC חינמי ללקוחות.
חודש אחד נניח איזה מפה חדשה ל MP. חודש אחר אולי איזה נשק חדש וכך הלאה..
כך המשחק היה רלוונטי לקניה במשך הרבה יותר זמן והמכירות היו ממשיכות להפרס על שנה שלמה ולא רק על התקופה שקרובה להשקה.
הרבה יותר אנשים נמצאים ב MP שלו ובכלל היה סביבו הרבה יותר באז והתלהבות..

אבל, אולי אני נאיבי מידי עם הגישה שלי.. גם זו אפשרות.. :roll:
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

השיטה של להמשיך להוציא תכנים לא עובד - כי:
א. המחיר של המשחק יורד דיי מהר.
ב. אם המשחק היה טוב אז לחברה אין שום טעם להוציא DLC - הם כבר יעשו את הקופה כי הוא ימשיך למכור.
ג. שוב - בדיוק כמו בכל דבר אחר בחיים - הצרכן מחליט.
העובדה שהחברות עושות זאת וממשיכות לעשות זאת מצביעה על דבר פשוט - הציבור קונה ובגדול.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #19 

Huber כתב:Pavelz - עוד דוגמא מצויינת. אני לא נגד DLC, אפילו רכשתי כאלו שהיו מוצדקים/מושקעים, אבל אני מרגיש שזה מדרון מאוד מאוד חלקלק ושאנחנו כבר מתחילים להידרדר בו יותר מידיי.
...
תצביע עם הארנק, כמו כל שיטת שיווק חדישה גם כאן יהיו רעיונות שונים ותוך כמה שנים יתייצב איזשהו מודל שיהיה מקובל על רוב האוכלוסיה והמפתחים. אם אנשים לא יקנו אז זה מן הסתם יפסק.
Need more cowbell

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #20 

הותיקים שזוכרים את Total annihilation (זצ"ל) אולי זוכרים שהחברה הוציאה יחידות חדשות להורדה כל שבוע ובמחיר האהוב - חינם.
(כל זה כאשר המשחק המקורי כלל כמות נכבדת של יחידות כבר עם השחרור שלו)

משחק מעולה, פורץ דרך וגם מתגמל (אגב למרות שאני לא צדיק אומות העולם בנושא משחקי PC מקוריים, קניתי אותו אחרי שהתלהבתי מהמשחק)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”