"Clouding" ב-B7000
מצורפת תמונה,
הקצנתי את זה קצת עם הגדרת backlight = 10 אבל זה די מורגש ברמה 3 גם (כשהחדר מוחשך)
רציתי לדעת אם ב"מוצגים" אחרים שיש אצל משתמשי הפורום זה גם כך, או שיש בנמצא מסך עם אחידות
תודה
[imgbig]http://img193.imageshack.us/img193/8972/clouding.jpg[/imgbig]
הקצנתי את זה קצת עם הגדרת backlight = 10 אבל זה די מורגש ברמה 3 גם (כשהחדר מוחשך)
רציתי לדעת אם ב"מוצגים" אחרים שיש אצל משתמשי הפורום זה גם כך, או שיש בנמצא מסך עם אחידות
תודה
[imgbig]http://img193.imageshack.us/img193/8972/clouding.jpg[/imgbig]
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
יש אפשרות לנטרל את ה AUTO DIMM - זה אמור להפחית את התופעה לכמעט אפס - אחרים דיווחו שזה פשוט העלים אותה לחלוטין.
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... ead-6.html
אם תקרא שם לעומק, הם מפתחים שם שיחות שמאשימות את סוג הפנל שיש לך על המכשיר, איפה מייצרים אותו, וכדומה...
אישית אני חושב שזה ממש לא קשור, מדובר במגבלה של הטכנולוגיה, זה קורה....
עד כמה זה מטריד אותך?
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... ead-6.html
אם תקרא שם לעומק, הם מפתחים שם שיחות שמאשימות את סוג הפנל שיש לך על המכשיר, איפה מייצרים אותו, וכדומה...
אישית אני חושב שזה ממש לא קשור, מדובר במגבלה של הטכנולוגיה, זה קורה....
עד כמה זה מטריד אותך?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
לא מבין את הקשר, נדיר שעננות נוצרת בגלל פאנל וגם auto dimming לא ממש אמור לפתור.
לרוב זה נוצר בגלל חופשים מיותרים במבנה של פילורי הדיפיוז׳ן ובשילוב של מכה שהמכשיר קיבל במשלוח שמזיז מעט את הפילטר הנ״ל. כאשר הפילטר לא מונח ישר זה גורם לעננות וזליגות אור.
לרוב זה נוצר בגלל חופשים מיותרים במבנה של פילורי הדיפיוז׳ן ובשילוב של מכה שהמכשיר קיבל במשלוח שמזיז מעט את הפילטר הנ״ל. כאשר הפילטר לא מונח ישר זה גורם לעננות וזליגות אור.
ביטלתי את ה-Auto Dimming, זה באמת לא עזרoferlaor כתב:לא מבין את הקשר, נדיר שעננות נוצרת בגלל פאנל וגם auto dimming לא ממש אמור לפתור.
לרוב זה נוצר בגלל חופשים מיותרים במבנה של פילורי הדיפיוז׳ן ובשילוב של מכה שהמכשיר קיבל במשלוח שמזיז מעט את הפילטר הנ״ל. כאשר הפילטר לא מונח ישר זה גורם לעננות וזליגות אור....
האמת שזה די מציק, חשבתי שמסך כזה אמור להציג שחורים אחידים, כשהחדר חשוך זה ממש מציק, עם אור כמעט לא רואים את זה
האם במקרים כאלה כדאי/אפשר להחליף את המסך? (הפחד שלי הוא להחליף ולקבל אחד יותר גרוע, ואז מתחילה מסכת החלפות, הייתי בסרט הזה פעם עם מסך מחשב)
- oferlaor
- מנהל

Yuval-F,
תלוי איפה רכשת. זה בדיוק הקטע שבו חנויות מתמחות יכולות לעשות הבדל משמעותי.
תלוי איפה רכשת. זה בדיוק הקטע שבו חנויות מתמחות יכולות לעשות הבדל משמעותי.
רכשתי בארמגדון, אני לא חושב שתהיה בעיה כי השירות שם תמיד היה אדיב, השאלה היחידה זה אם כדאי (שוב, לא רוצה להיכנס ללופ אינסופי של החלפות), הדרך היחידה לענות על זה היא כנראה סטטיסטיקה של אחד לכמה מסכים תקיןoferlaor כתב:Yuval-F,
תלוי איפה רכשת. זה בדיוק הקטע שבו חנויות מתמחות יכולות לעשות הבדל משמעותי....
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

עופר,
לא שאני מתווכח עם מה שאתה אומר, אבל מדיווחים מכל העולם המסכים הנ"ל סובלים מבעיות של CLOUDING
זאת אומרת שאפשר להניח שההרכבה של SAMSUNG לא איכותית?
או לצורך העניין המסכים (בהמוניהם) חוטפים מכות במהלך המשלוח? הרי בחנת את המסך הנ"ל ראית איך הוא מגיע ארוז (או שלא?) עושה רושם שהוא מוגן יפה מאד ממכות,
בנוגע לחנויות המתמחות! ממש לא מסכים אני קניתי מאחת ובאמת במסך שלי אין את הבעיה, אבל אני מכיר כמה וכמה מקרים של אנשים שגם קנו מאותו מקום וסובלים מהתופעה! אותו דגם! אפילו גדלים שונים, היבואן הוא אותו אחד,
והדבר דומה בכל העולם בארה"ב וגם באנגליה (לפי מה שקראתי)
מה שכן הגיוני הוא שינוי בסוג הפנל (אפשר לראות את הדגם מאחורה) - לפי כמות הדיווחים המתועדים אלו שיוצרו בסלווניה SQ1 מדווחים כאמינים - כלומר לא סובלים מבעיית ה CLOUDING
אני מכיר עוד אנשים עם הבעיה, אשמח לשמוע את דעתך ולעזור להם...
אני יודע שזה מאד מפריע להם.
תודה.
לא שאני מתווכח עם מה שאתה אומר, אבל מדיווחים מכל העולם המסכים הנ"ל סובלים מבעיות של CLOUDING
זאת אומרת שאפשר להניח שההרכבה של SAMSUNG לא איכותית?
או לצורך העניין המסכים (בהמוניהם) חוטפים מכות במהלך המשלוח? הרי בחנת את המסך הנ"ל ראית איך הוא מגיע ארוז (או שלא?) עושה רושם שהוא מוגן יפה מאד ממכות,
בנוגע לחנויות המתמחות! ממש לא מסכים אני קניתי מאחת ובאמת במסך שלי אין את הבעיה, אבל אני מכיר כמה וכמה מקרים של אנשים שגם קנו מאותו מקום וסובלים מהתופעה! אותו דגם! אפילו גדלים שונים, היבואן הוא אותו אחד,
והדבר דומה בכל העולם בארה"ב וגם באנגליה (לפי מה שקראתי)
מה שכן הגיוני הוא שינוי בסוג הפנל (אפשר לראות את הדגם מאחורה) - לפי כמות הדיווחים המתועדים אלו שיוצרו בסלווניה SQ1 מדווחים כאמינים - כלומר לא סובלים מבעיית ה CLOUDING
אני מכיר עוד אנשים עם הבעיה, אשמח לשמוע את דעתך ולעזור להם...
אני יודע שזה מאד מפריע להם.
תודה.
"עננות" היא אחת הבעיות שקיימות בכל מסכי ה- LCD לסוגיו השונים כולל LED. נדיר שמסך LCD מגיע בלי...
עד לא מזמן היה לי מסך מדהים של סוני מסדרת X וגם לו הייתה עננות, זה היה מציק כאשר רואים סצנות כהות. התמונה סה"כ הייתה מדהימה אבל זה הרס, רק היום לאחר שהחלפתי לפיוניר אני מבין את ההבדל העצום.
יש לציין כי אני לא חושב שהחלפת מסך תפתור את הנושא, בהתחלה רכשתי מסך מדגם Sony X2000 ובגלל עננות הוחלף לי למסך אחר וגם שם הייתה אותה תופעה אז החליפו לי לסדרה חדשה יותר Sony X3500 וגם שם אותו דבר אז החלטתי להישאר עם זה כי זו אחת הפשרות של הטכנולוגיה.
אם אתה לא יכול לחיות עם זה אז פלזמה הוא הפיתרון עבורך אבל גם שם יש פשרות של הטכנולוגיה...
עד לא מזמן היה לי מסך מדהים של סוני מסדרת X וגם לו הייתה עננות, זה היה מציק כאשר רואים סצנות כהות. התמונה סה"כ הייתה מדהימה אבל זה הרס, רק היום לאחר שהחלפתי לפיוניר אני מבין את ההבדל העצום.
יש לציין כי אני לא חושב שהחלפת מסך תפתור את הנושא, בהתחלה רכשתי מסך מדגם Sony X2000 ובגלל עננות הוחלף לי למסך אחר וגם שם הייתה אותה תופעה אז החליפו לי לסדרה חדשה יותר Sony X3500 וגם שם אותו דבר אז החלטתי להישאר עם זה כי זו אחת הפשרות של הטכנולוגיה.
אם אתה לא יכול לחיות עם זה אז פלזמה הוא הפיתרון עבורך אבל גם שם יש פשרות של הטכנולוגיה...
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
במסך ה B7000 שהוצג בהשקה היתה זליגת אור.
ב A650 שלי יש עננות הנראית בעיקר כאשר לא מוצגת תמונה אלא רק מסך "שחור". לי אישית העננות לא מפריעה.
אם העננות משגעת אותך, תחליף מסכים עד שתהיה מרוצה. שילמת סכום לא מבוטל תמורת מסך וזכותך לקבל מסך תקין.
ב A650 שלי יש עננות הנראית בעיקר כאשר לא מוצגת תמונה אלא רק מסך "שחור". לי אישית העננות לא מפריעה.
אם העננות משגעת אותך, תחליף מסכים עד שתהיה מרוצה. שילמת סכום לא מבוטל תמורת מסך וזכותך לקבל מסך תקין.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
לא בטוח שניתן להגדיר מה שרואים אצלי כ"לא תקין"
נשאלת השאלה אם מישהו נתקל אי פעם במסך מהדגם הזה, שחף מבעיות, אם הסיכויים למצוא כזה אפסיים אז חבל לי להיכנס לזה
בסה"כ בקושי שמים לב לזה כשצופים בסרט (במיוחד אם החדר מואר, אין סיכוי לשים לב)
חוצמזה, כשהחדר מואר נראה כאילו רמת השחורים היא מושלמת (כמו המסגרת), כשהוא חשוך שמים לב להבדל
כנראה שעדיף לא לכבות את האור
נשאלת השאלה אם מישהו נתקל אי פעם במסך מהדגם הזה, שחף מבעיות, אם הסיכויים למצוא כזה אפסיים אז חבל לי להיכנס לזה
בסה"כ בקושי שמים לב לזה כשצופים בסרט (במיוחד אם החדר מואר, אין סיכוי לשים לב)
חוצמזה, כשהחדר מואר נראה כאילו רמת השחורים היא מושלמת (כמו המסגרת), כשהוא חשוך שמים לב להבדל
כנראה שעדיף לא לכבות את האור
יצא לי לבדוק לפחות 5 מסכים B7000 (בחנויות,אצל חברים ואחד שהיה אצלי בבית והוחזר כבר למחרת) ובכולם יש את אותה התופעה.
התפשרתי על פלזמה קורו ...
אגב, תופעה נוספת ששמתי אליה לב ב 55B7000 היא בצד ימין של המסך (צמוד למסגרת) באמצע וכעשרה ס"מ למעלה ועשרה ס"מ למטה, ישנם 3 אזורים כהים מעט יחסית לתמונה (קוטר של כ 2-3 ס"מ). תשים תמונה בהירה ותבדוק אם אתה רואה את התופעה.
התפשרתי על פלזמה קורו ...
אגב, תופעה נוספת ששמתי אליה לב ב 55B7000 היא בצד ימין של המסך (צמוד למסגרת) באמצע וכעשרה ס"מ למעלה ועשרה ס"מ למטה, ישנם 3 אזורים כהים מעט יחסית לתמונה (קוטר של כ 2-3 ס"מ). תשים תמונה בהירה ותבדוק אם אתה רואה את התופעה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
קצת פיספסת את הנקודה.kaplaey2 כתב: בנוגע לחנויות המתמחות! ממש לא מסכים אני קניתי מאחת ובאמת במסך שלי אין את הבעיה, אבל אני מכיר כמה וכמה מקרים של אנשים שגם קנו מאותו מקום וסובלים מהתופעה! אותו דגם! אפילו גדלים שונים, היבואן הוא אותו אחד,
והדבר דומה בכל העולם בארה"ב וגם באנגליה (לפי מה שקראתי)...
מה שעופר ניסה לומר זה לא שאם קנית מחנות מתמחה אז לא תסבול מהתופעה, אלא שאם קנית מחנות מתמחה, הטיפול בך יהיה אחר, ויהיה יותר פשוט להחליף מסך במידת הצורך, בעזרתה של החנות המתמחה, מה שבד"כ לא קורה כשקונים מרשת.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

ממש לא!
אני מסכים עם עופר בצורה מלאה לגבי החנויות המתמחות - ולראייה קניתי באחת כזאת!
סידרת המסכים הספציפית סובלת מהבעיה הנ"ל בצורה קבועה! 90% מהאנשים שקנו בין אם מחנות כזאת או
אחרת מבחינים ב CLOUDING - יש אנשים שהחליפו 4 מסכים שונים בזה אחרי זה והתופעה לא נעלמה!
השאלה הייתה אם אכן המסכים (בכל העולם \ אצל כל האנשים \ בכל החנויות) סובלים מבעייה של הרכבה פגומה של הפילטר ואו חוטפים מכות מהרגע שהם יורדים מפס הייצור? אם התשובה היא כן אזי יש פה בעייה רצינית! או בהרכבה של המסכים במפעל של SAMSUNG או באיך שאורזים אותם, או באיך שמניידים אותם, האם כל מכה ושתהיה הקטנה ביותר גורמת לבעיה בפילטר שבתורו גורם לבעיית CLOUDING? הרי מחר אני מעביר את המסך מקיר 1 לקיר 2 - האם יכול להיות שבדרך אני "אדפוק" אותו ואגרום לו לבעייה הנ"ל? לא נשמע לי... אבל מצד שני אני גם לא מומחה גדול!
מה שכן וכמו שכבר כתבתי כן הצליחו בעזרת משוב מהמון אנשים להבין שהמסכים שלא סובלים מהבעיה הם בדרך כלל אלו עם סוג פנל מסויים (כן כן אני יודע וטוענים שזה לא קשור) מסדרות מסויימות.
אחרים מצאו פיתרונות יותר יצירתיים:
למשל קראתי על איזה פסיכי (כנראה אנגלי אחד שכתב תגובה בפורום ביום שני בבוקר לאחר ערב מלא באלכוהול) שהוא שיחרר מעט את כל הברגים בגב המסך - ותאמין או לא, הוא מוכן להישבע באמא שלו שזה פתר לו את בעיות ה CLOUDING לחלוטין!
הנקודה היא שאף אחד לא יודע להסביר ב 100% את הבעיה, אך אחד לא יכול לספק פיתרון של 100%!
שורה תחתונה: אפשר לחיות עם זה כי בקושי מבחינים (חלק יותר חלק פחות), ועם כיוונונים נכונים אפשר כמעט להעלים את זה - אלו כמוני שלא מבינים יותר מדי פשוט קוראים על צרות של אחרים ולומדים מזה...
אני מסכים עם עופר בצורה מלאה לגבי החנויות המתמחות - ולראייה קניתי באחת כזאת!
סידרת המסכים הספציפית סובלת מהבעיה הנ"ל בצורה קבועה! 90% מהאנשים שקנו בין אם מחנות כזאת או
אחרת מבחינים ב CLOUDING - יש אנשים שהחליפו 4 מסכים שונים בזה אחרי זה והתופעה לא נעלמה!
השאלה הייתה אם אכן המסכים (בכל העולם \ אצל כל האנשים \ בכל החנויות) סובלים מבעייה של הרכבה פגומה של הפילטר ואו חוטפים מכות מהרגע שהם יורדים מפס הייצור? אם התשובה היא כן אזי יש פה בעייה רצינית! או בהרכבה של המסכים במפעל של SAMSUNG או באיך שאורזים אותם, או באיך שמניידים אותם, האם כל מכה ושתהיה הקטנה ביותר גורמת לבעיה בפילטר שבתורו גורם לבעיית CLOUDING? הרי מחר אני מעביר את המסך מקיר 1 לקיר 2 - האם יכול להיות שבדרך אני "אדפוק" אותו ואגרום לו לבעייה הנ"ל? לא נשמע לי... אבל מצד שני אני גם לא מומחה גדול!
מה שכן וכמו שכבר כתבתי כן הצליחו בעזרת משוב מהמון אנשים להבין שהמסכים שלא סובלים מהבעיה הם בדרך כלל אלו עם סוג פנל מסויים (כן כן אני יודע וטוענים שזה לא קשור) מסדרות מסויימות.
אחרים מצאו פיתרונות יותר יצירתיים:
למשל קראתי על איזה פסיכי (כנראה אנגלי אחד שכתב תגובה בפורום ביום שני בבוקר לאחר ערב מלא באלכוהול) שהוא שיחרר מעט את כל הברגים בגב המסך - ותאמין או לא, הוא מוכן להישבע באמא שלו שזה פתר לו את בעיות ה CLOUDING לחלוטין!
הנקודה היא שאף אחד לא יודע להסביר ב 100% את הבעיה, אך אחד לא יכול לספק פיתרון של 100%!
שורה תחתונה: אפשר לחיות עם זה כי בקושי מבחינים (חלק יותר חלק פחות), ועם כיוונונים נכונים אפשר כמעט להעלים את זה - אלו כמוני שלא מבינים יותר מדי פשוט קוראים על צרות של אחרים ולומדים מזה...
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
סתם שאלה: האם כאשר מדברים על תופעת ה"עננים" הכיול של
הטלביזיה הוא לצפייה רגילה,אופטימלי לפי טעם הצופה,או
שמדובר על מצבי קיצון בכיול, כדי לחשוף בעייה שלא
קיימת בתנאי שימוש רגילים ?
שמדובר על מצבי קיצון בכיול, כדי לחשוף בעייה שלא
קיימת בתנאי שימוש רגילים ?
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי טלביזית led 46SV685DG מתוצרת טושיבה ואני צופה בחושך
מוחלט בגלל ההשתקפויות שלה.אינני מבחין בשום שמץ של תופעת ה"עננות".saar156 כתב:לא מדובר על מצבי קיצון בכיול , אבל החדר צריך להיות חשוך כדי להבחין בתופעה....
עופר בסקירה שלו עליה טען כי הבחין במשהו לא משמעותי בנושא.מאחר ולא מסר
את הכיול שלו למסך,יתכן שזה גם פונקציה של כיול.אני בכל אופן,בכיול שלי לא מבחין
בדבר.
ב dvd של הופעת ליאונרד כהן בלונדון 2008,לאחר הודעת הפסקה באמצע המופע,
יש מספר שניות של מסך כה שחור שלא ניתן לחלוטין להבחין במסגרת של
הטלביזיה,הכל שחור ללא שום עננים ושאר מרעין בישין,כך שאני מניח שהתופעה
אופיינית לטלביזיות סמסונג וסוני בעיקר,כפי שנתקלתי בפורומים מחו"ל.
יתכן ואני טועה וכדי להבחין בתופעה ,המסך צריך להיות עם חלק מואר ולא הכל
שחור ?
- oferlaor
- מנהל

זה לא פונקציה של כיול (אין כיול כזה שיעלים בעיה כזו באם קיימת).
זה גם לא בעיה של פאנל.
עובדה שיש לא מעט מכשירים בידי אנשים באתר שאין להם בעיה זו.
אין ספק שזה קיים, ופשוט צריך להקפיד לקבל מסך ללא התופעה, זה הכל.
זה גם לא בעיה של פאנל.
אין ספק שזה קיים, ופשוט צריך להקפיד לקבל מסך ללא התופעה, זה הכל.
Re: יש לי טלביזית led 46SV685DG מתוצרת טושיבה ואני צופה בחושך
בד"כ צריך חלק קטן מואר במסך בשביל לראות את זה (למשל כתוביות), בסמסונג ה-Auto Dimming מצליח להביא לשחור מושלם כמו שתיארת כאשר המסך שחור לגמריהמהנדס כתב:מוחלט בגלל ההשתקפויות שלה.אינני מבחין בשום שמץ של תופעת ה"עננות".saar156 כתב:לא מדובר על מצבי קיצון בכיול , אבל החדר צריך להיות חשוך כדי להבחין בתופעה....
עופר בסקירה שלו עליה טען כי הבחין במשהו לא משמעותי בנושא.מאחר ולא מסר
את הכיול שלו למסך,יתכן שזה גם פונקציה של כיול.אני בכל אופן,בכיול שלי לא מבחין
בדבר.
ב dvd של הופעת ליאונרד כהן בלונדון 2008,לאחר הודעת הפסקה באמצע המופע,
יש מספר שניות של מסך כה שחור שלא ניתן לחלוטין להבחין במסגרת של
הטלביזיה,הכל שחור ללא שום עננים ושאר מרעין בישין,כך שאני מניח שהתופעה
אופיינית לטלביזיות סמסונג וסוני בעיקר,כפי שנתקלתי בפורומים מחו"ל.
יתכן ואני טועה וכדי להבחין בתופעה ,המסך צריך להיות עם חלק מואר ולא הכל
שחור ?...
לגבי מכשירים ללא הבעיה, מעניין אותי כמה כאלה יש וכמה מכשירים בעליהם החליפו בדרך, אם הסיכויים למצוא אחד כזה גדולים מ-50% אולי אני אלך על החלפה.oferlaor כתב:זה לא פונקציה של כיול (אין כיול כזה שיעלים בעיה כזו באם קיימת).
זה גם לא בעיה של פאנל.
אין ספק שזה קיים, ופשוט צריך להקפיד לקבל מסך ללא התופעה, זה הכל....
אם לא וזה עלול לגרור אותי לסדרה של החלפות שבחלקן אקבל מסך פחות טוב מהקודם, אולי עדיף להישאר עם הנוכחי שבסה"כ הוא מצויין (חוץ מסצינות חשוכות כשהאורות בבית כבויים)