מדוע מכונות בעלות שני דוודים כל כך יקרות?
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
קיימות בשוק מכונות אספרסו עם משאבה שעולות פחות מ-1000 ש"ח, מה שאומר שבסכום דומה ניתן היה להוסיף למכונה קיימת דוד + משאבה נפרדים שהיו מאפשרים לבצע הקצפה תוך כדי הכנת הקפה. אני מניח שברגע שמוותרים על יציבות טמפרטורה (זניח בהקצפה) ועל רכיבים כגון פורטה-פילטר (שממילא קיימים בצד שאחראי לחליטה) היה אפשר לשלב בסכום הזה דוד הקצפה בגודל סביר של 300 סמ"ק או יותר. האם תאוות בצע היא הדבר היחידי שמונע מיצרנים לשחרר מכונות כאלה לשוק?
הנמוקס Top Pro למשל כוללת שני דוודים ועולה 6000 ש"ח - כמעט כפול מדגמים דומים של אותה אותה חברה שכוללים סט תכונות דומה מאוד מלבד הדוד הנוסף ואפילו מציעים מטחנה. אני מתקשה לראות את ההגיון בתמחור הזה.
הנמוקס Top Pro למשל כוללת שני דוודים ועולה 6000 ש"ח - כמעט כפול מדגמים דומים של אותה אותה חברה שכוללים סט תכונות דומה מאוד מלבד הדוד הנוסף ואפילו מציעים מטחנה. אני מתקשה לראות את ההגיון בתמחור הזה.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אתה מסתכל על הבעיה מנקודת ראות של עלות ולא של מחיר. בעולם השווק הצרכני, לעלות של המוצר יש השפעה קטנה יחסית על מחיר המוצר, ומה שקובע הרבה יותר זה "מחיר השוק" שנקבע ע"י קהל היעד והתחרות. מכונות משאבה פשוטות כפי שאתה מתאר נמכרות בכמויות גדולות בכמה סדרי גודל ממכונות דאבל-בוילר, ופונות לקהל אחר לחלוטין. אפשר להמשיך בדיון על price differentiation שמדגים בדיוק איך מתמחרים דגם שפונה לקהל "אליטיסטי" בצורה שתבדל (differentiate) אותו מהמוצר הפשוט וה"המוני" שפונה לקהל הרחב יותר. זה נכון למכוניות, זה נכון לדירות, למערכות סטריאו, לטלפונים סלולאריים ועוד ועוד. אין סיבה שמכונות קפה יהיו שונות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יונתן, אני דווקא לא חושב שזה הגיוני.
אין ספק שיש בידול ותמחור ומיצוב, אבל במקרה הזה, boren צודק ופערי המחירים הם ממש מגוחכים. הם הופכים את המוצר לבלתי-רלוונטי, ולא למתומחר גבוה מדי. לראיה, מס' מכונות ה-E61 עם דוד כפול הוא קטן מאוד, גם בחו"ל. כל חברה מחזיקה הרבה מאוד דגמים של HX, אבל בקושי אחד של דאבל בוילר.
לדעתי הסיבה נעוצה בכך שהחבר'ה לא מרשים לעצמם לדחוף דוד קטן של 300 מ"ל להקצפה, במכונה במחיר של 2000$. אם כבר, אז כבר - דוחפים דוד של 1.5 ליטר. בנוסף, אני מזכיר לכם את התרשים של האקספובר שראינו לפני כמה ימים - מדובר בקונסטרוקציה די מפחידה, של HX בתוך דוד שעובר לדוד שני. משהו לא טריוויאלי בעליל (שאני עדיין לא כ"כ מבין למה הוא נראה כך, ולא מדובר פשוט בשני דוודים, אבל זה נושא אחר).
אני מהמר שעלות המוצר גבוהה יותר מאשר HX, בין אם מדובר בחומרים, ברמת בנייה, אמינות/שירות או R&D.
כמובן שכנראה שגם גובים פרמייה מסויימת ( = "מיצוב") פשוט כי לקוחות שמעדיפים דאבל בויילר על HX הם כנראה מספיק אנינים/פלצנים כדי לשלם.
אין ספק שיש בידול ותמחור ומיצוב, אבל במקרה הזה, boren צודק ופערי המחירים הם ממש מגוחכים. הם הופכים את המוצר לבלתי-רלוונטי, ולא למתומחר גבוה מדי. לראיה, מס' מכונות ה-E61 עם דוד כפול הוא קטן מאוד, גם בחו"ל. כל חברה מחזיקה הרבה מאוד דגמים של HX, אבל בקושי אחד של דאבל בוילר.
לדעתי הסיבה נעוצה בכך שהחבר'ה לא מרשים לעצמם לדחוף דוד קטן של 300 מ"ל להקצפה, במכונה במחיר של 2000$. אם כבר, אז כבר - דוחפים דוד של 1.5 ליטר. בנוסף, אני מזכיר לכם את התרשים של האקספובר שראינו לפני כמה ימים - מדובר בקונסטרוקציה די מפחידה, של HX בתוך דוד שעובר לדוד שני. משהו לא טריוויאלי בעליל (שאני עדיין לא כ"כ מבין למה הוא נראה כך, ולא מדובר פשוט בשני דוודים, אבל זה נושא אחר).
אני מהמר שעלות המוצר גבוהה יותר מאשר HX, בין אם מדובר בחומרים, ברמת בנייה, אמינות/שירות או R&D.
כמובן שכנראה שגם גובים פרמייה מסויימת ( = "מיצוב") פשוט כי לקוחות שמעדיפים דאבל בויילר על HX הם כנראה מספיק אנינים/פלצנים כדי לשלם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אבל עם קצת יצירתיות אפשר היה להגיע לאנשהו
דוגמה שנתתי בעבר: קח מכונה רגילה, הצמד לה מכונת מוקה ב 200 שח (אלו עם המיכל לחץ שמשווקות כמוכונת אספרסו זולה), הדלק אותן ביחד - קיבלת מכונת דאבל בוילר עם הקצפה טובה בהחלט...
דוגמה שנתתי בעבר: קח מכונה רגילה, הצמד לה מכונת מוקה ב 200 שח (אלו עם המיכל לחץ שמשווקות כמוכונת אספרסו זולה), הדלק אותן ביחד - קיבלת מכונת דאבל בוילר עם הקצפה טובה בהחלט...
what's next?
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
דוגמה: ברור שלייצר טויוטה לנדקרוזר לקצ'רי עולה קצת יותר מאשר את הדגם הבסיסי. בכל זאת למושבי עור, חימום בישבן ועוד פיצ'רים כאלה יש קצת תוספת עלות ייצור.moti_r כתב:יונתן, אני דווקא לא חושב שזה הגיוני...
כמובן שכנראה שגם גובים פרמייה מסויימת ( = "מיצוב") פשוט כי לקוחות שמעדיפים דאבל בויילר על HX הם כנראה מספיק אנינים/פלצנים כדי לשלם....
אבל אתה באמת חושב שזה מצדיק הבדל מחיר של כ-30-40 אלף ש"ח?
ובכל זאת - אנשים קונים את הדגם הזה.
תצא מתפיסת ה-COST PLUS - זה לא עובד בעולם של מותגים, ואפילו כבר לא בעולם של מוצרי צריכה. אנשים קונים דגם יקר כי הם רוצים לקנות דגם יקר, כי זה סמל סטאטוס. אתה בעצמך דיברת על מטחנה יקרה והשוות אותה למרצדס (כסמל). החברות יודעות את זה וצריכות לבדל דגמים וקווי מוצר מסויימים לפלח השוק הזה שיאבד להם אם הם לא יבדלו את המוצר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
300 סמ"ק מספיקים להקצפה של 2 קפוצ'יני ותו לא. בסילביה צריך אחרי ההקצפה להזרים מים לדוד (הוא מתקרר) ולבנות לחץ הקצפה מחדש.
לכן משתמשים במעל 1 ליטר להקצפה רציפה.
מעבר לזה משתמשים במשאבה אחת לשני הדוודים עם מעגל בקרה (עוד עלות) לכל דוד יש מצופים לכמות מים (עוד מורכבות).
משאבה רציפה עם מנוע זה משהו שעולה ותופש נפח אז לא ישימו 2.
חוצמזה בדאבל בוילר חייבים PID לאספרסו - אין מצב שתגלוש טמפרטורה במכונה כזו מורכבת אחרת מה השגנו?
את כל זה צריך לארוז במארז אחד לא גדול ועם פנלים לחליטה וטמפרטורה מאוחדים כדי שזה לא ייראה מישמאש...
רק תראו איך מנסים לדחוס הכל למשהו שייכנס למימדים של מטבח - בפנים זה בלגן גדול.
בעיני זה יותר מסובך ולכן יותר יקר.
יש לגאג'יה מכונת דאבל בוילר פשוטה והיא לא עדיפה על סילביה. אספרסו פחות טוב והקצפה עם פנרלו - אמנם בו זמנית אבל זה לא זה.
בליגה הבכירה אין קיצורי דרך ומשחקים.
מעבר לזה משתמשים במשאבה אחת לשני הדוודים עם מעגל בקרה (עוד עלות) לכל דוד יש מצופים לכמות מים (עוד מורכבות).
חוצמזה בדאבל בוילר חייבים PID לאספרסו - אין מצב שתגלוש טמפרטורה במכונה כזו מורכבת אחרת מה השגנו?
את כל זה צריך לארוז במארז אחד לא גדול ועם פנלים לחליטה וטמפרטורה מאוחדים כדי שזה לא ייראה מישמאש...
יש לגאג'יה מכונת דאבל בוילר פשוטה והיא לא עדיפה על סילביה. אספרסו פחות טוב והקצפה עם פנרלו - אמנם בו זמנית אבל זה לא זה.
בליגה הבכירה אין קיצורי דרך ומשחקים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אי אפשר להגיד את זה טוב יותרדבוטאנט כתב:300 סמ"ק מספיקים להקצפה של 2 קפוצ'יני ותו לא. בסילביה צריך אחרי ההקצפה להזרים מים לדוד (הוא מתקרר) ולבנות לחץ הקצפה מחדש.
בליגה הבכירה אין קיצורי דרך ומשחקים....