הוספת מגבר לרסיבר קיים
במידה ואני מוסיפה מגבר סטריאו למערכת הק"ב הקיים:
1. האם בשמיעת סטריאו בלבד צריך להדליק את הרסיבר או שהמגבר פועל עצמאית ולא מושפע כלל מהרסיבר ?
2. האם בחיבור ה- B-WIRE ברמקולים אני יכולה לחבר את הכבלים מהמגבר במקביל לכבלים מהרסיבר ?
סיגל
1. האם בשמיעת סטריאו בלבד צריך להדליק את הרסיבר או שהמגבר פועל עצמאית ולא מושפע כלל מהרסיבר ?
2. האם בחיבור ה- B-WIRE ברמקולים אני יכולה לחבר את הכבלים מהמגבר במקביל לכבלים מהרסיבר ?
סיגל
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בהאזנה לסטריאו את לא צריכה את הרסיבר בכלל. החיבור המומלץ לדעתי הוא:
מסלול סטריאו: נגן CD --> מגבר --> רמקולים קדמיים
מסלול סרטים:: נגן DVD --> רסיבר, יציאת Pre-Out מחוברת ל --> מגבר --> רמקולים קדמיים
מסלול סטריאו: נגן CD --> מגבר --> רמקולים קדמיים
מסלול סרטים:: נגן DVD --> רסיבר, יציאת Pre-Out מחוברת ל --> מגבר --> רמקולים קדמיים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים עם yairf,
יש עוד אפשרות חלופית אחת (שחוסכת תיאומי עוצמה במסלול הסרטים) - חיבור מגבר->ממתג רמקולים->רמקולים, ורסיבר->ממתג->רמקולים.
לצורך האזנה לסטריאו תצטרכי להעביר את הממתג מרסיבר למגבר, ולהפך.
שימי לב - אל תחברי את המגבר והרסיבר בו זמנית לרמקולים ללא שימוש בממתג - זה יוביל לכך שהרסיבר יקבל מתח נכנס (שהמגבר מוציא לרמקולים) ולהיפך - מאוד לא בריא למכשירים.
יש עוד אפשרות חלופית אחת (שחוסכת תיאומי עוצמה במסלול הסרטים) - חיבור מגבר->ממתג רמקולים->רמקולים, ורסיבר->ממתג->רמקולים.
לצורך האזנה לסטריאו תצטרכי להעביר את הממתג מרסיבר למגבר, ולהפך.
שימי לב - אל תחברי את המגבר והרסיבר בו זמנית לרמקולים ללא שימוש בממתג - זה יוביל לכך שהרסיבר יקבל מתח נכנס (שהמגבר מוציא לרמקולים) ולהיפך - מאוד לא בריא למכשירים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
יש לך שתי אפשרויות:
1. חיבור דרך ממתג רמקולים.
2. חיבור המגבר בלבד לרמקולים, וחיבור הרסיבר אליו דרך Pre Out. במקרה כזה לא תצטרכי ממתג אבל אולי תצטרכי לבצע תיאום עוצמות כמוסבר כאן - http://www.hometheater.co.il/article006 ... 7%91%D7%A8 .
1. חיבור דרך ממתג רמקולים.
2. חיבור המגבר בלבד לרמקולים, וחיבור הרסיבר אליו דרך Pre Out. במקרה כזה לא תצטרכי ממתג אבל אולי תצטרכי לבצע תיאום עוצמות כמוסבר כאן - http://www.hometheater.co.il/article006 ... 7%91%D7%A8 .
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
סיגל - את יכולה בהחלט, אבל את צריכה ממתג רמקולים.
tvholic, ממש לא - אל תטעה.
Bi Wire או Bi Amp משתמשים בשני הזוגות הנפרדים כדי "לעקוף" את הקרוס המובנה ברמקול ואחראי על חלוקת התדרים בין הדרייברים השונים (אתה יכול לחבר מגבר מגבר אחד שיעסוק בגבוהים / מיד, ושני שיעסוק בוופר - וכו').
אם היא תפריד את שני הזוגות ותחבר לכל זוג מגבר / רסיבר אחר, כל אחד מהם ישתמש רק בחלק מהדרייברים של הרמקול.
tvholic, ממש לא - אל תטעה.
Bi Wire או Bi Amp משתמשים בשני הזוגות הנפרדים כדי "לעקוף" את הקרוס המובנה ברמקול ואחראי על חלוקת התדרים בין הדרייברים השונים (אתה יכול לחבר מגבר מגבר אחד שיעסוק בגבוהים / מיד, ושני שיעסוק בוופר - וכו').
אם היא תפריד את שני הזוגות ותחבר לכל זוג מגבר / רסיבר אחר, כל אחד מהם ישתמש רק בחלק מהדרייברים של הרמקול.
uriler,
מסכים עם כל מילה
עוד משהו בקטנה....
סיגל,
בחיבור המערכת, כמו בתיאור של יאיר, את תקבלי סטריאו איכותי יותר, ובנוסף שיפור בק"ב, מומלץ יותר ממיתוג.
בחיבור כזה, "שרשור מגבר אינטגרייטד", את צריכה לקבוע ווליום קבוע במגבר, בשימוש כהגברה לק"ב, וכל השליטה מתבצעת דרך הרסיבר, אך על המגבר להיות במצב עבודה, משום שהוא זה שיספק את ההגברה לקידמיים.
במצב סטריאו, הרסיבר יכול להיות כבוי, והשליטה בווליום היא דרך המגבר.
בקיצור, לדעתי, עדיף לשרשר מגבר לרסיבר, ולא למתג את הרמקולים, לשיקולך
ובהצלחה.
מסכים עם כל מילה
עוד משהו בקטנה....
סיגל,
בחיבור המערכת, כמו בתיאור של יאיר, את תקבלי סטריאו איכותי יותר, ובנוסף שיפור בק"ב, מומלץ יותר ממיתוג.
בחיבור כזה, "שרשור מגבר אינטגרייטד", את צריכה לקבוע ווליום קבוע במגבר, בשימוש כהגברה לק"ב, וכל השליטה מתבצעת דרך הרסיבר, אך על המגבר להיות במצב עבודה, משום שהוא זה שיספק את ההגברה לקידמיים.
במצב סטריאו, הרסיבר יכול להיות כבוי, והשליטה בווליום היא דרך המגבר.
בקיצור, לדעתי, עדיף לשרשר מגבר לרסיבר, ולא למתג את הרמקולים, לשיקולך
סיגל,
אם תמצאי ממתג באיכות גבוהה, בבקשה תודיעי לי.
יש ממתג בחנות פיוז בגבעתיים אבל חיבורי הרמקולים שלו לא איכותיים - הם אינם מחברי בננה אלא חיבור פשוט שלא מאפשר להשתמש במחבר בננה בצד הכבל.
זה,לדעתי, מעיד על איכות הממתג...
ראיתי בזמנו שיש כאלו דברים בחו"ל אבל לא היה לי חשק להתעסק בזה, מה גם שזה עלול לפגוע באיכות הסאונד.
אז מה הטעם להשקיע במגבר אינטגרייטד ייעודי ולקלקל באמצעות ממתג?
לו אני בנעליך הייתי מחבר כמו שיאיר המליץ באמצעות PRE-OUT .
נכון שזה דורש קצת עבודת כיונון אבל לא פוגע בסאונד.
אגב,
הבנתי שיש חשיבות גם לאיכות יציאות ה PRE-OUT . יש רסיברים שהיציאות הנ"ל לא איכותיות מספיק ואז מלכתחילה הסיגנאל המועבר להגברה באינטגרייטד הוא עם רעשים וכו'.
ארז
אם תמצאי ממתג באיכות גבוהה, בבקשה תודיעי לי.
יש ממתג בחנות פיוז בגבעתיים אבל חיבורי הרמקולים שלו לא איכותיים - הם אינם מחברי בננה אלא חיבור פשוט שלא מאפשר להשתמש במחבר בננה בצד הכבל.
זה,לדעתי, מעיד על איכות הממתג...
ראיתי בזמנו שיש כאלו דברים בחו"ל אבל לא היה לי חשק להתעסק בזה, מה גם שזה עלול לפגוע באיכות הסאונד.
אז מה הטעם להשקיע במגבר אינטגרייטד ייעודי ולקלקל באמצעות ממתג?
לו אני בנעליך הייתי מחבר כמו שיאיר המליץ באמצעות PRE-OUT .
נכון שזה דורש קצת עבודת כיונון אבל לא פוגע בסאונד.
אגב,
הבנתי שיש חשיבות גם לאיכות יציאות ה PRE-OUT . יש רסיברים שהיציאות הנ"ל לא איכותיות מספיק ואז מלכתחילה הסיגנאל המועבר להגברה באינטגרייטד הוא עם רעשים וכו'.
ארז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: