מספר שאלות על LCD 32" FHD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בפסח הקרוב אני מתכנן לקנות LCD של 32 אינץ' כדי להחליף טלוויזית CRT (למעשה שתיים - אחת גם לחדר השינה, אבל המפרט שלה לא חשוב לי). בחרתי בגודל 32 אינץ' בגלל שמרחק הצפיה שלי די קטן (1.8 מטר) וכיום יש לי בחדר הזה טלוויזיית 25" שסיפקה אותי בשלוש השנים האחרונות, כך שהגדלה ל-32 אינץ' תהיה הבדל לטובה. סיבה נוספת שהחלטתי על 32 אינץ' - אני קצת מרושש, ולא יכול להרשות לעצמי להוציא 4-5K על טלוויזיה כרגע.

החדר שמיועד לטלוויזיה הוא החדר שבו אני צופה בסרטי DVD, דרך המחשב שמחובר לטלוויזיה ב-S-VIDEO, וזאת בגלל שמערכת הרמקולים שלי של 5.1 מחוברת למחשב. קניה נוספת שאני רוצה לעשות בפסח היא של כונן בלו ריי למחשב על מנת לעבור לצפות בתכני בלו ריי. לשם כך ה-LCD החדשה צריכה להיות FHD ובעלת חיבורים מתאימים לצפיה דרך המחשב.

התקציב שלי (ל-LCD אחד), בגלל ש-money is an issue, הוא לצערי לא יותר מ-2.5K. אני כאמור רוצה לקנות שתיים, אבל השניה תהיה הזולה ביותר שניתן למצוא, כי אין לי ממש דרישות ממנה חוץ מלהחליף את ה-CRT המגושמת בגודל 21 אינץ' שנמצאת בחדר השינה.

נעבור לשאלותי:

1. האם לאור כל המפורט לעיל, ההחלטות שלי נכונות? (גודל 32 אינץ' FHD במחיר של עד 2500K יכול להיות ריאלי ומספק לדרישות?)
2. האם כדאי במקום זה לחשוב על אלטרנטיבות - פלזמה, LCD יד שניה, HD READY במקום FHD וכו'?
3. האם התכנון שלי לצפות בסרטי בלו ריי ב-FHD דרך כונן בלו ריי במחשב שמחובר ל-LCD אפשרי בכלל? איזה חיבורים אני צריך שיהיו ב-LCD, והאם הוא יכול להיות מחובר בו זמנית למסך המחשב וגם ל-LCD ?
4. שאלת מיליון הדולר - איזה LCD מומלץ ומתאים לדרישות שלי? חשבתי על LG או סמסונג אבל אשמח לקבל המלצות או הפניות אחרות. בזאפ ובמודעות בעיתון יש הרבה LCD 32 FHD שנמכרים עד 2.5K, איזה מתוכם הכי סביר?
5. האם אתם מכירים אתר או חנות שבה ניתן לקבל הנחה נוספת במידה וקונים שני LCD ?
6. הטלוויזיה תשמש לא מעט גם לצפיה ב-HOT (כרגע SD אבל דרך ממיר HD. אולי נקנה את חבילת ה-HD של HOT בעתיד) ובסרטי DVD רגילים. האם בגלל שהיא תהיה FHD סרטי DVD ושידורי טלוויזיה רגילים ייראו בה פחות טוב מ-LCD שהוא HD READY ? האם כדאי לשנות את ההחלטה בגלל זה?

תודה רבה מראש לתשובותיכם.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רוצה להנות מתכני FHD ממליץ לך לרכוש מסך בגודל 37 אינץ' ולא בגודל 32 אינץ' (הפרש של כ-1000 ש"ח ואולי פחות). ההבדל בגודל הוא משמעותי ביותר לתכני HD שזו כמו שהבנתי הדרישה החשובה שלך.

לצפיה בתכני HD אין לך צורך בכונן בלוריי. ניתן להוריד תכני HD בכל הרזולוציות ולצפות ללא כל בעיה.

המסך שאני ממליץ לך אליו הוא סמסונג 37B530 שעולה כ-3.5K ואולי פחות.

ההוגה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה, האמת שחשבתי על זה וכבר תכננתי להגדיל את התקציב בהתאם.

ראיתי שמוכרים בשופרסל דיל LCD 42 של FUJICOM שהיא FHD במחיר 3300 ש"ח... זה לא עדיף כבר? זה 42 אינץ'. למרות שנראה לי שזה יהיה גודל ענק לצפיה ממרחק של 1.8 מטר.
זאת הבעיה שתמיד בקפיצה קטנה במחיר נמצא משהו שהוא יותר טוב (או יותר רע?)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #4 

אני אישית הייתי מתרחק ממסכי מדבקה במיוחד אם הם נמכרים בסופר.... תבדוק את המלצתי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו