ביקורת מקיפה- AKG K324P

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

* בואו ננסה להחיות טיפה את הפורום כי טיפה מת פה. אני אשמח אם תגיבו.

השבוע רכשתי במזל טוב את ה-AKG K324P.
חיפשתי מההתחלה אוזניות שישמשו אותי נאמנה לספורט, ולמרות שאני רגיל להאזין לאוזניית היי-הנד כמו K701, יסחפו אותי בצליל שלהן. אחרי כמה קריאות ברשת, ובעיקר ביקורות מאנשים מפה הבנתי שמדובר באוזניות מומלצות עם צליל טוב, וזה שהאוזניות האהובות עלי באו מאותה היצרנית גם נתן לי פוש לא קטן לקנות אותן.

בסופו של דבר רכשתי אותן מחנות בשם buyx במחיר של 140 ש"ח. (המשלוח היה חינם בדואר רשום, אבל למרות הכל שליח הביא את האוזניות ישר אלי.)

הקופסא שצצה לעיניי מתוך החבילה העלתה לי דז'ה וו- דומה בעיצובה לקופסא של ה-K701.
האוזניות ישבו כמו שצריך בפנים בזמן שפתח מעוגל בקופסא חושף אותן.
בנוסף לאוזניות, הקופסא כוללת גם תיק בד קטנטן ושימושי לאוזניות, ומן ביתן קטן למוניטורים עצמם שאמור להגן על האוזניות.
ולגולת הכותרת- הקופסא מגיעה עם 2 סוגים של מתאמים לאוזן- אלו הם ספוגיות עשויות מסיליקון. אם סופרים את זה שכבר נמצא על האוזניות יש בסך הכל 3 סוגי מתאמים. קטן, בינוני וגדול. הבינוני בא על האוזניות עצמן.
נראה לי שימושי למדי שכן כבר קרו לי מקרים בעבר שרכשתי אוזניות וגיליתי עד כמה שהן לא מתאימות לאוזניים שלי... עושה רושם ש-AKG מנעו משבר זה נאמנה בדגם זה.

אחרי שהנחתי את הקופסא בצד ושלפתי את האוזניות מן הקופסא היה ניתן לראות טוב יותר את האוזניות המדוברות.
הדגם הנ"ל מגיע ב-2 גרסאות: כסוף ולבן. אני נפלתי על הכסוף שגם נוצץ למדי.
ממבט ראשון על האוזניות הדבר הראשון שבולט לעין זה האופן העדין שבו האוזניות בנויות. מהרושם שלי, AKG מתאפיינים בהנדסת אנוש גבוהה והם כמובן לא פסחו גם על דגם זה, אבל המבט על הכבלים הדקים כל כך מעלים חשש שיהרסו מהר. קצוות האוזניות, איפה שלרוב נתקים נוצרים, עטופים במשי מה שאולי מעיד על זה שלמרות המראה העדין הן ישמרו להן טוב.
חוץ מזה, העיצוב החיצוני מרשים למדי ונראה נוח עוד יותר, מה שהוביל אותי לשלב הבא- להלביש אותן עלי ולבדוק את הנוחות שלהן.

האוזניות הולבשו אל תוך האוזניים שלי והנוחות המדוברת באה לידי ביטוי באופן מורגש- לא עוד אוזניות שדורשות ממני לשלוף אותן ולסדר כל דקה או גורמות לאוזניים שלי לכאוב. הכבל גם היה ארוך מספיק ופוצל באופן מספק ל-2 האוזניים, מה שמאפשר בקלות לחבר אותן לנגן ולשים אותו בכיס המכנסיים. זה לא תמיד התאפשר כתוצאה מכבל קצר. ולחלק החשוב- אטימה. האוזניות האלו יכולות לשמש נהדר כאטמים כי האטימה פשוט מלאה- הדבר היחיד שיכולתי לשמוע זה את הנשימות של עצמי, ותאמינו לי, אני חי בסביבה שהיא יותר מרועשת. בשבילי זה יתרון, אך יש אנשים שבשבילם זה חיסרון. האטימה עובדת כך גם כלפי חוץ- אין דליפת סאונד. גם יתרון מבחינתי.

עכשיו לחלק החשוב באמת- הסאונד.
חשוב לי לציין לפני זה שבאתי עם צפיות גדולות כלשהן אל הדגם הנ"ל. ציפיתי לסאונד עם חתימת צליל מהנה שינעים את זמני בספורט ובשהיות מחוץ לבית. למרות שהיו לי ציפיות גבוהות, מתברר שהסאונד אפילו מתעלה מעל לציפיות שלי, ותכף אפרט.

Play קצר על רשימת השמעה חשף בפני סאונד שלא זכיתי לשמוע מאוזניות in-ear.
ציפיתי לשמוע משהו עמום וסגור וקיבלתי סאונד אוורירי ופתוח לתוך הפנים.
במת הסאונד עצומה יחסית לאוזניות in-ear וזה מרגיש כאילו אתה עצמך נמצא בתוך השיר.
קל להתמכר בשניה לחתימת הצליל- סאונד מאוזן למדי, עם באס הדוק- שיש אומרים שהבאס הוא הצד החלש של אוזניות אלו- אני מצאתי אותן מאוד באסיות ולמרות זאת לא בהירות בכלל.
מה שהכי בולט בסאונד מיד זה הפירוט. האוזניות האלה מצטיינות בפירוט צלילים. במת הסאונד הרחבה משאירה מספיק מקום לפירוט שהוא הרבה מעל המינימלי. ניסיתי להשוות את הפירוט שלהם ישר ל-K701 שלי כתוצאה מזה. התוצאה הייתה תיקו ולפעמים הן הביסו את ה-K701 בפירוט. (חשוב לי לציין שה-K701 עוד לא מוגברות בהתאם ומחוברות ל-DAC של כרטיס קול, לכן התוצאה הנ"ל- אבל זה עדיין מרשים)
הפרדת הצלילים היא יותר מטובה והסאונד חד וצלול מאוד. הצלילים נשמעו חיים לגמרי.

מניסיון עם כל מיני סוגים של מוסיקה, האוזניות מצטיינות בעיקר במוסיקה קלאסית, בדומה ל-K701. הצליל רגוע, באסי, נעים ומרגיע. פשוט תענוג.

החלק החלש בסאונד הוא שבווליום גבוהה יותר הגבהים טיפה צורמים לאוזן- אבל אנשים שקנו את האוזניות מעידים על כך שהן צריכות לעבור burn-in של לפחות 100 שעות, אז הגיוני שהפרט הזה ישתנה עם הזמן.
בנוסף, צד חלש נוסף הוא שבמוסיקה עמוסה בפרטים השקיפות טיפה נכשלת. פרט שבכל מקרה לא אמור להפריע כשמדובר באוזניות במחיר כזה.

בסופו של דבר, מדובר בצליל שהוא הרבה הרבה מעל לבסיסי במחיר רצפה ובדמות אוזניות in-ear.
רציתי צליל סוחף ומהנה לספורט וליציאה מהבית וקיבלתי הרבה יותר מזה- צליל שהזכיר לי סאונד יקר בהרבה.
אני עדיין מעדיף כמובן את ה-K701 הלא-לגמרי-מוגברות שלי (חתימת סאונד אוורירית, חיה, פתוחה יותר ובמת סאונד רחבה יותר) אבל ההבדלים מצטמצמים.

לסיכום- מדובר באוזניות עם סאונד שלא אופייני לרמת המחיר שבהן הן מתוייגות. אוזניות שלא נופלות גם בפרמטרים חשובים מחוץ לבית\בספורט כגון נוחות ואטימה. ודעה אישית, הן גם יפות. בהחלט תמורה גדולה למחיר.
140 עד 250 ש"ח והן לגמרי שלכם ובאות עם אחריות של שנה. בהחלט קניה חכמה. יותר ממומלץ!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

תתחדש! תודה רבה על השיתוף. נהנתי לקרוא.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודות. :)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תודה על הביקורת.

עם איזה iem יש לך נסיון?
חלק מהתכונות שתיארת (כמו האטימה ושלושת גדלי המתאמים) מאפיינים את רוב הדגמים ברמת המחיר הזו.

בכל מקרה - תמיד כיף לשמוע על עוד iem תקציביות מומלצות (Y)

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

לא התחסית לנושא חשוב (במיוחד כשציינת שהאוזניות הן עבור ספורט) תופעת המיקרופניות הידוע באוזניות IN EAR .

אשמח אם תפרט יותר על בעיה זו באוזניות הללו .

היה כיף לקרוא , דרור .
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

תודה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

uriler, עד כה היה לי ניסיון עם כל מיני אוזניות IEM ג'נריות ועל דגמים ידועים יותר קראתי ביקורות מקיפות.
madror, תוכל בבקשה לפרט על הסוג הזה של תופעה?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

אחלה סקירה (גם אם לא ביקורת מקיפה :) ), תתחדש.

מיקרופוניות זה כשאתה שומע את הכבל בתוך האוזניות, כאתה נוגע בו או כשהוא מתחכך בגוף אז יש קול "שיפשוף" סטטי כזה. רמת החומרה של זה משתנה אבל אם לא שמת לב לזה עד עכשיו אז כנראה שזה לא קיים בדגם הזה.

בנוגע להשוואה לK701, לא מאמין שאלה מתקרבות או עוברות (!) אותן בפירוט. הSE530 שלי לא עשו את זה ואין מצב שאלה כן. תחבר את K701 לסט-אפ פרופר ותבין איזה מפלצת פירוט הן.

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אני לא מייחס לזה חשיבות כי אני יודע שה-STX שלי לא מגביר את ה-K701 כמו שצריך.

ובנוגע לתופעת המיקרופוניות- לא, לא קיים. עכשיו כשאתה מזכיר את זה אני נזכר שזה קרה לי עם כמה זוגות אוזניות IEM, באוזניות האלו אין את התופעה.

OnFireAlive
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

הזמנתי אותן היום. אחרי שקראתי את הסיקור שלך אני כבר לא יכול לחכות שיגיעו!
כרגע אני משתמש ב-Panasonic RPHNJ5, שעושות את העבודה לא רע, אבל באמת שלא מספקות את כל מה שצריך כדי להנות מכל הסגנונות.

לפני-כן היו לי ה-K330 של AKG, שמהן אני מציע לכל אוהב מוזיקה להמנע, פשוט גועל.

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

תתחדש!
אל תשכח לעדכן איך אתה התרשמת מהן. :)
אגב, תזכור שהן צורכות burn-in. שלי כבר עברו משהו כמו 20 שעות רצופות והן נשמעות הרבה יותר מאוזנות. עוד טיפה והן יתאזנו לגמרי.

OnFireAlive
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

OReeh כתב:תתחדש!
אל תשכח לעדכן איך אתה התרשמת מהן. :)
אגב, תזכור שהן צורכות burn-in. שלי כבר עברו משהו כמו 20 שעות רצופות והן נשמעות הרבה יותר מאוזנות. עוד טיפה והן יתאזנו לגמרי.
...
אמממ לא יצא לי לשמוע בהן הרבה עדיין אבל מהתרשמות ראשונית אני רק יכול להגיד שני דברים:

*סאונד איכותי מאוד, בסים יותר טובים משל הפנסוניק וחתימת הסאונד יותר הדוקה. הטרבל נשמע ברור יותר ואפשר לשמוע על ווליום גבוה בלי עיוות של הצלילים הגבוהים.

*כבל שמעלה חששות.

mobzy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36

שאלה לגבי מחיר / חנות

שליחה #13 

היי OReeh,
נהניתי לקרוא את הביקורת שלך לגבי AKG K324P. רציתי לשאול אותך לגבי מקום/מחיר קנייה.
אתה מציין שרכשת אותן בbuyx במחיר של 140 ש"ח. היום, החנות הזאת מוכרת אותן ב-95 ש"ח! ואילו "אלקטרו-פוטו" מוכרת אותן ב-200 ש"ח עם אחריות יבואן לשנתיים. החשש שלי זה להיתקע עם אוזניות מזוייפות (95 ש"ח נראה זול מידי). באמזון מוכרים אותן ב-60$ !
http://www.amazon.com/Akg-324-White-Ear ... 505&sr=8-3

האם ייתכן שאלה של buyx מקוריות?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”