בעיית מיקום רמקולים בסלון

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
התחדשתי ברמקולים של JBL 200.5, הם כרגע לא אצלי אלא יגיעו עוד מספר ימים, אבל בנתיים הרשתי לעצמי לבדוק איך ואיפה למקם אותם בסלון...אבל נתקלתי בבעיה.
אצלי מדובר בסלון קטן שהוא 3.30X4.20 (במטרים), עכשיו לפי הספרון של הרמקולים יש להציב את הרמקולים(הקדמיים) במרחק אחד מהשני שהוא זהה למרחק מנקודת השמיעה - כלומר יוצר משולש שווה צלעות.
מהחישובים שלי...(והם נכונים) יצא שאני צריך להציב את הרמקולים(הקדמיים) במרחק של 3.30 מטר אחד מהשני, שזה נשמע קצת הזוי כי זה בעצם לשים את הרמקולים בקצוות הקיר(4.20) וזה נשמע(לא באמת שמעתי..חחח) לי רחוק מידי...
**מה עוד שיש לי מעין ארון למזנון שמגביל את ההצבה של הרמקול(השמאלי) אחרי מרחק של 1.15 מטר ממרכז הטלויזיה - כלומר אני יכול להציב את הרמקולים במרחק של 2.30 מטר אחד מהשני או לפי נתוני הספרון 3.30, שזה יוצא אחרי הארון.

מה לדעתכם אני צריך לעשות? ללכת לפי הספרון או להקריב אותם במגבלות שצינתי?

תודה רבה מראש!!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

בחיים יש רצוי ויש מצוי.....

אם אתה יכול, תנסה את שתי האפשרויות (אם הן אפשרויות שנתונות להחלטתך) ותבדוק עד כמה זה משמעותי.

ארז

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

איזה רסיבר יש לך? RC סביר יתקן את הבעייה אם תציב לפי המצוי (2.30). יש כל כך הרבה פרמטרים נוספים (אקוסטיקה ומבנה החדר, כיווניות רמקולים, טעם אישי....), שלא נראה לי שדווקא אם תציב במשולש שווה שוקיים ולא שווה צלעות, זאת תהיה עיקר הבעייה.

norco פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

תאמת יש משהו בדבריך אבל רציתי לפחות שמבחינת הבסיס, שהוא מיקום הרמקולים, שזה יצא סביר...

בכל מקרה אני "מתבייש" להגיד שאני בעליו של kenwood 5300, וזאת לאור הרבה תגובות שליליות שאני רואה על kenwood, אבל מבחינתי הוא עונה על דרישותי שהן סה"כ לנגן dolby digital ו-dts במינימום מחיר(עלה לי 800 ש"ח אז למה לא...?)

אשמח אם על הדרך תסביר את המושג RC שהזכרת מקודם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”