שלום,
בשעה טובה ומוצלחת החלטתי לקנות מערכת קולנוע ביתי (רסיבר + רמקולים). הקצבתי כ 8,500 ש"ח.
הדרישות מהמערכת:
1. המערכת תשמש לצורך שמיעת מוזיקה, משחקי XBOX 360, צפיה בתכני HD דרך מחשב, טלוויזיה SD (בעתיד גם YesMaxHD ואולי נגן Blu-Ray). כלומר 4 כניסות HDMI.
2. המערכת מחוברת לטלויזייה. הייתי מאוד רוצה שכל הכניסות יחוברו לרסיבר והוא יחובר בכבל HDMI יחיד לטלוויזיה.
3. Upscaling ל 1080p. לא ראיתי את זה עדיין במו עיני, והייתי שמח לשמוע ממישהו שראה - האם זה מצדיק תוספת תשלום או שזה גימיק המערכות בסדר גודל של תקציב כזה.
4. הסלון שלי קטן יחסית ומתוכנן לרמקולים 5.1 סטליטים (מקדימה אני אזדקק לסטנד), או לרצפתיים מקדימה וסטליטיים מאחורה.
5. אני די חושש להתעסק עם מערכות יד שניה.
כדי להימנע ממצב בו אני מגיע לחנות ומושיבים אותי מול עשרות מערכות, הייתי שמח לצמצם את תחום החיפוש למערכות מומלצות שאוכל ללכת לחנות ולהשוות בינן.
תודה וסופ"ש מצוין!
המלצה למערכת קולנוע ביתי בתקציב של 8500 ש"ח
שלום,
מבחינת רסיברים - המועמדים לדעתי הם דנון 1910 או אונקיו 607 . שניהם במחיר 4000 ש"ח או טיפה פחות.
אם אתה מתכנן לשמוע מוזיקה, עדיף שהקדמיים יהיו רצפתיים ולא סטליטים.
קח בחשבון שמומלץ שרמקול הסנטר יהיה תואם לקדמיים (מאותה חברה וסדרה).
מציע לגשת לחנות מתמחה עם מוזיקה שאתה מכיר היטב ולהתרשם משמיעה של זוג רצפתי בהשוואה לזוג סטליטי בתקציב שלך.
יהיה חבל לקבל החלטה שעלולה להתברר בהמשך כלא נכונה.
ארז
מבחינת רסיברים - המועמדים לדעתי הם דנון 1910 או אונקיו 607 . שניהם במחיר 4000 ש"ח או טיפה פחות.
מציע לגשת לחנות מתמחה עם מוזיקה שאתה מכיר היטב ולהתרשם משמיעה של זוג רצפתי בהשוואה לזוג סטליטי בתקציב שלך.
ארז
תודה רבה על התגובה המהירה! שניהם נראים מצוין ובמחיר מתאים.
לגבי הרמקולים:
1. איך מומלץ לחלק את התקציב של הרמקולים? כמה משפיעים הרמקולים האחוריים על איכות השמיעה ?
2. האם יש כללי התאמת רמקולים לרסיבר ? (כגון הספק, התנגדות) ?
בהנחה שאני מעוניין ברמקולים קדמיים רצפתיים, האם למישהו יש המלצה לגבי דגם וחברה ספיציפיים (עבור קדמיים, מרכזי ואחוריים) ?
לגבי הרמקולים:
1. איך מומלץ לחלק את התקציב של הרמקולים? כמה משפיעים הרמקולים האחוריים על איכות השמיעה ?
2. האם יש כללי התאמת רמקולים לרסיבר ? (כגון הספק, התנגדות) ?
בהנחה שאני מעוניין ברמקולים קדמיים רצפתיים, האם למישהו יש המלצה לגבי דגם וחברה ספיציפיים (עבור קדמיים, מרכזי ואחוריים) ?
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
האם הוא מדבר על סטליטים או מדפיים?
מצטרף להמלצה - בעיקר רסיבר דנון. לדעתי מבחינת "חוכמת התפעול" הם עולים במקצת על אונקיו.ארז_וחני כתב:שלום,
ארז...
בסלון קטן 15 מ"ר ולא יותר גדול יספיקו רמקולים מדפיים.
ממילא יש לחשוב גם על סאב טוב.
אני ממליץ להשקיע הרבה יותר ברמקולים, כך שתתחיל מרסיבר וזוג קדמיים מדפיים, ואחר כך תשלים:
סנטר - מתאים באופי לקדמיים
זוג סוראונד
סאב מוזיקלי טוב.
עם הרסיבר המומלץ שים לב לבחור רמקולים עם נצילות של 88 ד"ב מינימום.