מפרט מינימום ל DVDRIP

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים, אני בקרוב רוצה להרכבי HTPC לסלון.
הולך להשתמש בינתיים במארז רגיל, רוצה להשקיעה כמה שפחות כי גם ככה אין הרבה כסף כרגה.
יש לי 2 מעבדים של P4, של 1.7G, לוח אם שאני ישתמש בו הוא ממערכת IBM לא חדשה במיוחד,
אבל הלוח טוב, יש 6 USB, יש LAN, יש כרטיס מסך מובנה וכרטיס קול כמוון, יש 2 IDE ו 2 SATA
והצ'יפסט הוא של אינטל, 4 סלוטים של DDR1. יש 2 כרטיסי מסך GF4 MX440 (הם די דומים ,רק אחד מהם בפרופיל נמוך). מה שחסר לי זה זכרונות ועוד כמה דברים,יש לי חבר שהוא מוכר וגם טכנאי מחשבים ,יש לו ציוד מיד שניה . קודם כל כמה זכרון אתם ממליצים לקנות ? וכמה לבקש עם זה מיד שניה .
לגבי הרד דיסק ,כרגה יש לי רק אחד ישן של 5400 עם 15GB ,אני צריך בעקרון רק רד דיסק למערכת הפעלה ,כננרה XP למשהוא חלש כזה ,כרגה הסרטים מאוחסים על מחשב נייד (יש בתכנון לקנות Samsung Story Station plus של 2TB שיתחיל להימכר בארץ, ויש לו ESATA ויהיה זול מהפתרונות הקיימים) ,אני לא חושב בינתיים על שום MC כי הציוד שיש לי בסלון זה ככה: מערכת סטראו של AIWA די ישנה אבל עובדת סבבה, ו CRT של 29 אינץ של שארפ שלא הולכת להיתחלף בזמן הקרוב ,אז אני גם צריך כרטיס רשת על חוטי ,השאלה העם הכרטיסים הבסיסיים עם אנטנה אחת יספיקו ? הראוטר הוא בחדר והמחשב הנייח יהיה בסלון, עצלי הראוטר הוא לא MIMO .
ולסיכום :

1. כמה זכרון לקנות, וכמה לבקש
2. למערכת הפעלה, כדי לקנות משהוא יותר טוב? נגיד 40GB IDE?
3. איזה כרטיס רשת על חוטי אני צריך ,וכמה לבקש
* את כרטיס המסך אני לא יודע עם חייב להחליף תאמת, אבל גם ככה אין לי LCD, ועם קודקים מתאימים כל זה יעבוד בסדר עם 720P (יכול להתפשר על DVDRIP גם, שכנרה לא יראה הבדל בין BDRIP של720 גם ככה :roll: )
** עקרונית הוא יהיה לסרטים לרוב ,סדרות אני רגיל לראות במחשב הנייד .
נערך לאחרונה על ידי denis29 ב 13/03/2010 18:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

סט על חוטי כננרה גם בתכנון ,אבל קודם צריך להרכיב את המחשב, תקראו רק מה שרשום בסוף ,זה מה שחשוב לי :o
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מצטער על ההקפצה ,אבל כלכך כשה להגיב ? אוא שיש משהוא לא ברור ב פוסט שלי ? כבר היתי יכול מחר לקפוץ לחבר אבל אני לא יודע מה לקנות ,תגיבו בבקשה ,תודה :D
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #4 

תשמע, קודם כל הייתי צריך לקרוא 3 פעמים את ההודעה שלך כדי להבין אותה - יש בה המון שגיאות כתיב.
אם אתה מתכוון להשאר עם CRT - למה אתה בכלל חושב על 720P ? הטלויזיה שלך לא תומכת ב-HD ולא תראה איכות של HD עם טלויזיה כזאת. במקום זה תקנה דיוידי פשוט ותראה סרטים באיכות DVDRIP. חבל על הזמן שלך, על הכסף ועל המאמץ בבניית HTPC אם אין לך מסך LCD או פלזמה.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ציפיתי לתגובה בסגנון :D ,אבל זה מה שיש כרגע ,ותחשוב שפעם לא היה LCD? פעם לא היה בלו ריי או בכלל סרט HD אבל זה היה מספיק לאנשים :P ,בכל מקרה לגבי האופציה של ה DVD ,זה לא הכי בה בחשבון ,כל פעם לצרוב סרטים די מעצבן ,בלי קשר לעלות של הדיסקים, וגם יותר כיף שיש לך גישה לכל הספרייה של הסרטים והמוזיקה מהסלון :D .בכל מקרה ,בו נצה מנקודת הנחה שזה יהיו DVDRIP שזה לא כזה גרוע ,כי גם ככה זה ל CRT שהיא עם רזולוציה נמוכה מ HDR ובטח מ FHD. פשוט תגיד לי העם החומרה שיש לי כרגע תספיק לי למשהו זמני ? גם ככה החלקים זולים כי הם מחבר שיש לו מעבדה ולא חסר לו שם *** כזה. כמה גודל HD אתה ממליץ לקנות? וכמה זכרון? ועם בכל זאת צריך להחליף לכרטיס מסך חזק יותר אני יבדוק את האפשרות ? כרטיס רשת על חוטי יש לחבר שלי גם משומש יש אז לא בעיה ,מה גם שמקסימום אני יכול לתת לו משהוא מהזבל שיש בבית ויעשה לי קצת הנחה ,פשוט אני מזמן חולם שיהיה לי את אפשרות לפחות לצפות בסרטים שלי על מסך נורמלי ,אפילו לא LCD (שהם די זולים כיום,אבל אני מוגבל כספית בינתיים) :( .

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #6 

לא משתלם לך לקנות חלקים למחשב מפני שהמחיר שתשלם עבור דיסק קשיח, זכרון וכרטיס מסך מתקרב למחיר של סטרימר זול (WD או אקסטרימר).

יש לך כמה אופציות:

1. תקנה דיוידי עם כניסת USB ודיסק קשיח חיצוני. תעתיק את כל הסרטים שלך על הדיסק הקשיח, תחבר אותו לדיוידי ופתרת את הבעיה (זו לא האופציה הטובה ביותר לדעתי כי דיוידי כזה ודיסק קשיח בגודל סביר יעלו לך בסביבות 500 שקל לפחות ותוכל לראות בו מקסימום ריפים של דיוידי). כמובן שאם אתה יכול להשיג את זה בהרבה פחות כסף שווה לשקול את זה.

2. האופציה העדיפה היא לקנות סטרימר. תוכל לצפות גם ב-DVDRIP וגם ב-FHD/HDR בעתיד כשתחליט לשדרג את הטלויזיה ל-LCD/פלזמה וזה גם יחסוך לך את כל הבלגן של התקנת והגדרת HTPC. זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בעקרון חסר לי רק זכרון ו הרד דיסק של 80GB לפחות ,כל השער יש לי ,אז למה להשקיעה כסף עם כרגה זה פתרון זמני ,מחשב HTPC ל DVDRIP או אפילו BDRIP של 720P ,עם core avc יעשה את העבודה סבבה ,בעתיד שיהיה לי מפסיק כסף אני כננרה ילך בכלל על מחשב נייד או משהוא קטן מבוסס ION לסלון ,כגרה ההשקעה ב משהוא יקר לא שווה כי אפילו רסיבר אין לי :D . אז במקום לזרוק את הזבל שיש בבית ,אני מעדיף שיהיה פתרון זמני לראות סרטים מידי פעם בסלון ,עם כי אני מודע שאני לא יקבל את האיכות שאני רואה בנייד שלי כרגה :o , לפחות יהיה לי עוד מחשב לגיבוי במקרה של תקלה חס וחלילה בנייד . לפני איזה כמה חודשים ראיתי את dark knigh f עם מערכת הסטראו שחיברתי ל יס ,והאמת היה די סבבה ,זה גם סוג של רסיבר בכל זאת חח. בחדר עצלי יד עוד מערכת אחת שאספתי ותיקנתי במחיר די זול עצל חבר וזה כיף גדול לשמוע ככה מוזיקה במקום להשקיע בסט מסכן של 2.1 . כמו שאומרים *** של אחד ,זהב של אחר ..משהוא כזה .

Dimka
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

המחשב הזה לא יספיק לך, הוא על גבול הכלום, הפתרון הכי קרוב בשבילך זה לקנות כרטיס מסך בחיבור AGP ולהשתמש בהאצת חומרה - וזה עדיין יוצא יקר כי אין הרבה כאלה בשוק, מבחינת הקשיח זה תלוי בך, אבל בשביל המערכת הפעלה בלבד תצטרך לפחות 20GB.

דוגמה לכרטיס מסך כזה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=710954

במקומך הייתי עוזב את המחשב ונותן לו למות בכבוד, גם ככה החלקים לא אמינים כבר, לוח אם, ספק וקשיח על סף קריסה (עייפות חומרים),
וחוסך למחשב חדש זול - שזה בערך 1500 ש"ח אולי אפילו קרוב ל-1000 והוא אגב ינגן לך 1080p ללא בעיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

יש גם את ה-HD3450 AGP שעולה 270 ש"ח. אבל אני מסכים עם דימקה. לא חושב שיש טעם להתעסק עם המחשב הזה יותר מדי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עם היה לי LCD ,בכלל לא הייתי פותך אץ הנושא הזה ומתעסק בזה. ככה שאני בכל זאת מעדיף שיהיה פתרון זמני בעלות של משהוא כמו 300 שקל לא יותר. נראה כאילו אין לכם כבוד ל חומרה ישנה :) ,אז אני downgrader חח, יש הרבה דברים אחרים שאפשר לעשות אמו ,נגיד NAS , אבל זה לא כלכך משנה פה. ועגב לגבי האצת חומרה ,חברים אתם זורקים שטויות, אני יגיד לכם שהתקנתי לחבר אחד וינדוס 7 אולטימייט על מחשב עם לוח עם של של חברה אחת משנת 2000 בערך שכיום מייצרים רק כרטיסי מסך , 768MB DDR1 וכרטיס מסך GF FX , הרד דיסק מסכן של 40 גיגה, המעבד שם כמדומני סלרון בכלל . כל זה מחובר למסך LCD של 22" והסרטים מאוחסנים על הרד דיסק חיצוני של 500GB, התקנה של קודקים של shark007 לא הכי עזרה ,אמרתי ננסה את coreAVC ,ומה אני יגיד לכם ? מאז כל סרט MKV עובד חלק חלק ,פעם היו קרטועים ותקיעות כל הזמן. ככה שאני גם די בונה על זה . יש מצב בעקרון שאני ישקיע בכל זאת בהרד דיסק פנימי של 1TB+ או 2 ויקנה בקר SATA, ככה שיהיה לי גם מקום לגיבוי וגם מקום לאחסון קבצים ברשת הביתית :). אני כזה ,אני אוהב לחסוך. אבל על הנייד שלי לא רציתי לחסוך יותר מידי ,אבל להיות תקוע ללא מחשב עד שיהיה מספיק כסף לא יכולתי אז לקחתי בתשלומים ,אבל פה המצב שונה כי זה פתרון זמני עד שיקנה LCD ויהיה כבר על מה לדבר לגבי מחשב HTPC אמיתי.

Dimka
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

שאלת מה לעשות כדי לעבוד חלק עם 720P וענינו לך.

אבל תרשה לי לספר לך סיפור קטן ואולי תבין יותר טוב את הנקודה שלי:
פעם סבתא שלי הייתה צעירה ויפה. כיום היא כבר לא בין החיים, ז"ל.

אף אחד לא אמר שאי אפשר להתקין על החומרה שלך מערכת הפעלה חלונות 7 ולא אמרנו גם שלא תצליח להריץ סרטים עם זה.
אבל מחשב כזה דורש תחזוקה רבה כי החומרה עייפה וגם לא תמיד תצליח להדליק 720P (בספק אם בכלל אם אין לך 1 ג'יגה RAM), המעבד שלך יהיה על 100% ואיפה האיכות חיים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #12 

אני עדיין לא מבין למה אתה צריך לנגן תכני HD אם יש לך טלוויזיית CRT. פשוט אין טעם, ולא תראה הבדל בין תכני SD לבין תכני 720P.
לדעתי, אל תשדרג כלום ותנגן תכני SD, כלומר DVD Rip-ים וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #13 

קנה סטרימר פשוט (כמו האקסטרימר) המחיר דיי אטרקטיבי

"וסגור עניין" כמו שאומרים, במקרה שלך זה משתלם יותר, ונוח יותר!!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #14 

denis29
אני רואה שעדיין לא השתכנעת מכול מה שאמרו לך לפני, אז אנסה לעזור לך כמיטב יכולתי:

1. כמה זכרון לקנות? : הרצוי - כמובן המקסימום שהלוח יכול לתמוך בו, המינימום - 1 GB . רק קח בחשבון שזכרונות מסוג DDR יקרים פי כמה מזכרונות DDR2, בגלל שהם כ"כ ישנים ונדירים יחסית. כמו-כן עליך לבדוק את מהירות הזכרונות...

2. למערכת הפעלה XP + תוכנות בסיסיות, גם דיסק IDE של 20 GB יספיק (אני בעבר הצלחתי להסתפק גם ב- 8 GB). את כל שאר התכנים ניתן לאחסן על דיסק חיצוני.

3. דוגמה לכרטיס רשת אלחוטי:
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... CatCode=60

אני משתמש בכרטיס הזה באחד המחשבים וסה"כ הוא מצויין. רק תבדוק שיש לך חריץ PCI פנוי על הלוח.

4. כרטיס מסך: מן הסתם תצטרך להתקין חיצוני עם יציאת טלויזיה/ s-video . אני בטוח שבכרטיס המסך המובנה, בלוח הישן שיש לך, אין יציאת TV.

5. מנסיון עבר: מעבד P4 במהירות 1.7 GHz, ובמיוחד שכבר עברו עליו כמה שנים טובות, לא יאפשר לך להריץ חלק תכני 720p, ויש מצב שאפילו DVDRip/ Xvid יהיו לו קצת כבדים. אם הלוח תומך, ויש לך אפשרות להשיג ללא הוצאה כספית גדולה/ חינם, הייתי ממליץ לך לשדרג למינימום P4 3.0 GHz (כמובן בהתאם למגבלות הלוח, ולסוקט של המעבד).

5. עדיין לאור כל האמור לעיל, כל עוד אתה עם טלויזית CRT, אין שום משמעות לתכני 720p.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

*כו מצער הייתי צריך לשנות את הכותרת :lol: . כן אני מבין לגבי עניין ה DVDRIP , אפילו נגן DVD מוציה 420P אני חושב.
בכל מקרה תודה על העזרה. ועגב אני חושב עולי לקנות הרד דיסק של 1TB או קצת יותר ויהיה לגיבוי התכנים שיש לי ובכלל לאחסון קבצים ,השאלה העם כדי להרכיב עוד מחשב שיהיה רק לאחסון? או עדיף להתקין אותו במחשב שיהיה בסלון? (חסכון בחשמל בכל זאת לא ?) כי עם אני בונה עוד אחד (יש למעבד P3 בנוסף) ו כמה סטיקים של SD-RAM (לNAS פשוט זה מספיק לדעתי) עם עם ירצה לראות משהוא בסלון צריך לפחות 2 מחשבים דלוקים. אז עדיף שיהיה רק מחשב אחד . צודק לא?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”