הובר: לדעתי השוני העיקרי הוא שמדובר בשירות בתשלום שמחייב את הספק לרמת ביצועים.
כפי שרבים מכירים פה באתר: יש טוררנט, יש ראפידשייר חינמי וכו'
מולם יש ניוז, חשבון ראפיד בתשלום, טראקרים סגורים לטורנט כו'.
ההבדל כידוע הוא שמים וארץ...
בדקתי את הנושא כאמור בכך שאני משתמש בו...
עקרונית, כפי שתוכל לוודא אמצעות כלי בדיקת המהירות:
http://www.strongvpn.com/locations.shtml אתה תבחר חיבור בינך לבין שרת ה- VPN שייתן לך את מרב רוחב הפס שלך. (אני כרגע מחובר לשרת בלונדון).
החיבור בינך לשאר השירותים הוא מנקודת היציאה של התעלה ומשם המידע מועבר אליך דרך התעלה שכאמור יכולה לעמוד בקצבי החיבור שלך.
(בהמשך אני מתאר חיבור "נקי" כחיבור ישיר ללא VPN).
האתר מאפשר לך לשנות את נקודת המוצא של ה- VPN מספר פעמים במהלך החודש (בהתאם לחבילה) במקרה ואתה לא מרוצה מהמהירות בשרת מסויים.
הגלישה לעיתים נראית איטית יותר אבל למען האמת היו לי הרבה פעמים בחיבור ה"נקי" שסרטונים נניח מיוטיוב לא יורדים במהירות וגם כאן זה לא אחיד.
היו גם פעמים הפוכות - השירות על ה- VPN היה יותר מהיר מהחיבור הנקי.
שאר השירותים שאני בדקתי עבדו בהתאם לציפיות. מה שאמור לעבוד על מאקסימום רוחב פס - עבד, מה שלא, עבד בצורה דומה למדי לאיך שהוא עובד בחיבור נקי.
החברה מציעה תמיכה טכנית מעולה ומאפשרת גם לבטל את החשבון תוך 7 ימים (אין חשבונות ניסיון).
אם יש לך שאלות נוספות תשאל דברים ספציפיים אני אנסה לענות.
Malcontent
שמע - אני מבין מה אתה אומר, נוחות או אי נוחות זה משהו אינדיוודואלי. מה שנוח לי לא יהיה נוח לך.
אני מעלה את זה כי דובר פה רבות על נושא ה
נוחות והחשיבות שלה עבור הרבה מהמשתמשים כאן כשהם בוחרים איך לקבל את התוכן שלהם. אני לא יכול "לשכנע" אותך - סך הכל העליתי משהו שאני עובד איתו כי הוא פתר לי בעיה.
אני יכול לספר לך מה אני עושה ומשם תוכל להחליט או כאמור לקחת את הנושא לניסיון.
בניסיון שלי (אני מחבר כרגע את האקסבוקס) הנושא לא מעיק עד כדי כך:
חיבורים:
- יש לי נתב שמחובר לרשת ומחשב עם שני כרטיסי רשת על הלוח.
- האקסבוקס מחוברת בלאו הכי עם כבל שרץ מהנתב לסלון (כי אין מצב שאני משלם ל- MS על המחבר אלחוטי שלהם)
- החיבור ל- VPN מוגדר על המחשב האישי (דאבל קליק ואני מחובר).
- החיבור ל-VPN מוגדר לחלוק את החיבור עם כרטיס הרשת השני.
שימוש
כאשר אני רוצה להתחבר בתור "בריטי" אני מנתק את הכבל של האקסבוקס מהנתב ומחבר אותו למחשב.
הנתב והכרטיס השני מחלקים כתובת IP לאקסבוקס כך שבכל מקרה אני לא נדרש לגעת בהגדרות שלה.
הפעלה של החיבור VPN - ואני בריטי (בדקתי Last.FM, הורדת תכנים וכו').
כאשר אני משחק ברשת, אני מחבר את הכבל לנתב ואני בחיבור נקי.
על פי הכתוב באתר הרבה משתמשים מדווחים שהם משחקים במשחקי רשת עם החיבור הנ"ל. לא בדקתי את הנושא.
אני מניח שתקבל חיבור לשחקנים בריטים ולא לארץ מטבע הדברים.
עקרונית עם נתב שני בבית, הנושא אפילו יותר פשוט - כשאתה רוצה להיות לא ישראלי, אתה מפעיל את החיבור VPN על הנתב (שניה מתוך כל דפדפן) וכשאתה לא רוצה, אתה מנתק אותו. החיבור לרשת נשמר בין שני הנתבים.