תגובות לכתבה: הפרוייקט של אלן פארסונס

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46390
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
הופעה: הפרוייקט של אלן פארסונס

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

הופעה מדהימה

שליחה #2 

הייתי בהופעה ואכן הייתה לא פחות ממדהימה!! :)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

לדעתי המחצית השניה של ההופעה הייתה הרבה יותר טובה.
בחצי הראשון היו לעיתים רגעים מביכים, שבהם הזמר ניסה לשלהב את הקהל שהיה בתחילה קצת מסויג או רדום.

לדעתי בחירת השירים בחצי הראשון לא הייתה מספיק טובה מהבחינה שלא הצליחה להקים את הקהל על רגליו.
בחצי השני זה כבר היה הרבה יותר טוב.

זה היה בולט היטב שרק בשיר eye in the sky , כאשר הקהל עמד , שר ורקד רק אז האמנים נראו מרוצים...
אז גם התחיל הכיף האמיתי שנמשך להדרן אבל זה היה מעט מידי מאוחר מידי.

סה"כ הופעה מהוקצעת ומהנה.

ארז

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

אלן פארסונס זה לא ההוא מהדיסק של מוזיקת המעליות?

שליחה #4 

(6)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

Re: אלן פארסונס זה לא ההוא מהדיסק של מוזיקת המעליות?

שליחה #5 

לא, זה מהדיסק ההוא ששומעים בתחנה המרכזית ובשוק הפשפשים ביפו.... :)

shmilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
שם מלא: מיכאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

רפי ישבנו קרוב בכיסא 28 29 .
לדעתי המופע מתחלק לשניים לפני ההפסקה ב3-4 שירים הראשונים הסאונד דרש כיוון וכיול ולאחר מכן הוא שופר למצוין. השירים לא סחפו משהוא.
לאחר ההפסקה זו הייתה כבר אופרה אחרת הרבה יותר משובחת וסוחפת שמצדדיקה את המוניטין של הגאון המוזיקלי , אלן פרסונס .

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #7 

ישבתי שורה שניה, באמצע. אצלינו הווליום היה בסדר גמור. היו קצת בעיות עם סאונד בהתחלה, אבל הם תוקנו במהרה...
נהנתי מכל המופע, גם בחלק הראשון וגם בחלק השני...
מופע של מוסיקה נטו, ומוסיקה טובה, מנוגנת יפה, ומבוצעת נהדר. בלי יותר מדי קישקושים...

אני חושב שהסיבה שאנשים קמו לרקוד רק בהדרן זה בגלל שלא נראה לי שזה מסוג ההופעות שאמורות להקים את הקהל על רגליו. אנשים באים להנות מהמוסיקה. בסוף אנשים הרשו לעצמם להשתחרר וקמו לרקוד.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

איפה היה פירסום להופעה ?

איך אני מצטער שפספסתי

idoa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

חתם לי על ה-boxset המרובע (התקליט) והצטלמתי איתו!
וכן הייתה הופעה מצויינת ממש נהנתי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #10 

קרוקס44,

היה כתוב על זה באתר כמה פעמים.

Holograph
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

היינו בהופעה השנייה, יחסית קרוב לבמה. ההופעה עצמה הייתה נפלאה - כל אחד מהנגנים הוא עילוי בפני עצמו, וגיא ארז (אם אני לא טועה) - הבסיסט הישראלי - עמד בשורה אחת עם כולם. הגיטריסט (אליסטייר גרין) פשוט פנומנלי וגם הפתיע בשירה איכותית להפליא, והמתופף פשוט קרוע לגמרי.

לדעתי החלק הראשון של ההופעה לא נפל מהשני, אבל מעורבות הקהל בהחלט השתפרה אחרי ההפסקה - כנראה שאנשים פשוט נרגעו קצת והרשו לעצמם לשתף פעולה. מצד שני גם הלהקה לא כל כך יודעת לערב קהל, אז הניסיונות של הסולן לשלהב אנשים בחצי הראשון ייצאו קצת חורקים. שויין. הם דפקו הופעה מעולה, עם מבחר שירים אדיר וערוך היטב, כשכל שיר מפגין פרפקציוניזם מטורף בהיבט אחר של ההפקה. תענוג!

איפה שיש לי ביקורת נוקבת זה דווקא בהיבט איכות הצליל. אני מצטער, אבל פה פישלו ובגדול. הווליום היה גבוה מדי ב-5 דציבלים לפחות; לאור התגובה למעלה כנראה שהמצב היה אף גרוע משחשבתי, עם הפרשי עוצמות משמעותיים מאוד בשטח האולם. הטווח הדינמי היה איום ונורא - תוף-הרגל אומנם היה אימתני, אבל בינו (וגיטרת הבאס) לבין הגיטרה במיד כמעט אי אפשר היה להפריד צלילים זה מזה. הסולן הוגבר עד כדי כך שכשהוא הגביר קול (בקטעי השירה העוצמתיים יותר, הנדירים יחסית בשירי הלהקה) ממש היה אפשר לשמוע את המגבר נכנס ל-clipping. הצלילים הגבוהים יותר (נגיד 8 קה"צ ומעלה) הוגברו לגבול המחריש-אוזניים, ובחצי הראשון של ההופעה הסינטיסייזר היה חלש מדי ונבלע במיד-באס המרוח שתיארתי קודם. זה בהחלט פגע בהנאה, וגם כשהצלחתי לשכוח מהעניין לכמה דקות פה ושם היה בא קטע מוסיקה רועש במיוחד ומטלטל אותי בצליל מבולגן ומחריש אוזניים. פשוט חבל, כי זו הביקורת המהותית היחידה שיש לי על ההופעה הזו, ולמרות זאת נהניתי כמו שלא נהניתי הרבה זמן בהופעה.

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

היה את השירים

שליחה #12 

limelight
emmonia avenue
silence and I
והאם הסולן היה הסולן המקורי מהשירים האלה?
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

כמה מילים שלי על מה שניכתב.......

שליחה #13 

אני חושב שבגדול הסאונד היה מצויין מהתחלה. ברור שהוא הישתפר בקטנה בהמשך. אין מה לעשות באולמות כאלה כאשר הבאלאנס של אולם ריק ושל אולם מלא תמיד יהיה טיפה שונה וידרוש כיוונון.
הסולן ניכנס רק בקטע השני......כך שמשיר שלישי ורביעי........הכל דפק בסאונד מצוין.

אני רוצה להגיד משהו על כל מי שכתב או חש שכאילו החלק הראשון היה רדום משהו מבחינת הקהל ובהמשך הקהל התעורר.......עמד ,שר , רקד ,ופשוט חגג.
כך אני רואה אני הדברים בעיניים שלי ..............

כל הקהל שראה את פארסונס מכיר כמובן את אלבומיו בע"פ מסתבר. המילמולים של שיריו נישמעו לכך אורך המופע ע"י הקהל ,אבל............פארסונס תמיד היה מזוהה הרבה ובעיקר עם מוזיקה אינסטרומנטלית ,קטעי אוירה , רוק רך ,וכדומה.
לקהל שכנראה לא הכיר את פארסונס בהופעות לקח זמן להפנים , וגם לי ( ומהר הבנתי את זה בגלל המתופף שאתייחס אליו בהמשך יותר ) שפארסונס והפרוייקט שלו הרבה יותר בועטים בהופעה ,ולמעשה כל העיבודים והביצועים בהופעה היו הרבה יותר קצביים ומלאי חיות מאשר באלבומי הקונספט שלו. גם זה סוג של כישרון לקחת את כל הקטעים ולתת להם יותר חיות וקצב.
וזו בדיוק הייתה הפואנטה.......ולקח זמן לקהל לטעמי להבין את זה.
מה מביא אותי למסקנה הזו ? ? מתתטיקה פשוטה.

הרכב הלהקה היה הרכב רוק קלאסי. באס ,תופים ,וגיטרה מובילה ,ותפקיד הליווי היה קלידים. פארסון הצטרף בהתאם עם עוד גיטרה או עוד תפקיד קלידים.

את המתופף כבר הזכרתי ?? כתבתי שהוא היה מהמובילים שבחבורה. אני אפרגן לו יותר במחשבה שנייה. הוא היה אולי המוביל שבחבורה. איך שהוא קרע את המערכת.................חבל"ז. הוא היה הרוקיסט שלאורך כל המופע היה הגרוב של ההרכב.
הרבה הזכירו את הקיק המהמם שהידהד בעוצמה לכל אורך המופע.זה בדיוק היה העניין. הגרוב האחר שפארסונס מבצע בהופעות.
הסולן לא הלהיב את הקהל ?? שוב. לקח לו להבין שפארסונס קיצבי יותר בהופעות.
יותר מפעם החל הסולן בכפיים ביחד עם ה..........? בייס דראם והסנאר. הקהל עוד היה שבוי באלבומים הרגועים יותר לכאורה , ופתאום לא הבין מה הקטע של באס תופים וכפיים.
אז פלא שבסוף הוא התעורר. ? ? זה היה בלתי נימנע להישאר אדיש לקצב האימתני של המתופף שהיה ענק !
וכל הלהיטים היו הרבה יותר קצביים ורוקיים......וסאונד הקלידים הגאוני משתלב כל הזמן בקצב.

2 קטעי הפתיחה היו מאלבום המופת i robot , וכבר פה אפשר היה להבין שהקצב אחר.....ואף אחד לא הבין למה הסולן מקפץ כתזזית כשהוא עלה. אולי בטעות אכל סחוג חריף מדי......... :)

ככה אני ראיתי את ההופעה של פארסונס כי גם אותי הפליא בהתחלה הקצב והדינמיות של המתופף.
תיזכרו כמה קטעי סולו גיטרה היו ? ? ועוד איזה סולואים.
זה פשוט היה פארסונס קצת פחות רגוע מהאלבומים שלו.........

ולגבי הערב השני .....שבו נאמר פה שהיה סאונד חזק מדי. אין לי מושג מה קרה בערב השני.......ברור לי לחלוטין שחלק מהעניין זה איפה אתה יושב......ומי שישב בקידמת הבמה ,התקרב לסאונד של המוניטורים ,ומי שהיה בצד השמאלי...........כבר קיבל בראש את התופים גם ללא הגברה.

לפחות אני הייתי כימעט בנקודת האופטימום......המשלוש שווה השוקיים.......בקודקוד. והסאונד ברמת העוצמה היה מצויין ואפילו חסרה לי עוצמה.

זה היה המופע בעיניים שלי..........ואיך ולמה ראיתי את הקהל קצת רגוע יותר בהתחלה אבל מהר מאוד מתעורר.....ומבין שהביצועים החיים .........אכן חיים יותר ומקפיצים יותר.

דבר נוסף שאני רוצה להתייחס אליו........מחיר הכרטיס.

239 ש"ח............בשורה 23 גוש ג האמצעי והטוב באולם. !!!

מי אמר שאי אפשר להביא אמנים במחיר שפוי או הוגן ??????????????????

וכמו שאמרתי כבר בפוסט לאחר.... מישהו כנראה הבין שהוא הגזים ואכן מחירי מטאליקה בירידה. עדיין קצת יקר אבל בירידה ,לאור המחאה והרעש על המחיר היקר של.............תרבות להמונים.

לסיכום.......... היה מופע ניפלא ,מרגש.......עם טעם מתוק ונעים לא רק לאוזניים גם בלב.

וגנאדי......כנס קצת יותר לפורום ,אז תהיה בעניינים יותר. אני מנסה ליידע כימעט על כל אמן חשוב שמגיע.
הנה גם ריהאנה מגיעה.........שלא תגיד שלא ידעת :wink:

רפי_א

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #14 

The Alan Parsons Project

הייתה הלהקה האהובה עלי בגיל ההתבגרות.
חבל שפיספסתי את ההופעה הזאת :cry:

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #15 

האם נוגנו חומרים מהדיסק הראשון של הלהקה?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

שי-כ כתב:The Alan Parsons Project

הייתה הלהקה האהובה עלי בגיל ההתבגרות.
חבל שפיספסתי את ההופעה הזאת :cry:
...
הם הודיעו שהולך לצאת בקרוב DVD של המופע הזה שיוקלט בספרד,

ואם לשפוט עפ"י ההופעה שהייתה בארץ, זה הולך להיות מעולה.

אגב, מעניין אם זה ייצא בבלו ריי, קצת קשה לחזור לאיכות DVD לאחר שהחלו לצאת הופעות ב HD

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #17 

gechts כתב:[quoteb]The Alan Parsons Project[/b]

אגב, מעניין אם זה ייצא בבלו ריי, קצת קשה לחזור לאיכות DVD לאחר שהחלו לצאת הופעות ב HD
...
תודה, אבל זה לא אותו דבר :בוכה:

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

שי-כ כתב:
gechts כתב:[quoteb]The Alan Parsons Project[/b]

...
תודה, אבל זה לא אותו דבר :בוכה:
...
אין ספק!, אבל גם סוג של נחמה

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”