אנטנת DVB-T חיצונית במחיר סביר?
-
Vatos-Locos
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 138
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
בגינה הקדמית יש קליטה מצויינת, בצד האחורי אין קליטה כלל.
בכל רחבי הבית אין קליטה,
החדר שלי נמצא בערך 10-15 מטר (סתם הערכה, לא באמת מדדתי), מהקיר הקדמי של הבית.
לשים אנטנה על הגג בדיוק מעלי לא נראה לי רעיון מוצלח כי רוב הסיכויים שלמרות שזאת נקודה גבוהה יותר היא פחות חשופה ביחס לצד הקדמי של הבית.
אני מאמין שאם אני אמקם אנטנה על הגג בחלק הקדמי של הבית ואזרוק כבל על הגג עד החדר שלי זה יהיה בסדר, השאלה אם בכלל כל האורך הזה לא ייצור התנגדות גבוהה מידי שתוביל בסופו של דבר לקליטה נמוכה יותר מאשר עם האנטנה הקטנה המסכנה שקיבלתי עם הדונגל USB של APEX, שאיתו אגב השידורים מצויינים בגינה הקדמית...
בקיצור, מה הדרך הכי פשוטה וזולה לקבל את השידור אלי לחדר?
אני לא מחובר ל-YES/HOT אבל יש לי צלחת לויין של YES על הגג וקופסא עם ה-COAX (או מה שזה לא יהיה) בחדר מהתקופה שהייתי מחובר אליהם, אז אולי אפשר לנצל את התשתית הזאת לגג...
תודה רבה רבה מראש.
בכל רחבי הבית אין קליטה,
החדר שלי נמצא בערך 10-15 מטר (סתם הערכה, לא באמת מדדתי), מהקיר הקדמי של הבית.
לשים אנטנה על הגג בדיוק מעלי לא נראה לי רעיון מוצלח כי רוב הסיכויים שלמרות שזאת נקודה גבוהה יותר היא פחות חשופה ביחס לצד הקדמי של הבית.
אני מאמין שאם אני אמקם אנטנה על הגג בחלק הקדמי של הבית ואזרוק כבל על הגג עד החדר שלי זה יהיה בסדר, השאלה אם בכלל כל האורך הזה לא ייצור התנגדות גבוהה מידי שתוביל בסופו של דבר לקליטה נמוכה יותר מאשר עם האנטנה הקטנה המסכנה שקיבלתי עם הדונגל USB של APEX, שאיתו אגב השידורים מצויינים בגינה הקדמית...
בקיצור, מה הדרך הכי פשוטה וזולה לקבל את השידור אלי לחדר?
אני לא מחובר ל-YES/HOT אבל יש לי צלחת לויין של YES על הגג וקופסא עם ה-COAX (או מה שזה לא יהיה) בחדר מהתקופה שהייתי מחובר אליהם, אז אולי אפשר לנצל את התשתית הזאת לגג...
תודה רבה רבה מראש.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לשאלתך :
1. התשובה היא כן. כמה שהכבל (שאתה מותח מהגג) יהיה יותר ארוך, ככה האיכות תרד, ובעצם אתה תצטרך הגברה באמצע הדרך.
2. לגבי קליטת DVB-T ישירות מהחדר, אני הייתי ממליץ לך על בניית אנטנה ביתית, במקום כל השטויות שמוכרים לך. אמנם זה יוצא מכוער, אבל שטויות, אתה יכול לזרוק את האנטנה מאחורי הטלוויזיה בתוך החדר וזהו... והקליטה היא בסדר גמור.
זה הלינק לבניית האנטנה שמתאימה לתדרים הישראליים :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=89440
בהצלחה.
1. התשובה היא כן. כמה שהכבל (שאתה מותח מהגג) יהיה יותר ארוך, ככה האיכות תרד, ובעצם אתה תצטרך הגברה באמצע הדרך.
2. לגבי קליטת DVB-T ישירות מהחדר, אני הייתי ממליץ לך על בניית אנטנה ביתית, במקום כל השטויות שמוכרים לך. אמנם זה יוצא מכוער, אבל שטויות, אתה יכול לזרוק את האנטנה מאחורי הטלוויזיה בתוך החדר וזהו... והקליטה היא בסדר גמור.
זה הלינק לבניית האנטנה שמתאימה לתדרים הישראליים :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=89440
בהצלחה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני הייתי בוחר בכיוון אחר, וקונה אנטנה פנימית עם מגבר משלה, דוגמת זה - http://www.digitalbox.co.il/127008/%D7% ... %A8-NOWCOM
עופר עשה פה סקירה על מס' אנטנות כאלה וזו התגלתה כמומלצת (לדעתי הוא עדיין משתמש בה אצלו).
עופר עשה פה סקירה על מס' אנטנות כאלה וזו התגלתה כמומלצת (לדעתי הוא עדיין משתמש בה אצלו).
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
יש אנטנות במרכז ובצפון מ-69 שקל ועד 615 שקל
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים