שליטה על מערכת האודיו / וידאו ללא "קשר עין" עם השלט, איך עושים את זה??

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם!
אני חדש בפורום הזה ולמען האמת עד עכשיו לא ידעתי בכלל על קיומו אז סליחה מראש על שאלות "שטותיות".
אני מתכוון לשפץ את הבית וכרגע אני חושב על איך יראה הסלון שלי,.
יש לי מסך דק שאני מתכוון לתלות על הקיר וחוץ ממנו אני רוצה שהקיר יהיה ריק לגמרי, בלי מזנון בכלל.
הרעיון הוא לרכז א כל המכשירים (ממיר YES, רסיבר, DVD ונגן מדיה (PCH)) איפשהו בצד / במטבח ולדאוג לכל החיווט/צנרת בתוך הקירות בשלב עבודות השלד.
העניין הוא שאני לא יודע איך אפשר לשלוט על כל המערכות האלה כאשר הן לא מולך (מתחת למסך) ואולי אפילו בלתי נראות (בתוך איזה ארון או משהו).
אני יודע שיש כיום מכשירים עם שלטים שאינם מחייבים "קשר עין" עם השלט. (RF או משהו.??).
האם אפשר לרכז את כל המכשירים שברשותי ליח' שליטה אחת שתקבל אותות (ללא "קשר עין") ותעביר למכשירים הרלוונטיים בכל פעולה שאבחר?? (אני מעדיף לעבוד עם שלט אוניברסלי). ואולי אפשר בדרך אחרת??.
תודה מראש לכל המגיבים :D .

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

אתה די ענית לעצמך פה :)

כן, שלט אוניברסלי עם תמיכה בRF הוא הפתרון ההגיוני בשבילך
אם נקח בתור דוגמה שלט עם תמיכה בRF מסוג Harmony 900 (הוא הדוגמא שלי כי אני בעלים של אחד) - השלט הוא שלט אוניברסלי לכל דבר, פועל IR אבל איתו גם מגיעה יחידה שאליה מתחברות שני עיניות שאתה מניח ליד הציוד שלך (לא חייב את שניהם ואולי גם רק שניים לא יספיקו לך, זה תלוי).
התהליך הוא כזה:
כשאתה לוחץ על כפתור בשלט השלט שולח אות RF ליחידת בסיס שלו שהיא מתרגמת את ה RF חזרה ל IR

מקווה שהייתי ברור...
שלב הבא שלך זה לדבר קצת על תקציב ולבחור שלט מבין המבחר (תמיכה ב RF מקטינה משמעותית את המבחר אבל עדיין יש כמה אפשריות)

וכמעט שכחתי, ברוך הבא !

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

במבט שני אתה לא באמת חדש לחלוטין פה בפורום, כבר יש לך 96 הודעות ... אני חושב שהגיע הזמן להפסיק לציין שאתה חדש בפורום ולא ידעת על קיומו :)

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

היי שבלול , קודם כל תודה על התגובה.
שבלול כתב:במבט שני אתה לא באמת חדש לחלוטין פה בפורום, כבר יש לך 96 הודעות ... אני חושב שהגיע הזמן להפסיק לציין שאתה חדש בפורום ולא ידעת על קיומו :)
...
הכוונה הייתה שאני חדש בתחום הזה... את כל 96 ההודעות הקודמות שלי תוכל למצוא רק בפורום של מדרימי המדייה.
בכל אופן, מה הכוונה ל 2 עיניות? האם יש צורך בעינית 1 לכל מכשיר בו אני רוצה לשלוט או שזה לא עובד ככה..?.
מה טווח המחירים של שלטים כאלה עם היח' שחיטה שציינת והאם אתה ממליץ על משהו ספציפי חוץ מה Harmony 900 שלך? והאם השלטים האלה שולטים / יכולים לשלוט על עוד מערכות בבית או שייעודם זה האודיו-וידאו...

תודה, קובי.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ב 2 עיניות הכוונה היתה ל2 יחידות קטנות שמווציאות IR ... עיניתי זו לא המילה המתאימה, Blaster יותר מדויק

לא סגור על טווח המירים, אני מניח ששלט אונברסלי מספיק טוב עם RF יעלה באיזור ה 1000 ש"ח וצפונה אבל אולי מתסובבים להם כמה דגמים עם RF שלא מוכרים לי
י
אתה תוכל לשלוט על דבר בבית שהשלט שלו שולח אות אינפרא אדום

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מישהו אמר יד שניה?
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

קוביס!

אני בדיוק משפץ עכשיו והעיצוב שלי 1:1 כמו שתיארת! קיר חלק רק עם ה LED של סמסונג ואפס מכשירים
כל הכבלים עוברים אל מאחורי הקיר לחדר העבודה - ושם יהיו ממוקמים כל המכשירים.

כמוך התחבטתי המון זמן איך אני פותר את הבעיה והלכתי על שלטי ה HARMONY של LOGITECH
במקרה שלי ה 1100 (הבאתי אותו מארה"ב) עם קיט ה EXTENDER שבעצם אמור לפתור לך את הבעיה של קו הראיה.

http://cgi.ebay.com/Logitech-Harmony-R ... 4a9bfb1882

המוכר הנ"ל ספציפית שולח רק לארה"ב אבל אפשר לדבר איתו ואו למצוא מישהו מקביל שמוכר פחות או יותר באותו מחיר, וגם שולח לישראל... כמובן שמיותר לציין שזה יעבוד רק עם שלטים של HARMONY

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

MartinHSabag כתב:אתה צריך ערכה כזו:

http://cgi.ebay.com/IR-Infrared-REPEATE ... 1019r15238
...
לפי הנתונים שנתן זה לא יתאים
עם ערכה כזו הוא עדיין צריך קשר עיין אל ה IR Reciver והוא מדבר על לרכז את המכשירים במטבח
נכון שאפשר להעביר חוט אחד אבל זה פתרון פחות מוצלח והוא גם ככה רוצה שלט אוניברסלי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אין שום בעיה.
אפשר להאריך את ה-RECEIVER לעשרות מטרים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78889
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #11 

יש המון אפשרויות כאן. אפשר להשתמש בשלט חכם עם ערכת הפצה RF.

אפשר מפיץ IR שיש לו עינית קליטה ומפיץ IR לכמה נקודות (אני חושב לרכוש כזו לעצמי, גם לי יש בעיות בגלל כמות הציוד שיש לי והעובדה שכל מכשיר במקום אחר...

פיתרון פשוט כשיש קבוצה של מכשירים בתוך ארונית זה פשוט מכשיר IR-RF (מקלט+משדר) שיכולים פשוט להכניס לך את הסיגנל IR דרך ארון.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ברור, במשך שנים השתמשתי ב IR Repeater מאולתר ואין ספק שזה יכול לעשות את העבודה, למרות זאת היו לי כמה בעיות ואם מישהו גם ככה שוקל לרכוש שלט אוניברסלי אני עדיין בדיעה שאין סיבה להמנע משלט שנותן גם RF ... זה פתרון יותר "חלק" ונעים :)

עדיין טוב שציינת את זה, בהחלט אופציה ששכחתי להזכיר כשעניתי לו לראשונה...

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה לכולם על התגובות!!
רק שכבר קצת התבלבלתי..... ה HARMONY 900 נראה מדליק אבל מבדיקה ראשונית צריך לעלות משהו כמו 2000 ש"ח...
הערכה ש MartinHSabag הציע נראית דווקא מעניינת וכך גם הערכה ש kaplaey2 הציע. רק שאני לא מבין כל כך מה לעשות איתם!!
אם שכחתי לציין, יש לי כיום HARMONY 525 ואני די מרוצה ממנו... יש אפשרות לשלב את הפיתרון??
תודה לכולם!!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

את הפתרון שמרטין תציע תוכל בהחלט לשלב עם ההרמוני הקיים שלך

הרעיון בכלליות הוא כזה:
אתה שם את המכשירים מחוץ לקשר עין ומצמיד למכשירים משדרי IR קטנים. המשדרים הקטנים מחוברים לקופסה שאליה גם מתחבר מקלט IR ... את המקלט אתה שם במקום שכן יש לך איתו קשר עיין וכל מה שהוא קולט הוא פשוט מעבר אל הקופסא ששולחת את זה למשדרים הקטנים

הרעיון הוא פשוט לקחת את התשדורת ולחזור עליה במקום אחר, ככך יש לך רק חוט 1 שיוצא אל נקודה אליה יש להרמוני שלך קשר עיין

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

שבלול כתב:את הפתרון שמרטין תציע תוכל בהחלט לשלב עם ההרמוני הקיים שלך

הרעיון בכלליות הוא כזה:
אתה שם את המכשירים מחוץ לקשר עין ומצמיד למכשירים משדרי IR קטנים. המשדרים הקטנים מחוברים לקופסה שאליה גם מתחבר מקלט IR ... את המקלט אתה שם במקום שכן יש לך איתו קשר עיין וכל מה שהוא קולט הוא פשוט מעבר אל הקופסא ששולחת את זה למשדרים הקטנים

הרעיון הוא פשוט לקחת את התשדורת ולחזור עליה במקום אחר, ככך יש לך רק חוט 1 שיוצא אל נקודה אליה יש
להרמוני שלך קשר עיין
...
מגניב!
אז מישהו יכול להמליץ על מוצר ספציפי שהוא מכיר??
תודה!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

מרטין כבר נתן לינק, אתה מחפש מישהו שספציפות אצמו המוצר עובד ויעיד שהוא עובד ?

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

MartinHSabag כתב:אתה צריך ערכה כזו:

http://cgi.ebay.com/IR-Infrared-REPEATE ... 1019r15238
...
טוב, אז נכון לעכשיו חזרנו לפתרון הזה ...
ממבט חוזר במוצר אני לא כל כך מבין....
המכשיר מחובר לחשמל (מן הסתם) ולמה שקראתם IR Reciver, (אני מבין שאני צריך לסלול בשבילו נתיב למתחת ה TV כדי שלשם אני יכוון את השלט), חוץ מזה מתחברים אליו עוד כל מיני כאלה עיניות... - איך אני מסנכרן אותם עם המכשירים השונים???, לכל פין שנכנס למכשיר יש 2 עיניות???...
:? עם כמה חיבורים מקבלים את זה (על כמה מכשירים אפשר לשלוט עם הערכה כפי שמקבלים אותה)?
והאם אין בעיות עם זה??
תודה מראש!!

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

שבלול כתב:מרטין כבר נתן לינק, אתה מחפש מישהו שספציפות אצמו המוצר עובד ויעיד שהוא עובד ?
...
כן גבר!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

המכשיר מעביר טווח מסויים ה IR , אין שום צורך לסנכרן, הוא פשוט חוזר על אותם אותות ה IR שנתפסו במקלט ומעביר אותם הלאה (repeater)

לגבי עדויות מגוף ראשון של מכשיר מסויים: הרבה אנשים פה משתמשים בכאלה, לרב זה דברים שמגיעים מחנות כזו או אחרת באיביי ולאו דווקא ממשיכים למכור כאלה זהים. כמו בכל רכישה מאיביי חשוב להסתכל על המוניטין של המוכר.
לא ממש מדובר פה בסוג של מוצר שהוא שנוי במחלוקת או במוצר שתמצא עליו יותר מידי סקירות וביקורות. הם עובדים - לדעתי יחסית למוצרים אחרים אין הרבה ממה לחשוש. חוץ מזה, אם מרטין שם לינק אני מניח שזה מוצר שהוא כבר נתקל בו בעבר

קוביס פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

O.K אז מה תפקיד כל היציאות מאחורי המכשיר (EMITTERS 1-6)??, הנחתי שכל יציאה אמורה לשלוח אותות למכשיר מסוים...
ואם ככה אז למה מקבלים 2 כבלים שבכל אחד מהם 2 "עיניות"? (או שהתמונה להמחשה בלבד)...
אם אני מבין אותך נכון, מספיק לדאוג שהמכשיר מוסתר וכבל אחד עם העינית נמצא באותו ארון עם כל המכשירים והעיקר שה IR Reciver בטווח קליטה מהשלט האוניברסלי שלי?? ... (נניח צמוד למסך כי מן הסתם לשם אני יכוון את השלט באופן אינטואיטיבי...)..????
תודה... :wink: שוב......... :)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”