וידאו חדש על ה-HP SLATE (המתחרה הגדול של HP כנגד האייפד של אפל)

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #1 

מה שניתן לראות בוידאו שמדובר במכשיר מבוסס WINDOWS 7 אך עם שינוים בממשק או לפחות ממשק נוסף (SKIN) של HP שרץ מעל WINDOWS 7 ואשר מקנה למכשיר תכונות שמזכירות את האייפד. בעצם יש כאן דפדפן מבוסס IE אבל שיותר מותאם לנגיעה ו-LAUNCH PAD עם אייקונים שדומים לאייפד.

היתרון הבולט בתמיכה בפלאש בהחלט עלול לגרום לדבר הזה להיות סיכון עבור אפל. השאלות המתבקשות הן:
1. כמה זמן בטריה
2. מה הנזק הכלכלי (אין מצב שזה יעלה 500 דולר כמו האייפד)
3. כמה השקעה HP הכניסה במערכת הזו.

עבורי מכשיר כזה יותר מעניין מאשר האייפד בגלל שזה גם יכול לתפקד כ-NOTEPAD לכל דבר, כמחשב אולטרה נייד וכזה שיתמוך כבר בכל החומרה של WINDOWS 7. השאלה גם אם יש ACCELEROMETER ויכולות נוספות (GPS?) כמו שהאייפד אמור להחזיק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73236
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

HP מציגה את המתחרה של ה IPAD

שליחה #2 

אהבתי את העקיצות הנסתרות על המחסור בפלאש ב IPAD (מעל 85% מהאתרים המובילים ב ALEXA וכו).

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

אני אמנם שונא את הגישה והדרך שבה דברים נעשים אצל אפל אבל אני דווקא די שמח שמישהו מזכיר לבוני אתרים שפלאש זה לא פתרון מלא וטוב ... לא סובל אתרים שמשתמשים בפלאש איפה שלא צריך

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

שבלול, אני לא אתווכח איתך, אבל אני לא חושב שיש איזשהו הצדקה לבנות מכשיר שגולש ברשת ולא תומך בפלאש. חבל שאין מפרט טכני או תמחור של המכשיר של HP.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #6 

Huber כתב:שבלול, אני לא אתווכח איתך, אבל אני לא חושב שיש איזשהו הצדקה לבנות מכשיר שגולש ברשת ולא תומך בפלאש. חבל שאין מפרט טכני או תמחור של המכשיר של HP.
...
כן, אני גם מסכים איתך. סתם מחפש את החצי כוס המלאה בנושא

די נמאס לי לחפש מפרטים וענייני טבלטים, אחרי האכזבה מארקוס 9 ואז האכזבה מה IPAD נראה לי שאחכה בצורה יותר פסיבית לטבלט נורמלי.... בכל אופן אני ממש רוצה קליטה דיגטלית של הטלווזיה בארץ במכשיר בצורה כזו או אחרת

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #7 

אם יש סיכוי כלשהו ל-TABLET מתחרה לאפל להצליח זה יהיה כנראה המכשיר הזה.

הוא אכן פשוט יותר ופחות סקסי מה-IPad, והוא גם לא FOOL PROOF, אבל מבחינת פונקציות הוא עולה על ה-אייפד.

סביר להניח שהסיבוך הזה (WINDOWS 7 לא מע' ההפעלה הפשוטה של ה-IPad) זה בדיוק מה שצריך בשביל מכשיר כזה שהוא בעצם CONSUMER ITEM. מה שאפל עושים כאן הוא דבר מופלא - הם בעצם הופכים לאט לאט את המחשב האישי למכשיר CONSUMER שכל אחד יכול להשתמש בו.

וזה דבר שמיקרוסופט לא יודעים לעשות לצערי הרב. מצד שני כמובן, זה מאוד מגביל אותך במה שניתן לעשות עם המכשיר.

הסלייט נראה סקסי ביותר ואם המחיר יהיה נכון, הוא לדעתי יכול להיות להיט. השאלה היא האם הוא NETTOP או שהם עשו משהו חזק יותר.

אחת הגישות המעניינות שנעשות לאחרונה זה שימוש במעבד חלש למדי (ATOM) בשילוב עם GPU חזק. שילוב כזה יכול להניב משחקים חזקים מאוד, גרפיקה תלת מימדית ותחושה שהמחשב חזק משמעותית מכפי שהוא באמת. בפועל זה גם יכול להוסיף הרבה מאוד שעות בטריה על מעבד שהוא חסכוני הרבה יותר. כך עובד האייפד והאייפון וכך ראוי ש-NETTOPS יתחילו לעבוד.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

עופר, יש לא מעט נטבוקים ונטופים (ע"ע הג'יאדה) שעובדים כך. הם מבוססים כרגע על ה ION שזה הפתרון היחיד כיום בשוק (יש כבר ION2) שמשלב ATOM עם GPU שמאפשר הרצת יישומים נתמכים לגביו (כיום אפילו פלאש מגירסה 10.1 יכול להיעזר ב GPU הללו).

אכן, אם ה SLATE הזה מבוסס ION זה יהיה להיט.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”