התלבטות לגבי קניית LCD או LED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב לכולם,

לאחרונה קניתי טלוויזית LCD של פנסוסניק (דגם S10), שממנו אני מרוצה מאוד, כרגע אני עומד לפני קניית טלוויזה נוספת ולמרות שהייתי דיי סגור על קניית פנסוסניק נוספת, התחלתי להתבלבל מחדש בעקבות הדגמים\המלצות על קניית טלוויזית LED. עקרונית המליצו לי על LED של סמסונג (לא זוכר את השם המדויק של הדגם, אני יודע אבל שהקטע שלה גם שהיא ממש דקה).

בזמנו שבדקתי על ההבדלים בין הדגמים השונים (כרגע אני רוצה ללכת על 37 אינץ' וממה שראיתי אין LED בגדלים האלה), הבנתי שבשידורים רגילים (SD), איכות התמונה של ה-LCD עדיפה בעוד שבשידורי HD איכות ה-LED עדיפה.

רוב הזמן אני צופה בשידורי SD (יס), למעט שימוש בפלייסטיישן 3 ובמספר סרטוני HD\בלו ריי, ולכן אני דיי סגור על ה-LCD, אבל בכל מקרה הייתי שמח לשמוע את המלצתכם בנושא.

מרחק הצפייה הוא 3 מטרים בערך.

תודה רבה,

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

ממליץ לך בחום לחכות לחודש הבא.
סידרה חדשה של מסכי LED של סמסונג אמורים להגיע - c7000 c8000 c9000 .
למסכים כבר תהיה תמיכה ב3D ויתרונות נוספים על הדגמים הקיימים.
גודל של 40 אינץ מאחד מהמסכים הנ"ל יוכל בהחלט להתאים לך.

בהצלחה.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התשובה,

אבל השאלה עד כמה זה רלוונטי לי, כי בסופו של יום יתכן והטלוויזות האלה יעלו בסביבות העשרת אלפים שקלים, מה גם שבעתיד אני מאמין שנרכוש טלוויזיה חדשה לסלון (הבית כרגע בשיפוצים ולכן טלוויזה אחת נקנתה לפני חודשיים, בעוד השנייה עומדת בשלבי קנייה).

באופן אישי אני מאוד מרוצה מהתמונה של הפנסוסניק, עברתי על מספר רב של טלוויזיות בשנים האחרונות, והתמונה של הפנסוסניק בשידורי SD טובה למדי (כמובן שבשידורי HD היא נהדרת).

תודה רבה לכולם.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #4 

dor8,

מאיפה קבלת מידע שמסכי הסמסונג החדשים יגיעו ארצה בחודש הבא?

orenmj2 אפילו לא רמז על תקציב וכנראה ש-LED 40 אינץ' החדש יעלה לפחות כפול ממסך 40 "רגיל" ובכלל זה יהיה זריקת כסף למרחק הצפיה הנ"ל.

orenmj2,

לפי תמהיל התכנים שלך ומרחק הצפיה ממליץ לך לרכוש גם הפעם מסך פלאזמה בגודל 42 אינץ' אם מדובר בחדר שינה או 50 אינץ' במקרה של סלון.

בכל מקרה נשמח לדעת מה התקציב שלך ולאיפה אתה מיעד את המסך?

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה לכולכם על העזרה,

עקרונית התקציב שלי סביב החמשת אלפים שקלים, מאחר ומדובר לטלוויזיה לחדר (שימוש עיקרי משחקים בפלייסטיישן 3 וצפייה שוטפת), אומנם יש לי אפשרות לחרוג מהתקציב אבל אני מעדיף להשתמש בזה לקנות סטרימר או מערכת סאונד סבירה.

עקרונית בחדר השני שבו לקחתי את ה37, הגודל של החדר ומרחק הצפייה זה לחדר שבו אני רוצה לקנות טלוויזה, וזה ממש מספיק, במקור בכלל רציתי לקחת 32...

פשוט השאלה אם באמת ה-LED שווים, כי בזמנו שביררתי, נאמר לי שהם אומנם איכותיות יותר בנושא של שידורי ה-HD, אבל בשידורי ה-SD התמונה של ה-LCD טובה יותר.

תודה רבה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

nils3373 כתב:dor8,

orenmj2 אפילו לא רמז על תקציב וכנראה ש-LED 40 אינץ' החדש יעלה לפחות כפול ממסך 40 "רגיל" ובכלל זה יהיה זריקת כסף למרחק הצפיה הנ"ל.

orenmj2,

לפי תמהיל התכנים שלך ומרחק הצפיה ממליץ לך לרכוש גם הפעם מסך פלאזמה בגודל 42 אינץ' אם מדובר בחדר שינה או 50 אינץ' במקרה של סלון.

...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3855102,00.html
בבקשה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

dor8 כתב:
nils3373 כתב:dor8,

orenmj2,

...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3855102,00.html
בבקשה.
...
בסוף הכתבה של YNET רשום ואני מצטט:

"עדכון: ב-2 במרץ התקבל עדכון מחברת סמסונג שטלוויזיות התלת-מימד צפויות להגיע לישראל בחודש יוני ולא אפריל כפי שדווח מוקדם יותר".

ולדעתי גם ביוני הן לא יגיעו (הלוואי ואני טועה).

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר חוזר לפנסוסניק (דגם S10), באופן אישי אני מאוד מרוצה ממנו, מה גם שרמת המחיר שלו היא סבירה בעיניי, בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם, אם בכל זאת שווה לנסות לעשות את המעבר ל-LED, או שלשימושים שלי, ה-S10 תספיק, גם בראייה קדימה.

תודה רבה לכולם.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

orenmj2,

לדעתי כיום מסכי ה-LED עדיין לא ממש משתלמים בגדלים מתחת ל-46 אינץ'. בראיה קדימה, אכן מסכי ה-3D די קורצים אבל מניסיון העבר המשווקים ינצלו את המצב ויתמחרו את המסכים אל הרבה מעבר ליכולת האדם הממוצא ובוודאי מעבר לתקציב שלך (עלות ה-S10).

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה לכולם על התשובות והעזרה, אני מצטער על הזמן שלוקח לי לענות לכם,

בכל מקרה, המליצו לי גם על טלוויזיה של פיליפס (יקרה יותר) דגם 8404
וגם על משהו של סמסונג, אמרו לי שחשוב מאוד כל הקטע של ה100 הרץ, אני לא בטוח שלפנסוסניק יש אותה, אבל אני מרוצה ממנה, שוב אני כבר התבלבלתי לגמרי והייתי שמח לקנות את הטלוויזיה בימים הקרובים (ואחרי זה לעבור ולהתמקד בסטרימר\מערכת אודיו).

המון תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”