ממתי Grado נשמעות כל כך גדולות?! אז יש איזה מוד...

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

כמו שחלק בטח שמו לב שמתי את הgrado RS-1 שלי למכירה. אז היום החלטתי להשאיר אותן איתי סופית בעקבות שידרוג משמעותי שהן עברו ושאני רוצה לשתף אתכם בו. אני חושב שבמצבן הטבעי הן אוזניות טובות מאוד, יש להן סאונד חם ומזמין שקל להתמכר אליו. עם זאת לדעתי הוא גם די פשטני ביחס למרבית האוזניות ששמעתי, ובטח שבהשוואה לAT-W5000 אשר לדעתי פשוט דורסות אותן בכל פרמטר כמעט, החל מפירוט, דרך גוון טונאלי (=timbre) במה ואימג'נג אשר גורמים לRS-1 להישמע חסרות עומק באופן די מביך יחסית לרמה שלהן, ועד לבאס שחסר פירוט ועומק בהשוואה. הW5000 אפילו נשמעות לי "פתוחות" יותר מהRS-1 עקב הבהירות (=clarity) העדיפה. גם בהשוואה לאוזניות הפתוחות האחרות שלי, הSony MDR-SA5000, שעל אף שהתחדשתי בהן לא מזמן קל לי לזהות שהRS-1 נופלות מהן מבחינה טכנית, אך עם זאת הן יותר מוזיקליות.
אז לפני זמן רב שמתי לב למוד המרשים הזה בהד-פיי, כמו שאפשר להתרשם הוא נחל הצלחה רבה אבל עפ"י יוצר המוד הוא די מוגבל לדגמים של אלסנדרו, וגם אז רק למMS-1 ולMS-Pro. היה לי בעבר את הMS-2 שלהם אשר אהבתי מאוד אבל כנראה שהתוצאה איתן היא מקרה של hit or miss (או משהו כזה) ובכל מקרה רציתי להתקדם הלאה אז החלטתי להניח את ידיי על זוג Alessandro MS-Pro. הן לרוע המזל מאוד יקרות, למען האמת אני גם לא חושב שמוצדק להוציא את מלוא הסכום של 699$ עבורן, וגם ביד-שנייה הן נדירות למדי ושומרות על הערך שלהן ברמה גבוהה. כך שלבסוף, “התפשרתי" על הRS-1 Classic מייצור של תחילת העשור כנראה (בגלל שהן לא ממוספרות) שהן גם הגראדו הראשונות שלי :) גם המרכיבים האחרים לא ממש היו קלים להשגה. את הפדים ג'מבו רכשתי דרך בני טסלר "אודיופיל" אשר נתן לי אחלה מחיר אבל זה גם עלה לי בהרבה עצבים וזמן המתנה של כמעט 3 חודשים שנבע מכל מיני סיבות, בעיקר טעויות של היבואן ושל גראדו עצמם. ואת הדיסטנסרים (=Distancer) הצלחתי להשיג בגרושים מבחור מהד-פיי (ג'רמי של jmoneyaudio) אשר כנראה התכוון להציע אותם בצורה מסחרית אבל לא הצליח ליישם. לצערי הם עשויים מעץ שעם, שנוטה להיסדק בקלות ובגימור נמוך.
כיאה לאוזניות, ביצוע המוד עצמו הוא בהתאם פשוט מאוד, אפשר לראות את התהליך להלן. אני אציין בנקודה זו שהאוזניות לא עובדות עם הפדים ג'מבו בלבד, זה גורם להן להישמע שבורות P: הבאס מאבד את הצורה שלו וכל שאר הספקטרום לוקח כמה צעדים אחורה.

תמונות:

[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083699.jpg[/img2]
בעירום אחרי שהעפתי את הפדים הרגילים.
[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083702.jpg[/img2]
השתמשתי ב(סוג של)בלו-טאק כדי להצמיד את הדיסטנסרים למסגרת. בהתחלה השמתשתי במסקינטייפ דו צדדי אבל עם הבלו-טאק יותר קל לעבוד והוא "הרמטי" יותר (חשוב מאוד שלא יהיו מרווחים אחרת זה לא נשמע כמו שצריך).
[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083705.jpg[/img2]
3 קידוחים נדרשים במרחקים שווים (2 ב180 מעלות ועוד אחד ביניהם בדיוק) ע"מ להדק את הבאס אאל"ט. ניסיתי בזהירות להוריד את מרבית הבלו-טאק מבחוץ, צריך להיזהר לא להוריד יותר מדי אחרת האטימה נהרסת. אגב, הדברים השחורים וה"שריטות" למטה איפה שהפדים בדר"כ עולים זה שאריות של הספוגים הרגילים שהיו מודבקים עם דבק די רציני כשקיבלתי אותן. לא ברור לי כל כך למה זה נעשה... :?
[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083709.jpg[/img2]
מוכנות להתלבש אחרי ההגדלה lol.
[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083712.jpg[/img2]
הרבה יותר טוב
[img2=550x412]http://i919.photobucket.com/albums/ad35 ... 083715.jpg[/img2]
וואלה. כן לא יזיק פה מראה קצת יותר מסוגנן אז אני לא הולך לצאת איתן החוצה לטייל עם הכלב או משהו כזה...

תוצאה: נשמע יותר טוב מהסטוק. 8)

אני אעדכן רשמים יותר מאוחר כי ממש אין ליי כוח עכשיו...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

Ilyan - תתחדש ותהנה (Y) אני אישית לא מסכים עם כל הקטע הזה של מודים לאוזניות. היצרן תכנן אוזנייה
מסויימת, נשמע טוב? סבבה. לא נשמע טוב? תנסה דגם אחר. לא מפרקים את האוזנייה ועושים לה שינויים או
תוספות למבנה כאילו בכדי "לשפר", זה לא "משפר" אלא "משנה". יש שיגידו לטוב ויש שיגידו לרע. אני לא רואה
אף אחד לוקח רמקולים ועושה מודים לתיבה שלהם אז למה חובבי אוזניות חושבים שזה רעיון טוב?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

HazooM כתב:Ilyan - תתחדש ותהנה (Y) אני אישית לא מסכים עם כל הקטע הזה של מודים לאוזניות. היצרן תכנן אוזנייה
מסויימת, נשמע טוב? סבבה. לא נשמע טוב? תנסה דגם אחר. לא מפרקים את האוזנייה ועושים לה שינויים או
תוספות למבנה כאילו בכדי "לשפר", זה לא "משפר" אלא "משנה". יש שיגידו לטוב ויש שיגידו לרע. אני לא רואה
אף אחד לוקח רמקולים ועושה מודים לתיבה שלהם אז למה חובבי אוזניות חושבים שזה רעיון טוב?
...
(Y)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

HAZOOM לשאלתך אני חושב שזה מאותה הסיבה שיש לאנשים רק זוג אחד של רמקולים ולא חמישה זוגות כמו באוזניות. ולגבי אם זה טוב או לא אז רק הבן אדם ששם את האוזניות על הראש ראשי להגיד אם זה טוב או לא. ונקודתית לגבי גראדו אני לא חושב שמישהוא שם תכנן משהו בעשרים השנה האחרונות.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

slavazh כתב:ונקודתית לגבי גראדו אני לא חושב שמישהוא שם תכנן משהו בעשרים השנה האחרונות.
...
:lol:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

כל הכבוד ליוזמה,לביצוע ולתמונות (Y) (Y)
אמן מייסר

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה רבה. :)

Hazoom תראה כמו שנאמר וכמו שציינתי בפוסט פתיחה שלי גראדו רחוקות מלהיות מושלמות. אני מסכים איתך שזה משנה את הסאונד, ובמקרה הזה בעיקר לטובה ואני גם אסביר למה:
אתה מקבל סאונד אופייני של גראדו אבל ברזולוציה יותר גבוהה. כאילו שאתה מעביר מ16BIT ל24BIT, האפקט דומה. 8)
קודם כל הבמה מתרחבת באופן מאוד משכנע, אני לא אגיד בצורה מטורפת כמו של K701 אבל למיטב זכרוני לא רחוק מזה. מבחינת עומק זה עדיין נשמע יחסית קרוב אבל אין יותר הרגשה של "לֲפנים" כמו מקודם, יש פתאום חוויה של Soundscape.
מתקבל גם נפח נהדר למוזיקה, שזה גורם להן להישמע מלאות יותר מקודם עם יותר משקל לסאונד. מה שגם בפירוש משדרג את הבאס, למרות שהוא טיפה נחלש הוא פשוט נשמע יותר ריאליסטי ופחות חד-מימדי ובומי בהשוואה לסטוק.
דבר אחד שאני לא אוהב כרגע זה שאני די בטוח שיש איבוד מסויים של טרבל, למשל בקטעים עם הרבה דיסטורשן אני שומע איזה כיווץ מסויים שלא הבחנתי בו קודם. ובכללי הסאונד שלהן נשמע לי יותר "איטי", קשה לי להסביר בדיוק אבל כנראה בגלל שהן נעשו קצת יותר כהות.
'קיצר אז עכשיו אני יכול להקשיב איתן עכשיו למוזיקה אלקטרונית ופסקולים סימפוניים בצורה נורמלית ואפילו ממש ליהנות מזה אבל במטאל הן איכשהו פחות טובות ממקודם... עדיין אני חושב שהמוד הזה עובד יפה מאוד ופשוט משדרג לRS-1 את הצורה. אני שומע עכשיו קטעים של Vangelis, קשה להאמין שזה נשמע כל כך טוב מגראדו.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

Hazoom
נדמה לי שהיה זה תומאס אדיסון שאמר פעם, שכל דבר שנבנה בידי בני אדם אפשר לשפר. למרות שמעולם לא שיפרתי אזניות, אני לגמרי מסכים איתו.
יאיר

HazooM
כתב
כתב

שליחה #9 

Ilyan - זה בדיוק כמו לקחת רמקול שלא ממש מצא חן בעיניך ואז לשלוף את הדרייברים ולבנות להם תיבה
חדשה. אם ככה אז למה הרמקולים האלו נרכשו מלכתחילה...

yairf - זה הנקודה שלי. ברור שאפשר לנסות "לשפר", אז למה בכלל לרכוש את המוצר אם הוא זקוק לשיפור?
אם נדבר על אלקטרוניקה (יותר ההתמחות שלך) אני מסכים שלהחליף במוצר חלק פה וחלק שם (שהורכבו
בשביל לחסוך בעלויות) באותו "סוג" של חלק (רק יותר איכותי) זה לפעמים רעיון טוב, אבל אתה לא תעשה
את אותו הדבר עם אוזניות/רמקולים כי זה כבר נהפך למוצר אחר לגמרי.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

למה נראה לי שאתה מתעלם לגמרי מהפוסט האחרון שלי?
קודם כל מה קשור פה שליפת דרייברים והחלפת תיבות (=מסגרת במקרה הזה)? האמת שקיים מוד כזה אבל זה לא ממש המקרה אז למה סתם להיסחף. כאן זה יותר עניין של הגדלת נפח התיבה ע"מ להגדיל את הרזולוציה המוגבלת מאוד של האוזניות האלה, והוא עובד ועושה זאת יפה מאוד לטעמי. אתה יכול להגיד שהיצרן תיכנן את זה כך וכך אבל כידוע אודיו זה עסק סובייקטיבי וכך גם ג'ון גראדו מייצר את המוצרים שלו לפי טעמו האישי ועובדה שכשדוד שלו ניהל את העניינים הגוון הגראדוי היה הרבה יותר נייטרלי ממה שהוא עכשיו. חוצמזה הן לא הופכות פתאום לAKG K701 אחרי המוד הזה, אין ספק שזה עדיין גראדו אבל לדעתי ליגה מעל.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #11 

Ilyan - כל האוזניות של גראדו הן פתוחות, אין להן ממש "תיבה", ככה שהמוד אינו מגדיל נפח אלא משנה צורה.
דרייברים סטנדרטיים באוזניות עובדים בדיוק על אותו עיקרון כמו דרייברים ברמקולים, במידה "ומגדילים" את
התיבה של דרייבר מסויים (אפילו אם הוא בתיבת OB) הדבר היחיד שמשתנה הוא התדרים הנמוכים (בהנחה
שהשאר זהה). השינויי שקיבלת אחרי המוד אינו קשור לרזולוציה אלא לעקומת ההיענות של הדרייבר באוזנייה
שכעת מפיק עקומה מעט שונה שנופלת יותר לטעמך (וגם של אחרים).

שוב אומר שזה לא חוכמה לראות שאף אחד לא עושה מודים לרמקולים, אבל חובבי אוזניות מרגישים חופשי
לעשות שינוייים מבניים באוזנייה ולטעון ישר שזה "שיפור".

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אז כן, זה שיפור חד-משמעי בסאונד ואין לי בעייה לאמר את זה בהקשר של רוחב במה, מלאות (=body) הצליל, באס ריאליסטי יותר ושבעיקר יש יותר נפח לסאונד. תקרא לזה שינויים של עקומת ההיענות, זה בטח חלק גדול מהסיפור אפילו אבל אל תפסול כאשר לא שמעת בעצמך, אתה לא מכיר את האוזנייה ויודע להשוות לסטוק.

לא ברור לי למה בגלל שהן פתוחות אז אין להן "תיבה". אז מה זאת כל המסגרת הזו מעץ, סתם דקורציה? זה אותו דבר כמו רמקול עם פורט, רק שבאוזניות הוא יותר גדול. ויש גם רמקולים open-back (של QUAD לדוגמא אאל"ט).

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני רוצה טיפה לחדד את דבריו של אילייה המוד הספציפי פה לא שינה שום דבר באוזניות עצמם כל המוד נעשה בחלל שבין האוזן לדריבר ולא בתוך האוזנייה. ואכשיו יש לי שאלה ל-HAZOOM האם טיפול אקוסטי של חדר האזנה משנה את הצליל של הרמקול או לא? או שגם טיפול אקוסטי לחדר האזנה זה משהו שלא עושים ברמקולים? ומה לעשות שחלל האזנה של אוזניות הוא בצמוד לדריבר. ולגבי זה שהאוזניות פתוחות אז אין להם תיבה אז זה ממש לא נכון העץ רועד ויש לו רוזוננס שכן משפיע אפילו אם זה ממש טיפה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #14 

HazooM כתב:I
yairf - זה הנקודה שלי. ברור שאפשר לנסות "לשפר", אז למה בכלל לרכוש את המוצר אם הוא זקוק לשיפור?
.
...
זה כבר דיון פילוסופי. אני מכיר מעט מאד מוצרים בתחום שלא זקוקים לשיפור, רובם נושאים תג מחיר של כמה עשרות אלפי $$$

HazooM
כתב
כתב

שליחה #15 

"תיבה" יוצרת חלל שמבדיל בין הסאונד שיוצא מחזית הדרייבר לסאונד שיוצא ממאחור. אם התיבה אינה סגורה (גם
ported זה נחשב "סגור") זה open baffle. זה שיש לדרייבר במקרה הזה את המסגרת עץ לא אומר שזו תיבה אלא
יותר baffle בעל צורה מסויימת. תסגור את הפתחים שיש באוזניות ממאחור ואז יש לך "תיבה".

slavazh - טיפול אקוסטי בחדר לא משנה את הסאונד של הרמקול אלא עוזר להוריד את השפעת החדר על הסאונד
המקורי של הרמקול עצמו! פה בעצם טמון אחד היתרונות הכי גדולים של האוזניות - החדר לא משפיע על התוצאה.

Ilyan - אני לא בא לרמוז שהמוד לא נשמע "טוב" או "טוב יותר" מהמקור. שוב - למה לרכוש אוזנייה אם רוצים לשנות
אותה לגמרי? לא כדאי למצוא אוזנייה שיותר קולעת לטעם האישי? או פשוט אוזנייה נוספת לז'אנרים מסויימים?

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Hazoom אני לא כלכך בטוח שזה משנה לגמרי את האוזנייה, ודבר שני כמו שכבר אמרתי אתה יכול להסתכל על זה כמו על טיפול אקוסטי שנעשה לחלל שבין האוזן לבין הדרייבר מה לעשות שבאזניות החלל הזה נוראה קטן וצמוד הן לאוזן מצד אחד והן לאזניות עצמן מצד שני, גם החלפת פדים לסוג אחר מחומר אחר וכו' זה בדיוק אותו המוד שנעשה כאן.
לגבי שאלתך למה לא לקנות אזניות שאוהבים אז לדעתי כי בדרך כלל הן עולות הרבה מאוד כסף ובעזרת מוד זה או אחר פשוט ניתן להגיע לתוצאות דומות בהרבה פחות כסף או שפשוט קשה מאוד להשיג את מה שאתה חולם עליו אפילו אם יש כסף. אני אתן לך דוגמה החברה ביירדינאמיק בשנת 1976 לאחר שהמהנדסים הגרמנים שלה שקדו הרבה מאוד שעות הציגה את הדגם ET-1000 אלו היו האזניות האלקטרוסטטיות הראשונות שיוצרו באירופה. התמזל מזלי ולתקופה די ארוכה היה לי את הדגם הזה. האזניות האלו יוצרו במשך שלוש שנים בלבד ייצורן הופסק בגלל עלויות גבוהות, בסופו של דבר על הבסיס של הדגם הזה פותח הדגם שהיום אנחנו קוראים לו DT-880. יש לי זוג של DT-880 ואני נורא אוהב אותן ואכן סאונד שלהם נורא דומה לסבא הקדמון שלהם אבל זה עדיין לא זה, לדעתי הET-1000 נשמעות יותר טוב במיד ומטה ואילו ל-DT-880 יש יותר רוחב בתחום המיד ומעלה. בעזרת מוד פשוט של החלפת פדים, לפדים אחרים בעלות נורא נמוכה אני הגעתי לתוצאה נורא דומה ל ET-1000 עדיין זה לא זה אבל הרבה יותר דומה. דרך אגב לפני כמה חודשים הוציאה החברה את דגם העל שלה T1 אני לא שמעתי אותן אבל לפי איך שהן נראות זה DT-880 משופרות שזה למעשה גלגול נוסף של ה ET-1000. אתה מבין שלהשיג היום את ET-1000 במצב טוב כמעט ובלתי אפשרי ולהוציא 1K דולר לפני מסים על T1 זה קצת בעייתי לרוב האוכלוסייה אהה ושככתי עוד כ 1K דולר לפני מסים על מגבר שיניע את ה-T1. אז למה לא לקנות 880 או 990 או 770 ולעשות להם מוד זה או אחר כל זה בחצי מחיר? זה לא יהיה אותו הדבר כמו הדבר האמתי, אבל משהו קרוב.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

רפי נקורה מצויינת בנוגע להגדלת חלל ההאזנה, קרי החלפת הפדים, לא חשבתי על זה בצורה כזו אבל בהחלט נקודה טובה בשביל להסביר איך הסאונד "גדל" במידה נוסף על הגדלת נפח התיבה או "open-baffle" כמו שאיתי מתעקש לכנות אותה. :)
בנוסף אני חושב שהחלפת פדים באוזניות מקבילה (יחסית) לטיפול אקוסטי ברמקולים, עובדה שאופי הסאונד משתנה בהתאם.

Ilyan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

בנוגע לT1, אם להאמין לפרסומים זרים הם רחוקות שנות אור ממDT880, מצטער לבאס אבל יש עוד דרך ארוכה חוץ מלהחליף פדים (והם מעולים אני יודע) לפני שאתה מתקרב למרחק אממ... סביר אליהן. אבל אם כבר הייתי מחליף לגירסת 600ohm וגם למגבר פחות מנומס מהוינסנט שלך.... נו מה לעשות שדברים כאלה אצל גראדו הרבה יותר פשוטים. :lol:

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #19 

לדעתי הפדים המדוברים משנים לטובה את הסאונד אבל לא ברמה כזו שתתקרב לT1. אני את הכאפה שלי קיבלתי כששמעתי את הHD800 של דור. הבנתי שאוזניות בייר (וזה נכון גם לגרדו, סנהייזר וakg) מאוד טובות לתקציב מסוים אבל מוגבלות מאוד לעומת התותחים הכבדים. שלא יקחו אותי חלילה כאחד שלא מעודד את האיזור מחיר הזה, להפך, פשוט אי אפשר לצפות ממודים ליותר מדי.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אם תשימו לב התכוונתי לזה שהפדים שינו את האוזניות שלי בכיוון ET-1000 ולא T1 כי לא שמעתי אותן אז אין לי מושג איך הן נשמעות. לגבי גרסת ה-600 אז סורי אני עדיין חושב ש250 2003 יותר טובה לדעתי.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”