צריך המלצה לבידוד אקוסטי לחדר קולנוע
-
liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
הי
חדר הקולנוע שלי נמצא אומנם במרתף, סגור עם קירות גבס כפולים ודלת עץ מלא, ועדיין האשה והילדים מתלוננים שאבא מפריע להם לישון, במיוחד הבאסים שמרעידים להם את הקירות והחלונות (מה לעשות - אבא אוהב באסים בסרטי פעולה ובמוסיקה)
יש למישהו המלצה על חומרים מבודדים + חברה מומלצת להתקנה?
רצוי פתרון שלא קורע את הכיס.
את כל מה שיכולתי לעשות כבר עשיתי - שטיחים עבים, ארונות ספרים, הרבה ספות...
תודה
ליאור
חדר הקולנוע שלי נמצא אומנם במרתף, סגור עם קירות גבס כפולים ודלת עץ מלא, ועדיין האשה והילדים מתלוננים שאבא מפריע להם לישון, במיוחד הבאסים שמרעידים להם את הקירות והחלונות (מה לעשות - אבא אוהב באסים בסרטי פעולה ובמוסיקה)
יש למישהו המלצה על חומרים מבודדים + חברה מומלצת להתקנה?
רצוי פתרון שלא קורע את הכיס.
את כל מה שיכולתי לעשות כבר עשיתי - שטיחים עבים, ארונות ספרים, הרבה ספות...
תודה
ליאור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
liorreem
- חבר ותיק

בזבזתי שעה מהחיים כדי לקרוא על כל הבעיות שיש לחברי הפורום עם השכנים שלהם, והגעתי למסקנה שהייתי צריך להסתפק במשפט הראשון שלך "אין הרבה מה לעשות".
שמעתי המון טרוניות אבל כמעט אין שום מסקנות מעשיות ופידבק מאנשים שניסו אמצעים שונים להפחתת רעשים בכלל ובאסים בפרט.
אולי אתה יכול לשים ב"דביק" מספר עיצות בסיסיות לבידוד באסים ולשלום בית.
תודה
ליאור
שמעתי המון טרוניות אבל כמעט אין שום מסקנות מעשיות ופידבק מאנשים שניסו אמצעים שונים להפחתת רעשים בכלל ובאסים בפרט.
תודה
ליאור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
האמן לי כל עוד לא טיפלת בנושא בזמן הבניה , קרי בנית חדר צף, מה שנשאר לך על מנת להגיע לשלום בית ,ללא פגישה דחופה עם מנהל הבנק ,זה להנמיך את הווליום. אולי דלתות אקוסטיות מסיביות ימתנו קצת את הבעיה אבל עוצמות גבוהות גורמות לרעידות שעוברות דרך יסודות הבנין,תעלות מזוג האויר וכו ולכן בחדר שלא תוכנן מראש ליעוד זה הפתרון הוא להנמיך קצת את הוליום.liorreem כתב:בזבזתי שעה מהחיים כדי לקרוא על כל הבעיות שיש לחברי הפורום עם השכנים שלהם, והגעתי למסקנה שהייתי צריך להסתפק במשפט הראשון שלך "אין הרבה מה לעשות".
תודה
ליאור...
האמן לי שאני מבין אותך כי אני אוכל אותה בדיוק כמוך עם חדר במרתף ושכן שמתלונן אפילו שאין לי קיר משותף איתו ועם החדר קולנוע. דווקא ההנהלה והילדים למדו לקבל את השריטה ולא מתלוננים אבל השכן עושה את העבודה עבורם
-
liorreem
- חבר ותיק

אצלי המצב הפוך. השכן הצמוד שותק כמו דג, אבל המשפחה מתלוננת כולל ילדים שמתעוררים מהשינה ויורדים למרתף ממררים בבכי כשאני עם חברים חוגג...
השאלה היא אם לצמצם מעט את הבעיה שווה להציף את הסאב, לשים בידוד בפינות וקצת פלטות בידוד או שזה סתם כוסות רוח למת.
ליאור
השאלה היא אם לצמצם מעט את הבעיה שווה להציף את הסאב, לשים בידוד בפינות וקצת פלטות בידוד או שזה סתם כוסות רוח למת.
ליאור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

גם אני הצפתי אותו בעזרת משטח ציפה מיוחד(חארטה בארטה מסתבר) נו אז מה? אז הוא צף והשכן ממשיך לצפצף.liorreem כתב:אצלי המצב הפוך. השכן הצמוד שותק כמו דג, אבל המשפחה מתלוננת כולל ילדים שמתעוררים מהשינה ויורדים למרתף ממררים בבכי כשאני עם חברים חוגג...
ליאור...
דלתות אקוסטיות שמבודדות משהו כמו 50DB ועולות כ 10000 ש"ח לדלת אולי יעזרו קצת אבל כמו שציינתי בעוצמות כאלו, שאתה ואני שומעים, זה עובר דרך יסודות המבנה ומזעזע את כל הבית.
הציעו לי לבנות קירות מקבילים ולמלא את המרווח בחול על מנת ליצור מסה, שתבודד את גלי הקול, אבל דיברו על סכומים של כ 50K ש"ח ,כולל שתי דלתות אקוסטיות.
פתרונות:
1.להנמיך
2.לבדוק (אצלי) מתי השכן לא בבית ולהפציץ. אצלך, שלח אותם לקניון לקניות(יעלה פחות מקירות מקבילים זה בטוח) ותפציץ.
בהצלחה ידידי, מי כמוני מבין את כאבך.
את כל הפאקינג בית הזה קניתי בשביל החדר הזה ובסוף מה? אני צריך לבדוק מתי השכן לא בבית. הבעיה היא שעכשיו הוא התפטר מהעבודה והתחיל לעבוד מהבית. לך תבנה מדינה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

שמע סיפורliorreem כתב:תזמין את השכן לראות איתך סרטים.
זה יפתור את הבעייה.
יכול להיות שהוא סתם מקנא....
שגמרתי לבנות את הבית ולהקים את החדר הזמנתי את כל השכנים לצפיה בסרט מת לחיות 4 בבלו ריי מלא. הוא ישב באמצע, במקום הכי טוב בחדר. העוצמה הייתה בשמים. שאלתי אותו האם זה לא מפריע להם והתשובה הייתה חד משמעית שלא.
לא יודע מה קרה אולי אישתו נכנסה לו לוריד (אשה מוזרה כזו בקושי יוצאת מהבית) אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט.
אני יכול למרר לו את החיים , כי בכדי לתבוע אותי ולהוכיח את טענתו הוא יצטרך להזיע הרבה אבל מאחר וזה הדו שלי ולא מתאים לי לצאת ולראות פרצוף חמוץ החלטתי ,שעל מנת לשמור על יחסי שכנות תקינים ,אני אנמיך קצת.
האמת שעדין לא ביקרתי אצלו להתרשמות מהרעש ,למרות שהוא הסכים. אולי אחרי שאבדוק יתברר שהכל חארטה או להפך, שבאמת זה משבש לו את איכות החיים.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
istarmini
יש פיתרון, לשדרג את הבית לוילה ולא דו............
מאחל לכולנו
יש פיתרון, לשדרג את הבית לוילה ולא דו............
מאחל לכולנו
istarmini כתב:שמע סיפורliorreem כתב:תזמין את השכן לראות איתך סרטים.
זה יפתור את הבעייה.
יכול להיות שהוא סתם מקנא....
שגמרתי לבנות את הבית ולהקים את החדר הזמנתי את כל השכנים לצפיה בסרט מת לחיות 4 בבלו ריי מלא. הוא ישב באמצע, במקום הכי טוב בחדר. העוצמה הייתה בשמים. שאלתי אותו האם זה לא מפריע להם והתשובה הייתה חד משמעית שלא.
לא יודע מה קרה אולי אישתו נכנסה לו לוריד (אשה מוזרה כזו בקושי יוצאת מהבית) אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט.
אני יכול למרר לו את החיים , כי בכדי לתבוע אותי ולהוכיח את טענתו הוא יצטרך להזיע הרבה אבל מאחר וזה הדו שלי ולא מתאים לי לצאת ולראות פרצוף חמוץ החלטתי ,שעל מנת לשמור על יחסי שכנות תקינים ,אני אנמיך קצת.![]()
האמת שעדין לא ביקרתי אצלו להתרשמות מהרעש ,למרות שהוא הסכים. אולי אחרי שאבדוק יתברר שהכל חארטה או להפך, שבאמת זה משבש לו את איכות החיים....
הסיוט הכי גדול בהתמודדות הבלתי נפסקת עם השכנים, זה בדיוק התאור שלך, "אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט", כמו שאתה יודע, בצפיה בסרטים, עוצמת הווליום משתנה באופן דרסטי מסצנה לסצנה, ובגלל זה אתה "נהיה דרוך" במעברים כאלה
יש פתרון עם פשרה, בהרבה מהרסיברים כיום, "הגבלת שינוי עוצמת הווליום בצפיה בסרטים".
אני לא זוכר איך האופציה נקראת ברסיבר, וזה בטח משתנה מחברה לחברה... אבל זה פתרון נחמד, להורדת האולקוס לפחות
הפשרה היא כמובן, פחות דרמטיות.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הפתרון הרבה יותר זול. בזמן הבניה צריך להשקיע ולהביא איש מקצוע שיתכנן את החדר לפי הדרישות ובזה נגמר הסיפור. למשל לעשות חדר צף. בזמן הבניה לא מדובר בסיפור יקר כל כך כמו לאחר הבניה.niko כתב:istarmini
יש פיתרון, לשדרג את הבית לוילה ולא דו............![]()
מאחל לכולנו...
-
liorreem
- חבר ותיק

לא עוזר לנו כרגע, נכון?istarmini כתב:הפתרון הרבה יותר זול. בזמן הבניה צריך להשקיע ולהביא איש מקצוע שיתכנן את החדר לפי הדרישות ובזה נגמר הסיפור. למשל לעשות חדר צף. בזמן הבניה לא מדובר בסיפור יקר כל כך כמו לאחר הבניה.niko כתב:istarmini
מאחל לכולנו......
בכל מקרה, פתחתי את השרשור לקבל מעט עיצות איך לא להעיר את הילדים מהבומים של הבאסים.
בינתיים קיבלתי רק קיבלתי פרקים מהסדרה "שכנים שכנים".
אמנם משעשע אבל לא מקדם אותנו לשום מקום.
נו, אז בכל זאת, איך פותרים את הבעייה (בדיעבד, אחרי בנייה לקוייה...) ???
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כמו שכתבתי לך בהתחלהliorreem כתב:לא עוזר לנו כרגע, נכון?istarmini כתב:הפתרון הרבה יותר זול. בזמן הבניה צריך להשקיע ולהביא איש מקצוע שיתכנן את החדר לפי הדרישות ובזה נגמר הסיפור. למשל לעשות חדר צף. בזמן הבניה לא מדובר בסיפור יקר כל כך כמו לאחר הבניה.niko כתב:istarmini
מאחל לכולנו......
בכל מקרה, פתחתי את השרשור לקבל מעט עיצות איך לא להעיר את הילדים מהבומים של הבאסים.
בינתיים קיבלתי רק קיבלתי פרקים מהסדרה "שכנים שכנים".
אמנם משעשע אבל לא מקדם אותנו לשום מקום.
נו, אז בכל זאת, איך פותרים את הבעייה (בדיעבד, אחרי בנייה לקוייה...) ???...
א.דלתות אקוסטיות כבדות - עלות של כ 10000 ש"ח לדלת כולל התקנה של ספים מיוחדים למניעת זליגת רעש מלמטה.
ב.סיבוב כפתור הווליום נגד כיוון השעון
בהצלחה
-
liorreem
- חבר ותיק

תודה על העיצות אבל -
א. מה יעזור דלתות מאה טון? הויברציות מחלחלות מהרצפה, מהקירות, מהתקרה ומאיפה לא.
ב. יעזור אבל אפשר לסובב רק את הכפתור של הסאב וששאר הווליום יהיה נורמלי.
ג. עיצה נוספת- לשלוח את האישה לחברה, ואז שהילדים יבכו כמה שבא להם (ששש... אל תגלו לאישתי שאמרתי...)
טוב אבל שוב אנו חורגים מהתחום המקצועי.
ג. עיצה נוספת- לשלוח את האישה לחברה, ואז שהילדים יבכו כמה שבא להם (ששש... אל תגלו לאישתי שאמרתי...)
טוב אבל שוב אנו חורגים מהתחום המקצועי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

יעזור לעצור את זליגת הרעש שמגיע מהדלתות ומהחלק התחתון שלהן. לפחות בקטע הזה אתה יכול לשפר.liorreem כתב:תודה על העיצות אבל -
טוב אבל שוב אנו חורגים מהתחום המקצועי....
כל היתר, מה שמגיע דרך יסודות המבנה, בעלות הגיונית אין לך מה לעשות. במידה ואתה מוכן להתחיל לבנות קירות מקבילים ולמלא חול בניהם אני בטוח שתקבל שיפור אבל זה ענין יקרררררררר ובלאגן לא קטן.
ספוגים לא יעזרו פה וגם לא משטחי ציפה למיניהם.
צר לי שאני נביא זעם אבל מאחר ואני באותו סרט אני מדבר איתך לאחר בדיקת הנושא והתיעצות עם אנשי מקצוע.
תחליף לדלתות אקוסטיות וקצת תנמיך ואתה מסודר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

http://www.ayb.co.il/new/page.asp?id=26liorreem כתב:יש לך לינקים או טלפונים לנושא הדלתות?...
http://www.absotec.co.il/default.asp?ka ... 6%F4%E5%FA
מעניין עד כמה האטמים האלו תורמים:
http://www.absotec.co.il/images_product/atamim(1).pdf
הייתי שמח לבודד קצת את הדלת בחדר המדרגות.
http://www.absotec.co.il/images_product/atamim(1).pdf
הייתי שמח לבודד קצת את הדלת בחדר המדרגות.