צריך המלצה לבידוד אקוסטי לחדר קולנוע

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #1 

הי

חדר הקולנוע שלי נמצא אומנם במרתף, סגור עם קירות גבס כפולים ודלת עץ מלא, ועדיין האשה והילדים מתלוננים שאבא מפריע להם לישון, במיוחד הבאסים שמרעידים להם את הקירות והחלונות (מה לעשות - אבא אוהב באסים בסרטי פעולה ובמוסיקה)
יש למישהו המלצה על חומרים מבודדים + חברה מומלצת להתקנה?
רצוי פתרון שלא קורע את הכיס.

את כל מה שיכולתי לעשות כבר עשיתי - שטיחים עבים, ארונות ספרים, הרבה ספות...

תודה
ליאור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אין הרבה מה לעשות.
תריץ חיפוש על "בידוד" בפורום הזה (אקוסטיקה), הנושא נטחן עד דק.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

בזבזתי שעה מהחיים כדי לקרוא על כל הבעיות שיש לחברי הפורום עם השכנים שלהם, והגעתי למסקנה שהייתי צריך להסתפק במשפט הראשון שלך "אין הרבה מה לעשות".
שמעתי המון טרוניות אבל כמעט אין שום מסקנות מעשיות ופידבק מאנשים שניסו אמצעים שונים להפחתת רעשים בכלל ובאסים בפרט.
אולי אתה יכול לשים ב"דביק" מספר עיצות בסיסיות לבידוד באסים ולשלום בית.

תודה
ליאור

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

liorreem כתב:בזבזתי שעה מהחיים כדי לקרוא על כל הבעיות שיש לחברי הפורום עם השכנים שלהם, והגעתי למסקנה שהייתי צריך להסתפק במשפט הראשון שלך "אין הרבה מה לעשות".
שמעתי המון טרוניות אבל כמעט אין שום מסקנות מעשיות ופידבק מאנשים שניסו אמצעים שונים להפחתת רעשים בכלל ובאסים בפרט.
אולי אתה יכול לשים ב"דביק" מספר עיצות בסיסיות לבידוד באסים ולשלום בית.

תודה
ליאור
...
האמן לי כל עוד לא טיפלת בנושא בזמן הבניה , קרי בנית חדר צף, מה שנשאר לך על מנת להגיע לשלום בית ,ללא פגישה דחופה עם מנהל הבנק ,זה להנמיך את הווליום. אולי דלתות אקוסטיות מסיביות ימתנו קצת את הבעיה אבל עוצמות גבוהות גורמות לרעידות שעוברות דרך יסודות הבנין,תעלות מזוג האויר וכו ולכן בחדר שלא תוכנן מראש ליעוד זה הפתרון הוא להנמיך קצת את הוליום.

האמן לי שאני מבין אותך כי אני אוכל אותה בדיוק כמוך עם חדר במרתף ושכן שמתלונן אפילו שאין לי קיר משותף איתו ועם החדר קולנוע. דווקא ההנהלה והילדים למדו לקבל את השריטה ולא מתלוננים אבל השכן עושה את העבודה עבורם :עצוב:

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אצלי המצב הפוך. השכן הצמוד שותק כמו דג, אבל המשפחה מתלוננת כולל ילדים שמתעוררים מהשינה ויורדים למרתף ממררים בבכי כשאני עם חברים חוגג...

השאלה היא אם לצמצם מעט את הבעיה שווה להציף את הסאב, לשים בידוד בפינות וקצת פלטות בידוד או שזה סתם כוסות רוח למת.

ליאור

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

liorreem כתב:אצלי המצב הפוך. השכן הצמוד שותק כמו דג, אבל המשפחה מתלוננת כולל ילדים שמתעוררים מהשינה ויורדים למרתף ממררים בבכי כשאני עם חברים חוגג...

השאלה היא אם לצמצם מעט את הבעיה שווה להציף את הסאב, לשים בידוד בפינות וקצת פלטות בידוד או שזה סתם כוסות רוח למת.

ליאור
...
גם אני הצפתי אותו בעזרת משטח ציפה מיוחד(חארטה בארטה מסתבר) נו אז מה? אז הוא צף והשכן ממשיך לצפצף.

דלתות אקוסטיות שמבודדות משהו כמו 50DB ועולות כ 10000 ש"ח לדלת אולי יעזרו קצת אבל כמו שציינתי בעוצמות כאלו, שאתה ואני שומעים, זה עובר דרך יסודות המבנה ומזעזע את כל הבית.

הציעו לי לבנות קירות מקבילים ולמלא את המרווח בחול על מנת ליצור מסה, שתבודד את גלי הקול, אבל דיברו על סכומים של כ 50K ש"ח ,כולל שתי דלתות אקוסטיות.
פתרונות:
1.להנמיך
2.לבדוק (אצלי) מתי השכן לא בבית ולהפציץ. אצלך, שלח אותם לקניון לקניות(יעלה פחות מקירות מקבילים זה בטוח) ותפציץ.

בהצלחה ידידי, מי כמוני מבין את כאבך.
את כל הפאקינג בית הזה קניתי בשביל החדר הזה ובסוף מה? אני צריך לבדוק מתי השכן לא בבית. הבעיה היא שעכשיו הוא התפטר מהעבודה והתחיל לעבוד מהבית. לך תבנה מדינה. :lol:

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תזמין את השכן לראות איתך סרטים.
זה יפתור את הבעייה.
יכול להיות שהוא סתם מקנא.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #8 

יש מצב :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

liorreem כתב:תזמין את השכן לראות איתך סרטים.
זה יפתור את הבעייה.
...
שמע סיפור

שגמרתי לבנות את הבית ולהקים את החדר הזמנתי את כל השכנים לצפיה בסרט מת לחיות 4 בבלו ריי מלא. הוא ישב באמצע, במקום הכי טוב בחדר. העוצמה הייתה בשמים. שאלתי אותו האם זה לא מפריע להם והתשובה הייתה חד משמעית שלא.
לא יודע מה קרה אולי אישתו נכנסה לו לוריד (אשה מוזרה כזו בקושי יוצאת מהבית) אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט.

אני יכול למרר לו את החיים , כי בכדי לתבוע אותי ולהוכיח את טענתו הוא יצטרך להזיע הרבה אבל מאחר וזה הדו שלי ולא מתאים לי לצאת ולראות פרצוף חמוץ החלטתי ,שעל מנת לשמור על יחסי שכנות תקינים ,אני אנמיך קצת. :(

האמת שעדין לא ביקרתי אצלו להתרשמות מהרעש ,למרות שהוא הסכים. אולי אחרי שאבדוק יתברר שהכל חארטה או להפך, שבאמת זה משבש לו את איכות החיים.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #10 

istarmini
יש פיתרון, לשדרג את הבית לוילה ולא דו............ 8)

מאחל לכולנו :lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

istarmini כתב:
liorreem כתב:תזמין את השכן לראות איתך סרטים.
זה יפתור את הבעייה.
...
שמע סיפור

שגמרתי לבנות את הבית ולהקים את החדר הזמנתי את כל השכנים לצפיה בסרט מת לחיות 4 בבלו ריי מלא. הוא ישב באמצע, במקום הכי טוב בחדר. העוצמה הייתה בשמים. שאלתי אותו האם זה לא מפריע להם והתשובה הייתה חד משמעית שלא.
לא יודע מה קרה אולי אישתו נכנסה לו לוריד (אשה מוזרה כזו בקושי יוצאת מהבית) אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט.

אני יכול למרר לו את החיים , כי בכדי לתבוע אותי ולהוכיח את טענתו הוא יצטרך להזיע הרבה אבל מאחר וזה הדו שלי ולא מתאים לי לצאת ולראות פרצוף חמוץ החלטתי ,שעל מנת לשמור על יחסי שכנות תקינים ,אני אנמיך קצת. :(

האמת שעדין לא ביקרתי אצלו להתרשמות מהרעש ,למרות שהוא הסכים. אולי אחרי שאבדוק יתברר שהכל חארטה או להפך, שבאמת זה משבש לו את איכות החיים.
...

הסיוט הכי גדול בהתמודדות הבלתי נפסקת עם השכנים, זה בדיוק התאור שלך, "אבל מאז אותו סרט אני יושב עם השלט עלי במצב הכן. הוליום עולה אני מנמיך, פשוט סיוט", כמו שאתה יודע, בצפיה בסרטים, עוצמת הווליום משתנה באופן דרסטי מסצנה לסצנה, ובגלל זה אתה "נהיה דרוך" במעברים כאלה :עצוב:
יש פתרון עם פשרה, בהרבה מהרסיברים כיום, "הגבלת שינוי עוצמת הווליום בצפיה בסרטים".
אני לא זוכר איך האופציה נקראת ברסיבר, וזה בטח משתנה מחברה לחברה... אבל זה פתרון נחמד, להורדת האולקוס לפחות :lol:
הפשרה היא כמובן, פחות דרמטיות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

niko כתב:istarmini

...
הפתרון הרבה יותר זול. בזמן הבניה צריך להשקיע ולהביא איש מקצוע שיתכנן את החדר לפי הדרישות ובזה נגמר הסיפור. למשל לעשות חדר צף. בזמן הבניה לא מדובר בסיפור יקר כל כך כמו לאחר הבניה.

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

istarmini כתב:

...
הפתרון הרבה יותר זול. בזמן הבניה צריך להשקיע ולהביא איש מקצוע שיתכנן את החדר לפי הדרישות ובזה נגמר הסיפור. למשל לעשות חדר צף. בזמן הבניה לא מדובר בסיפור יקר כל כך כמו לאחר הבניה.
...
לא עוזר לנו כרגע, נכון?

בכל מקרה, פתחתי את השרשור לקבל מעט עיצות איך לא להעיר את הילדים מהבומים של הבאסים.
בינתיים קיבלתי רק קיבלתי פרקים מהסדרה "שכנים שכנים".
אמנם משעשע אבל לא מקדם אותנו לשום מקום.

נו, אז בכל זאת, איך פותרים את הבעייה (בדיעבד, אחרי בנייה לקוייה...) ???

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

liorreem כתב:
istarmini כתב:

...
...
לא עוזר לנו כרגע, נכון?

בכל מקרה, פתחתי את השרשור לקבל מעט עיצות איך לא להעיר את הילדים מהבומים של הבאסים.
בינתיים קיבלתי רק קיבלתי פרקים מהסדרה "שכנים שכנים".
אמנם משעשע אבל לא מקדם אותנו לשום מקום.

נו, אז בכל זאת, איך פותרים את הבעייה (בדיעבד, אחרי בנייה לקוייה...) ???
...
כמו שכתבתי לך בהתחלה

א.דלתות אקוסטיות כבדות - עלות של כ 10000 ש"ח לדלת כולל התקנה של ספים מיוחדים למניעת זליגת רעש מלמטה.
ב.סיבוב כפתור הווליום נגד כיוון השעון :lol:

בהצלחה

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תודה על העיצות אבל -
א. מה יעזור דלתות מאה טון? הויברציות מחלחלות מהרצפה, מהקירות, מהתקרה ומאיפה לא.
ב. יעזור אבל אפשר לסובב רק את הכפתור של הסאב וששאר הווליום יהיה נורמלי.
ג. עיצה נוספת- לשלוח את האישה לחברה, ואז שהילדים יבכו כמה שבא להם (ששש... אל תגלו לאישתי שאמרתי...)
טוב אבל שוב אנו חורגים מהתחום המקצועי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

liorreem כתב:תודה על העיצות אבל -
א. מה יעזור דלתות מאה טון? הויברציות מחלחלות מהרצפה, מהקירות, מהתקרה ומאיפה לא.
ב. יעזור אבל אפשר לסובב רק את הכפתור של הסאב וששאר הווליום יהיה נורמלי.
ג. עיצה נוספת- לשלוח את האישה לחברה, ואז שהילדים יבכו כמה שבא להם (ששש... אל תגלו לאישתי שאמרתי...)
טוב אבל שוב אנו חורגים מהתחום המקצועי.
...
יעזור לעצור את זליגת הרעש שמגיע מהדלתות ומהחלק התחתון שלהן. לפחות בקטע הזה אתה יכול לשפר.

כל היתר, מה שמגיע דרך יסודות המבנה, בעלות הגיונית אין לך מה לעשות. במידה ואתה מוכן להתחיל לבנות קירות מקבילים ולמלא חול בניהם אני בטוח שתקבל שיפור אבל זה ענין יקרררררררר ובלאגן לא קטן.

ספוגים לא יעזרו פה וגם לא משטחי ציפה למיניהם.

צר לי שאני נביא זעם אבל מאחר ואני באותו סרט אני מדבר איתך לאחר בדיקת הנושא והתיעצות עם אנשי מקצוע.

תחליף לדלתות אקוסטיות וקצת תנמיך ואתה מסודר.

liorreem פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יש לך לינקים או טלפונים לנושא הדלתות?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

liorreem כתב:יש לך לינקים או טלפונים לנושא הדלתות?
...
http://www.ayb.co.il/new/page.asp?id=26

http://www.absotec.co.il/default.asp?ka ... 6%F4%E5%FA

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #19 

מעניין עד כמה האטמים האלו תורמים:
http://www.absotec.co.il/images_product/atamim(1).pdf

הייתי שמח לבודד קצת את הדלת בחדר המדרגות.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #20 

לפי מה שהבנתי מגורם שדיברתי איתו כרגע יש מצב שריצפה צפה וספוגים בקירות ובתיקרה עם שכבה של גבס יכולים דווקא לפתור את הנושא אבל קטונטי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”