בית חדש, שאלות טכניות לגבי העברת תשתית +מיקום רמקולים

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

שלום

בשעה טובה רכשנו דירה..
עכשיו מתחילים כאבי הראש.. :?
הדירה היא מקבלן, הבניה כבר החלה,
וע"פ התכנית, הכניסה היא שנה מהיום..
אני אמור למסור בימים אלה את תכנית החשמל, קולנוע ביתי, העברת תשתית בין החדרים וכו".
להלן מספר שאלות:

1. מיקום רמקולים:
הכוונה היא לרכוש סט חדש של satellite.
הקיר של המסך הינו ברוחב 3 מטר.
בהנחה שממקמים את המסך (55-60 אינץ) במרכזו של הקיר,
באיזה מרחק נכון יהיה למקם את הרמקולים הקדמיים מכל צד של המסך, ובאיזה גובה?
מה לגבי האחוריים? איך כדאי יהיה למקם אותם?

2. תשתית:
אני אמור להעביר לקבלן תכנית להעברת צינור תשתית + חוט משיכה מכל חדר בבית, לחדר מרכזי אחד, בו יהיו ממקומים הנתב והמודם.
ההעדפה והאידיאל מבחינתי הוא שכל התשתית תנותב לחדר הממ"ד, כיוון שהוא הולך לשמש כחדר עבודה, וכך אמנע מהנחת רכיבי תקשורת בחדרי הילדים.
* האם, לדעתכם, עלולה להיות התנגדות מצד הקבלן, בגלל העובדה שמדובר בממ"ד?
* גם אם יסכים לכך, האם כדאי בכלל לנתב את התשתית לחדר ממ"ד? החשש שלי שאם יהיה קיפול של הצינור בזויות, או כל בעיה אחרת, לא אוכל להשחיל את הכבילה, ואז אבוד לי בגלל הבטון..
* לכל חדר אני רוצה להשחיל שני כבלים של תקשורת. איזה קוטר צינור יש להעביר על מנת שאוכל להשחיל בו שני כבלים של CAT7 ?

אודה לתגובתכם.
...

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #2 

אני לא מומחה בנושא, אבל ממ"ד יהיה בעיתי קצת. יש צורך לאטום כבלים וצינורות נכנסים, וגם שקעי תקשורת מן הסתם. לא שזה לא אפשרי, אבל זה פשוט יקר. בנוסף, הבדיקה בטופס 4 כוללת בדיקת אטימות, כך שאם חשבת להשחיל כבלים אחרי הבנייה זה בעייתי משהו. האטימה מתבצעת עם סיליקון על הכבלים.
נערך לאחרונה על ידי ZiggyMan ב 08/03/2010 14:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

ZiggyMan כתב:אני לא מומחה בנושא, אבל ממ"ד יהיה בעיתי קצת. יש צורך לאטום כבלים וצינורות נכנסים, וגם שקעי תקשורת מן הסתם. לא שזה לא אפשרי, אבל זה פשוט יקר.
...
ראשית תודה,
אם כי לא הבנתי למה בדיוק התכוונת.
מה הבעייתיות פה? ממה היא נגרמת, ומה זה שונה מכל חדר אחר?
שוב,
תודה.
...

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #4 

ממ"ד אמור להיות אטום לגזים. לכן גם כל תשתיות הכבלים הנכנסים אליו אמורות להיות אטומות.

שוב, אני לא מבין גדול בנושא, אך מהכרות עם מישהו שביקש לעשות כמוך, ראיתי שהוא העביר את כל הצינורות, וטייח עליהם (כדי לעבור את הביקורת) כדי שיוכל לפותחם בעתיד. כמובן שאני לא ממליץ על דבר כזה, ולכן אמרתי שזה בעייתי משהו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

הי גילי,

מזל טוב.

לגבי אטימות של ממ"ד, צודק ZiggyMan כשהוא טוען שהבדיקה בטופס 4 כוללת בדיקת אטימות.
אבל אין שום בעיה עם זה, פשוט תשחיל צינורות ואת הצינורות תאטום עם סיליקון, אח"כ בזמן השחלת הכבלים, פשוט תשחרר את הסיליקון (אחרי בדיקת האטימות), תשחיל מה שצריך ואם אתה ממש לחוץ, אז שוב פעם תאטום עם סיליקון אח"כ, זה מה שאני עשיתי.
ואם לגלות לך סוד, ההבדל בין ממ"ד אטום עם סיליקון וכו'... ובין ממ"ד לא אטום (אני מתכוון לממ"ד ביתי ולא למשהו שאמור לעמוד בפני נשורת גרעינית), הוא רק כמה שניות בודדות בעמידות מול חומרים מסויימים, כך שכך או כך, אם יקרה משהו, כולנו הולכים קאפוט. :P
אתה צודק שאתה חושש מפני קיפול, ופה הפיתרון הוא פיקוח, אצלי היה מדובר בבניה עצמית כך שהיה לי מי שיפקח, אני לא יודע איך זה עובד עם קבלן, צריך לבדוק.
CAT 7 לא הרבה יותר עבה מ-CAT5, זה ייתן לך אינדיקציה לגבי העובי.

קח בחשבון שאם תשים נתב אלחוטי בממ"ד תקני, הקליטה מחוצה לו תהיה חלשה ובכמה מקומות לא תהיה בכלל, אז תחשוב גם על זה.
אצלי הכל מרוכז בארון החשמל, צד אחד שלו זה החשמל והשצד השני זה התקשורת (טלפון, נתב + מודם, לווין/כבלים).

לגבי רמקולים, אני אפנה את המקום למומחים פה.

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

תודה על תגובותיכם בינתיים.
אין לי אפשרות לפקח בזמן הבניה על מה שקורה שם..
אני מאוד חושש מקיפול וממעצורים בדרך.
נראה לי שזה ראש בריא במיטה חולה, ועדיף כבר לנתב את התשתית לחדר רגיל..
אם למישהו יש עוד מה לחדש לי, אני אשמח.
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #7 

גילי,
ראשית תתחדש (Y) אני רק מקווה שאתה לא בטעות הולך לצבוע את הקירות של הבית באדום!!

בקשר לשאלותיך:
-אני הייתי שם את הנתב והמודם בארון התקשורת ולא בממ"ד, לממ"ד הייתי מעביר כבל רשת על מנת לחבר שם את המחשב. שים לב שבממ"ד ה Wi-Fi לא יקלט טוב מחוצה לו, אם תרצה לחבר עוד חדרים בבית לרשת תצטרך להשחיל כבלים מכל חדר לממ"ד! או שתצטרך לשים איזה מתג בארון התקשורת ומשם להעביר כבלי רשת לכל החדרים ולממ"ד. ת'כלס, תחשוב רגע, מה אתה בגלל מרוויח שהציוד (מודם+ראוטר) נמצאים בממ"ד?!
-Cat7 נראה לי overkill רציני אני הייתי הולך על CAT5 או מקסימום על CAT6
-מי הולך להשחיל לך את כבלי הרשת בצנרת שהקבלן ישים לך? למה לא תיתן לאדם שמשחיל לך את הטלפון וכבלי הוידאו להשחיל לך גם את הרשת?
-אם אתה מפחד שיהיה לך קיפול בצינורות, אני ממליץ לך ללכת לבית אחרי שהקבלן סיים להניח את הצינורות ולנסות להשחיל כבל רשת לחדר הממ"ד ולראות האם ההשחלה מצליחה (בדיוק 5 דקות עבודה לחדר). אח"כ אם תרצה אתה תוכל להוציא את כבל הרשת ולהחזיר את חוט המשיכה חזרה לצינור

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

osherov כתב:גילי,
ראשית תתחדש (Y) אני רק מקווה שאתה לא בטעות הולך לצבוע את הקירות של הבית באדום!!

בקשר לשאלותיך:
-אני הייתי שם את הנתב והמודם בארון התקשורת ולא בממ"ד, לממ"ד הייתי מעביר כבל רשת על מנת לחבר שם את המחשב. שים לב שבממ"ד ה Wi-Fi לא יקלט טוב מחוצה לו, אם תרצה לחבר עוד חדרים בבית לרשת תצטרך להשחיל כבלים מכל חדר לממ"ד! או שתצטרך לשים איזה מתג בארון התקשורת ומשם להעביר כבלי רשת לכל החדרים ולממ"ד. ת'כלס, תחשוב רגע, מה אתה בגלל מרוויח שהציוד (מודם+ראוטר) נמצאים בממ"ד?!
-Cat7 נראה לי overkill רציני אני הייתי הולך על CAT5 או מקסימום על CAT6
-מי הולך להשחיל לך את כבלי הרשת בצנרת שהקבלן ישים לך? למה לא תיתן לאדם שמשחיל לך את הטלפון וכבלי הוידאו להשחיל לך גם את הרשת?
-אם אתה מפחד שיהיה לך קיפול בצינורות, אני ממליץ לך ללכת לבית אחרי שהקבלן סיים להניח את הצינורות ולנסות להשחיל כבל רשת לחדר הממ"ד ולראות האם ההשחלה מצליחה (בדיוק 5 דקות עבודה לחדר). אח"כ אם תרצה אתה תוכל להוציא את כבל הרשת ולהחזיר את חוט המשיכה חזרה לצינור
...
osherov
תודה רבה על האיחולים.
אתה יכול להמשיך לקוות, אבל יש תכנון עם נגיעות אדומות בבית. שים לב בהדמיה של המטבח לזכוכית אדומה שעל הקלאפה מעל הכיור, ועל הכסאות בר עם מושב אדום. :P
תודה שבצהוב זה פשוט לא היה עובד..
לשאלתך לגבי השחלת הכבילה,
אני מניח שמי שיעבוד בדירה מטעם הקבלן, הוא זה שיניח וישחיל את כבלי הטלפון.
אתה מצי לבקש ממנו שישחיל יחד עם זה כבר כבל רשת?
נשמע מעניין, אבל יש מקומות שמהם אני ארצה 4 כבלי רשת (מהסלון). מה אני אעשה אז..?
אגב, נראה לכם שאפשרי לבקש נק' חשמל בתוך הארון סעף? זה יהיה רעיון טוב להניח שם את המודם, ואז ממנו להשחיל כבל לנתב שנמצא בחדר אחר, ואל הנתב להביא את הכבלים מכל החדרים...
מה אתה אומר, osherov...?
...

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

גילי

קודם כל - תתחדש.
לגבי הכבלים. אני ממליץ לך להשחיל ישר את הכבלים שבהם תשתמש.
שים לב שאתה דורש מהקבלן אחריות על איכות ההשחלה - כלומר - לודא בסוף ההשחלה שהכבלים משוחררים. שלא בטעות אחרי ההשחלה תקעו מסמר בכבל. זו גם הסיבה שאני ממליץ להשחיל את הכבלים (לא בהכרח איפה שעובר החוט יעבור הכבל - מנסיון כואב דווקא לממ"ד).
לגבי רמקולים - אם אתה הולך על מערכת סטליטים - ממליץ לך ללכת כבר על שקועים. יש המון סוגים באיכויות שונות והמראה נהדר. אם תחליט על שקועים אתה צריך להשיג כבר את קופסאות הביטון של הסט שבחרת.
לגבי הסקיצה של המטבח - מאוד יפה אבל לא פרקטית כל כך לדעתי. כיריים במרכז האי גומרות את האי. האי מהווה משטח עבודה מעולה למי שמבשל וגם לפעילות מטבח עם הילדים.
עוד לגבי האי - אל תשכח להוסיף שקעי חשמל מתחת לפלטה של האי. אתה מאוד תהנה מהאפשרויות שטמונות בכך.

אם אתה מתכנן 4 נקודות רשת בסלון ממליץ שתבדוק שוב את התכנון - נשמע לי הרבה. לי יש נקודה בכל חדר + מטבח + סלון + ממ"ד.
אם תרצה טיפים על התוכנית - בכיף - תשלח בפרטי - יש לי הרבה ניסיון בנושא.

רוני

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

בדיוק!
אין בעייה לשים את הראוטר+המודם בארון הסעף (ארון תקשורת) ובגלל שלשם כבר מגיעים כל הצינורות מכל החדרים בבית, ניתן להשחיל כבל רשת לכל נקודה ונקודה! אם תרצה 4 כבלי רשת בסלון (מה?!) אתה פשוט צריך להגיד לקבלן שיעביר לך מספיק צינורות לסלון מארון הסעף!!
כמה נקודות נוספות:
-במידה ויש עוד קומה בדירה, חלק מהאנשים גם מוסיפים ארון תקשורת קומתי
-הכן הייתי מבקש מהאדם שמשחיל לך את קו הטלפון להשחיל גם את הרשת! אחרי ההשחלה שלו הייתי בודק בעזרת טסטר רשת שכל הגידים בכבל תקינים
-במידה וארון התקשורת שלך הוא קטן וצפוף אתה תצטרך להוסיף פתחי איורור באזור למודם ולראוטר על מנת שלא יתחממו יותר מידי
-כמבון שאתה מבקש ממנו להוסיף לך שם נקודות חשמל (והרבה)

הנה תמונה של ארון התקשורת המבולגן אצלי עם כל רכיבי התקשורת שם, כל כבלי הרשת מהחדרים מגיע לארון הזה ומתחבר לראוטר, מעבר למודם ולראוטר יש לי שם גם מודם לטלפון של HOT וקודן לקו טלפון (מתחבר לאינטרקום בחוץ)

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

rberkner כתב:גילי
לגבי הסקיצה של המטבח - מאוד יפה אבל לא פרקטית כל כך לדעתי. כיריים במרכז האי גומרות את האי. האי מהווה משטח עבודה מעולה למי שמבשל וגם לפעילות מטבח עם הילדים.
עוד לגבי האי - אל תשכח להוסיף שקעי חשמל מתחת לפלטה של האי. אתה מאוד תהנה מהאפשרויות שטמונות בכך.
רוני
...

rberkner, תודה..
כבר יש גרסה מעודכנת למטבח, בה הכריים בצידו של האי, על מנת להשאיר משטח עבודה אחד גדול.
זו היתה סה"כ הדגמה ל- osherov, על כך שהאדום הולך לשלוט בבית.. :wink:
לגבי הרמקולים, אצור איתך קשר בפרטי.
שוב, תודה.

osherov,
לא יודע אם ציינתי או לא, אבל רכשנו דירה, ולא בניין.. :wink:
ארון התקשורת שלך יכול להיות חצי חדר אצלי בבית. אין לי את התנאים לארון תקשורת כזה.
זה יהיה לבטח קטן בהרבה ממה שיש אצלך.
:? :?
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

גילי,
כמובן שאתה לא צריך ארון תקשורת גדול על מנת לחבר ראוטר+מודם,
ראה שרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

osherov כתב:גילי,
כמובן שאתה לא צריך ארון תקשורת גדול על מנת לחבר ראוטר+מודם,
ראה שרשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
...
תודה..
גם אצלי יש רווח מסויים של בין צירי הדלת לקיר.
נראה לי שאבקש להשחיל כבל ץקשורת עם הטלפוניה, ישירות לארון הסעף, ואחרי שאקבל מפתח, כבר אראה איך אני עושה שם תוספת של קיר גבס על מנת להרחיב קצת ולשתול שם מודם ונתב.
בכל מקרה, אשחיל גם צינורות לאחד החדרים, כיוון שזה כבר בחוזה ובתכנית התשתית שהעברתי, על כל מקרה.
אגב, צינור 16 מ"מ יספיק על מנת להעביר שני כבלים של cat 6 בקלות..?
אם לאף איזו צינור לדרוש שיעבירו?
תודה
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

גילי,
אצלי לא ניסיתי להעביר 2 כבלי CAT6 על 16 מ"מ (אני על CAT5E-FTP), אבל ההרגשה שלי שזה אפשרי אבל עדיין לא יהיה קל למשיכה. תזכור שאתה עוד צריך להחליט איזה סיכוך אתה רוצה לכבלים שלך, דבר שישפיע על הגמישות שלהם ועל קלות ההשחלה (UTP, FTP או STP). אני הייתי במקומך שוקל להשתמש בצינורות 23 מ"מ, לפחות בחלק מהמקומות

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”