Final Fantasy XIII - מקבץ ביקורות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73319
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.metacritic.com/games/platfor ... lfantasy13
ללהזכירכם, המשחק יוצא מחר.הנה מקבץ ביקורות של המשחק FFXIII, כרגע ממוצע הציונים עומד על 83 בלבד, לא ממש להיט. כנראה שהמעבר ממשחק בלעדי ל PS3 למשחק מרובה פלטפורמות לא עשה למשחק כ"כ טוב.
ללהזכירכם, המשחק יוצא מחר.הנה מקבץ ביקורות של המשחק FFXIII, כרגע ממוצע הציונים עומד על 83 בלבד, לא ממש להיט. כנראה שהמעבר ממשחק בלעדי ל PS3 למשחק מרובה פלטפורמות לא עשה למשחק כ"כ טוב.
- emostation
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 0
אולי המעבר לps3 מהps2 הוא שפגע במשחק הרי המשחק פותח בראשיתו לps3 אני לא הייתי מפיל את הבינוניות היחסית של המשחק ביחס לשאר משחקי הסדרה על הxbox 360.Huber כתב:http://www.metacritic.com/games/platfor ... lfantasy13
ללהזכירכם, המשחק יוצא מחר.הנה מקבץ ביקורות של המשחק FFXIII, כרגע ממוצע הציונים עומד על 83 בלבד, לא ממש להיט. כנראה שהמעבר ממשחק בלעדי ל PS3 למשחק מרובה פלטפורמות לא עשה למשחק כ"כ טוב....
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא חושב. ישנה תחושה שעקב הצורך להשקיע משאבים בפיתוח עותק נוסף לפלטפורמה שונה החברה קיצצה בהרבה תחומים, החל מהפיכת המשחק ללינארי (רב המשחקים הקודמים בסידרה אם לא כולם הם משחקי עולם פתוח) וכלה בקיצוץ בתוכן שלא נכנס למשחק המלא (כנראה עקב הצורך לדחוס את המשחק למדיית ה DVD).
חברה - המשחק הזה לא מוגבל או בינוני.
הוא בעיקר שונה.
כמו שגם ME2 שונה מהראשון.
חלק אוהבים את זה יותר , ואצל חלק זה יותר שנוי במחלוקת.
אני מציע לכם לא לקפוץ על סמך ציון סופי , ולפחות לקרא את הביקורות.
כמה עוד משחקים אתם מכירים שקיבלו גם מאיות וגם 50?
ליביו
הוא בעיקר שונה.
כמו שגם ME2 שונה מהראשון.
חלק אוהבים את זה יותר , ואצל חלק זה יותר שנוי במחלוקת.
אני מציע לכם לא לקפוץ על סמך ציון סופי , ולפחות לקרא את הביקורות.
כמה עוד משחקים אתם מכירים שקיבלו גם מאיות וגם 50?
ליביו
-
Huber
- חבר במועדון HT

liviur - כשיש מגוון כזה גדול של ציונים בביקורות, איך גיימר (שלא מכור ל FF) אמור לגבש דיעה בלי דמו? אני יודע שלא יצא לזה דמו - מובן גם למה, אבל זה בהחלט לא מקל על המשימה של להחליט אם אתחבר למשחק או לא.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
לא ברור לי למה אין דמו. הרי היה דמו יפני (על הבלוריי של הסרט פיינל פנטזי 7).
-
Huber
- חבר במועדון HT

MAL - הדמו היפני יצא לפני/עם שיחרור המשחק או אחרי? נראה לי שהם ירצו למצות את ההתלהבות הראשונית לפני שהם ישחרר דמו, לא?
-
Huber
- חבר במועדון HT

נשמח אם תמשיך לעדכן על המשחקliviur כתב:יש לי את המשחק מיום חמישי (עותק חוקי לPS3 שנקנה בחנות בארץ).
בינתיים אני 6 שעות משחק פנימה - והמשחק מדהים.
(אבל אני מקרה אבוד בקשר לFF וJRPGים בכלל, אני חולה על הז'אנר)
ליביו...
כמובן - אבל צפו עדכונים רק בסופ"שים מתי שיש לי באמת זמן לשחק בניחותא 
כתבתי איזה מאמר דעה קצרצר בנושא אם למשהו בא לקרא:
http://liviu.romascanu.net/?p=224
ליביו
כתבתי איזה מאמר דעה קצרצר בנושא אם למשהו בא לקרא:
http://liviu.romascanu.net/?p=224
ליביו
-
Huber
- חבר במועדון HT

סתם הערה, בעיניי ME2 היה נסיגה אחורה בכמה אספקטים מ ME1.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז אני אחדד, לטעמי השני היה יותר SHOOTER מאשר RPG ולטעמי זה פגם בחוויה. אני מניח (לפחות מהתיאורים שלך עד עכשין) שזה לא ככה ב FF.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ליביו איך ההרגשה עד עכשיו ? (מה זה החלק הפתוח ? איזה פרק ? )
אני רק התחלתי לשחק ( שעתיים ברוטו סה"כ ) אבל באמת נראה שיש הרבה מגבלות -
הדרכים הישרות בצורה ממש בוטה
שליטה רק על מנהיג החבורה בלי אפשרות (כרגע) לשנות אותו
מגוון פעולות מוגבל עד כדי כאב גם אחרי 10-15 קרבות ( auto battle עם איזה שיקוי כשממש צריך)
אופציות נעולות שנפתחות כל כך לאט ( שדרוג דמויות, Roles, Paradigm shift , TP )
אני רק התחלתי לשחק ( שעתיים ברוטו סה"כ ) אבל באמת נראה שיש הרבה מגבלות -
הדרכים הישרות בצורה ממש בוטה
שליטה רק על מנהיג החבורה בלי אפשרות (כרגע) לשנות אותו
מגוון פעולות מוגבל עד כדי כאב גם אחרי 10-15 קרבות ( auto battle עם איזה שיקוי כשממש צריך)
אופציות נעולות שנפתחות כל כך לאט ( שדרוג דמויות, Roles, Paradigm shift , TP )
המשחק נפתח בפרק 11 (ד"א - כרגע הגעתי לפרק 11 ואני במנוחה מהמשחק כרגע - "מזל" שאני חולה מת) כלומר אין יותר איזורים סגורים ומסדרונות.
כל השליטה שאתה מתאר כבר נפתחה לי ממקודם (כל התפקידים לכל הדמויות , בחירת החבורה מבין כל האנשים שאתה אוסף וכו) והקרב כבר מתוחכם ודורש מחשבה והכנה (את הקרב שנתקעתי בו לדוגמא עברתי רק בעזרת שינוי הפרדיגמות של החבורה שלי והאנשים בצורה דרסטית שעד אז בכלל לא חשבתי עליה - וזה שינה לי את הגישה לאיזה שליש מהקרבות העוקבים).
הדרכים עד 11 ישרות לגמרי , מ11 הכל משתנה (עוד לא הגעתי לזה - חבר שלי שכמה שעות לפני סיפר לי) - ואתה בעולם פתוח. למרות זאת - זו חוויה מדהימה , 24 שעות (פלוס מינוס) לתוך המשחק והוא בהחלט לא מרגיש כמו מטחנה - אלא כמו אחד המשחקים הטובים ששיחקתי אי פעם והישג טכנולוגי מדהים.
מה שכן - מי שמצפה לFF קלאסי לגמרי - לאו דווקא במקום הנכון.
ליביו
כל השליטה שאתה מתאר כבר נפתחה לי ממקודם (כל התפקידים לכל הדמויות , בחירת החבורה מבין כל האנשים שאתה אוסף וכו) והקרב כבר מתוחכם ודורש מחשבה והכנה (את הקרב שנתקעתי בו לדוגמא עברתי רק בעזרת שינוי הפרדיגמות של החבורה שלי והאנשים בצורה דרסטית שעד אז בכלל לא חשבתי עליה - וזה שינה לי את הגישה לאיזה שליש מהקרבות העוקבים).
הדרכים עד 11 ישרות לגמרי , מ11 הכל משתנה (עוד לא הגעתי לזה - חבר שלי שכמה שעות לפני סיפר לי) - ואתה בעולם פתוח. למרות זאת - זו חוויה מדהימה , 24 שעות (פלוס מינוס) לתוך המשחק והוא בהחלט לא מרגיש כמו מטחנה - אלא כמו אחד המשחקים הטובים ששיחקתי אי פעם והישג טכנולוגי מדהים.
מה שכן - מי שמצפה לFF קלאסי לגמרי - לאו דווקא במקום הנכון.
ליביו
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תודה על התקווה ...
אני אנסה לשמור על ראש פתוח.
אתמול בערב הגעתי לפרק שלוש לפני שקרסתי (צאצא שער כל הלילה ) ובאמת הרגשתי שינוי ברמת האופציות שנפתחו כולל קבלת נקודות נסיון, TP, customize paradigms ועוד
(עד כמה שאני זוכר יש 13 פרקים במשחק ורק בפרק 11 הוא נפתח ??? אני מקווה שלפחות האורך של כל פרק לא קבוע)
אני אנסה לשמור על ראש פתוח.
אתמול בערב הגעתי לפרק שלוש לפני שקרסתי (צאצא שער כל הלילה ) ובאמת הרגשתי שינוי ברמת האופציות שנפתחו כולל קבלת נקודות נסיון, TP, customize paradigms ועוד
(עד כמה שאני זוכר יש 13 פרקים במשחק ורק בפרק 11 הוא נפתח ??? אני מקווה שלפחות האורך של כל פרק לא קבוע)