:הל: ניופאן ורשת סטימצקי ישיקו את הספר האלקטרוני הראשון בישראל

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #1 

[pressrelease]
ניופאן ורשת סטימצקי ישיקו את הספר האלקטרוני הראשון בישראל
שתוף הפעולה בין החברות הינו מיזם ראשון בישראל המאפשר הורדה דיגיטלית של ספרים לספר אלקטרוני בשפה העברית

נחתמו הסכמים ראשונים עם הוצאות לאור מובילות

צביקה שיינפלד סמנכ"ל שיווק ניופאן : מדובר במהלך ראשון של כניסת ניופאן לתחום התוכן הדיגיטלי

ניופאן ורשת סטימצקי ישיקו בקרוב את הספר האלקטרוני הראשון בישראל בשפה העברית. הספר הינו דק ואלגנטי בעל מסך מגע (Capacitive Touch) בגודל 6 אינץ' עם אפשרות להורדת אלפי כותרים למכשיר.
את הכותרים יוכלו הקוראים להוריד מאתר מיוחד ראשון מסוגו בישראל, אשר יכיל מאות כותרים של ספרים בעברית של הוצאות מובילות, הניתנים להורדה לספר האלקטרוני. ההורדה מהאתר למכשיר תתאפשר הן באמצעות WiFi והן בעזרת חיבור USB.
בהתאם להחלטת החברות השותפות במיזם ראשון זה בישראל, משתמשי הספר האלקטרוני בשלב זה יהיו קהלים מוגדרים במסגרת פיילוט רחב שבסופו ובהתאם לאבחונו ישווק גם לקהל הרחב בישראל.
על הצד הטכנולוגי של הפרויקט אמונה חברת ידיעות טכנולוגיות. בחברה עובדים בחודשים האחרונים על גיור המכשיר, יכולת הקריאה והניווט בעברית, הצפנת הקבצים ועוד. החברה גם פיתחה את אתר האינטרנט אשר יושק עם תחילת המכירות ויהווה את אתר הסחר של הפרויקט.

הספר האלקטרוני המציע חווית קריאה חדשה המשלבת בין חדשנות טכנולוגית וקריאת ספרים של פעם, מאפשר דפדוף והעברת דפים קדימה ואחורה בהינף אצבע. הספר האלקטרוני משתמש בטכנולוגית E-ink (דיו אלקטרוני) ללא תאורה אחורית, אשר אינה מעייפת את העיניים ומדמה חווית קריאה של נייר.מאז השקתו בעולם בשפה האנגלית נמכרו כבר כ- 3 מיליון ספרים ומדובר באחד המוצרים הטכנולוגיים המבוקשים ביותר בשנה האחרונה.
צביקה שיינפלד סמנכ"ל שיווק ניופאן מציין כי "מעבר לבשורת המוצר המהפכני עבור קהל הקוראים בישראל מדובר במהלך אסטרטגי של ניופאן וכניסתה לתחום התוכן הדיגיטלי ולתחומים נוספים המשיקים לתחומי הליבה של החברה. במהלך השנה האחרונה הרחיבה הקבוצה את פעילותה בתחום המחשבים והתקשורת ומהלך זה מהווה צעד סינרגטי לתמהיל מוצריה של ניופאן מוסיף שיינפלד. אנו משיקים את הספר עם מאות רבות של ספרים בעברית וצופים כי עד במהלך השנה יתווספו אלפי כותרים נוספים, אנו צופים שמספר גדול של הוצאות ספרים יצטרפו למהלך בקרוב.
הספרים האלקטרוניים המשווקים בעולם זוכים להצלחה רבה ונמצאים ברשימת רבי המכר של הוצאות ספרים ובאמזון. מעבר לייחודו של הספר והנוחות הרבה בשימושו הן בבית, בטיול או בנסיעת עסקים מדובר בחסכון עצום בנייר שיבוא לידי ביטוי בהורדה ושמירה של אלפי ספרים. חתמנו על הסכמים עם שניים מיצרני מכשירי הספר האלקטרוני המובילים בעולם בתחום, יחד איתם ביצעה ניופאן פיתוח והתאמה של המכשירים לשוק הישראלי. ניופאן הקימה והכשירה מערך שירות לקוחות ייעודי הכולל נציגים שיטפלו בנושא ויתנו תמיכה ONLINE למשתמשים", הוסיף שיינפלד.
הספר האלקטרוני שיושק בקרוב מאפשר בעזרת ניווט ידידותי, השארת סימניה במקום שבו הופסקה הקריאה, כתיבת הערה, דפדוף קל ונגיש לכל הספרים שהורדו ולכל ראשי הפרקים של כל ספר.

אורלי פינקלמן סמנכ"ל השיווק של סטימצקי מציינת כי "סטימצקי, כבית לתרבות בישראל, גאה להיות חלוצה במהפכה הבאה של ארצנו. הספר האלקטרוני מהווה את אחד השינויים הגדולים בתרבות הצריכה של קוראי הספרים. משקלו הקל, גודלו הקטן, ואורך חיי הסוללה הופכים אותו לזמין, נגיש, וקל בכל עת ומקום. סטימצקי תמיד שואפת להיות בחזית של כל שינוי או מהפכה ובכך לאפשר לאוהבי הקריאה לצרוך ספרים בדרכים רבות ומגוונות, בין אם מסורתיות ובין אם טכנולוגיות וחדשניות. אנו מחבקים את החידושים וגאים לספק את הספר לחנויות, ובכך לאפשר לכל קהל קוראינו את מגוון האופציות הרחב ביותר שקיים בשוק".
[/pressrelease]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

מעניין.

בבלוגים בחו"ל כל הזמן מדברים על המוות הקרוב של E-INK בגלל טכנולוגיות כמו מירסול או אפילו LCD (ע"ע iPad).

בינתיים התחום נראה שהוא תופס תאוצה.

דעתי האישית היא שיהיה קושי לשכנע ישראלים ללכת על דבר כזה. לדעתי זה לא ממש יתפוס.

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

איכס! לשלם כסף על תוכן!

ברור שזה לא יתפוס, למרות שאני הייתי מאוד שמח אם היה בארץ שירות כזה.

יש אולי מידע איך אפשר להצטרף לפיילוט?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

מי שקורא ספרים - זה יכול להיות לו מעולה.
מה שבטוח מבחינת איכות הסביבה מדובר במוצר מעולה.
אני רק קצת הייתי חושש בגלל העובדה שבדיוק עכשיו יוצאים לשוק בחו"ל הIPAD, מייקרוסופט וסוני גם מתכננות להוציא משהו ושלא נדבר על הKINDLE.
מקווה מאוד שאני לא טועה והמוצר הזה יהיה ברמה מתקרבת - אחרת תהיה פה בעייה.
מצד שני - שיווק חכם של המוצר (עלות נמוכה של המוצר בכדי להרוויח ממכירות הספרים).

אלמנט מעניין נוסף - פיראטיות - אם המוצר ייפרץ ו/או הספרים יהיו ניתנים להורדה פיראטית - מצד אחד - יהיה "שווה" לרכוש את המוצר - כי הספרים יהיו חינם כביכול. מצד שני - אולי אפשר יהיה לקרוא את הספרים על מוצרים אחרים.

ימים יגידו
העיקר שאנחנו סוף כל סוף מתקדמים.

faza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

אני דווקא חושב כי יש לזה עתיד.
אני לדגומא קורא נלהב של מגזינים. אני לא קורא ספרים אבל קורא מגזינים.
אם הם יכנסו בפורמט דיגיטלי בצורה אטקרטיבית אני אהיה מוכן לשלם
על תוכן. הרי גם כך היום אני משלם על רכישת המגזינים.

היום לדוגמא חסר לי מאד בניירות שאני קורא קישור למוצר.
מה שאני עושה זה לסמן את העמוד ואחרי שאני גומר לקרוא את המגזין
אני עובר איתו למחשב ומתחיל לחפש את הקישורים.
בעיה זו נפתרה במגזין הדיגיטלי. אני גם קורא וגם בלחיצת קישור
מגיע ליותר פרטים.

עם מכשיר שכזה אתה לא צמוד לשולחן (במידה והיום יש לך מחשב נייח)
אלא יכול לשבת לקרוא במטבח, במיטה או הכי טוב, בשרותים.
אני יודע כי בת זוגתי מתנגדת לנושא כי אז לא יראו אותי יותר... :D

הנה דוגמא לפורמט עתידי של מגזין שחברה בריטית Penguin הציגה.
הקישור כאן:
http://www.mobilityfreak.co.il/index.php?q=node/3534
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

אם התוכן העברי ישווק רק כ PDF זו תהייה בכיה לדורות שתחסל כול סיכוי עתידי להעברת מסת הספרות העברית למדיה אלקטרונית. אני מאוד מקווה שהתוכן יופץ כ EPUB

יתפוס/לא יתפוס לא יהיה תלוי בנו הצרכנים הפרטיים אלא ביישום גורף במוסדות חינוך. אני דווקא רואה כמה יתרונות ברורים לכך שילדים יגיעו לביה"ס עם קורא אלקטרוני בודד וקל ולא יהיו עמוסים לעייפה בספרים.

עפר, MIRASOL עוד נמצא בשלב שהם מבטיחים מוצר "בשנה הבאה, או בעוד שנתיים או מתישהו אבל בחיי שיש לנו משהו מעולה בצינור". מסכי LCD לעומת זאת נחותים משמעותית בכל מה שחשוב לגבי קריאת תוכן טקסטואלי - חדות טקסט, אפשרות לקריאה בתנאי אור משתנים וזוויות רחבות, עייפות עיניים וכו' - שלא לדבר על כך שקורא ספרים המבוסס על Eink הוא בעל אוטונומיה הנמדדת בימים ובשבועות לעומת מספר שעות בודדות במקרה של LCD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

מסכים לחלוטין.
מגזינים יכול להיות הדבר - השאלה שוב - אם המכשיר שמביאים לארץ יעמוד בקנה מידה אחד עם המכשירים בחו"ל
אל תשכח שגם אפשר לעשות זום ולספק תמונות יותר איכותיות ברוחב פס גדול.
מצד שני - צריך לראות איך מסתדרים עם תמונות בגודל של עד 7".

בהחלט רק בשביל להפוך את אוטו לדיגיטלי אני אהיה מאושר - כואב לי הלב לזרוק אותם. או למסור אותם הלאה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

catskinner,

בניגוד לטכנולוגיות אחרות, למירסול יש המון הבטחה ואני מאמין גדול בטכנולוגיה הזו (אבל לא בשם המזעזע...).

זה לא מיועד להתחרות ב-LCD, והשאלה המרכזית היא לא אם E-INK ימות אלא מתי. הבעיה ב-EINK שהוא איטי מאוד. אם זה היה קיים לפני כ-5 שנים, זה היה להיט עולמי, אין לי בכלל ספק. כיום אנשים כבר לא מסתפקים בטקסט ובתמונות (מה גם ש-EINK צבעוני עדיין בעייתי מאוד) אלא רוצים בפירוש מדיה מלאה.

טכנולוגיות כמו LCD רפלקטיבי (שלא משתמש באור אחורי אלא באור קדמי שפועל רק אם אתה באיזור חשוך, אחרת הוא משתמש באור החיצוני) מאוד יעילים. כרגע מדברים על 10 שעות בקלות על מכשיר "כבד" כמו ה-iPad. כאשר משתמשים מכשיר יעיל כזה עם תכנים קלים (טקסט, תמונות) אפשר להגיע ל-40 שעות די בקלות.

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #9 

אני עדיין חושב שאין כמו הדבר האמיתי..ספר פיסי.
ללכת לחנות, לנבור בין כל הספרים, לדפדף, לעיין, זה אחרת מלהזמין ספר בלחיצת כפתור.
לא יודע, תהרגו אותי אבל כזה אני.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

נראה לי שהמוצר של MS בהחלט מתאים לביה"ס - בגלל אפשרות השימוש בSTYLUS לרישום - מה שמאפשר גם לרשום בכתב יד - וגם לפתור בעיות מתמטיקה/פיסיקה ב"תוך" הספר.
מעניין אם וכמה עלות הספרים תרד - ואיך נחזיר את הספרים למאיר (חנות ספרי בי"ס וותיקה בהוד השרון).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

geblig, אתה צודק. חווית הביקור בחנות ספרים טובה - ביחוד אם היא משולבת בבית קפה - היא חוויה שקשה להתחרות בה עבור אוהבי ספרים.

ועכשיו תגיד לי, כמה חנויות כאלה אתה מכיר בארץ (ולא, סטימצקי וצומת ספרים לא נחשבים כאן)?

עפר, לי אישית אין שום בעיה עם זמן ההתרעננות של מסך E-Ink כי הוא משתווה לזמן שלוקח לי להעביר דף בספר אמיתי. רוב האנשים שקוראים ספרים לא מתעניינים בשום דבר מלבד טקסט ואולי גם קצת תמונות כך שכול יתרון שיש לפלטפורמה אחרת (למשל iPad של iSteve) הוא יתרון על הנייר (סליחה על הבדיחה) בלבד. בפורומים של mobileread יש אפילו לא מעט שמתרעמים על כך שבקורא הספרים של SONY יש גם נגן MP3 והטענה העיקרית שלהם היא שזה תוספת מיותרת שהם נאלצו לשלם עבורה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

oferlaor כתב:catskinner,

טכנולוגיות כמו LCD רפלקטיבי (שלא משתמש באור אחורי אלא באור קדמי שפועל רק אם אתה באיזור חשוך, אחרת הוא משתמש באור החיצוני) מאוד יעילים. כרגע מדברים על 10 שעות בקלות על מכשיר "כבד" כמו ה-iPad. כאשר משתמשים מכשיר יעיל כזה עם תכנים קלים (טקסט, תמונות) אפשר להגיע ל-40 שעות די בקלות.
...
שיחזרו אלי כשזה יגיע ל 10 ימים ואז נדבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

איתי,

בעולם יש המון בעיות עם סטיילוס (במיוחד עם מסכי CAPACITIVE) בעיקר בגלל שהמסך עצמו איטי מדי בשביל להציג את מה שאתה כותב כך שאין לך מספיק פידבק בעת הכתיבה. סוני ניסו כמה פעמים לעשות כאלה דברים וזה לא ממש עובד.

הפיתרון הכי סביר כרגע בתחום זה ה-NOOK שמשלב LCD עם EINK עם שני מסכים זה מעל זה (אחד לניווט ולהכנסת נתונים והשני לתצוגה).

יש גם פיתרון מעניין אחר שראיתי שמשלב מסך LCD עם מסך EINK מעליו. כאשר ניתן בעצם לפתוח את ה-EINK ל-LCD ואז להציג תוכן חי, או לסגור אותו ואז רואים רק תוכן סטטי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

^^ צודק.

ה"חוויה" של רישום בסטיילוס על ה PRS700 למשל היא מאוד מעיקה עד כדי הפיכת הפונקציה הזו למיותרת לחלוטין. מה עוד שאם הילד ישתמש בסטיילוס ובקורא ספרים כתחליף למחברת אז עם מה בדיוק הוא יקרא את ספר הלימוד באותו הרגע?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

בשביל זה לMS יש שני צדדים כנראה :)

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

הספר האלקטרוני Alex עושה עליה !!!

שליחה #16 

http://tech.walla.co.il/?w=//1630216

אתגרים לא פשוטים מחכים להם,ללא ספק.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #17 

נראה לי שהבעייה הכי גדולה עם ספרים אלקטרונים בישראל זה שאי אפשר לשים אותם על המדף אחרי שמסיימים איתם ולהשוויץ לעולם שקראת ויש לך אותם :)

בכל אופן נראה לי שחברות הספרים ישמחו אם זה יצליח כי זה יקשה על אנשים להשאיל ספרים אחד לשני. נראה כמה זמן ייקח עד שיגיעו פריצות טובות, לדעתי הם צריך מודל שמי שפרץ מכשיר או קרא תוכן פרוץ לא יכול להתחבר לרשתות או משהו בסגנון אחרת מהרא מאוד נמצא ב EMULE אוספים של כל הספרים שאפשר להשיג

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

osci,

ראית את התאריך של הידיעה שכתבת עליה?

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:osci,

ראית את התאריך של הידיעה שכתבת עליה?
...
עכשיו כן,וגם פיספסתי את השירשור הרשמי,לכן סורי על דאבל :אופס:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #20 

הבעייה הכי גדולה לדעתי היא תוכן. כרגע אף אדם שפוי לא ירכוש "נגן" במאות דולרים כשיש קומץ של ספרים מתורגמים לעיברית. ברגע שיהיה כמות סיברה של ספרים מתורגמים יהיה לזה סיכוי לתפוס (אני אישית הייתי שמח להעביר את אוסף הספרים על המדפים לנגן אחד מסודר).

דרך נוספת לדעתי לקדם את הנושא בצורה אקטיבית היא לאפשר לכל מי שרכש עותק מודפס לרכוש עותק דיגיטלי במחיר מופחת משמעותית.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”