תמונות של מוצר נחמד + הרמוקלים החדשים ובכלל הסלון אחרי כל השינויים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446

שליחה

במשך השנים שאני חבר באתר כל פעם שאני משנה משהו או קונה אני תמיד מתכוון להעלות תמונות ואיכשהו כל פעם מתעצל ובסוף זה תמיד מתמוסס, בנתיים החלפתי כלכך הרבה דברים שלא לדבר על זה שאפילו עברתי דירות (שכירות).

די מצחיק שמה שבסוף באמת התניע אותי לשתף זה מוצר מקסים שעלה רק 26 ש"ח :) [תמונה בהמשך]
גם מאוד שמחתי לגלות שמדובר במוצר של חברה ישראלית....

בהקשר אחר לפני שבוע נכנסתי להאזין לB&W 685 ומצאתי את עצמי רוכש סט סטליטים Kef KHT 3005 ששמתי עליהם עיין תקופה ארוכה והתאפקתי כי חששתי לקנות סטליטים (שוב), אחרי ששמעתי אותם נרגעתי ושלפתי ארנק.

לתמונות והסברים:

[img2=550x821]http://img15.imageshack.us/img15/2149/birdsvt.jpg[/img2]

רעיון נפלא, מצמידי כבלים מעוצבים - במקום להסתיר בתוך תעלה השארתי את הכבל חשוף והצמדתי אותו לקיר עם ציפור ועלים. הקיט עלה 26 ש"ח כמו שציינתי כבר ומקבלים ציפור אחת ודי הרבה עלים + מתאמים לכבלים דקים יותר (אין צורך במקרה של כבל חשמל).

למקרה שמישהו תוהה למה לא טיפלתי בקיר לפני ההתקנה אני רק אציין שזה קיר עם צביעת שפריץ מרגיזה שנמצאת גם ככה במצב די גרוע, לא היה לי כח לזה בטח שלא בדירה שכורה.

תמונה

ככה הסלון נראה מלפנים, לא ממש רואים אבל הסנטר של הסט לבדו היה גורם משמעותי בהחלטה לקנות את הKef - , אני פשוט שונא איך שרב הסנטרים נראים, בד"כ מלבן משעמם או כל מיני עיצובים מרגיזים שממש לא מתאימים מתחת לטלווזיה... האמת שפה בתמונה הוא לא נראה מעניין במיוחד.

על המזנון בצד ימין יש מטען אלחוטי לשלטים של הווי (עם M+). הם נצמדים אל המטען באמצעות מגנט, מוצר מאוד אלגנטי ומאוד נח. לצערי קניתי אותו מיד כשיצא אז פספתי את זה שחודש אחרי זה יצא מטען שיכול להטעין 4 שלטים... לא נורא.

גם לא ממש רואים אבל בצד שמאל התחנת טעינה וההרמוני 900 שלי

המזנון מאיקאה, ניסרתי לו חלק מהגב ושמתי את הרסיבר ושאר מיני ירקות בתוכו. כמובן שהתקנתי גם מאוורר 120 מ"מ מאחורה שיוציא אוויר חם לכיוון הקיר האחורי. אם בלי לשים לב המאוור יפסיק לעבוד יש סיכוי לא רע שאמצע את עצמי עם רסיבר שנמס.

תמונה

המזנון מבפנים, אונקיו 606, ווי , אקסטרימר, עיניות של ההרמוני, המון מפצלי חשמל והמון כבלים. את המאוורר אי אפשר לראות בכל ההמולה הזו. בעבר היה גם מממיר יס ודיוידי בגהנום הזה... הסטירמר מבחינתי החליף הכל.
אני אף לא מצליח לארגן את זה בצורה מסודרת, כמובן שהכל מוסתר במזנון אז כל עוד אני לא צריך לנתק כלום זו לא בעייה.

תמונה

מאחורי הקיר נמצא המטבח ואיפה שהרמקלים הקדמי ימני יש ארון מטבח, לקחתי מקדח ארוך ועשיתי חור לאורך כל הקיר עד אל תוך הארון. עשיתי בו חור נוסף כדי להוציא את הכבל מהארון למעלה.
בסופו של דבר כל הכבלים חוץ משל הסנטר והסאב הוכנסו חזרה לסלון דרך חור מאחורי המזנון (מקדח 12). במטבח הכבלים פחות מפריעים בעיניים.
אגב, התמונה הזו אולי כהה וקטנה מידי אבל מכאן אני חושב שכבר אפשר לראות מה יפה כלכך בסנטר..

[img2=550x368]http://img707.imageshack.us/img707/3154/subwoofer.jpg[/img2]

הסט של Kef 3005 מגיע בכמה גרסאות, יש עם סאב עגול ועם הסאב הזה. חבל שהלוגו של Kef לא מואר עם איזה לד נחמד בפנים.

[img2=550x368]http://img214.imageshack.us/img214/7607/backtr.jpg[/img2]

הרמקולים האחוריים שאליהם הכבלים כבר מגיעים עם תעלות (הרבה תעלות) , ספת רקליינרים מאוד נוחה (למרות שבאופן חד משמעי אני יותר בחיים לא אקנה רקליינרים ואמליץ לכולם להמנע מזה לסלון). פוסטרשל הסימפסונס שאלתרתי לו מסגרת

זהו, מקווה שלא שעממתי. אולי בפעם אחרת נמצא משהו שיזיז אותי לצלם את עמדת המחשב (שום דבר מעניין ויזואלית אבל: G25 והמעמד שלו, מקלדת X6 עם תאורה מגניבה ו Num Pad שמתפרק ומתחבר לצד השני, מפצל חשמל של 10 והאב USB של 7 שחברתי אל השולחן כדי שאוכל להזיז את השולחן בלי לנתק כלום (השולחן מתחבר לקיר רק בשביל חשמל והקו טלפון), קירור פסיבי למעבד (כשהמחשב היה בסלון גם עבדתי עם כ.מסך עם קירור פסיבי), דיסק קשיח שמחובר בתוך המארז באמצעות צינור גומי של אקווריום כדי לשכך ויברציות

לילה טוב

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

קודם כל תתחדש ותהנה, אחלה רמקולים, אבל אני חייב לשאול אותך, האם רכשת את ה Kef במקום ה B&W משיקול של גודל הרמקולים או שאהבת יותר את הסאונד של ה Kef ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

נראה אחלה :אחלה:
למה קנית את הסאב בתצורה הריבועית שלו ולא השטוחה?
מה הסיפור עם הרקליינר? מאז שאני עברתי לספה עם רקליינר, לא יכול לחזור אחורה.

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

yarino כתב:קודם כל תתחדש ותהנה, אחלה רמקולים, אבל אני חייב לשאול אותך, האם רכשת את ה Kef במקום ה B&W משיקול של גודל הרמקולים או שאהבת יותר את הסאונד של ה Kef ?
...
שאלה טובה, תשובה מורכבת שאני יכול לענות עליה רק באופן חלקי אני אקדים ואומר שהשימוש המרכזי שלי הוא ק"ב ושאני גם לא ממש אודיופילי במיוחד
את ה B&W הגעתי כדי לשמוע ולא ממש כדי לקנות, זה אחרי כמה חודשים שאני בלי רמקולים .השיקולים המרכזיים שהניעו אותי לשמוע את ה 685:
1. אני די מתקשה להבחין בהבדלים גדולים בין סאונד סביר אחד לסאונד סביר אחר, רציתי רמקולים שנשמעו לי טוב וגם מגיעים עם ביקורות חיוביות ככל האפשר
2. אני שוכר דירות ולא מוכן כמעט לשמוע על רמקולים רצפתיים. אני לא יודע מה יהיה הגודל של הסלון הבא שלי ורציתי רמקולים מדפיים שאוכל לסמוך עליהם שיסתדרו היטב גם בחלל הבא שבוא אשים אותם
3. חשבתי שאתחיל מקדמיים אמינים וטובים + סנטר ואז עם הזמן אוסיף סאב ואחוריים- ואז אלך על משהו יקר או שאחפש פתרון מלא עכשיו בתקציב עד 7K

אבל אז במהלך התהליך והשיחה עם המוכר (שעשה עבודה מצויינת ונתן לי יחס הרבה יותר משקבלתי במקומות אחרים):
1. ה 685 נשמעו מעולה, אבל כן הבחנתי בגוון צליל מתכתי כשהו בנקודות מסויימות שלא ממש ידעתי איך אני מרגיש לגביו. כששמעתי רמקולים (מדפיים) אחרים גם נהנתי מהסאונד אבל לא ממש ידעתי לומר מה אני אוהב יותר, אני שמלכתיכלה אני לא דקדקן בנושא ויחד עם זה ששנים השתמשתי ברמקולים די גרועים כל עניין הטעם האישי שלי נשחק לחלוטין.
2. המוכר העלה בפני את עניין הדירות השכורות מהצד ההפוך ושכנע אותי שאם אני עובר דירה דווקא יהיה לי הרבה יותר קל עם KEF שהם פחות מאתגרים למיקום (בגלל הגודל) ותמיד אוכל למצוא להם מקום או אפשרות תליה מספיק טובה. חוץ מזה שגם אם אעבוד לסלון עצום כנראה שעדיין יהיה לי איזור האזנה בגודל די רגיל
3. מחיר, ה B&W לחלוטין מחוץ לתקציב כשלוקחים בחשבון שאני בסוף התחהליך רוצה 5.1

ובסופו של דבר זו היתה קנייה אימפולסיבית, הם היו במלאי, הם נראו טוב, הם נשמעו טוב ודי נשבר לי להיות מישהו ש"רוצה רמקולים חדשים"

ziv_r כתב:נראה אחלה :אחלה:
למה קנית את הסאב בתצורה הריבועית שלו ולא השטוחה?
מה הסיפור עם הרקליינר? מאז שאני עברתי לספה עם רקליינר, לא יכול לחזור אחורה.
...
לא ידעתי בכלל שיש שני סטים, ידעתי שיש את הישן ואת ה SE אבל לא ידעתי שה SE מגיע בשני תצורות שונות. לפי מה שהבנתי מהמוכר ולא טרחתי לבדוק - הדגם עם הסאב השטוח מקפיץ את המחיר וסאב הגדול למרות שיותר זול נותן איכות מצויינת. אם כבר קניתי רמקולים קטנים דווקא קצת שמחתי שלפחות הסאב יהיה גדול :)
הקנייה היתה אימופלסיבית, כבר אמרתי את זה ? :)

לגבי רקליינרים - אין ספק שזה הכי נח (אני עם ספת 3 שרכשתי בד"ר גב, דגם גרנד, מעולה) אבל:
1. הספות 3 כמעט תמיד רק הימני והשמאלי מגיעים עם רקליינר, יוצא שאני וחברה שלי (או כל אורח) יושבים בסלון, כל אחד בצד שלו, ביננו המושב האמצעי שלא ירד ויכולנו באותה מידה להיות בחדר אחר, זה יוצא הפרדה מלאה
2. המושב האמצעי שלא יורד אחורה לא מספיק נח ודווקא תמיד הוא ה Sweet Spot לסאונד :)
3. אי אפשר ממש לשים שולחן בסלון, הרקליינרים שהולכים קדימה תמיד יעיפו את השולחן
4. למרות שיש מנגנון הרחקה מהקיר עדיין צריך למקם את ספה די רחוק מהקיר כדי להשאיר מקום לשכיבה, חלק גדול מהסלונים בארץ הם מלבן צר וארוך, אם אתה רוצה מרחק צפייה טוב מהטלווזיה + סלון מרווח + שולחן זה שווה לאתגר אפילו גדול יותר מהרגיל בחיפוש דירה להשכרה, אני חושב שפסלתי אולי 15 דירות על בעיית סלון צר :)
5. אחרי שמזיזים תמיד מחזירים לא בדיוק למקום ואז כשמורידים את הרקליינר הגב פוגע בקיר ומשאיר סימן

אני מניח שאחרי מאמץ אני יכול לחשוב על בעיות שיש לי עם רקליינרים לספת 3 , היום אני בדיעה שצריך לקנות ספת טלווזיה (עם רקליינר) אחת או שניים שייתנו גם נדנוד וסיבוב.... שאר הסלון שיישאר רגיל. כמובן שזה בהנחה שמקום הצפייה בטלווזיה הוא הסלון.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

עוד בעייה שבד"כ המשקל של הספות הינו עצום יחסית לספות רגילות - ולכאלה שעוברים מפה לשם - זה בהחלט בעייתי :)

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איתי, אני דווקא לא מסכים לגבי האמירה הזו, אמנם הן שוקלות יותר אבל לרב אפשר לפרק את הגב שלהן (הרי הוא מורכב על ציר) ואז להעביר בנפרד
גם יותר נח לשינוע כי זה יותר קטן ככה

בכל אופן, בעייה של המובילים תכלס :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אולי אני נתקלתי בסט לא משהו - אבל אפילו כשרוצים להזיז את זה בתוך הבית זה לא הכי נוח.

ד"א - זה לא מפריע לסראונד השכיבה? בעיקר מבחינת הרמקולים האחוריים כמובן.

ומשהו הכי חשוב
תתחדש ותהנה!

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רב הסאונד מגיע מקדימה, אז אולי זה לא כלכך משמעותי.
אני מניח שאם אני יושב צד ימין אז את האחורי השמאלי ישמעו פחות טוב גם בגלל המרחק הגדול יותר וגם בגלל המושב האמצעי שתקוע ליד אוזן שמאל
תודה רבה.

נ.ב.
המוצר שמעטר את הכבל שם נקרא Wire Blooms

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

ומאיפה רכשת את המוצר?

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האתר של החברה: http://www.monkey-bus.co.il
אני (חברה שלי ליתר דיוק) קניתי בחנות בשם קלקשוז בברזל 6 ברמת הח"יל

יש להשיג גם ב artlook.co.il ואני מניח שאפשר להרים טלפון לחברה וישמחו לתת פרטים

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338

שליחה

תתחדש חבר!

אכן הסט מגיע ב 2 תצורות, כשההבדל העיקרי ביניהם הוא סאב מרובע ואו עגול,
הבדל מינורי הוא הגימור הפנימי של חמשת הרמקולים (כיפה יצוקה חשופה או כיפה מעוצבת מוגנת בקשתות)
עקרונית מבחינת המחיר יש הבדלים של כמעט 1500 ש"ח לכל כיוון...
מבחינת הסאונד במוסיקה (כן יש כזה דבר עם סאטליטים) שומעים הבדלים עצומים... ושמעתי את 2 הסטים.

בכל מקרה גם אני התלבטתי קשות איזה סט לקנות ואחרי עזרה מאנשים פה אכן הלכתי על ה KEF
בחירה מוצלחת מאד לכל הדעות! (Y)

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אבל על איזה סט הלכת בסוף ? שניהם של KEF, עם הסאב העגול או המרובע ? :)

ותודה

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הסט עם הסאב העגול בצבע שחור - מחיר של בסביבות ה 7000 ש"ח
קיים גם בלבן - עוד 1000 ש"ח תוספת!

שבלול פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה אומר שהרגשת הבדל משמעותי בסאונד לטובת הסט עם העגול ?

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בפירוש כן, ואפשר להגיד שכנראה היו הבדלים גם ברמקולים, ואני עוד לא מחשיב את עצמי למקצוען או אודיופיל.
הסט עם המרובע בעל צליל פתוח במיד ובגבוהים ועם בס חזק ומודגש.

הסט עם העגול בעל צליל סגור, לא משנה כמה למעלה לוקחים אותו הוא מדוייק ולא משתולל,
הבאסים שמגיעים מהסאב העגול והקטן פשוט רכים ונעימים אבל מורגשים יפה יפה.

את שניהם שמעתי עם LX של פיוניר.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009

שליחה

שיהיה במזל טוב ותהנה (Y)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”