ההימורים שלי לאוסקר

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
RoyalVitz פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 438
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

תמונה

נגעתי ברוב הקטגוריות המרכזיות בטקס ..אלה ההימורים שלי ...הטקס עוד מעט מתחיל ..

ההימור הכי קשה שיש ... 10 מועמדים ... מתוכם רק איזה 5 באמת טובים ...
הסרט הטוב:
אני בוחר ב"ממזרים חסרי כבוד" של טרנטינו....למרות שיש מצב גדול ש"מטען הכאב" יזכה...אווטר לדעתי יסתפק רק בפרטים טכניים .

בימוי:
קתרין ביגלו, “מטען הכאב”

תסריט מקורי:
קוונטין טרנטינו, “ממזרים חסרי כבוד”

תסריט מעובד:
ג’ייסון רייטמן ושלדון טרנר, “תלוי באוויר”

שחקן:
ג’ף ברידג’ס, “לב מטורף” - למרות שחשבתי בהתחלה להמר על קולין פירת, אני חושב שברידג’ס יקח את הפרס.

שחקנית:
גאבורי סידיבה ”פרשס”, יש מצב שאני טועה וסנדרה בולוק תזכה כשחקנית.

שחקן משנה:
כריסטוף וולץ, “ממזרים חסרי כבוד” - בהחלט אחד משחק ענק של וולץ, אחרי שזה במספר פרסים כולל גלובוס הזהב זה אחד ההימורים הכי בטוחים.

שחקנית משנה:
מוניק, “פרשס” - גם היומר בטוח אחרי כמה פרסים.

פסקול:
“למעלה”, מייקל ג’יאקינו

עריכה:
“מטען הכאב”

סרט אנימציה:
“למעלה" - הימור בטוח .

סרט זר:
“סרט לבן” - תארו לעצמכם שבסוף “עג’מי” יזכה? לא אין מצב ... :wink:
שמעתי רק טובות על הסרט ..אני מהמר עליו .

סרט תעודה:
“The Cove”- סרט על הדברים שמזיקים לדולפינים ...כל בנאדם שראה אותו נדהם.

מיקס סאונד:
“מטען הכאב”

עריכת סאונד:
“אווטאר”

אפקטים:
“אווטאר” - הימור בטוח.

עיצוב:
“אווטאר” - הימור בטוח.

צילום:
“ממזרים חסרי כבוד”

שיר:
“The Weary Kind”. מתוך “לב מטורף”

תלבושות:
“ויקטוריה הצעירה”

איפור:
“ויקטוריה הצעירה”
נערך לאחרונה על ידי RoyalVitz ב 08/03/2010 13:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

הימורים על מה שיש לי מושג או חצי מושג לגביו:

סרט:
ממזרים חסרי כבוד, סיכוי טוב מאד גם לאוואטאר. בפועל מתוך 10 אולי חצי ראויים להיות מועמדים.

שחקן ראשי:
ג'ף ברידג'ס, אחרי 4 מועמדויות הגיע הזמן.

שחקנית ראשית:
מריל סטריפ.

שחקן משנה:
כריסטוף וולץ, על המשחק שלו בממזרים חסרי כבוד הוא יכול לזכות גם בפרס שחקן העשור אם היה דבר כזה.

שחקנית משנה:
הלוואי שפרמיגה תפתיע אבל כנראה שזו תהיה מוניק.

במאי:
טרנטינו, אולי קמרון, רק לא ביגלו.

סרט זר:
סרט לבן, לעג'מי אין סיכוי.

תסריט מעובד:
תלוי באוויר, מגיע לו.

תסריט מקורי:
ממזרים חסרי כבוד.

סרט אנימציה:
לצערי למעלה, אני פשוט לא מבין איך הסרט הזה מקבל 70% בIMDB.

עריכה:
מחוז 9.

עיצוב:
אוואטאר.

תלבושות:
ויקטוריה הצעירה.

איפור:
ויקטוריה הצעירה.

שיר:
רנדי ניומן, הנסיכה והצפרדע.

פסקול:
למעלה.

אפקטים:
אוואטאר.

סרט אנימציה קצר:
עניין של חיים ומוות, ניק פארק היה מועמד 5 פעמים וזכה ב4. הפעם הבודדת שהוא לא זכה היתה כשהוא הפסיד לסרט אחר של עצמו, זה יהיה האוסקר החמישי.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

מה שבטוח שאווטר לא יקבל את הסרט הטוב ביותר.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #4 

ראיתי את ע'גאמי. השתעממתי בטירוף.

ראיתי גם את סרט לבן - יצירת מופת, צריך לקחת את הסרט הטוב ולא רק את הסרט הזר הטוב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danielobreja
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 465
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

יש תוצאות כבר ?
how you doin ?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

zovirax כתב:מה שבטוח שאווטר לא יקבל את הסרט הטוב ביותר.
...
זה אומנם נכתב בדיעבד כאשר התוצאות כבר ידועות, אבל למה באמת שאווטר יקבל את פרס הסרט הטוב ?
אנשים שכחו, אבל סרט זה קודם כל סיפור. עם כל הכבוד לטכנולוגיה ( ויש הרבה כבוד ), הסיפור העלילתי הוא הדבר החשוב ביותר בקולנוע. אח"כ באים המשחק, הצילום והבימוי.
זו לא חוכמה להשקיע חצי מיליארד דולר במיזם ואז לצעוק בכל העיר שזה הסרט הכי טוב של השנה.
זה אולי הסרט עם הטכנולוגיה הכי מדהימה שאי פעם ראינו, אבל איך לומר, אין שם לא עלילה סוחפת ובטח שלא משחק משובח .. והתוצאות בהתאם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #7 

אני שמח שאוואטר לא קיבל את הסרט הטוב ביותר
הסרט יפה אמוד טכנית
אבל תכלס
מולאן ב3D עם יותר אקשן
שמח שהקולנוע ניצח את האפקטים

דעתי בלבד
לא להתנפל
העם דורש..... כל מיני דברים

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

Lior_M כתב:
zovirax כתב:מה שבטוח שאווטר לא יקבל את הסרט הטוב ביותר.
...
זה אומנם נכתב בדיעבד כאשר התוצאות כבר ידועות, אבל למה באמת שאווטר יקבל את פרס הסרט הטוב ?
אנשים שכחו, אבל סרט זה קודם כל סיפור. עם כל הכבוד לטכנולוגיה ( ויש הרבה כבוד ), הסיפור העלילתי הוא הדבר החשוב ביותר בקולנוע. אח"כ באים המשחק, הצילום והבימוי.
זו לא חוכמה להשקיע חצי מיליארד דולר במיזם ואז לצעוק בכל העיר שזה הסרט הכי טוב של השנה.
זה אולי הסרט עם הטכנולוגיה הכי מדהימה שאי פעם ראינו, אבל איך לומר, אין שם לא עלילה סוחפת ובטח שלא משחק משובח .. והתוצאות בהתאם.
...
ליאור,
"אנשים שכחו שסרט הוא קודם כל סיפור טוב" ?! קצת מתנשא, לא :roll:
"אווטאר זאת רק טכנולוגיה!" ליאור, תבדיל בין הדיעה האישית שלך לגבי הסרט לבין הדיעה של שאר העולם (לפחות כמעט כולם שהסרט הזה גילה להם שוב את הקולנוע, לא פחות!).
"זו לא חוכמה להשקיע חצי מיליארד דולר במיזם ואז לצעוק בכל העיר שזה הסרט הכי טוב של השנה.", מעניין מאוד, אם זאת לא חוכמה, איך ייתכן שאף אחד עדיין לא גילה את הפטנט הזה! סה"כ תשקיעו חצי מיליארד בעשיית סרט והנה בלי הרבה חוכמות תוכלו להרוויח מיליארד וחצי!! מעניין שהיחיד שהצליח לעשות את זה בעבר הוא אותו הבמאי שעשה את אוואטר!

לדעתי, אווטאר בטח לא אחד הגדולים בהיסטוריה אבל בלי קמצוץ של ספק הוא היה הסרט הטוב של השנה!! ניחא היה זוכה איזה סרט מיוחד מתוחכם ששובר קצת את המוסכמות (כמו 'שייקספיר מאוהב' שניצח בזמנו את 'להציל את טוראי רייאן') אבל לתת 'למטען הכאב' את הסרט הטוב ביותר...........נו באמת!!
את 'מטען כאב', ראיתי, בגלל שהדירוג שלו ב IMDB היה גבוה ולא היה לי אז את הידיעה שזה סרט מעומד בכלל על התואר. אחרי הסרט אמרתי לעצמי, וואלה באמת סרט אקשן מצויין אבל לקבל את האוסקר על הסרט הטוב ביותר.........קצת מביך בעיני.

אחת הסיבות שלאוואטר לא היו הרבה סיכויים לזכייה הוא שארגון השחקנים לא היה מעוניין שסרט כזה יזכה (לשחקנים יש נתח גדול בהצבעה על הסרט הטוב ביותר). סרט כמו אווטאר מוכיח שלא תמיד יש צורך בשחקנים גדולים ויקרים על מנת לסחוף את הקהל לבתי הקולנוע!! הם מפחדים, ובצדק, שאולי לא יהיה הגיוני לשלם לחלק מהכוכבים שם עשרות מילוני דולרים לסרט!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

אריה,
נהניתי באואטר כחוויה
אבל בדיעבד הוא יותר כמו מתקן בלונה פארק מאשר סרט
ממטען הכאב נהניתי יותר, מטרנטינו נהניתי פי כמה משנייהם יחד
אבל אין מה לעשות איש איש וטעמו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שיש המון פספוסים כאן וכמו תמיד האוסקרים לא משקפים את דעתי האישית.

דעתי על "THE HURT LOCKER" היא פשוטה מאוד - זה סרט בינוני שבישראל עשו רבים כמותו וטובים משמעותית ממנו (בופור באותה קטגוריה וטוב ממנו בעשרות מונים). הסיבה שהסרט משך כ"כ תשומת לב הוא בגלל שהוא סרט מאוד גברי ומאצ'ואיסטי (אין אפילו שחקנית אחת בסרט הזה...) למרות שאישה יצרה אותו. הסרט עצמו חסר כל פואנטה לטעמי, חסר כל הומור, ואם תסלחו לי העלילה שלו עוד יותר סימפליסטית מאשר אווטר...

לא אווטאר ולא מטען הכאב צריכים היו לזכות, אלא כמובן ממזרים חסרי כבוד, שהוא לטעמי הסרט של השנה ומגיע היה לטרנטינו לקבל את במאי השנה.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

ראיתי בסופ"ש את Hurt Locker ונהניתי מאוד. אני מאוד אוהב את הסרטים של קתרין ביגלו ולדעתי היא עושה סרטי גברים יותר טובים מרוב הגברים האחרים (מייקל ביי, ברט רטנר ודומיהם). אם זה סרט ראוי לאוסקר על פני אווטאר שטלטל את כל התעשיה הבידורית ועוד ימשיך לטלטל לפחות עשור או יותר טוב מ"ממזרים" שלאחריו כל סרטי מלחמת העולם השניה יראו בנאליים? לא בטוח.
אבל מדובר בגילדה קטנה של אנשים בארה"ב שמבחינתם זה הרבה יותר מסרט הכי טוב. זה גם מסר פוליטי שהם רוצים להעביר לאירופה והמסר הוא שצריך לצאת מעיראק ושהמלחמה הזאת מיותרת לגמרי. תודו שזה יותר רלוונטי ממלחמה שנגמרה לפני 60 שנים (ממזרים) או ריענון הנושא העתיק של הפגיעה באינדיאנים (אווטאר).
האקדמיה מוכיחה בפעם האלף שזאת לא תחרות על הסרט הטוב ביותר אלא משהו אחר לגמרי.
Need more cowbell

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #12 

Pavelz כתב:ראיתי בסופ"ש את Hurt Locker ונהניתי מאוד. אני מאוד אוהב את הסרטים של קתרין ביגלו ולדעתי היא עושה סרטי גברים יותר טובים מרוב הגברים האחרים (מייקל ביי, ברט רטנר ודומיהם). אם זה סרט ראוי לאוסקר על פני אווטאר שטלטל את כל התעשיה הבידורית ועוד ימשיך לטלטל לפחות עשור או יותר טוב מ"ממזרים" שלאחריו כל סרטי מלחמת העולם השניה יראו בנאליים? לא בטוח.
אבל מדובר בגילדה קטנה של אנשים בארה"ב שמבחינתם זה הרבה יותר מסרט הכי טוב. זה גם מסר פוליטי שהם רוצים להעביר לאירופה והמסר הוא שצריך לצאת מעיראק ושהמלחמה הזאת מיותרת לגמרי. תודו שזה יותר רלוונטי ממלחמה שנגמרה לפני 60 שנים (ממזרים) או ריענון הנושא העתיק של הפגיעה באינדיאנים (אווטאר).
האקדמיה מוכיחה בפעם האלף שזאת לא תחרות על הסרט הטוב ביותר אלא משהו אחר לגמרי.
...
אני מסכים פחות או יותר עם הטענה שהקדמיה היא גוף עם אידיאולוגיה ופוליטיקה.
אבל בכל מקרה, ולמעשה בשום מקרה, סרט כמו אווטר לא יכול לזכות באוסקר לבימוי או לסרט הטוב ביותר מכיוון שהוא הכל חוץ מסרט.
אין שם לא משחק, ולא עלילה משמעותית. יש לסרט המון משמעויות טכנולוגיות שאני בטוח שחלק מהם יזלגו בעתיד להרבה סרטים אחרים אבל הסאט הוא תצוגת תכלית טכנולוגית ( משמעותית ) ותו לא. מישהו שכח את התוכן באיזה שהוא מקום ונשארה רק האריזה..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

אני חושב שבופור הוא סרט מאוד לא טוב
לדעתי, רחוק ממנעול הכאב
ושנייהם מצוויים אחרי סרטים טובים בהרבה בז'אנר הזה . בלאק הוק?

אבל כמו עפר, מאוד ריציתי שטרנטינו ייקבל את שמגיע לו
לא רוצה לראות עוד 15 שנה פרס מפעל חיים כי טרנטינו הפסיד למאבק פיקנטריה בין במאי מגולומן לאישה המועמדת הראשונה ושהיו נשואים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #14 

לאווטר לא היה סיכוי לזכות, ובצדק. היה מגוחך אם היה זוכה והיה מוזיל את הערך שנותנים לפרס האוסקר.
עוד לא ראיתי את זה שזכה אז איני יכול להעריך אותו, אבל ברור גם ש Basterds מאפיל עליו (למרות שלא נפלתי ממנו).

אני חושב שהטענה שלא יכול להיות שאווטר יזכה בסרט הטוב ביותר ניתנת כמעט ל"הוכחה" אוביקטיבית.
ברור מאליו שהוא לא יכול לזכות באף אחד מהאוסקרים המאז'וריים (שחקנים, בימוי, תסריט, זר), אז נשאר לשאול האם סביר שסרט שלא זוכה ולא יכול לזכות באף אחת מהקטגוריות הראשיות יכול להיות הסרט הטוב ביותר.
לדעתי התשובה לכך שלילית חזקה, כי אם זה היה נכון זה בעצם הגדרה חדשה למה הם יסודות הקולנוע.
במילים אחרות, למי שטוען שאווטר זה הסרט הטוב ביותר, יש מושגים חדשניים (ולא לטובה, לדעתי) לגבי כל צורת האומנות הזו שנקראית קולנוע.

אגב, נהנתי לצפות באווטר, אבל בתור מה שהוא. כלומר, מימוש דימיון פורה באמצעים טכניים.
sam22 אמר נכון - זה דומה לרייד בלונה פארק (רייד מעולה במקרה זה). החוויה ברייד בלונה פארק היא חווית הווה, ואם היה טוב אתה אולי רוצה לחזור עליה. סרט טוב, לעומת זה, נשאר אצלך כחוויה של זכרונות.
משה

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #15 

רק הערה קטנה - אני לא הייתי מגדיר את "ממזרים" כסרט על מלחמת העולם השנייה. מדובר בפארודיה וקומדיה מטורפת שאין שום קשר בין העלילה שלה לבין מלחמת העולם השניה (ולא, זה שמוצגות שם דמויות "היסטוריות" כגון היטלר לא הופך את הסרט לסרט מלחמת עולם שניה). אם אני לא טועה, סרטים מהז'אנר הזה אף פעם לא זוכים באוסקר לסרט הטוב ביותר. אישית אני נהנתי מ"ממזרים" אבל הוא ממש לא יצירת מופת שתיזכר להרבה מאד שנים לדעתי. לטרנטינו עצמו יש לפחות 3 סרטים שעולים על "ממזרים" by far (כלבי אשמורת, ספרות זולה וג'קי בראון).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

amir073,

אני רואה את זה בהחלט כאחת יצירות המופית של טרנטינו ולדעתי הוא שלישי ברשימה (לפני ג'קי בראון...)

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #17 

אם ככה אנחנו ממש חלוקים, כי לדעתי ג'קי בראון זה הסרט הטוב ביותר של טרנטינו :D

RoyalVitz פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 438
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

תמונה

נצחון לסרטה של קתרין ביגלו "מטען הכאב" הדרמה המלחמתית גרפה שישה פרסים מתוך התשעה אליהם הייתה מועמדת. ביגלו, גרושתו של ג'יימס קמרון במאי "אווטאר", עשתה היסטוריה כשהפכה לאישה הראשונה אי פעם שזכתה בפרס הבימוי. הסרט זכה בכבוד הגדול ביותר של הערב – פרס הסרט הטוב של השנה ולקח הביתה פסלונים גם על תסריט מקורי, עריכה, עריכת סאונד ומיקס.

"אווטאר" זכה בפרסים טכניים בלבד. גם קוונטין טרנטינו ו"ממזרים חסרי כבוד" יצאו עם ידיים ריקות כשאפילו פרס התסריט המקורי נחטף על ידי "מטען הכאב". אבל כריסטוף וולץ זכה בתפקיד המשנה בממזרים.

רשימת זוכים המלאה :
הצלחתי לפגוע ברוב... מטען הכאב מאד הפתיע אותי ...למרות שחשבתי לעצמי שזה יקרה.

הסרט הטוב ביותר:
מטען הכאב

» הבמאי הטוב ביותר:
קתרין ביגלו (מטען הכאב)

» השחקן הטוב ביותר:
ג'ף ברידג'ס (Crazy Heart)

» השחקנית הטובה ביותר:
סנדרה בולוק (הזדמנות שנייה)

» שחקן המשנה הטוב ביותר:
כריסטופר וולץ (ממזרים חסרי כבוד)

» שחקנית המשנה הטובה ביותר:
מוניק (Precious)

» התסריט המקורי הטוב ביותר:
מטען הכאב

» התסריט המעובד הטוב ביותר:
פרשס

» הסרט הזר הטוב ביותר:
הסוד שבעיניים (ארגנטינה)

» עריכה:
מטען הכאב

» סרט האנימציה הטוב ביותר:
למעלה

» צילום:
אווטאר

» עיצוב אמנותי:
אווטאר

» סרט תיעודי:
המפרץ

» אפקטים חזותיים:
אווטאר

עיצוב תלבושות:
ויקטוריה הצעירה

» איפור:
סטאר טרק

» מיקס סאונד:
מטען הכאב

» עריכת סאונד:
מטען הכאב

» פסקול מקורי:
למעלה

» שיר:
"The Weary Kind" (קרייזי הארט)
נערך לאחרונה על ידי RoyalVitz ב 08/03/2010 13:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #19 

moco כתב: sam22 אמר נכון
...
לגזור ולשמור :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

אלוהים ישמור, מה זה השרירים האלה?

ואגב, שלא יבינו אותי לא נכון, אני חובב גדול של ג'קי בראון (במיוחד שהקניון שזה צולם בו היה ליד הבית שבו גרתי שנתיים והינו מבקרים בו כל הזמן...) פשוט האחרים טובים יותר...

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”