מה בעצם מונע מיס להציע VOD לכל משתמש במחשב ולא רק ללקוחות שלהם?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זכויות יוצרים. לא נראה לי שספקי התוכן יסכימו בחיים לדבר כזה ולכן זה מתבצע בממיר סגור (ממיר שהשליטה עליו יכולה להתבצע אך ורק באמצעות yes).
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
בדיוק על זה חשבתי כשקראתי את התשובה של עופר בשרשור אחר על ה VOD של YESjuv כתב:האם לא ניתן להכין אפליקציית PC שתתקשר לשרות שלהם ותאפשר הורדת תכנים מסודרת לכל מחשב, ללא צורך בממיר פיזי שלהם וללא צורך במנוי חודשי?
בעצם, לכאן זה הולך, לא?...
זה גם יכול לתת פתרון מעולה למי שאין ממיר MAXHD בכל חדר ועדיין רוצה לראות תכני VOD באותו חדר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הבעייה היא איך YES יכולה להגביל אותך עם התוכן שירד אליך.
כשזה יורד לממיר - יהיה לך הרבה יותר קשה לפרוץ ולהגיע אל החומר - שגם ככה בוודאי יהיה מוצפן.
אם זה יהיה במחשב - זה יקל על אלו המעוניינים לפצח את זה.
כשזה יורד לממיר - יהיה לך הרבה יותר קשה לפרוץ ולהגיע אל החומר - שגם ככה בוודאי יהיה מוצפן.
אם זה יהיה במחשב - זה יקל על אלו המעוניינים לפצח את זה.
בדיוק כמו ש-orange time (וכל שאר ספרי ה-OTT) שומרים על התכנים שלהם.Itay_Pollak כתב:הבעייה היא איך YES יכולה להגביל אותך עם התוכן שירד אליך.
אם זה יהיה במחשב - זה יקל על אלו המעוניינים לפצח את זה....
במקרה של orange מדובר בתכנים שמוצפנים על ידי videoguard של NDS ושימוש בנגן שלהם. יס יכולה (במידה והיא רוצה) לעשות את אותו דבר בדיוק.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
shed,
אבל ב-ORANGE TIME הם מאוד מוגבלים לגבי איכות התמונה שהם יכולים לתת במקרה כזה.
טכנית הם כמובן יכולים ליצור אפליקציית FLASH שתאפשר את זה (נניח על ידי אישור מיוחד שניתן לבנות על בסיס החשבון שלכם ב-YES ONLINE).
אין לי ספק שזה יגיע, אבל השאלה למה זה טוב. הרי כולם רוצים לראות במסך הגדול שבסלון את התוכניות, לא על מסך המחשב שלהם.
אבל ב-ORANGE TIME הם מאוד מוגבלים לגבי איכות התמונה שהם יכולים לתת במקרה כזה.
טכנית הם כמובן יכולים ליצור אפליקציית FLASH שתאפשר את זה (נניח על ידי אישור מיוחד שניתן לבנות על בסיס החשבון שלכם ב-YES ONLINE).
אין לי ספק שזה יגיע, אבל השאלה למה זה טוב. הרי כולם רוצים לראות במסך הגדול שבסלון את התוכניות, לא על מסך המחשב שלהם.
- tvholic
-
- חבר ותיק

עופר אתה צודק, אנשים באמת רוצים לראות במסך הגדול (בסלון\בחדר) ולא במסך מחשבoferlaor כתב:shed,
...
אין לי ספק שזה יגיע, אבל השאלה למה זה טוב. הרי כולם רוצים לראות במסך הגדול שבסלון את התוכניות, לא על מסך המחשב שלהם....
אבל היום, בניגוד לבעבר, כמעט בכל חדר יש מחשב ומסך מחשב שמשמש כטלויזיה או LCD, יותר גדולים מה14" או 21" שהיו לנו פעם בחדרים.
כמו כן, ברוב המחשבים יש חיבור HDMI כך שהחיבור של המחשב למסך הוא פשוט וקל והאיכת ממש טובה.
ושאלת למה זה טוב, אז בבתים שיש בהם הרבה ילדים\ נפשות וכל אחד רוצה לצרוך תוכן אחר בזמן קצת שונה (נניח שהילד רוצה לראות עם חברים סרט ב-23 בלילה, אתה באמת רוצה שהוא יישב בסלון ויפריע לכל הבית או ישב בחדר?) או שרוצים פרטיות, זה ייתן מענה.
אורנג' ממש לא מוגבלים באיכות התמונה שהם נותנים. הם יכולים להעביר גם 720P וגם 1080i אם רק ירצו בכך (כל "שרשרת המזון" תומכת בכך, החל מהשרתים ועד לנגן של NDS).oferlaor כתב:shed,
אבל ב-ORANGE TIME הם מאוד מוגבלים לגבי איכות התמונה שהם יכולים לתת במקרה כזה....
- tvholic
-
- חבר ותיק

צודקzovirax כתב:מי שפתח את השירשור דיבר על כל מי שרוצה ולא רק הלקוחות שלהם.tvholic כתב:למה נטישה?
זה לא במקום, רק מי שמנוי יוכל לקבל גישה ל VOD כמו שאפשר מנקודה אחרת בבית שיש בה MAXHD......
טעות שלי.
לא שמתי לב שהוא דיבר גם על לא מנויים
אני התכוונתי שזה יהיה חלק מהמנוי החודשי ולא יחייב MAXHD בכל חדר שרוצים לראות VOD
אני מניח שהם ביססו את ההצפנה שלהם על הprivate key שבכרטיס החכם ולא מעוניינים לפתח תשתית נוספת שתסמוך על מידע מצד המשתמש (כמו מחשב).
יכול לגרום למצב שבו בבית א' יש ממירים של יס ובבית ב' רק צורכים תכני VOD דרך המחשב ללא תשלום.
כמובן שכמו כל בעיה אם מאוד רוצים אפשר לפתור אותה, אבל כל פתרון דורש גם תקורה שלא בטוח ששווה את הכסף.
יכול לגרום למצב שבו בבית א' יש ממירים של יס ובבית ב' רק צורכים תכני VOD דרך המחשב ללא תשלום.
כמובן שכמו כל בעיה אם מאוד רוצים אפשר לפתור אותה, אבל כל פתרון דורש גם תקורה שלא בטוח ששווה את הכסף.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
עפר,
זה שהם כרגע לא מציעים HD לא אומר שהם לא יכולים לעשות זאת טכנית.
בפועל השירות הזה לא ממש התרומם כמו שהם רצו. המטרה שלהם היתה להגיע לטלוויזיות על ידי שימוש בממיר IP (הם אפילו חתמו על עסקה עם peerTV הישראלית).
אני מעריך שבעתיד אנחנו נראה את השירות הזה מתרומם ומגיע אל תוך הטלוויזיה, ובאיכויות מתאימות.
זה שהם כרגע לא מציעים HD לא אומר שהם לא יכולים לעשות זאת טכנית.
בפועל השירות הזה לא ממש התרומם כמו שהם רצו. המטרה שלהם היתה להגיע לטלוויזיות על ידי שימוש בממיר IP (הם אפילו חתמו על עסקה עם peerTV הישראלית).
אני מעריך שבעתיד אנחנו נראה את השירות הזה מתרומם ומגיע אל תוך הטלוויזיה, ובאיכויות מתאימות.
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
השוק כבר קיים - אני מבין שעשרות אלפים עברו ל-DTT ועוד מספר לא מבוטל יתנתק מיס והוט בחודשים הבאים. גם אנחנו חושבים על זה.
במקביל, אני אשמח להוריד תוכן חוקי על בסיס דרישה ללא התחייבות משמעותית לתקופת זמן ארוכה. למשל, לקבל לשלושה ימי צפיה פרקים חדשים (רצוי ב-HD) של סדרות שלעולם לא יגיעו לערוצים החופשיים בארץ. אם הם ירדו למחשב ומשם אציג אותם על הטלוויזיה או שירדו לקופסא יעודית שתחובר לטלוויזיה - זה כבר לא ממש מעניין אותי.
אם מחר אני מקבל בשביל עשרה שקלים בחודש גישה לשירות שיאפשר לי להוריד פרק מסדרה תמורת כמה שקלים בודדים ללא חבילת ערוצים כלשהיא- מבחינתי זה שירות מנצח שבמקביל לו אני אשתמש ב-DTT ולי זה מספיק.
הנקודה היא שאנחנו כנראה נעבור ל-DTT גם אם לא תהיה לי אפשרות חוקית לקבל את התכנים שמעניינים אותי באופן מסודר (מעניין למה), כך שלהערכתי ע"י הצעת שירות שכזה ספק כמו יס והוט לא מחסל לעצמו מנויים קיימים אלא מתאים את עצמו למה שעתיד לקרות במספרים גדולים בעוד כמה שנים מעטות.
אני מבין מהדיון שטכנית אין שום מגבלה להשתמש בטכנולוגיה הקיימת של יס ולהערכתי הספק הראשון שיאפשר את זה יצליח להישאר בחיים - רוב הלקוחות מעוניינים "להיות בסדר כל עוד המחיר הגיוני".
במקביל, אני אשמח להוריד תוכן חוקי על בסיס דרישה ללא התחייבות משמעותית לתקופת זמן ארוכה. למשל, לקבל לשלושה ימי צפיה פרקים חדשים (רצוי ב-HD) של סדרות שלעולם לא יגיעו לערוצים החופשיים בארץ. אם הם ירדו למחשב ומשם אציג אותם על הטלוויזיה או שירדו לקופסא יעודית שתחובר לטלוויזיה - זה כבר לא ממש מעניין אותי.
אם מחר אני מקבל בשביל עשרה שקלים בחודש גישה לשירות שיאפשר לי להוריד פרק מסדרה תמורת כמה שקלים בודדים ללא חבילת ערוצים כלשהיא- מבחינתי זה שירות מנצח שבמקביל לו אני אשתמש ב-DTT ולי זה מספיק.
הנקודה היא שאנחנו כנראה נעבור ל-DTT גם אם לא תהיה לי אפשרות חוקית לקבל את התכנים שמעניינים אותי באופן מסודר (מעניין למה), כך שלהערכתי ע"י הצעת שירות שכזה ספק כמו יס והוט לא מחסל לעצמו מנויים קיימים אלא מתאים את עצמו למה שעתיד לקרות במספרים גדולים בעוד כמה שנים מעטות.
אני מבין מהדיון שטכנית אין שום מגבלה להשתמש בטכנולוגיה הקיימת של יס ולהערכתי הספק הראשון שיאפשר את זה יצליח להישאר בחיים - רוב הלקוחות מעוניינים "להיות בסדר כל עוד המחיר הגיוני".