תגובות לכתבה: כרטיס הטלוויזיה המשולב ComPro E900F
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
כרטיס הטלוויזיה המשולב ComPro E900F
כרטיס הטלוויזיה המשולב ComPro E900F
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
יופי של ביקורת
רק יש טעות בקישור למדריך...
איפה שרשום
"למי שרוצה מדריך מהיר להגדיר את המדיה סנטר לעבודה עם כרטיס DVB-T מומלץ לקרוא את המדריך המצוין פה ולחסוך זמן רב בהתעסקות עם הגדרות מיותרות. "
אני מאמין שאולי התכוונת למדריך הזה?
http://www.hometheater.co.il/vt99948
רק יש טעות בקישור למדריך...
איפה שרשום
"למי שרוצה מדריך מהיר להגדיר את המדיה סנטר לעבודה עם כרטיס DVB-T מומלץ לקרוא את המדריך המצוין פה ולחסוך זמן רב בהתעסקות עם הגדרות מיותרות. "
אני מאמין שאולי התכוונת למדריך הזה?
http://www.hometheater.co.il/vt99948
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
staticx, תודה. תיקנתי את הלינק השבור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קצת שאלות:
עם דונגל של USB אתה יכול תיאורטית להקליט 5 ערוצים של DTT במקביל. למה פה זה לא ככה?
מה היתרונות של כרטיס כזה מול דונגל USB? האם יש פה פענוח בחומרה שמקל על ה-CPU?
בקונפיגורצית SERVER-CLIENT כשהכרטיס יושב כמובן ב-SERVER, עבור שידורי DTT בלבד, לא צריך את השלט וה-IR SERVER כי הכל על אותו ערוץ. נכון?
עם דונגל של USB אתה יכול תיאורטית להקליט 5 ערוצים של DTT במקביל. למה פה זה לא ככה?
מה היתרונות של כרטיס כזה מול דונגל USB? האם יש פה פענוח בחומרה שמקל על ה-CPU?
בקונפיגורצית SERVER-CLIENT כשהכרטיס יושב כמובן ב-SERVER, עבור שידורי DTT בלבד, לא צריך את השלט וה-IR SERVER כי הכל על אותו ערוץ. נכון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בקליטת שידורי DVB-T אין משמעות לקידוד (לא פענוח, אגב) חומרה, כי המידע מגיע כבר דחוס מהאוויר ומוקלט כמו שהוא. זה רלוונטי רק בהתחברות אנלוגית לממיר כבלים/לוויין בחיבור Composite/S-Video.
המגבלה של הקלטת כל 5 הערוצים במקביל היא תוכנתית של ה-7MC. בתוכנות אחרות כמו המדיה פורטל אין את המגבלה הזו וניתן להקליט את כל 5 הערוצים (או חלק מהם) בבת אחת עם טיונר בודד.
בקליטת DVB-T אכן אין צורך ב-IR Blaster, בגלל שאין כאן צורך להעביר ערוצים בממיר כבלים/לוויין חיצוני.
המגבלה של הקלטת כל 5 הערוצים במקביל היא תוכנתית של ה-7MC. בתוכנות אחרות כמו המדיה פורטל אין את המגבלה הזו וניתן להקליט את כל 5 הערוצים (או חלק מהם) בבת אחת עם טיונר בודד.
בקליטת DVB-T אכן אין צורך ב-IR Blaster, בגלל שאין כאן צורך להעביר ערוצים בממיר כבלים/לוויין חיצוני.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אחלה ביקורת,
יהיה מעניין להשוות אותו לAVerTV Duo Hybrid ואפילו ל AVerTV Satellite Trinity אם הוא עדיין היה נמכר בישראל.
יהיה מעניין להשוות אותו לAVerTV Duo Hybrid ואפילו ל AVerTV Satellite Trinity אם הוא עדיין היה נמכר בישראל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
דרור
תודה על הביקורת ותודה שחשפת בפנינו את הכרטיס הזה. חשוב לדעת שאיכות התמונה שלו לא נופלת מכרטיסים אחרים טובים שבדקת.
משהו שאולי לא הבנתי מהביקורת:
כשבררתי יותר פרטים על הכרטיס הבנתי שהטיונר שלו הוא כפול (כמו שמצוין בביקורת) אבל כל אחד מהטיונרים יודע לקלוט גם אות דיגיטלי DVB-T וגם אנלוגי (מהאוויר). כלומר ניתן (אם התכנה מאפשרת) לקלוט אנלוגי או דיגיטלי ולהקליט בו זמנית אנלוגי או דיגיטלי. כל הצרופים האפשריים.
האם זה נכון?
תודה על הביקורת ותודה שחשפת בפנינו את הכרטיס הזה. חשוב לדעת שאיכות התמונה שלו לא נופלת מכרטיסים אחרים טובים שבדקת.
משהו שאולי לא הבנתי מהביקורת:
כשבררתי יותר פרטים על הכרטיס הבנתי שהטיונר שלו הוא כפול (כמו שמצוין בביקורת) אבל כל אחד מהטיונרים יודע לקלוט גם אות דיגיטלי DVB-T וגם אנלוגי (מהאוויר). כלומר ניתן (אם התכנה מאפשרת) לקלוט אנלוגי או דיגיטלי ולהקליט בו זמנית אנלוגי או דיגיטלי. כל הצרופים האפשריים.
האם זה נכון?
מוטי
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
כן, בעצם יש שני סוויטשים שכל אחד יכול לשמש כדיגיטלי ואנלוגי, מצב אחד כל פעם, כמובן שזה גם רלוונטי רק למי שמחפש לחבר ממיר אנלוגי.
מה שאפשר לעשות,זה לחבר עוד ממיר דיגיטלי - דונגל USB ואז תהיה לך אפשרת להקליט ולצפות בשניים אנלוגיים+1 דיגיטלי (או, אם במדיה פורטל, 2 אנלוגיים ו 5 דיגיטליים)
מה שאפשר לעשות,זה לחבר עוד ממיר דיגיטלי - דונגל USB ואז תהיה לך אפשרת להקליט ולצפות בשניים אנלוגיים+1 דיגיטלי (או, אם במדיה פורטל, 2 אנלוגיים ו 5 דיגיטליים)
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
motico,
כפי שאמר staticx אכן זה אפשרי.
כפי שאמר staticx אכן זה אפשרי.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- itsuribaby
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אני לא בטוח שהבנתי נקודה מסויימת
כשאתם אומרים שניתן להקליט 2 ערוצים או יותר בו זמנית עם ממיר לוין / כבלים אחד, למה הכוונה?
שהקלטה אחת מתבצעת מהערוץ שבו אני צופה בממיר, והקלטה שנייה מאחד מהערוצים המשודרים בעידן+?
האם הכרטיס קולט בעצמו את ערוצי עידן+ או שאני צריך דונגל או ממיר נוסף לערוצים אלה?
אם הכרטיס אכן קולט את ערוצים אלו בעצמו, והרי יש לו שני מקלטים, אז אפשר להקליט 2 ערוצי עדין+ בו-זמנית?
תודה על המאמר המעניין
ותודה מראש על התשובות
שהקלטה אחת מתבצעת מהערוץ שבו אני צופה בממיר, והקלטה שנייה מאחד מהערוצים המשודרים בעידן+?
האם הכרטיס קולט בעצמו את ערוצי עידן+ או שאני צריך דונגל או ממיר נוסף לערוצים אלה?
אם הכרטיס אכן קולט את ערוצים אלו בעצמו, והרי יש לו שני מקלטים, אז אפשר להקליט 2 ערוצי עדין+ בו-זמנית?
תודה על המאמר המעניין
ותודה מראש על התשובות
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. כן, כמו שהינחת. ערוץ אחד מהממיר ואחד מהמשודרים בעידן+.
2. הכרטיס כולל בעצמו מקלט DVB-T.
3. כן, ניתן להקליט 2 ערוצים בו זמנית עם תוכנות אחרות כמו מדיה פורטל.
2. הכרטיס כולל בעצמו מקלט DVB-T.
3. כן, ניתן להקליט 2 ערוצים בו זמנית עם תוכנות אחרות כמו מדיה פורטל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

banjo, כן לשאלות ב-#13, כאשר ההקלטה מערוצי ה-HD היא באיכות SD, לא לשאלה ב-#14.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברוך הבא לפורום!
כדי לצפות בערוץ דיגיטלי ולראות ערוץ דיגיטלי אחר בו זמנית, תצטרך שני ממירים, בגלל שהשידורים הדיגיטליים של הוט מוצפנים.
לשאלתך השנייה, כן, זה ניתן, באמצעות ערכת MCE IR מלאה הכוללת גם IR Blaster המוצמד לעינית הממיר ומשדר אליו סיגנלים להעברת ערוצים כמו השלט של הממיר. בעמוד הראשון של "המדריך לחיבור ממיר הוט/יס במדיה סנטר" אשר נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום יש הסבר יותר מפורט על כך עם תמונות.
כדי לצפות בערוץ דיגיטלי ולראות ערוץ דיגיטלי אחר בו זמנית, תצטרך שני ממירים, בגלל שהשידורים הדיגיטליים של הוט מוצפנים.
לשאלתך השנייה, כן, זה ניתן, באמצעות ערכת MCE IR מלאה הכוללת גם IR Blaster המוצמד לעינית הממיר ומשדר אליו סיגנלים להעברת ערוצים כמו השלט של הממיר. בעמוד הראשון של "המדריך לחיבור ממיר הוט/יס במדיה סנטר" אשר נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום יש הסבר יותר מפורט על כך עם תמונות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יופי של כתבה
תודה על המידע. 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
ציינת שהיו לך בעיות הרכבה על לוח אם של גיגביט, לא הזכרת את מספר המודל.
אני מבין שהכרטיס מתחבר לפי סי אי אקספרס. לי יש גם לוח אם של גיגביט
model GA-P55M-UD2
יש לו שני חבורים ל- פי סי אי אקספרס. האחד X16 (מתחבר א5צלי לכרטיס מסך) והשני X8
השני רחוק מהזיכרונות האם לדעתך צריך לצפות לבעיות בהרכבה? האם יש הבדל מבחינת הכרטיס בין שתי הכניסות?
האם התחברות אחת לאנטנה של הוט מספיקה לקלוט שני ערוצים?
אני מבין שהכרטיס מתחבר לפי סי אי אקספרס. לי יש גם לוח אם של גיגביט
model GA-P55M-UD2
יש לו שני חבורים ל- פי סי אי אקספרס. האחד X16 (מתחבר א5צלי לכרטיס מסך) והשני X8
השני רחוק מהזיכרונות האם לדעתך צריך לצפות לבעיות בהרכבה? האם יש הבדל מבחינת הכרטיס בין שתי הכניסות?
האם התחברות אחת לאנטנה של הוט מספיקה לקלוט שני ערוצים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מהתמונה של הלוח אפשר לראות שלא צפוייה בעייה כי הזכרונות אכן רחוקים משם.
התחברות אחת ישירות לכבל של הוט אכן מספיקה. קח בחשבון שמדובר במקרה הזה רק בערוצים האנלוגיים של הוט, ושיש להוט תוכניות להפסיק בקרוב לחלוטין את שידורי הערוצים האנלוגיים ולעבור לדיגיטליים בלבד.
התחברות אחת ישירות לכבל של הוט אכן מספיקה. קח בחשבון שמדובר במקרה הזה רק בערוצים האנלוגיים של הוט, ושיש להוט תוכניות להפסיק בקרוב לחלוטין את שידורי הערוצים האנלוגיים ולעבור לדיגיטליים בלבד.