צריך המלצה למסך לסלון - פרטים בהודעה
שלום אני מחפש מסך חדש לסלון...
אז ככה:
מרחק הצפיים הוא כ 3-3.5 מטרים.
70% -צפייה בשידורי SD
30% - חיבור לHTPC וצפייה בסרטי HD (גם 720P, גם 1080Pוגם סרטי BLURAY מלאים)
ואולי בעתיד איזה PS3 יצטרף למשפחה.
הסלון מואר היטב ביום. בצד ימין של ההמסך יש חלון גדול למרפסת.
התקציב... 4500+-
אתם בכלל חושבים שכדאי לי לחכות ולחסוך עוד קצת ולקנות בתקציב יותר גבוה?
תודה:)
אז ככה:
מרחק הצפיים הוא כ 3-3.5 מטרים.
70% -צפייה בשידורי SD
30% - חיבור לHTPC וצפייה בסרטי HD (גם 720P, גם 1080Pוגם סרטי BLURAY מלאים)
ואולי בעתיד איזה PS3 יצטרף למשפחה.
הסלון מואר היטב ביום. בצד ימין של ההמסך יש חלון גדול למרפסת.
התקציב... 4500+-
אתם בכלל חושבים שכדאי לי לחכות ולחסוך עוד קצת ולקנות בתקציב יותר גבוה?
תודה:)
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לעומת קודמי אני דווקא ממליץ על פלאזמה HDR בגודל 50 אינץ'. וזאת פשוט כי היא תתאים לך יותר למרחק הצפיה ובמיוחד לתכנים. תכנים רגילים (70% מסך הצפיה שלך) יוצגו בצורה טובה יותר משמעותית בפלאזמה מאשר במסך 5604 שהמליצו לך. בנוסף, תוכל להנות מתכני 720P בצורה טובה הרבה יותר במסך בגודל 50 אינץ' מאשר על מסך 42 אינץ' - למעשה ממרחק הצפיה שלך כמעט ולא תוכל להבחין בהבדל בין תכני 720P לתכנים רגילים איכותיים (כגון DVD מקורי) במסך בגודל 42 אינץ' ואני לא מזכיר בכלל תכני 1080P. לעומת זאת, תכני 720P מוצגים בצורה אופטימאלית במסך בגודל 50 אינץ' ממרחק 3 מטרים.
לגבי התאורה, אם מדובר על צפיה בשעות הערב אז ממש לא תיהיה לך כל בעיית השתקפות אך יש לבדוק טוב יותר את הנושא לגבי צפיה בשעות היום. לידיעתך, יותר ויותר יצרני מסכים מובילים עוברים לפילטרים שונים גם במסכי LCD אשר מחזירין אור כמו פלאזמה אבל מציגים איכות תמונה טובה יותר מבעבר - ראה לדוגמה מסכי סמסונג בסדרות הגבוהות.
עכשיו, ההמלצה היא מסך פלאזמה סמסונג 50B430 או LG 50PQ300 אשר עולים בסביבות ה-5K ואפילו פחות.
לגבי התאורה, אם מדובר על צפיה בשעות הערב אז ממש לא תיהיה לך כל בעיית השתקפות אך יש לבדוק טוב יותר את הנושא לגבי צפיה בשעות היום. לידיעתך, יותר ויותר יצרני מסכים מובילים עוברים לפילטרים שונים גם במסכי LCD אשר מחזירין אור כמו פלאזמה אבל מציגים איכות תמונה טובה יותר מבעבר - ראה לדוגמה מסכי סמסונג בסדרות הגבוהות.
עכשיו, ההמלצה היא מסך פלאזמה סמסונג 50B430 או LG 50PQ300 אשר עולים בסביבות ה-5K ואפילו פחות.
תודה על התגובות.
יש משהו שאני לא מבין...
למה לקנות פלזמה או LCD שהיא לא FHD? ורק HDR? רזולוציה יותר גבוהה אומרת תמונה חדה יותר לא?
ובכלל רוב הסרטים שלי הם 1080P וBLURAY מלאים... הם יראו במיטבם ברזולוציה נמוכה מהסרט?
האמת אני מעדיף שהטלויזיה תראה את סרטי הHD באיכות הכי טובה שאפשר. גם אם זה אומר שהיא תהיה קצת פחות טובה בSD. כי אם כבר יש לי את הסרטים האלה ששוקלים כל כך הרבה אז כבר שווה להינות מהם עד הסוף מאשר להינות קצת יותר מערוץ 1... או שאני טועה?
יש משהו שאני לא מבין...
למה לקנות פלזמה או LCD שהיא לא FHD? ורק HDR? רזולוציה יותר גבוהה אומרת תמונה חדה יותר לא?
ובכלל רוב הסרטים שלי הם 1080P וBLURAY מלאים... הם יראו במיטבם ברזולוציה נמוכה מהסרט?
האמת אני מעדיף שהטלויזיה תראה את סרטי הHD באיכות הכי טובה שאפשר. גם אם זה אומר שהיא תהיה קצת פחות טובה בSD. כי אם כבר יש לי את הסרטים האלה ששוקלים כל כך הרבה אז כבר שווה להינות מהם עד הסוף מאשר להינות קצת יותר מערוץ 1... או שאני טועה?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

matankzr,
כנראה שלא קראת את התגובה שלי עד הסוף ואני חוזר, גם במסך 50 אינץ' ממרחק 3 מטרים לא תבחין בין תכני HDR ל-FHD. אם ברצונך להנות מתכני 1080 עליך לקנות מסך יקר מאוד בגודל 55 או יותר או מקרן.
כנראה שלא קראת את התגובה שלי עד הסוף ואני חוזר, גם במסך 50 אינץ' ממרחק 3 מטרים לא תבחין בין תכני HDR ל-FHD. אם ברצונך להנות מתכני 1080 עליך לקנות מסך יקר מאוד בגודל 55 או יותר או מקרן.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

בדיוק!matankzr כתב:אז אתם אומרים לי שאם אני רואה לדוגמא האביר האפשר BLURAY מלא על מסך 46" FULL HD אני לא אשים לב בין זה לבין אותו הסרט ב720P?...
לי יש מסך בגודל הנ"ל (46 אינץ') וגם את הסרט הנ"ל ובכדי להנות ממנו באופן אופטימלי אני מתקרב עד לכדי 2 מטרים.
nils3373 כתב:בדיוק!matankzr כתב:אז אתם אומרים לי שאם אני רואה לדוגמא האביר האפשר BLURAY מלא על מסך 46" FULL HD אני לא אשים לב בין זה לבין אותו הסרט ב720P?......
קודם כל זה האביר האפל... ולא האביר האפשר.
ואתה רציני? אבל זה בכלל לא נשמע הגיוני! לא יהיה הבדל בחדות ובפרטים שרואים?
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
שים לב, נילס לא אמר שלא יהיה הבדלmatankzr כתב:nils3373 כתב:בדיוק!matankzr כתב:אז אתם אומרים לי שאם אני רואה לדוגמא האביר האפשר BLURAY מלא על מסך 46" FULL HD אני לא אשים לב בין זה לבין אותו הסרט ב720P?......
קודם כל זה האביר האפל... ולא האביר האפשר.![]()
ואתה רציני? אבל זה בכלל לא נשמע הגיוני! לא יהיה הבדל בחדות ובפרטים שרואים?...
הוא אמר שכדי לשים לב להבדל הוא מתקרב למרחק של 2 מטרים.
אגב, לשאלת פותח השרשור, לי יש מרחק של 3-3.5 מטרים
בגלל שיקולי תקציב אני מתכוון (או נאלץ) לרכוש שבוע הבא (בתקווה) מסך 50" HDR, ועל אף שיש לי תכנים FHD אני יודע שאין לי טעם להשקיע עוד 2K-4K במסך איכותי 50 FHD.
ואם אני יורד ל42" FHD איכותי שנכנס בתקציב אז אני שוב מאבד את היכולת להבחין בהבדל בין 720P ל1080P בגלל הגודל.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

matankzr,
כמו ש-tvholic הבין, הפרטים נמצאים ואפילו גם החדות אבל זה עדיין תלוי במרחק הצפיה.
דוגמא נוספת: תכני 1080 מוצגים במרומם במסך בגודל 32 אינץ' ממרחק מטר אחד אבל אם תתרחק עד לכדי 3 מטרים לא תבחין בפרטים כלל וזה יראה לך כמו תכני SD איכותיים.
כמו ש-tvholic הבין, הפרטים נמצאים ואפילו גם החדות אבל זה עדיין תלוי במרחק הצפיה.
דוגמא נוספת: תכני 1080 מוצגים במרומם במסך בגודל 32 אינץ' ממרחק מטר אחד אבל אם תתרחק עד לכדי 3 מטרים לא תבחין בפרטים כלל וזה יראה לך כמו תכני SD איכותיים.
אוקיי... עכשיו בדקתי משהו נקווה שזה יעזור.
יש לנו בבית 2 ספות וכורסא.
מספה אחת ומהכורסא המרחק מהטלויזיה הוא 2-2.5 מטרים.
והספה השנייה במרחק 3.5 מ' מהטלויזיה.
כמו שאמרתי. רוב השידורים שנראה יהיו SD. אבל אני מעדיף ששידורי הHD יראו במיטבם אפילו יותר מה SD.
התקציב שיהיה בסביבות ה 5000...
יש משהו אחר להציע?
יש לנו בבית 2 ספות וכורסא.
מספה אחת ומהכורסא המרחק מהטלויזיה הוא 2-2.5 מטרים.
והספה השנייה במרחק 3.5 מ' מהטלויזיה.
כמו שאמרתי. רוב השידורים שנראה יהיו SD. אבל אני מעדיף ששידורי הHD יראו במיטבם אפילו יותר מה SD.
התקציב שיהיה בסביבות ה 5000...
יש משהו אחר להציע?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

עכשיו זה ממש מבלבל. ההבדל בין 2 מטרים ל-3.5 מטרים הוא גדול מאוד בעולם המסכים. בדרך כלל כמה אנשים צופים ובאיזה מרחק? לדוגמא, ברוב הזמן אתה ובן אדם נוסף צופים במרחק 2.5 מטרים בערב.
60 אחוז מהפעמים צופים בטלויזיה מהספה הרחוקה יותר (3.5)
40 אחוז מהספה / הכורסא. (2-2.5)
ואצלנו בבית כמעט תמיד מישהו יראה טלויזיה אז ככה שזה גם בערב וגם בבוקר. מה שכן בסרטים (HD) נצפה בעיקר בערבים וגם אם לא בערב אז יהיה חושך בבית.
40 אחוז מהספה / הכורסא. (2-2.5)
ואצלנו בבית כמעט תמיד מישהו יראה טלויזיה אז ככה שזה גם בערב וגם בבוקר. מה שכן בסרטים (HD) נצפה בעיקר בערבים וגם אם לא בערב אז יהיה חושך בבית.