עזרה והמלצות למערכת קולנוע בייתי (10K-12K)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
amirh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מערכת סאונד לסלון.
כרגע יש לי איזה all-in-one ישן של פיוניר (xv-s100dv) שמשמש לצפייה בכבלים, וATP3 שמחובר למחשב ומשמש לצפיה בסרטים וסדרות מהמחשב (המחשב מחובר לטלויזיה) ולשמיעת מוזיקה. אין לי רסיבר.

אני קלולס לחלוטין בכל שקשור למערכות, רסיברים ורמקולים ואין לי מושג איפה להתחיל.
המערכת תשמש לסרטים, סדרות, משחקים (אקבוקס 360 ואולי PS3 מתישהו) ומוזיקה (mp3ים בעיקר, גם CDים).
חשבתי שבשלב ראשון אני אתחיל ממערכת 2.1 ואוסיף רמקולים אחוריים בשלב מאוחר יותר, אלא אם כן תמליצו אחרת.

מאחר והטלויזיה שלי דלה בחיבורים (Pioneer KRP-500M) אני חושב שכדאי לקנות רסיבר עם כניסות HDMI, אבל לא על חשבון איכות.
בנוסף הייתי שמח אם שני הרמקולים הקדמיים יהיו רצפתיים, צרים יחסית (עד 23 סנטימטר) ושחורים :)

לגבי תקציב, אני גם לא סגור. חשבתי בהתחלה על משהו באזור ה6K-8K, אבל ממה שקראתי כאן זה אולי קצת נמוך, אז
כרגע הוא 10K. אני יכול להגדיל אם יש משהו משמעותית יותר משתלם בתקציב קצת יותר גבוה.

אשמח לכל עזרה והכוונה לגבי רכיבים ספציפים וגם לגבי איך לחלק את התקציב ובאיזה חלקים עדיף להתמקד.

תודה מראש!

אמיר.
נערך לאחרונה על ידי amirh ב 07/03/2010 16:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,

ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב שתומך בפורמטי האודיו החדשים.
מדובר בערך על 4K .

רמקולים רצפתיים צרים יש ל SYSTEM AUDIO אבל אתה חייב לשמוע מספר סוגים של רמקולים כי זה עניין של טעם אישי.
הנה לינק ליבואן שלהם:
http://www.aufi.co.il/speakers/index.php?floor

כמובן שיש הזדמנויות ביד 2 והם נותנים ערך מוסף משמעותי גבוה יותר מאשר רכישה של רמקולים חדשים.

ארז

amirh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה.

כמה שאלות:

- מה הם פורמטי האודיו החדשים ועד כמה הם חשובים?
- על איזה רסיברים ספציפים (חברות ודגמים) אתה ממליץ בטווח מחירים הזה?
- איזו קונפיגורציה של רמקולים מומלצת? רק 2 קדמיים? 2 וסנטר? 2, סנטר וסאב?
- אין לי בעיה עקרונית לקנות יד שניה (הבנתי שלמוצרי אודיו זו אופציה מומלצת). מה הייתם ממליצים לקנות ביד שניה?

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

חלוקת תקציב

שליחה #4 

קודם כל, זהו תקציב נאה להתחיל איתו עבור מערכת ק"ב.
ההמלצה שלי לגבי חלוקת התקציב היא:
4K עבור הרסיבר
3.5 עבור קדמיים
1.5K עבור סנטר
1.5 עבור זוג אחוריים

אם אתה לא לחוץ לקנות חדש, אז כמובן שרמקולים ביד שניה יהיו יופי של פתרון ובאותו תקציב תוכל להשיג הרבה יותר.
כנ"ל לגבי רסיבר, אם סטראו בעדיפות גבוהה יותר מקולנוע אזי תוכל לרכוש רסיברים ישנים יחסית אך עוצמתיים ואיכותיים בתקציב שלך.
סאב תמיד תוכל להוסיף בהמשך.
הבעיה ביד שניה היא למצוא סט תואם של רמקולים קדמיים + סנטר.
לגבי HDMI, כמה מקורות כאלו יש לך? אם אתה מסתפק בכבלים+סטרימר אז 2 כניסות יספיקו (DVD אפשר לחבר אנלוגית) ואז אולי לא צריך רסיבר שתומך ב HDMI.
מה הרזולוציה של הטלויזיה? האם נדרש Scalling איכותי אשר יתבצע ברסיבר? (אם כי בתקציב שלך ההיצע מוגבל)
(אצלי לדוגמא הפלזמה היא ברזולוציה של 1024x768 ולכן אין צורך בסקיילר חיצוני איכותי)
לגבי הפורמטים החדשים, אני אישית לא מתלהב מהם יותר מדי אם כי ישנו הבדל שמיע, השאלה היא מה איכות המערכת, האם יש לך בהישג יד מקור לסרטי BD או שיש לך את הזמן וכו' להוריד ריפים של BD מהאינטרנט.

amirh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הטלויזיה היא FHD (1920X1080)d. אני מניח שיהיו לי 3 מקורות עיקריים - המחשב שדרכו אני רואה סדרות וסרטים (אני כבר לא מוריד בפחות מ720p ומוריד יותר ויותר ב1080), XBOX 360 למשחקים וממיר שיעבור מתישהו להיות HD.
אולי בעתיד גם PS3 או נגן בלו ריי או משהו. אין לי מושג האם אני צריך upscalling ברסיבר, אבל הטלויזיה מאד טובה אז אולי הscaler שלה טוב.

אתם יכולים לתת לי כמה דגמים של רסיברים ורמקולים להתחיל לבדוק, ובאיזה חנויות באיזור תל אביב כדאי ללכת לשמוע?

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”