שאלה על לכידה מקלטת וידאו באמצעות כרטיס wintv-pvr-150

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
tomji פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מחפשת פיתרון נוח להעברת קלטות וידאו (VHS) למחשב שלי, באיכות גבוהה. יש לי תוכנת עריכה שבאמצעותה אני יכולה לערוך את הסרטים המשפחתיים ולצרוב ל DVD, כך שמה שחשוב לי כעת זו רק הלכידה.
אם למישהו יש נסיון בזה ויוכל להדריך אותי אני אודה לו מאד (פירסמתי בפורום הזה כי אני לא בטוחה לאיזה פורום זה מתאים):

קניתי כרטיס hauppauge winTV-pvr-150, חיברתי אותו למחשב והתקנתי לפי ההוראות.
יש לו כניסה RF, כניסה video composite, וכניסת אודיו line in (לצערי המוצר שקיבלתי באריזה לא תאם לתמונה ובמקום אודיו RCA זה LINE IN. אבל יש לי כבל שמעביר בין זה לזה). כמו כן המארז הגיע עם שלט.
על המחשב winXP. יש לי טלויזיה קטנה וישנה ויש לה רק כניסה לאנטנה RF. אין ממיר. לוידאו אין s-Video, רק composite.

חיברתי את הכבלים בין הוידאו והמחשב (composite, audio), הפעלתי את התוכנה שהגיעה עם הכרטיסwindows media encoder, בחרתי באפשרות capture video or audio, כמקור בחרתי לוידאו haupp... capture, והפעלתי את הקלטת.
למרות זאת, התוכנה לא מזהה שום אות נכנס. שיחקתי קצת עם ההגדרות, אבל אני לא מצליחה לגרום לזה לעבוד.
מה אני עושה לא נכון? איזה כבלים עלי לחבר כדי לקשר בין הוידאו למחשב? כיצד מבצעים לכידה?

תודה רבה,
תומג'י

tomji פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

חיפשתי בפורום וראיתי שיש כאן לא מעט הודעות של אנשים שמציינים שיש להם את הכרטיס הזה ושניתן לבצע באמצעותו לכידת וידאו.
האם מישהו מהם יכול להסביר לי איך עושים את זה?...

תודה
תומג'י

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

התוכנה GBPVR החינמית מוציאה לדעתי הקלטות באיכות מעולה.
זוהי אומנם תוכנת מדיה סנטר שלמה העובדת עם EPG בדומה ליס מקס, אך יש בה אופציות נוחות להקלטה "ידנית".
יש מדריך התקנה והגדרה בשרשור המדריכים של פורום HTPC. אתה יכול ללכת לפיו ללא החלקים של MegaEPG וה-IR Blaster, שהם לא נחוצים לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tomji פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה pixies !
קראתי את המדריך בעיון ועשיתי הכל לפי ההוראות (לא כולל החלקים על סריקת הערוצים בממיר ועל השלט) ולמרות זאת לא הצלחתי לראות וידאו. אז עיינתי קצת בפורומים של התוכנה באנגלית, ואז הבנתי שאני צריכה להגדיר ערוץ אד לפחות... והכל עבד יופי! הלכידה מצוינת באיכות גבוהה. תודה!

יש לי עוד שאלה אחת בבקשה: הקלטתי למחשב סרט של כשעה וחצי, באיכות המקסימלית למיטב הבנתי, הוא שוקל בערך 60-70 מגה. יש לי תוכנה שקניתי שנקראת Adobe Premiere Elements שמסוגלת לקודד את המדיה כדי שתיכנס לדיסק DVD ולצרוב. אני מניחה שהיא כמובן מורידה באיכות כדי שזה יהיה אפשרי. השאלה היא, האם עדיף להמשיך ללכוד מהוידאו באיכות מקסימלית ולהוריד באיכות כדי לצרוב, או שמא עדיף מלכתחילה ללכוד באיכות נמוכה יותר?
עריכה: אויש אני מצטערת, סתם עשיתי טעות טיפשית. הקובץ שוקל פחות מ4 ג'יגה, ולא 60 כפי שסברתי בטעות קודם. אפשר להתעלם מהשאלה.

תודה רבה,
תומג'י

tomji פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שלום שוב

יש לי בעיה מוזרה, הלכידה מהכרטיס למחשב מצליחה היטב, התוצאות נראות באיכות גבוהה. אבל כשאני צורבת את הקובץ לדיסק DVD, שמה במכשיר ה DVD, זה לא נראה טוב (בטלויזיה). התמונה מרצדת. כשאני מפעילה את הדיסק בכונן ה DVD של המחשב, זה נראה בסדר גמור.
אני לא יודעת מה יכול לגרום להפרש הזה בין המחשב לטלויזיה... האם יש למישהו רעיון?

ושאלה נוספת - האם אפשר ללכוד באמצעות הכרטיס הזה wintv-pvr150 קבצים בפורמט AVI במקום 2MPEG?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”