סאונד גרוע כאשר אני שומע מוזיקה דרך המחשב.....
שלום לכולם,יש לי מחשב שמחובר למערכת הק"ב,והבעייה שלי היא כאשר אני שומע מוזיקה דרך המחשב הסאונד ממש גרוע (כאשר אני שומע דרך הDVD ) הסאונד מצויין.
רציתי לדעת האם ניתן לשפר את הסאונד (ללא קניית כרטיס קול יקר ),האם כבל איכותי יותר בין המחשב לרסיבר יפתור את הבעייה?
תודה......
רציתי לדעת האם ניתן לשפר את הסאונד (ללא קניית כרטיס קול יקר ),האם כבל איכותי יותר בין המחשב לרסיבר יפתור את הבעייה?
תודה......
מה המרחק בניהם?
איזה חיבור?
איזה כבל יש כרגע?
ואילו קבצים אתה שומע?
איזה חיבור?
איזה כבל יש כרגע?
ואילו קבצים אתה שומע?
שלום לך HK300 ,
סביר להניח שאחת הסיבות(והמרכזית, לדעתי) היא סוג הקבצים שאתה מנגן.
כלומר: קבצי מוסיקה שמקודדים MP3 ישמעו פחות טוב מנגן DVD שמנגן ישירות מהדיסק עצמו (קידוד מוסיקה ל-MP3 אמנם מצמצמת את גודל הקובץ על המחשב, אבל זה בא כמובן על חשבון איכות).
לגבי קבצי סרטים ב- DIVX ,למשל, זה אותו כנ"ל, קידוד הסרט בא על חשבון איכות התמונה והסאונד.
אצלי הפתרון היה כזה: קניתי כרטיס קול סביר (בסביבות ה- 300 ש"ח) שמוציא את אות הסאונד - דיגיטלי, מה שנותן לי אפשרות להוציא לרסיבר סאונד היקפי, ע"י חיבור בכבל אחד. כעת אני מנגן סרטים שהסאונד קודד ב- AC3 (קידוד סאונד 5.1) - והסאונד נשמע .. מדהים .. (רק חדי האוזן יוכלו להבדיל בין זה למקור DVD).
לגבי מוסיקה , הבעייה נשארה, כלומר אם אנגן MP3 -128KBS - הסאונד .. בהתאם ! אבל אם יש לי CD טוב , והעתיק אותו למחשב, בצורה LOSSLESS כלומר 1:1 (ללא קידוד) .. לא יהיה הבדל בין הניגון במחשב לבין הניגון ב-DVD . (מה שכן, במקום 60M על המחשב , הדיסק "יתפוס" 400M ) ....
שורה תחתונה , לא ניתן לעשות קיצורי דרך ...... מידע יורד == איכות יורדת !
בהצלחה...
וחג שמח לכולם
סביר להניח שאחת הסיבות(והמרכזית, לדעתי) היא סוג הקבצים שאתה מנגן.
כלומר: קבצי מוסיקה שמקודדים MP3 ישמעו פחות טוב מנגן DVD שמנגן ישירות מהדיסק עצמו (קידוד מוסיקה ל-MP3 אמנם מצמצמת את גודל הקובץ על המחשב, אבל זה בא כמובן על חשבון איכות).
לגבי קבצי סרטים ב- DIVX ,למשל, זה אותו כנ"ל, קידוד הסרט בא על חשבון איכות התמונה והסאונד.
אצלי הפתרון היה כזה: קניתי כרטיס קול סביר (בסביבות ה- 300 ש"ח) שמוציא את אות הסאונד - דיגיטלי, מה שנותן לי אפשרות להוציא לרסיבר סאונד היקפי, ע"י חיבור בכבל אחד. כעת אני מנגן סרטים שהסאונד קודד ב- AC3 (קידוד סאונד 5.1) - והסאונד נשמע .. מדהים .. (רק חדי האוזן יוכלו להבדיל בין זה למקור DVD).
לגבי מוסיקה , הבעייה נשארה, כלומר אם אנגן MP3 -128KBS - הסאונד .. בהתאם ! אבל אם יש לי CD טוב , והעתיק אותו למחשב, בצורה LOSSLESS כלומר 1:1 (ללא קידוד) .. לא יהיה הבדל בין הניגון במחשב לבין הניגון ב-DVD . (מה שכן, במקום 60M על המחשב , הדיסק "יתפוס" 400M ) ....
שורה תחתונה , לא ניתן לעשות קיצורי דרך ...... מידע יורד == איכות יורדת !
בהצלחה...
וחג שמח לכולם
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
רק בשביל להיות בטוח...
הכרטיס קול מחובר בצורה דיגיטלית בשני המקרים ?
כי רוב הסיכויים שהכרטיס קול שלך פשוט ובעל איכות נמוכה, כמו אצל רוב האנשים.
זה שסרטי DVD ישמעו יותר טוב זה די ברור, סאונד היקפי יוצר חוויה שלא נוצרת בסטריאו אחרי הכל, בדרך כלל גם משתמשים בציוד יותר חדיש לעריכת הסאונד שנותן בסופו של דבר תוצאות טובות יותר, על אחת כמה וכמה כשמשווים לקבצי MP3 בעלי Bitrate נמוך.
הכרטיס קול מחובר בצורה דיגיטלית בשני המקרים ?
כי רוב הסיכויים שהכרטיס קול שלך פשוט ובעל איכות נמוכה, כמו אצל רוב האנשים.
זה שסרטי DVD ישמעו יותר טוב זה די ברור, סאונד היקפי יוצר חוויה שלא נוצרת בסטריאו אחרי הכל, בדרך כלל גם משתמשים בציוד יותר חדיש לעריכת הסאונד שנותן בסופו של דבר תוצאות טובות יותר, על אחת כמה וכמה כשמשווים לקבצי MP3 בעלי Bitrate נמוך.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
חבר ב SPDF ולא אנלוגי.
לך על משהו של creative . לי יש את ה- Audigy 2 Value Creative ..אפשר להשיג אותו ב- 325 ש"ח. http://ksp.co.il/hmain.phpHK300 כתב:syntaxix3 שלום,
תודה על העזרה ,יש לך המלצות לכרטיס קול באיכות טובה ,ברמת המחירים שלך?...
אתה יכול ללכת על דגם פשוט יותר... כמו שקודמי אמר.. העיקר שתיהיה לו יציאה דיגיטלית .. במרחק שלך עדיף יציאה קואקסיאלית (יציאת SPDIF).
אני משתמש בחיבור קואקסאלי (6 מטר) והאיכות טובה מאוד.
שוב .. הרבה תלוי מה מתנגן במחשב ... על תצפה מהכרטיס לעשות נפלאות על קבצי MP3 בביטרייט נמוך......
שאלה בהבנת הנקרא: האם נכון להגיד שכאשר מחברים קרטיס קול בחיבור SPDIF לרסיבר, אז איכות הסאונד לא תלויה בכרטיס, כלמור ניתן לרכוש כרטיס הכי זול, העיקר שתהיה לו יציאת SPDIF?
ושאלה שניה:
הדברים האלה יכולים לבוא במקום כרטיס קול?
http://www.logicpc.co.il/eng/Itdetail.aspx?icom=2757
http://www.logicpc.co.il/eng/Itdetail.aspx?icom=2863
תודה
ושאלה שניה:
הדברים האלה יכולים לבוא במקום כרטיס קול?
http://www.logicpc.co.il/eng/Itdetail.aspx?icom=2757
http://www.logicpc.co.il/eng/Itdetail.aspx?icom=2863
תודה
- Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מחשב לרסיבר
קודם כל לשאלותך:
הרכיבים אותם הראתב בלינקים הם יציאות נוספות המתאימות ללוחות אם מאד מסויימים אחד של ג'יגבייט והשני של שאטל.
אז אם אין לך לוח כזה לא יעזור לך רכיב כזה.
עקרונית אתה צודק איכות הסאונד בחיבור SPDIF תלויה במגבר (ובעיקר ברמקולים)
כמעט לכל לוח מהשנתיים האחרונות יש אופציה ליציאה דיגיטלית (בתוספת חלק שדומה למה שראית)
אצלי מחובר המחשב לרסיבר עם כבל אופטי 10מ' האיכות בשלוש דרגות מעל חיבור אנלוגי.
אם תספר לי איזה מחשב יש לך בבית (איזה לוח איזה מעבד ואיזה זכרון) אני אוכל להמליץ לך על כרטיס פשוט שיתאים לך למערכת.
בכל מקרה, כבל אופטי ארוך עדיף להזמין מחו"ל כי המחירים בארץ שערוריתיים.
אגב, MP3 בדגימה של 128 האיכות לעומת סידי היא ירודה אבל גם קובץ CD מלא שינוגן מהמחשב המחובר אנלוגית לרסיבר ישמע רע יותר מ MP3 בחיבור דיגיטלי.
בהצלחה,
רון.
הרכיבים אותם הראתב בלינקים הם יציאות נוספות המתאימות ללוחות אם מאד מסויימים אחד של ג'יגבייט והשני של שאטל.
אז אם אין לך לוח כזה לא יעזור לך רכיב כזה.
עקרונית אתה צודק איכות הסאונד בחיבור SPDIF תלויה במגבר (ובעיקר ברמקולים)
כמעט לכל לוח מהשנתיים האחרונות יש אופציה ליציאה דיגיטלית (בתוספת חלק שדומה למה שראית)
אצלי מחובר המחשב לרסיבר עם כבל אופטי 10מ' האיכות בשלוש דרגות מעל חיבור אנלוגי.
אם תספר לי איזה מחשב יש לך בבית (איזה לוח איזה מעבד ואיזה זכרון) אני אוכל להמליץ לך על כרטיס פשוט שיתאים לך למערכת.
בכל מקרה, כבל אופטי ארוך עדיף להזמין מחו"ל כי המחירים בארץ שערוריתיים.
אגב, MP3 בדגימה של 128 האיכות לעומת סידי היא ירודה אבל גם קובץ CD מלא שינוגן מהמחשב המחובר אנלוגית לרסיבר ישמע רע יותר מ MP3 בחיבור דיגיטלי.
בהצלחה,
רון.
רון תודה
המחשב שאני מתכוון ליעד לHTPC הוא מחשב ישן, עם מעבד של פנטיום 2 1000 MHZ, ועם לוח ישן בהתאם. היתרון שלו - חוץ מזה שהוא כבר קיים ואין לו יותר מדי שימוש אחר - הוא בכך שהוא לא זקוק לקירור אקטיבי של מעבד כך שהוא שקט.
המחשב שאני מתכוון ליעד לHTPC הוא מחשב ישן, עם מעבד של פנטיום 2 1000 MHZ, ועם לוח ישן בהתאם. היתרון שלו - חוץ מזה שהוא כבר קיים ואין לו יותר מדי שימוש אחר - הוא בכך שהוא לא זקוק לקירור אקטיבי של מעבד כך שהוא שקט.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: מחשב לרסיבר
איך הגעת למספר הזה?Ron_G כתב: אצלי מחובר המחשב לרסיבר עם כבל אופטי 10מ' האיכות בשלוש דרגות מעל חיבור אנלוגי....
למה לא בשתי דרגות, או אולי ארבע?
כמה עלה לך כבל אופטי 10מ' מחו"ל (כולל משלוח)?