הזמנת נגן מחו"ל - שאלה לגבי מכס
שלום,
כרגע ניצבות בפני 2 אפשרויות לרכישת נגן מחו"ל. מה עדיף? הזמנת המוצר ישירות לארץ דרך חברת DHL (מחיר משוער כולל משלוח 225 דולר שהם כ900 ש"ח) או לשלוח לחבר לכתובת לארצות הברית שמגיע לארץ(שזה יוצא 700 ש"ח בערך).
בכול מקרה, השאלה שלי כמה מכס אני משלם? האם יש סיכוי שהחבר לא ישלם מכס על המוצר?
תודה רבה.
כרגע ניצבות בפני 2 אפשרויות לרכישת נגן מחו"ל. מה עדיף? הזמנת המוצר ישירות לארץ דרך חברת DHL (מחיר משוער כולל משלוח 225 דולר שהם כ900 ש"ח) או לשלוח לחבר לכתובת לארצות הברית שמגיע לארץ(שזה יוצא 700 ש"ח בערך).
בכול מקרה, השאלה שלי כמה מכס אני משלם? האם יש סיכוי שהחבר לא ישלם מכס על המוצר?
תודה רבה.
- shlomki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 341
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
המכס עצמו עולה 32.5% מהמחיר של המוצר.
במקרה של משלוח אתה צריך לשלם גם על עמילות מכס במקרה שהם החליטו לפתוח את החבילה שלך ולהציץ בפנים (לפי מה שאני זוכר, זה עלה בסביבות 400-500 שקל תוספת).
לדעתי אם יש לך סבלנות לחכות לכשהוא יגיע לארץ, זה פיתרון יותר טוב ממשלוח.
במקרה של משלוח אתה צריך לשלם גם על עמילות מכס במקרה שהם החליטו לפתוח את החבילה שלך ולהציץ בפנים (לפי מה שאני זוכר, זה עלה בסביבות 400-500 שקל תוספת).
לדעתי אם יש לך סבלנות לחכות לכשהוא יגיע לארץ, זה פיתרון יותר טוב ממשלוח.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עדיף דרך החבר.
כי עלות המוצר עצמו פחות מ200 דולר. - או קרוב לכך - וגם אם יתפסו אותו - אני מעריך שלא יגידו לו כלום כי הזמן שיחשבו את המכס יעלה להם יותר. ועלות המוצר עצמו פחות מ-200 דולר.
כי עלות המוצר עצמו פחות מ200 דולר. - או קרוב לכך - וגם אם יתפסו אותו - אני מעריך שלא יגידו לו כלום כי הזמן שיחשבו את המכס יעלה להם יותר. ועלות המוצר עצמו פחות מ-200 דולר.
אנשי המכס לא טמבלים, הם כבר מזמן יודעים מה זה סטרימר ואיך לחשב את המכס שלו, אם הם יחליטו שמדובר בציוד למחשב אז הוא יצטרך לשלם רק מע"מ+מס קנייה ואם לא אז גם מכס (אפשר לברר דרך האתר של מכס ומע"מ הם יגידו לך בדיוק כמה תצתרך לשלם).
זה שהמוצר עולה פחות מ-200 דולר זה אומר שבעקרון הוא לא יצטרך לשלם כלום אבל טאכלס... החבר לא נסע לחו"ל רק בשביל הסטרימר שלו
.
זה שהמוצר עולה פחות מ-200 דולר זה אומר שבעקרון הוא לא יצטרך לשלם כלום אבל טאכלס... החבר לא נסע לחו"ל רק בשביל הסטרימר שלו
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לא כולם רוכשים שטויות בחו"ל אתה יודע.
אפשר גם להחזיר בלי קופסה ולהגיד שזה שלו מהבית - בסה"כ - שוב - לא מדובר באיזה מוצר יקר. אני מתקשה להאמין שמישהו יתעסק עם זה בכלל.
תאמין לי שאם הוא יגיד שזה DVD הם גם יאמינו - בסה"כ - לא מדובר ברסיבר או איזה מפלצת אחרת שמישהו הביא - וזה לא מגיע דרך הדואר - שם המגבלה היא 70$ ושם הם רואים POPCORN או DVICO הם כבר באמת יודעים על מה מדובר.
אפשר גם להחזיר בלי קופסה ולהגיד שזה שלו מהבית - בסה"כ - שוב - לא מדובר באיזה מוצר יקר. אני מתקשה להאמין שמישהו יתעסק עם זה בכלל.
תאמין לי שאם הוא יגיד שזה DVD הם גם יאמינו - בסה"כ - לא מדובר ברסיבר או איזה מפלצת אחרת שמישהו הביא - וזה לא מגיע דרך הדואר - שם המגבלה היא 70$ ושם הם רואים POPCORN או DVICO הם כבר באמת יודעים על מה מדובר.