טיפול נגד חשמל סטטי בטלוויזיות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

עופר הזכיר את זה בעבר. מה זה? האם זה מונע הצטברות אבק?

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

מישהו? עופר? :מבולבל:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

טיפה מסובך להסביר.

כשיש ציוד אלקטרוני, הוא לרוב מושך אבק כמו מגנט בגלל סיבות רבות. יש חומרים שדוחים חשמל סטטי ובכך בעצם דוחים אבק באופן טבעי.

במקרה שלי, המסגרת השחורה של ה-KURO היא מנגט נוראי לאבק (זו אחת היתרונות של מסגרת מאלומינום, אגב...).

ניתן להשיג ספריי אנטי סטטי מחנויות אלקטרוניקה ומחשבים. מן הסתם אסור בשום אופן להתיז את זה על הפאנל עצמו (אין לי מושג אם יש בזה חומר שעלול להזיק לציפוי של המסך!).

תחילה צריך לנקות את האבק לחלוטין מהמסגרת על ידי שימוש במטלית מיקרו-פייבר יבשה בכדי למנוע שריטות (אם משתמשים במטלית לחה כאשר יש אבק, האבק יגרום לשריטות במסגרת!). אחרי כן, מתיזים את החומר על מטלית מיקרופייבר נקיה (לא כזו שיש בה אבק, אחרת שוב נגרום לשריטות!). מנקים באופן יסודי (צריך לרוב לעשות כמה טיפולים כאלה). אחרי זמן מה ניתן לראות את האיזורים שלא קיבלו מספיק חומר בגלל שהם אוספים באופן יחסי יותר אבק. עושים שוב נקיון לפי הסדר שציינתי (מורידים אבק ואז מתיזים על מטלית נקיה את החומר ומנקים את האיזורים הללו). אחרי 2-3 טיפולים אפשר לכסות את כל המסגרת והיא תהיה די חסינה לאבק (הוא פשוט יפול על הרצפה או המדף ולא על המסך...).

לגבי שימוש של זה על פאנל. לא ניסיתי ואני לא מתכנן לנסות בגלל הציפוי המיוחד שיש על המסך.

adsagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה עופר. במקרה שלי המסגרת היא מתכתית (Philips 9664) אז זה לא רלוונטי. חשבתי שיש טיפול למסך עצמו.
דרך אגב, איפה אפשר לקנות מטליות טובות? יש לי מטליות די ישנות שקניתי בחנות שכבר לא מחזיקה כאלו. ניסיתי לא מזמן בכמה חנויות ולא היה להם משהו מוצלח.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”