פיירפוקס מתקרב לאיבוד היתרון מול כרום, או אולי זה כבר קרה
-
moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
http://techcrunch.com/2010/03/04/chrome ... gle+Reader
מספר התוספים לכרום מתקרב בצעדי ענק לזה של פיירפוקס. אני כבר רואה שכמעט לכל תוסף ידוע בפיירפוקס כתבו גירסה (או תוסף מתחרה) לכרום.
בעבר הלא רחוק אמרנו שאנו נשארים עם FF בגלל התוספים.
אני אישית מתחיל להרגיש שהסיבה היחידה שאיני עובר לשימוש בלעדי בכרום, זו רק העצלנות שלי להתקין ולבדוק את התוספים.
אני כבר משתמש בו כשאני צריך מהירות באתרים איטיים, ועם אתרים מעצבנים כמו YNET שהגלילה בפיירפוקס מוזרה שם.
מספר התוספים לכרום מתקרב בצעדי ענק לזה של פיירפוקס. אני כבר רואה שכמעט לכל תוסף ידוע בפיירפוקס כתבו גירסה (או תוסף מתחרה) לכרום.
בעבר הלא רחוק אמרנו שאנו נשארים עם FF בגלל התוספים.
אני אישית מתחיל להרגיש שהסיבה היחידה שאיני עובר לשימוש בלעדי בכרום, זו רק העצלנות שלי להתקין ולבדוק את התוספים.
אני כבר משתמש בו כשאני צריך מהירות באתרים איטיים, ועם אתרים מעצבנים כמו YNET שהגלילה בפיירפוקס מוזרה שם.
משה
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
ניסיתי את הכרום, אני לא רואה הבדלי מהירויות בינו לבין פיירפוקס.
נוח לי בפיירפוקס מאוד, כבר התרגלתי.
נוח לי בפיירפוקס מאוד, כבר התרגלתי.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
אני אמשיך בפיירפוקס מהסיבה היחידה שאני רוצה כמה שפחות להסתמך על חברות ענק כדוגמת גוגל.
-
moco
-
- גורו

היה לי נוח בנטסקייפ, ולא רצתי לIE גם כשנעשה פופולארי, עד שפתאום גיליתי שהוא יותר טוב ועברתי.zovirax כתב:ניסיתי את הכרום, אני לא רואה הבדלי מהירויות בינו לבין פיירפוקס.
נוח לי בפיירפוקס מאוד, כבר התרגלתי....
אח"כ עברתי לAvant.
היה לי נוח איתו, אבל באיזשהו שלב הבנתי שFF הרבה יותר טוב (זה מה שאמרו וצדקו), אז עברתי.
אני מניח שאעבור כנראה לכרום, ואחרי כמה שנים לדבר הבא
לעיניין המהירות, אני לא יודע כמה כבד אתה. אצלי אחרי כמה שעות ועשרות טאבים, FF מתנפח ל500M ומעשה איטי ואז צריך לאתחל אותו. לכרום אין בעייה כזו.
משה
- tamos2009
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 480
אני אישית לא אוהב את "המעטפת" של כרום.
היא לא נוחה לי, לא יודע למה, היא דלה מדי.
בפיירפוקס מרגיש לי נוח אני מתאים אותו איך שבא לי
היא לא נוחה לי, לא יודע למה, היא דלה מדי.
בפיירפוקס מרגיש לי נוח אני מתאים אותו איך שבא לי
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
מי שמחפש שילוב בין מהירות לנוחות שיבדוק את Opera, הרבה יותר מהיר מהשוע"ש והרבה יותר נוח ויעיל מChrome.
- amittzor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1099
לא נותר לי אלא להסכים עם ספיר.
אני מהמיסיונרים הכי גדולים של פיירפוקס, עוד הרבה לפני שהוא נהיה כל כך פופלארי, אבל הוא כל כך כבד, העליה שלו כל כך איטית ואצלי במחשב הגלילה זוחלת (כנראה כי אני עובד ב FHD עם מחשב לא הכי חזק שיש)
יש סביבו כל כך הרבה רעש, וסביב הכרום יש כל כך הרבה באז (סוג של כפל משמעות), אבל שניהם אוכלים את האבק של אופרה. הוא מהיר בצורה שלא תיאמן, נטען מהר, נגלל בלי שום בעיה, כולל תוכנת דואר וקורא RSS, ועכשיו עם האצת החומרה של FLASH זה בכלל תענוג. אגב, בלי שום רעש ובאז, יצאה הגרסה החדשה, ש 10.50 שרק מרחיקה עוד יותר את המתחרים...
עוד יתרון משמעותי באופרה, היא שאת רוב התוספים הבאמת חשובים שיש לפיירפוקס, הוא מכיל כבר כבילט-אין. אני למשל משתמש ביכולת חסימת הפרסומות המובנית והוספת מנועי חיפוש.
מגרסה לגרסה, אופרה הופך להיות מה שפיירפוקס היה עד לפני שנתיים - האנדרדוג שמוצלח בהרבה מהמובילים בשוק.
מדי פעם אני עוד נכנס לאקספלורר ואלוהים ישמור. אני מתקשה להאמין שאנשים באמת מסוגלים לעבוד עם הדינוזאור המקרטע הזה.
אני מהמיסיונרים הכי גדולים של פיירפוקס, עוד הרבה לפני שהוא נהיה כל כך פופלארי, אבל הוא כל כך כבד, העליה שלו כל כך איטית ואצלי במחשב הגלילה זוחלת (כנראה כי אני עובד ב FHD עם מחשב לא הכי חזק שיש)
יש סביבו כל כך הרבה רעש, וסביב הכרום יש כל כך הרבה באז (סוג של כפל משמעות), אבל שניהם אוכלים את האבק של אופרה. הוא מהיר בצורה שלא תיאמן, נטען מהר, נגלל בלי שום בעיה, כולל תוכנת דואר וקורא RSS, ועכשיו עם האצת החומרה של FLASH זה בכלל תענוג. אגב, בלי שום רעש ובאז, יצאה הגרסה החדשה, ש 10.50 שרק מרחיקה עוד יותר את המתחרים...
עוד יתרון משמעותי באופרה, היא שאת רוב התוספים הבאמת חשובים שיש לפיירפוקס, הוא מכיל כבר כבילט-אין. אני למשל משתמש ביכולת חסימת הפרסומות המובנית והוספת מנועי חיפוש.
מגרסה לגרסה, אופרה הופך להיות מה שפיירפוקס היה עד לפני שנתיים - האנדרדוג שמוצלח בהרבה מהמובילים בשוק.
מדי פעם אני עוד נכנס לאקספלורר ואלוהים ישמור. אני מתקשה להאמין שאנשים באמת מסוגלים לעבוד עם הדינוזאור המקרטע הזה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
אופרה זה אחד הדפדפנים היחידים שאני לא מתקין (יש גבול לכל תעלול, אנחנו תומכים בספארי, כרום, פיירפוקס, שלוש גירסאות שונות של IE).
האתר עובד כראוי איתו?
האתר עובד כראוי איתו?
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
FF קצת כבדה לאחרונה.
אולי צריך לזרוק תוספים.
היא נוחה לי מדי בשביל להגר...
אולי צריך לזרוק תוספים.
היא נוחה לי מדי בשביל להגר...
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
כמה תוספים כבר יש לכם שה- FF איטי וזולל זיכרון?
אני לא חווה את מה שאתם מתארים...
לשם השוואה, אני מחזיק ב-6 תוספים.
adblock
download status bar
fasterfox
FireFTP
NoScript
Ubuntu FF modifications
אני לא חווה את מה שאתם מתארים...
לשם השוואה, אני מחזיק ב-6 תוספים.
adblock
download status bar
fasterfox
FireFTP
NoScript
Ubuntu FF modifications
- שבלול
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1446
אופניק, שוב אתה לא מקטר ?! כבר אמרתי, אתה צריך להצדיק את הכינוי שלך 
FF זולל זכרון בעיקר כשלא סוגרים אותו לאורך זמן, הבעיה לא ממש נעוצה בו אלא יותר במערכת ניהול הזכרון של וווינדווס (שגם היא בסדר גמור).
אם אני זוכר נכון היה על זה הסבר די מוצלח בקומיקס שגוגל הוציאו בזמנו על למה הגישה של process לכל טאב יותר טובה.
התוספים לכרום מתרבים במהירות כי זה ממש פשוט ונח לכתוב תוספים (למעשה אני אישית כבר פרסמתי 2 תוספים), כדאי לציין אבל שמצד שני חלק גדול מהתוספים עדיין קצת "מתבשלים", יחסית חדשים וזה די מורגש מבחינת האיכות וכמות הפיצ'רים שמקבלים.
אחד הדברים הכי מרגיזים בתוספים ל FF זה שבמשך שנים הם היו נוטים להפסיק לתקופות כל פעם שיוצאת גרסה חדשה של FF, עם כרום אני לא רואה את זה קורה , בטח שלא באותה תדירות. גם כל תהליך ההתקנה, עדכון של הדפדפן, עדכון של התוספים - הכל שם עובד חלק יותר ובצורה מעוררת התפעלות.
אולי כדאי גם לדעת שתופסים בכרום יותר מוגבלים ולגגול יש נטיה נורא מרגיזה לא לשים פס על המתכנתים שמשתמשים בסביבות שלהם. תכונה שבכלל הופכת להיות מאוד אופייניות לגוגל גם במקומות אחרים ולמען האמת די מדאיגה אותי (אני מפתח קצת ב GAE ורואה את זה קורה).
למשל תוספים לכרום לא יכולים לדעת מתי כרום נסגר בלי לעשות שמיניות (הם מסרבים להודיע על זה לתוספים), דבר אחר זה שאי אפשר לגעת במסגרת הלבנה שיש מסביב לחלון הקטן של תוסף... יש עוד המון כאלה
אני כבר לא בטוח מה הפואנטה שלי או מה אני רוצה ממכם... שבת שלום
FF זולל זכרון בעיקר כשלא סוגרים אותו לאורך זמן, הבעיה לא ממש נעוצה בו אלא יותר במערכת ניהול הזכרון של וווינדווס (שגם היא בסדר גמור).
אם אני זוכר נכון היה על זה הסבר די מוצלח בקומיקס שגוגל הוציאו בזמנו על למה הגישה של process לכל טאב יותר טובה.
התוספים לכרום מתרבים במהירות כי זה ממש פשוט ונח לכתוב תוספים (למעשה אני אישית כבר פרסמתי 2 תוספים), כדאי לציין אבל שמצד שני חלק גדול מהתוספים עדיין קצת "מתבשלים", יחסית חדשים וזה די מורגש מבחינת האיכות וכמות הפיצ'רים שמקבלים.
אחד הדברים הכי מרגיזים בתוספים ל FF זה שבמשך שנים הם היו נוטים להפסיק לתקופות כל פעם שיוצאת גרסה חדשה של FF, עם כרום אני לא רואה את זה קורה , בטח שלא באותה תדירות. גם כל תהליך ההתקנה, עדכון של הדפדפן, עדכון של התוספים - הכל שם עובד חלק יותר ובצורה מעוררת התפעלות.
אולי כדאי גם לדעת שתופסים בכרום יותר מוגבלים ולגגול יש נטיה נורא מרגיזה לא לשים פס על המתכנתים שמשתמשים בסביבות שלהם. תכונה שבכלל הופכת להיות מאוד אופייניות לגוגל גם במקומות אחרים ולמען האמת די מדאיגה אותי (אני מפתח קצת ב GAE ורואה את זה קורה).
למשל תוספים לכרום לא יכולים לדעת מתי כרום נסגר בלי לעשות שמיניות (הם מסרבים להודיע על זה לתוספים), דבר אחר זה שאי אפשר לגעת במסגרת הלבנה שיש מסביב לחלון הקטן של תוסף... יש עוד המון כאלה
אני כבר לא בטוח מה הפואנטה שלי או מה אני רוצה ממכם... שבת שלום
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
שבלול
יכול להיות שזה בגלל שאני לא משתמש בסביבת חלונות?
(אם היית קורא את רשימת התוספים, היית מבחין ברמז לכך)
ואם לא שמת לב,
אני מתלונן על משהו שלא מקולקל אצלי - אז איך זה בדיוק לא מצדיק את הכינוי?
יכול להיות שזה בגלל שאני לא משתמש בסביבת חלונות?
(אם היית קורא את רשימת התוספים, היית מבחין ברמז לכך)
ואם לא שמת לב,
אני מתלונן על משהו שלא מקולקל אצלי - אז איך זה בדיוק לא מצדיק את הכינוי?
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
אני היום עברתי לכרום אחרי שההיתי צריך לאתחל אותו 4 פעמים אחרי שהגיע ל1 גיגה ראם והתחיל להיתקע.
כבר כמה שנים שאני עם FF ובלי ספק שהכרום הרבה יותר מהיר.
כבר כמה שנים שאני עם FF ובלי ספק שהכרום הרבה יותר מהיר.
- Chura
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
אני ממליץ ל97.8 אחוז שלא עובדים עם אופרה, לנסות לראות.
לאחרונה יצאה בטא 2 לגירסא 10.50 שהיא לא פחות ממושלמת.
התצוגה משמעותית מהירה מכל דפדפן אחר, הפיצ'רים המובנים רבים ומגוונים, מהיר כבר אמרתי ?
כמובן שהוא הכי USER CUSTOM שאפשרי, כל ריבוע תפריט ומנוע חיפוש אפשר להתאים, פשוט חלומי.
לאחרונה יצאה בטא 2 לגירסא 10.50 שהיא לא פחות ממושלמת.
התצוגה משמעותית מהירה מכל דפדפן אחר, הפיצ'רים המובנים רבים ומגוונים, מהיר כבר אמרתי ?
כמובן שהוא הכי USER CUSTOM שאפשרי, כל ריבוע תפריט ומנוע חיפוש אפשר להתאים, פשוט חלומי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
moco
-
- גורו

זה קשור לסיבה שפתחתחי את השרשור הזה.איתי_הגיתי כתב:FF קצת כבדה לאחרונה.
אולי צריך לזרוק תוספים.
היא נוחה לי מדי בשביל להגר......
יש לי גישה דומה אבל תמיד יש גבול (בנוחות של לא לשנות מול תכונות מעצבנות) ואנו קרובים אליו.
משה
- amittzor
-
- חבר ותיק

chura, מדהים לראות שזה הדפדפן הכי פחות פופולארי (בעיה של יחסי ציבור) ועוד יותר מדהים לראות איך פיירפוקס לאט לאט הופך למה שפעם היה אקספלורר (גם בשליטה בשוק וגם בחוסר היעילות).
דרך אגב - לא יודע ממתי זה, אבל אתמול בדקתי וכבר יצאה הגרסה הסופית של 10.50. זה רק מראה כמה שאין לדפדפן הזה יחסי ציבור. אצל המתחרים שלו, בכל פעם שיוצאת גרסת אלפא פותחים עם זה את מהדורות החדשות.
עופר - ממליץ לך בחום לנסות. זה פשוט עולם אחר. האתר עובד בו מצויין. דווקא האתר הזה, למרות שהוא לא כל כך כבד, עשה לי בעיות קשות של איטיות בגלילה בפיירפוקס, ובאופרה הוא טס.
דרך אגב - לא יודע ממתי זה, אבל אתמול בדקתי וכבר יצאה הגרסה הסופית של 10.50. זה רק מראה כמה שאין לדפדפן הזה יחסי ציבור. אצל המתחרים שלו, בכל פעם שיוצאת גרסת אלפא פותחים עם זה את מהדורות החדשות.
עופר - ממליץ לך בחום לנסות. זה פשוט עולם אחר. האתר עובד בו מצויין. דווקא האתר הזה, למרות שהוא לא כל כך כבד, עשה לי בעיות קשות של איטיות בגלילה בפיירפוקס, ובאופרה הוא טס.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לי אישית אין שום מוטיבציה לעבור מדפדפן אחד לשני כל עוד הדפדפן שאני משתמש בו מספק את צרכי - וזה כרגע בדיוק המצב שלי עם FF
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- amittzor
-
- חבר ותיק

שמע, כל עניין המעבר הזה הוא סיוט, בגלל זה אני כבר כמה חודשים רוצה לעשות את זה ורק עכשיו השתכנעתי סופית.
כל כך נוח לי עם קורא ה RSS ועם המועדפים של פיירפוקס, ואני ממש מתקשה להתרגל לתכונות האלה באופרה, אבל אין מה לעשו, זה הבדל של שמיים וארץ. בלי להגזים - ההרגשה היא בערך כמו המעבר שעשיתי לפני 4 שנים שנים מאקספלורר לפיירפוקס.
הדבר היחיד שבאמת מבאס אותי זה שעם כל האפשרויות הבלתי מוגבלות לקונפיגורציה, עדיין לא מצאתי אפשרות לזום קבוע. צריך בכל פעם לעשות זום מחדש למסך, וזה קריטי מאדו למי שעובד ברזולוציה גבוהה.
כל כך נוח לי עם קורא ה RSS ועם המועדפים של פיירפוקס, ואני ממש מתקשה להתרגל לתכונות האלה באופרה, אבל אין מה לעשו, זה הבדל של שמיים וארץ. בלי להגזים - ההרגשה היא בערך כמו המעבר שעשיתי לפני 4 שנים שנים מאקספלורר לפיירפוקס.
הדבר היחיד שבאמת מבאס אותי זה שעם כל האפשרויות הבלתי מוגבלות לקונפיגורציה, עדיין לא מצאתי אפשרות לזום קבוע. צריך בכל פעם לעשות זום מחדש למסך, וזה קריטי מאדו למי שעובד ברזולוציה גבוהה.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
בדיוק.amittzor כתב: הדבר היחיד שבאמת מבאס אותי זה שעם כל האפשרויות הבלתי מוגבלות לקונפיגורציה, עדיין לא מצאתי אפשרות לזום קבוע. צריך בכל פעם לעשות זום מחדש למסך, וזה קריטי מאדו למי שעובד ברזולוציה גבוהה....
אין אף דפדפן שנותן את זה, זכרון לזום של כל אתר.
זה לבד משאיר אותי ב FF.