אין סיבה לגאווה - פיראטיות במשחקים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #61 

Huber כתב:NO COMMENT 8)
...
(b)

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #62 

oferlaor כתב:יש כמה מודלים שלדעתי משחקים יצטרכו לעבור אליהם בשביל לשרוד:
1. מודל ה-BUY AS YOU GO, שבו אתם רוכשים ציוד ומנוי למשחק (יתכן שהמנוי יהיה כמה דולרים לחודש ויתכן שהוא יהיה נמוך אך עם מחיר כניסה גבוה) ועם הרבה מאוד DRM אינטרנטי.

2. מודל של משחקי קונסולות שפשוט יהיה קשה משמעותית לפרוץ אותם.
...
בשביל לשרוד ? אתה מדבר כאילו מדובר על תעשייה בצרה... שמת לב לנתונים מ 2009 על המכירות ? גם של ה PC ...

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #63 

9xcalibur9 כתב:
Pavelz כתב:
tiptip כתב:אני לא מבין את תלונתכם??
אתם שמורידים כל חומר כגון סרטים וסדרות בדרך לא חוקית
באים בטענות למי שמוריד משחקים??
מה רק מתי שזה נוח לכם זה בסדר?? :roll:
...
זה נכון שזה לא בסדר אבל מצד שני עדיין אין שום דרך חוקית להוריד תוכן חוקי ואיכותי בתשלום בארץ
...
יש גם יש
לפחות בתחום המשחקים
וקוראים לו STEAM.
...
הרשה לי לחדד, הכוונה שלי הייתה לסרטים וסדרות.
יש לי PS3 אני לא משחק ב PC
Need more cowbell

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #64 

עופר - למשחקים מצאו מודל מעולה, אבל זה למשחקי PC, למשחקי סוני 3 גם יש פתרון - אתה יכול לרכוש ובמחירים מצחיקים, ההגבלה היא שזה להארד דיסק בלבד. הבנתי שאפשר לשתף עם עד חמישה אנשים - שזה מעולה !
למה אין מודל כזה לסרטים וסדרות בארץ ? לא יודע. מה שיש בהטו וביס לא נחשב כי גם ככה אני משלם על תשתית ושירות ראשוני.
מצידי אפילו לרכוש ממיר ייעודי לדבר הזה ודרכו אני אוכל לרכוש סרטים לתקופת זמן, אם אני אוהב את הסרט אני אוכל לרכוש אותו במחיר X להארד דיסק ובמחיר X+20 (סתם דוגמה) לעותק קשיח. אני אלך על זה, זה בטוח.
HUBER - אכן, מי שרוצה לא ישלם, גם אם זה יעלה 10 שקלים. אתה כן יכול להגיב לOCSI, גם אם התגובה הראשונית הייתה לא במקום. או שפשוט תרדו מהכיסוח ההדדי של "אני יותר בוגר"... :D
בכל אופן - יש מצב שיהיה מודל כזה בארץ, מי ירים את הדגל ? לא יודע, אבל אני אשמח להיות בין הראשונים ולהנות מתוכן נורמלי באיכות וגם לשלם עליו. כרגע אני משלם באופן גורף ולא נהנה מרוב התוכן.
Vocare Ad Regnum

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #65 

Malcontent כתב:לרוב זה לא איך? זמין להורדה מ Steam באותו מחיר כמו לכל העולם? זמין לקניה בחנויות ברשת ששולחות מדיה פיזית?
...
אני לא מחשיב את סטים, מה גם שבדרך כלל בכל העולם לא מוכרים במחיר מחירון ובסטים 99% מהמשחקים החדשים נמכרים במחיר מחירון.
בניגוד לסרטים וסדרות שבהם הייתי מוכן לשלם עבור הורדה/"השאלה" כי אני גם ככה כנראה שלא אראה אותם שוב במשחקים זה לא המצב, תמיד יש סיכוי שאני אחזור למשחק מלפני שנתיים. אז נכון שסטים מאפשר לי להשתמש מתי שאני רוצה בכל משחק שקניתי אי פעם, אבל אני לא אוהב מחשוב ענן ובטח ובטח שלא רוצה לעודד את התופעה או את השימוש בDRM או בתוכנה הזוועתית הזאת.

ועכשיו תכלס, בלי בולשיט או יותר מדי ***** שכל:
אני קונה מה שאני יכול להרשות לעצמי ושיש לי אפשרות טכנית ו/או פיזית לרכוש אותו, את השאר אני גם ככה לא הייתי קונה ומבחינה מוסרית אין לי שום בעיה להוריד אותו. עובדה שעל אף שיוצא לי לראות לפחות 150 סרטים בשנה שאת כולם אני מוריד מהאינטרנט אני לא מסתפק בזה ואת מה שאני אוהב במיוחד אני רוכש בDVD/BD, בפועל מדובר בערך בשליש סרטים מקוריים. כנ"ל לגבי סדרות ומוזיקה.
לגבי משחקים כאמור המצב שונה, גם אם משחק נמכר במחיר מופקע והוא שווה את זה אני אקנה אותו בקופסא, אם משחק לא זמין לרכישה פיזית ובנוסף לכל המחיר שלו לרכישה דיגיטלית אינו בהנחה משמעותית אני לא ארכוש אותו. אני יכול לספור על זוג ידיי את כל המשחקים שהורדתי בצורה לא חוקית בשנים האחרונות, שניים מהמשחקים האלו אהבתי ולא היו זמינים לרכישה פיזית אך דווקא בגלל שהם היו נטולי DRM לא חששתי לרכוש אותה בצורה דיגיטלית. מסקנה? DRM לא עוזר, מי שרוצה להוריד בצורה לא חוקית יעשה זאת בכל מקרה, ההגנות רק פוגעות בלקוחות וגורמות להפסדים בין אם בעלויות שלהן או ע"י כך שהן מורידות את המכירות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #66 

לכל מי ששואל למה כישראלי קשה להיות לקוח הוגן בסרטים/סדרות, הנה חלק מהתשובה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 13#1059713

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

Huber כתב:...לכל מי ששואל למה כישראלי קשה להיות לקוח הוגן בסרטים/סדרות...
...
ועוד 1001 סיבות,אז מה :שוטר-עצבני: ,זה עדיין לא הופך את הורדות שלך
Huber כתב:....אז כן, אני אישית לא משלם על סרטים ולא מתבייש להודות בזה.....
...
ללא מפר זכויות יוצרים :silly:
אז גם אני יכול לענות לך על זה,בסגנון של דניס מהמאמר,שאתה מסכים עם כל מילה,

"...יופי, הרגתם את חווית צפייה בסרט בלוריי/DVD. כן, כן, אתם, הרוב הקולני שאוהב להסביר בטוקבקים שהסרטים יקרים מדי/או לא ניתן להשיג בצורה חוקית/בזמן/במחיר סביר, שמי שקונה סרט הוא פראייר, שאפשר להוריד בחינם ובכלל, פחח...." בגללך

תמונה

אז ברור לך שלא נכתוב מאמר כזה,ו-99% מהאתר יודעים להסתדר בכל תחום,אבל לא מרגישים צורך לבוא לצעוק גנב,גנב.ואיך אפשר בלי עוד ציטוט של דניס "...אם אתם גונבים, אל תתגאו בכך, כי אתם גורמים לי לשנוא אתכם אישית על זה שהרסתם לי את חווית הצפיה. זה מעצבן."
הפתגם הבאה ממצאה הכל

על ראש הגנב בוער הכובע

ואין פה שום דבר אישי נגדך,כי כן יש הרבה דברים שמסכים איתך,אבל במקרה הזה,לא אנחנו צריכים לפתור את הבעיה של התעשיית הבידור לכל נושא של זכויות יוצרים,,ומה לעשות אי אפשר לעשות הפרדה לפי מה שנוח/או לנסות להצדיק,וזה לא קשור לשחור/לבן.לרובנו ברור שמתישהו כל המודל של תגמול יעבור רוויזיה שלמה,הרי אי אפשר לייצר בחינם.מיצינו,ותחסוך מימני את ה-NO COMMENT המפורסם שלך (b)

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #68 

זה כבר נהיה חוק בלתי כתוב בפורום הזה שכל כמה זמן צריך לצעוק חמס נגד הגזל של משחקים באותו הזמן שהורדות תכנים אחרים מתרחשות פה באין מפריע.
תכלס אם מישהו זקוק להגנה זו תעשיית המוזיקה והסרטים מאחר והם מרוויחים פחות מתעשיית המשחקים (לינק).
אני מודה, פעם הדיון הזה עניין אותי, היום כבר פחות. אבל זה עדיין משעשע. מישהו מעלה לינק או דיון וישר הפורום פורח.
יש פעילות, פתאום אנשים נכנסים כותבים מאמרים, מגלים שיש כלי עריכה מתקדמת לתגובות, הרגשות עולים, יש דראמה - סופו של דבר זה לא משנה כלום אבל כולם מרגשים טיפה יותר טוב עצמם כי הם הצדיקו את מערך המוסר הפנימי שלהם ותקפו מישהו אחר על הדרך.
אפילו כצופה אני בעד. זה קצת יותר מעניין מדיונים על איך לחבר משהו למשהו או לינק לסרטון על משחק שיצא.

בכל מקרה, עלה פה הרבה הנושא של הקושי בלהתארגן על סרטים/סדרות בצורה חוקית מול הקלות (יחסית) של להתארגן על משחקים.
ממה שראיתי הגישה הכללית היא שמשחקים זה משהו שרוצים לקנות פיזית (ולכן האפשרות להזמין מחו"ל קבילה כאופציה ריאלית) ואילו סרטים/סדרות זה משהו שלא רוצים לקנות פיזית אלא לשכור/לרכוש באופן דיגיטלי - דבר שקשה על העם היושב בציון וכתובות ה- IP המאוסות שלו ולכן הורדה היא הליך מוצדק.
לפיכך כשרות לאומה, אני אמשיך בפוסט של הובר על העדכון האחרון על ה- PSN וכיצד אפשר בקלות יחסית להיות כשאר העולם גם בסרטים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #69 

ocsi - הנה תגובה אם כ"כ מתחשק לך אחת. קשה לי מאוד להאמין שכל התוכן שאתה צורך/צרכת חוקי. אני די בטוח שההבדל היחיד ביני לבינך הוא שאני גלוי עם עצמי ועם השאר בקשר להחלטות שלי בעוד אתה (הנחה שלי) הוא הצבוע. אתה קורא לי צבוע בעוד אני זה שמודה בפה גלוי שמשחקים אני קונה וסרטים לא (מסיבותיי שלי שחלקתי - תסכים או לא לא ממש מעניין אותי) בעוד אתה (שוב, הנחה שלי) תוקף בקולי קולות ובצבע אדום בולט וכנראה עושה דברים דומים.

אני מתנצל מראש אם אתה הצדיק היחיד בסדום, אבל יש לי תחושה שלהתנצלות הזו אין בסיס.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

Huber כתב:ocsi - הנה תגובה אם כ"כ מתחשק לך אחת. קשה לי מאוד להאמין שכל התוכן שאתה צורך/צרכת חוקי...
...
אז אחרי שקראתה לי לא בוגר/לא ברמה שלך,כנירא יש לך בעיות קשות של הבנת הנקרא,להזכירך:
ocsi כתב:...משום מה יש לך קושי להודות שאתה,אני ועוד 99% מהאתר,גנבי זכויות באיזשהו דרך,בעל כורחנו או לא,זה עדיין לא משנה את העובדות....
...
בתגובה הראשונה כבר הודעתי בזה,אז מקסימום לא נסכים על הכל,מקווה שלא תירד גם על
sierra13 כתב:זה כבר נהיה חוק בלתי כתוב בפורום הזה שכל כמה זמן צריך לצעוק חמס נגד הגזל של משחקים באותו הזמן שהורדות תכנים אחרים מתרחשות פה באין מפריע......סופו של דבר זה לא משנה כלום אבל כולם מרגשים טיפה יותר טוב עצמם כי הם הצדיקו את מערך המוסר הפנימי שלהם ותקפו מישהו אחר על הדרך...
...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #71 

ocsi - מודה, לא קראתי לעומק את ההודעות שלך, רפרוף הספיק לי להבין שאני מבזבז את זמני (כן, טעות שלי - אני עושה את זה שוב). אז בו נסכם רגע, קראת לי צבוע, בעל קשיים בהבנת הנקרא וגנב. יפה - בהחלט מפליא למה אני לא רוצה לנהל איתך דיון.

מתנצל שנכנסתי לדיון, עשיתי זאת למרות שיקול הדעת הבריא שלי, לא אחזור על הטעות הזו שוב. המשך גלישה נעימה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”