אין סיבה לגאווה - פיראטיות במשחקים

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

http://tech.walla.co.il/?w=/4006/1649838

מסכים עם כל מילה.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

הכל נכון. רק שמשהוא יסביר לי איך זה שמשחקים חדשים בארץ עולה פי שניים ויותר מאשר באירופה לדוגמא...

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

כיף להתלונן וכו , אבל משחקים לא עולים פי 2.
משחק PS3 ממוצע עולה בארץ 350 ש"ח (במדיה גיים , פריק , VGS וכו ... לא באג כן?) או אפילו פחות בPCGAMES אם יש להם.
באירופה הם עולים 60 יורו כשהם חדשים.

הם כן יורדים יותר מהר במחיר - על זה אין ויכוח - אבל בא ניהיה רציניים ולא נוריד את הדיון לרמת גנון של - שם עולה חצי כשזה לא קרוב למציאות.

ואם מתייחסים למחשב - 200-220 ש"ח מול 50 יורו - גם לא ממש פי 2 - יותר לכיוון אותו הדבר.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #4 

לא, אין על מה להתגאות. לצערי הרב גם לזה ימצאו פתרון...
מאז הסוני, לא קונה כל כך הרבה, אבל מה שאני קונה אני משחק.
תראו את התגובות שם, כמה ילדים קטנים - אבל זה עולה ימבה כסף... אז אל תקנה, אל תשחק. אם אין לי כסף לראות סרט אני מתפלח לקולנוע ? כן - כרטיס זה דבר יקר, 70 שקלים לזוג. נגמר אחרי שעתיים ולפעמים גם לא שווה את הכסף.
אם היית UBI הייתי מפרסם את זה רק למי שרוכש - מי שמוריד שישבור את הראש לבד למה זה לא עובד.
Vocare Ad Regnum

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #5 

דרך אגב, את ההגנה החדשה של UBI עם הדרישה לחיבור רשת קבוע פרצו תוך 24 שעות
מה שיוצא שגרסה פרוצה יותר נוחה לעבודה מגרסה שתקנה בכסף הפרטי שלך

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

בקונסולות אני מסכים לחלוטין. במשחקי מחשב, כל עוד האבסורד שלשחק במשחק פרוץ הרבה יותר נוח מלשחק במשחק מקורי ימשך (ולאחרונה אפילו מתגבר משמעותית), מצידי החברות יכולות להתלונן עד מחר. לא מצליחים להתמודד עם זה? אל תוציאו משחקים למחשב.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

קרמריקה כתב:בקונסולות אני מסכים לחלוטין. במשחקי מחשב, כל עוד האבסורד שלשחק במשחק פרוץ הרבה יותר נוח מלשחק במשחק מקורי ימשך (ולאחרונה אפילו מתגבר משמעותית), מצידי החברות יכולות להתלונן עד מחר. לא מצליחים להתמודד עם זה? אל תוציאו משחקים למחשב.
...
אתה רציני? אז אולי תתחיל לגנוב מכוניות כי זה יותר נוח מלקנות??? 8O 8O
זה שזה זמין לך ואתה יכול לקחת את זה בקלות ממש ,אבל ממש לא נותן לך לגיטימציה לגנוב את זה!
זה מוצר שמישהו עבד עליו והוא מוכר אותו.זכותו למכור אותו בכמה שבא לו , לא מתאים לך ? אל תקנה.
זה שהם לוקחים מחירים לא קשורים לכלום זה חבל מאוד , אבל לא סיבה לגנוב.
לפי ההגיון שלך מחר כולם יכולים להתחיל לגנוב יגוארים כי זה ממש ממש יקר.

לגבי מחירים מה שאמרו פה לא מדוייק.אם נעזוב לרגע את ארה"ב (ששם המחירים משמעותית יותר זולים מפה)...
זו לא חכמה לבדוק רק כמה עולה משחק פה ובאירופה . . צריך לבדוק את זה אל מול השכר הממוצע באירופה...
מבדיקה לא ארוכה במיוחד מצאתי ששכר המינימום באירופה הוא בממוצע 9-10 יורו לשעה , כך שעובד פשוט יכול לקנות משחק לPS3 או מחשב או מה שיבחר (אגב האחידות , זה בכלל נושא שערורייתי שהמחיר למשחק בפלטפורמות שונות בישראל שונה מאחת לשניה)במחיר של 6 שעות עבודה לכל היותר (אם נתעלם ממבצעים וכו') לעומת זאת בישראל מחיר משחק מחשב ממוצע הוא 200 ש"ח כך שעובד פשוט יצטרך לכל הפחות 9 שעות עבודה כדי לקנות אותו (150% יותר מעובד באירופה) ,ואם לצערו הרב הוא רכש אחת מהקונסולות הוא יאלץ להפרד לפחות מ350 ש"ח שהם כבר 17(!) שעות עבודה (ובכן , לא רק פי 2 , אלא כמעט פי 3!!!!! מהמחיר היחסי בחו"ל)...ולכן המחיר היחסי של משחק לPS3 /XBOX הוא פי 3 ממחירו הממוצע באירופה!!!ולהזכיר לכם שבאירופה זה עוד שוק שבו משלמים הרבה יחסית על משחקים ....

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אם מישהו חושב שהנתונים שנתתי לא מדויקים מוזמן להציץ בלינק הבא להשוואות שכר באירופה
http://www.yesod.net/yesod/archives/200 ... t_299.html

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אגב , מאז ועד היום שכר המינימום ברוב המדינות באירופה (מלבד ספרד אירלנד ויוון) עוד עלה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שלא הבנת בכלל את מה שקרמריקה כתב.
אם הבנתי אותו נכון הוא פשוט רשם שזה אבסורד שמשחק פרוץ הוא יותר נוח להתקנה ולמשחק מאשר משחק מקורי.
אני מסכים אם זה. יש היום הגנות שהם כאלו נודניקיות שזה לפעמים כבר ממש חוצפה.
ומה שלא ברור לי זה - אם כל משחק שאי פעם יצא למחשב נפרץ - למה עדיין החברות מתעקשות להתקין עליהם הגנות ??
זה סתם מייקר את המוצר וסתם גורם לאי נוחות בהתקנה ללקוחות ששלמו עליו כסף.
מי שמשחק בפרוץ גם ככה לא מוטרד מההגנות שלו כי כבר פרצו אותן.
אז מי שמשלם סובל ?! זה נשמע לי לא הגיוני.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אם לא הבנתי נכון אני מתנצל

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

jacko-il הבין בדיוק למה התכוונתי. לא תירצתי את הגנבים, האשמתי את החברות. גנב הוא גנב הוא גנב, אבל החברות בוחרות להקשות על הלקוחות שלהם ולבכות על הפירטיות במקום להלחם בתופעה בדרכים שבאמת עשויות לעזור.
האבסורד עדין קיים, לא יתכן שלקוחות משלמים יפיקו פחות תועלת והנאה מהמוצר מאשר אלו שגונבים אותו.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

קרמריקה כתב:jacko-il הבין בדיוק למה התכוונתי. לא תירצתי את הגנבים, האשמתי את החברות. גנב הוא גנב הוא גנב, אבל החברות בוחרות להקשות על הלקוחות שלהם ולבכות על הפירטיות במקום להלחם בתופעה בדרכים שבאמת עשויות לעזור.
האבסורד עדין קיים, לא יתכן שלקוחות משלמים יפיקו פחות תועלת והנאה מהמוצר מאשר אלו שגונבים אותו.
...
זה נכון לגבי כל מוצר , כל מי שגונב מוצר מפיק ממנו יותר תועלת ממי שקנה אותו . . .הוא הרי לא שילם עליו . . .
יש לך הצעה לגבי איך אפשר למנוע פירטיות ללא הפסקת ההפצה לכל הפלטפורמות מלבד PS3?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #14 

אוריאל כתב:
קרמריקה כתב:jacko-il הבין בדיוק למה התכוונתי. לא תירצתי את הגנבים, האשמתי את החברות. גנב הוא גנב הוא גנב, אבל החברות בוחרות להקשות על הלקוחות שלהם ולבכות על הפירטיות במקום להלחם בתופעה בדרכים שבאמת עשויות לעזור.
...
זה נכון לגבי כל מוצר , כל מי שגונב מוצר מפיק ממנו יותר תועלת ממי שקנה אותו . . .הוא הרי לא שילם עליו . . .
יש לך הצעה לגבי איך אפשר למנוע פירטיות ללא הפסקת ההפצה לכל הפלטפורמות מלבד PS3?
...
זה לא משנה אם יש שיטה שכן עובדת ואם אין זו לא בעיה של הלקוח, מה שמשנה הוא שהשיטה הנוכחית לא עובדת ופוגעת אך ורק בלקוחות שרכשו את המוצר כדין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #15 

(Y) בדיוק.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

בוא נצא מנקודות ההנחה האלו:
1. PS3 בצד, אין למפיצים דרך אמיתית למנוע פירטיות.
2. מגבלות וקשיים נוספים על הלקוחות החוקיים, לא יעודדו אנשים לרכוש משחקים.

עכשיו בוא נראה מה כן אפשר לעשות, ומשום מה מסרבים לנסות:
1. מציאת הדרך הקלה והפשוטה ביותר להפיץ את המשחקים, כך שכל אחד יוכל וירצה לרכוש בקלות ובמהירות.
2. מציאת דרך לצ'פר את הרוכשים החוקיים (במקום להקשות עליהם), בדברים שפירטים לא יוכלו לקבל. דוגמאות: כל רוכש יקבל שם משתמש וסיסמא יחודיים לחשבון און-ליין באתר של החברה המפיצה, בו יהיו תכנים אקסלוסיביים. איסור שרתים פרטיים במולטיפלייר כמדיניות גורפת. צירוף אביזרים יחודיים (גם אם זולים ופשוטים) למשחקים. אני משוכנע שאם הם ישקיעו כמה ימים במחשבה, הם ימצאו דרכים נוספות.
3. מחירים. צריך לזכור שמדובר על קניין רוחני. אחרי שהסתיימו הוצאות הפיתוח, אין למפיצים כמעט עלות פר משחק, וכל הכנסה היא רווח. אני מאמין שב20$ למשחק הם ימכרו פי 4 משחקים לעומת 60$. אף אחד לא מנסה כדי להוכיח אחרת.

בקיצור, במקום להתבכיין ולבכות על הפירטים שהורסים את התעשייה, תחשבו איך אתם יכולים להמיר פירטים ללקוחות חוקיים.

נ.ב. בוא נפסיק עם השוואות של גניבת קניין רוחני לגניבה של מוצר פיסי כמו מכונית. בגניבת מוצר פיסי, אתה לא רק גורם למוכר לא להרוויח אלא גם ממש להפסד על מה שהוא שילם על החלקים והייצור של המוצר. בגניבה של תוכנה, במקרה הגרוע אתה גורם למוכר לא להרוויח את ה60$ שלך, שספק אם היית משלם אותם אם לא היית גונב. שלא יהיה ספק, זו עדין עבירה חמורה, אבל אין מקום להשוואה עם גניבות פיסיות.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אני לא מסכים - אם לגונב תוכנה לא היתה אפשרות לגנוב - הוא היה קונה - אולי פחות - אבל עדיין קונה.
העובדה היא שהחברות עושות חישובים עסקיים וסקרי שוק קצת יותר מקיפים מאיתנו - ויוצא שמשתלם להם להכניס את המנגנונים האלו עם האי נוחות.

לגבי הטענה המגוכחת שרוב הכסף הוא רווח - נו באמת.
א. עלות יצירת משחק היא גבוהה מאוד , אז קודם צריך לכסות אותה
ב. עלות שיווק , יחסי ציבור ופרסום למשחקים היא גבוהה מאוד (אולי קשה לראות את זה מהארץ - אבל אם תפתח טלוויזיה בארה"ב - תתפלא כמה גיימינג תראה)
ג. עלות הפצה שקשורה למוצר פיזי - לא באה בחינם
ד. תמיכה ושירות - גם פה משהו צריך להכניס כסף כדי שיהיו פאטצ'ים , שירותי אונליין ותמיכה.

לגבי 1 ו2 - מסכים ב100% , ואם תשים לב - זה קורה הרבה לאחרונה - לדוגמא BIOWARE והמודל תוספות למי שקונה את המשחק בDRAGON AGE ומאס אפקט.

ליביו

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

ליביו, לא לגמרי הבנת למה התכוונתי, ואנסה להסביר:
אני לא מסכים - אם לגונב תוכנה לא היתה אפשרות לגנוב - הוא היה קונה - אולי פחות - אבל עדיין קונה.
...
לא דיברתי באופן כללי, אלא על אדם מסויים. חלק ניכר מאלו שגונבים, לא היו קונים ממילא במחיר הזה את התוכנה. מן הסתם, חלקם כן היו קונים.
העובדה היא שהחברות עושות חישובים עסקיים וסקרי שוק קצת יותר מקיפים מאיתנו - ויוצא שמשתלם להם להכניס את המנגנונים האלו עם האי נוחות.
...
עוד לא ראיתי אף חברה גדולה שניסתה להוציא תוכנה רצינית בלי מנגנון הגנה בשביל לבדוק האם זה משפיע על המכירות לטובה או לשלילה. סקרי שוק לא אומרים הרבה במקרים האלו. לדעתי, זה לא ישפיע על המכירות כהוא זה, ולכן יהווה רווח נקי עבור החברה שלא תצטרך להוציא הון על מנגוני הגנה.
לגבי הטענה המגוכחת שרוב הכסף הוא רווח - נו באמת.
א. עלות יצירת משחק היא גבוהה מאוד , אז קודם צריך לכסות אותה
ב. עלות שיווק , יחסי ציבור ופרסום למשחקים היא גבוהה מאוד (אולי קשה לראות את זה מהארץ - אבל אם תפתח טלוויזיה בארה"ב - תתפלא כמה גיימינג תראה)
ג. עלות הפצה שקשורה למוצר פיזי - לא באה בחינם
ד. תמיכה ושירות - גם פה משהו צריך להכניס כסף כדי שיהיו פאטצ'ים , שירותי אונליין ותמיכה.
...
כאן נדמה לי שלא הבנת אותי בכלל. בניגוד למוצרים פיסיים, בהם הרווח הישיר ממכירתו הוא נניח 50% מההכנסה, בתוכנות הרווח הישיר פר מוצר הוא כמעט 100%. אני לא מתייחס לעלויות עקיפות שזהות לחלוטין בין אם מדובר במוצר פיסי ובין אם מדובר בתוכנה, אלא אחרי שהורדת את עלויות הפיתוח, שיווק, הפצה, תמיכה וכו'.. עולה ליצרן תוכנה מחיר זניח לחלוטין "לייצר" עוד עותק שלה, ולכן כל הכנסה שתיווצר ממכירת עוד עותק, גם אם זה יהיה במחיר של 5$ נניח, תתורגם כמעט כולה לרווח. במוצר פיסי, עלות הייצור כמעט ולא משתנה, ויש מחיר מינימום (שהוא גבוה ב%X ממחיר הייצור) בו הוא יכול למכור ולא להפסיד כסף. בתוכנות, מיקסום הרווח הרבה יותר פשוט, והמחיר צריך להיות לא פחות ולא יותר מהמחיר שבו המכפלה של מס' הקונים במחיר יהיה הגבוה ביותר. לדעתי, המחיר צריך להיות 20$ וצריכה להיות השקעה מינימלית במנגוני הגנה (רק כזו בסיסית שתמנע מרוכשים חוקיים לחלק את הדיסק למכרים שלהם). לדעתם, הם צריכים להוציא הון על אמצעי הגנה שירגיזו את הרוכשים שלהם ולדרוש מחיר של 60$. בינתיים, הם מתבכיינים ולא מנסים דרכים אחרות.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

מחיר הפיתוח פה הוא עצום והוא החלק הארי של המוצר בניגוד למחיר של מוצר פיסי שעלות יצורו משמעותית בתחומים אחרים.

ליביו

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

לא רלוונטי.. אם ההנחה שלי שימכרו פי 4 אם ימכרו בשליש מחיר נכונה, הרווח יהיה גדול יותר. במוצר פיסי החישוב הזה לא עובד.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”