כבלים לחיבור מקרן
אני רוצה להעביר תשתית כבילה לחיבור מקרן, לאורך חיבורי הקירות והתיקרה, סדר גודל של כ-10 מטר אורך.
עשיתי ניסוי פשוט עם כבל רשת CAT 5E די ארוך שיש לי בבית, חיברתי כבלים עם תקע RCA דרך אחד הזוגות של הכבל, וחיברתי ב-COMPOSITE - רואים די טוב.
המקרן די ישן, מסוג OPTOMA H31, והוא יהיה תלוי בתליה הפוכה עם מתקן, לתיקרה או עם זרוע לקיר האחורי.
גם הרסיבר הנוכחי שלי די ישן, YAMAHA 1200, יש לו רק 2 כניסות COMPONENT - השאר הם S-VIDEO.
מאחר שיש לי מספר מקורות, נראה לי שאני צריך להעביר תשתית כבילה ל-2 סוגי החיבורים.
(אלא אם אתחיל להתעסק עם החלפת חיבורים בכניסות ה-COMPONENT מאחורי הרסיבר - לא נראה לי)
בעתיד אם אני אחליף את הרסיבר, ארצה להפוך את התשתית הזו ל-DVI-D.
קראתי כאן מספר שירשורים רלוונטיים, ויש לי מספר שאלות:
1. קודם כל לגבי חשמל: יהיה קטע של כ-2 מטר שבו החשמל ואותות הוידאו מקבילים וצמודים - האם עלולה להיות הפרעה לאות הוידאו?
(יש לי בחדר אחר חשמל שעובר בצמוד לכבל הקואקס של YES - אין כל הפרעה)
ואם אין הפרעות, האם זה בטיחותי ומותר להעביר אותם באותה תעלה? ברור שאני לא רוצה לכער עם תעלה נוספת...
2. עוד בנושא חשמל: נקודת החשמל הקרובה היא ללא הארקה - האם ניתן לחבר המקרן ללא הארקה?
(חיבור החשמל של המקרן הוא כמו של מחשבים, "כבל קומקום")
3. לאותות הוידאו, האם ניתן להשתמש בכבל מסוג CAT 5 או CAT 6?
איזה עדיף ומה ההבדלים העיקריים ביניהם?
4. האם בחיבור COMPONENT ניתן להשתמש ב"אדמה" משותפת ל-3 האותות, או שכל אות חייב ללכת לאורך כל הכבילה עם האדמה שלו? (שימוש ב-4 גידים לעומת 6)
המטרה כמובן להשאיר 4 גידים פנויים עבור S-VIDEO, וכך להשתמש בכבל אחד בלבד.
או שעלי להשתמש עם כבל של 10 זוגות? יש כזה?
אודה לתשובותיכם,
וכמובן אם יש לכם הצעות אלטרנטיביות יעילות יותר
עשיתי ניסוי פשוט עם כבל רשת CAT 5E די ארוך שיש לי בבית, חיברתי כבלים עם תקע RCA דרך אחד הזוגות של הכבל, וחיברתי ב-COMPOSITE - רואים די טוב.
המקרן די ישן, מסוג OPTOMA H31, והוא יהיה תלוי בתליה הפוכה עם מתקן, לתיקרה או עם זרוע לקיר האחורי.
גם הרסיבר הנוכחי שלי די ישן, YAMAHA 1200, יש לו רק 2 כניסות COMPONENT - השאר הם S-VIDEO.
מאחר שיש לי מספר מקורות, נראה לי שאני צריך להעביר תשתית כבילה ל-2 סוגי החיבורים.
(אלא אם אתחיל להתעסק עם החלפת חיבורים בכניסות ה-COMPONENT מאחורי הרסיבר - לא נראה לי)
בעתיד אם אני אחליף את הרסיבר, ארצה להפוך את התשתית הזו ל-DVI-D.
קראתי כאן מספר שירשורים רלוונטיים, ויש לי מספר שאלות:
1. קודם כל לגבי חשמל: יהיה קטע של כ-2 מטר שבו החשמל ואותות הוידאו מקבילים וצמודים - האם עלולה להיות הפרעה לאות הוידאו?
(יש לי בחדר אחר חשמל שעובר בצמוד לכבל הקואקס של YES - אין כל הפרעה)
ואם אין הפרעות, האם זה בטיחותי ומותר להעביר אותם באותה תעלה? ברור שאני לא רוצה לכער עם תעלה נוספת...
2. עוד בנושא חשמל: נקודת החשמל הקרובה היא ללא הארקה - האם ניתן לחבר המקרן ללא הארקה?
(חיבור החשמל של המקרן הוא כמו של מחשבים, "כבל קומקום")
3. לאותות הוידאו, האם ניתן להשתמש בכבל מסוג CAT 5 או CAT 6?
איזה עדיף ומה ההבדלים העיקריים ביניהם?
4. האם בחיבור COMPONENT ניתן להשתמש ב"אדמה" משותפת ל-3 האותות, או שכל אות חייב ללכת לאורך כל הכבילה עם האדמה שלו? (שימוש ב-4 גידים לעומת 6)
המטרה כמובן להשאיר 4 גידים פנויים עבור S-VIDEO, וכך להשתמש בכבל אחד בלבד.
או שעלי להשתמש עם כבל של 10 זוגות? יש כזה?
אודה לתשובותיכם,
וכמובן אם יש לכם הצעות אלטרנטיביות יעילות יותר
לפני הכל:
מבחינת איכות עדיף לחבר בDVI ואחריו בקומפוננט.
עדיף לחבר ישירות ממקור השידור למקרן, ללא תיווך הרסיבר.
1. שום בעיה, אם הכבלים מסוככים. איזו תעלה אתה מתקין?
2. אם המקרן הוא ללא חיבור ארקה (תקע 2 פין), אז אין בעיה. בלי קשר, מה זה ללא ארקה? ממתי המבנה? 1964? אם תרצה להשקיט את מצפונך, רצוי להשחיל ארקה מקופסת חיבורים הקרובה.
3. אין הבדל בשימוש שלך.
4. בקומפוננט עדיף להכין שלישיית כבלים מRG6 (כבל אנטנה) עם חיבורי RCA. כל המוסיף גורע.
מבחינת איכות עדיף לחבר בDVI ואחריו בקומפוננט.
עדיף לחבר ישירות ממקור השידור למקרן, ללא תיווך הרסיבר.
1. שום בעיה, אם הכבלים מסוככים. איזו תעלה אתה מתקין?
2. אם המקרן הוא ללא חיבור ארקה (תקע 2 פין), אז אין בעיה. בלי קשר, מה זה ללא ארקה? ממתי המבנה? 1964? אם תרצה להשקיט את מצפונך, רצוי להשחיל ארקה מקופסת חיבורים הקרובה.
3. אין הבדל בשימוש שלך.
4. בקומפוננט עדיף להכין שלישיית כבלים מRG6 (כבל אנטנה) עם חיבורי RCA. כל המוסיף גורע.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
Shtirlitz- בחלק מהדברים אתה צודק ובחלקם אתה טועה
1.לחבר את המקרן ישירות למקור ולא דרך רסיבר לא בכל המקרים תקבל תוצאות טובות יותר מאחר וברסיברים ברמה גבוהה
הרסיבר לוקח את האות ו...
א. מסנן אותה
ב. מגביר את האות
ג. שולח את זה החוצה למקרן
2. זה תלוי באורך הכבל בין הרסיבר/מקרן למקרן
בבתים ישנים ובכלל באיזור השרון הארקה כ"כ חרX ש.. חיבור הארקה רק יכניס רעשים למקרן ויצור גלים על התמונה
אגב ברסיברים כאלו ואחרים דרך הארקה הקלוקלת יש זליגה של תדרי רדיו
אפשר לבדוק את הארקה בעזרת LOOP TESTER
הארקה טובה חייבת להיות מתחת ל 1 אוהם וחיב להיות איפוס בבניין
איפוס אומר בעצם שה -0 שיוצא מהשנאי של חברת חשמל מחובר לפס ההשוואות פוטנציאלים של הארקות בבניין (כבל עבה ביותר שחור או כחול)
המשמעות של העניין:
1.חשמל נקי יותר מהפרעות
2.הזליגה ולו הקטנה ביותר יורדת לאדמה
3.השנאי יתחמם הרבה פחות
לגבי כל השאר אני מסכים אם תרצה עוד מידע עד הארקות והשפעתם העיקר על אודיו אתן לך בשפע מנסיון
צור קשר בפרטי
מבחינתי הארקה טובה במערכת זה 50% מסאונד
קבל תמונה להארקה תקינה כולל איפוס
1.לחבר את המקרן ישירות למקור ולא דרך רסיבר לא בכל המקרים תקבל תוצאות טובות יותר מאחר וברסיברים ברמה גבוהה
הרסיבר לוקח את האות ו...
א. מסנן אותה
ב. מגביר את האות
ג. שולח את זה החוצה למקרן
2. זה תלוי באורך הכבל בין הרסיבר/מקרן למקרן
בבתים ישנים ובכלל באיזור השרון הארקה כ"כ חרX ש.. חיבור הארקה רק יכניס רעשים למקרן ויצור גלים על התמונה
אגב ברסיברים כאלו ואחרים דרך הארקה הקלוקלת יש זליגה של תדרי רדיו
אפשר לבדוק את הארקה בעזרת LOOP TESTER
הארקה טובה חייבת להיות מתחת ל 1 אוהם וחיב להיות איפוס בבניין
איפוס אומר בעצם שה -0 שיוצא מהשנאי של חברת חשמל מחובר לפס ההשוואות פוטנציאלים של הארקות בבניין (כבל עבה ביותר שחור או כחול)
המשמעות של העניין:
1.חשמל נקי יותר מהפרעות
2.הזליגה ולו הקטנה ביותר יורדת לאדמה
3.השנאי יתחמם הרבה פחות
לגבי כל השאר אני מסכים אם תרצה עוד מידע עד הארקות והשפעתם העיקר על אודיו אתן לך בשפע מנסיון
צור קשר בפרטי
מבחינתי הארקה טובה במערכת זה 50% מסאונד
קבל תמונה להארקה תקינה כולל איפוס
"The infinite passion & desire for perfectioN"
תודה על התשובות
הבית לא ישן ויש הארקה, רק שיש לי נקודת חשמל קרובה למקום של המקרן, במקור התקנתי אותה עבור תאורה של מנורה שלא מצריכה הארקה, על ידי קידוח בקיר וחיבור לחשמל בחדר סמוך (זה היה הכי פשוט).
העברתי כבל חשמל דו גידי, וכבר סתמתי את החור עם גבס וסיידתי.
רק אם אין ברירה אז אפתח ואעביר כבל תלת גידי
לגבי החיבור, אני מעדיף שיעבור דרך הרסיבר, אחרת אני אצטרך כל הזמן לפרק ולחבר כבלים
וכמו שכתבתי, השקע של המקרן הוא 3 פין, ואורך הכבילה הנדרש כ-10 מטר
הבית לא ישן ויש הארקה, רק שיש לי נקודת חשמל קרובה למקום של המקרן, במקור התקנתי אותה עבור תאורה של מנורה שלא מצריכה הארקה, על ידי קידוח בקיר וחיבור לחשמל בחדר סמוך (זה היה הכי פשוט).
העברתי כבל חשמל דו גידי, וכבר סתמתי את החור עם גבס וסיידתי.
רק אם אין ברירה אז אפתח ואעביר כבל תלת גידי
לגבי החיבור, אני מעדיף שיעבור דרך הרסיבר, אחרת אני אצטרך כל הזמן לפרק ולחבר כבלים
וכמו שכתבתי, השקע של המקרן הוא 3 פין, ואורך הכבילה הנדרש כ-10 מטר
נהוראי - אתה צודק בכמה דברים וכמה אתה טועה...
ברסיבר 1200, היציאת קומפוננט היא במקרה הטוב עוברת UPCONVERSION מקומפוזיט או SVIDEO. תאמין לי שלא יהיה שיפור (לי יש 2500 וניסיתי ולא אהבתי).
כל השאר מסכים.
נ.ב. אצלי בבית אחרי בדיקה עם לופ טסטר בלולאת תקלה של P-PE יש 0.4 אום.
ברסיבר 1200, היציאת קומפוננט היא במקרה הטוב עוברת UPCONVERSION מקומפוזיט או SVIDEO. תאמין לי שלא יהיה שיפור (לי יש 2500 וניסיתי ולא אהבתי).
כל השאר מסכים.
נ.ב. אצלי בבית אחרי בדיקה עם לופ טסטר בלולאת תקלה של P-PE יש 0.4 אום.
לצערי הרסיבר שלי לא עושה שום אפShtirlitz כתב:נהוראי - אתה צודק בכמה דברים וכמה אתה טועה...
...
אם מכניסים לו אות S-VIDEO, אפשר להוציא אותו אך ורק דרך יציאת S-VIDEO
(בדקתי את זה מול טכנאי של חברת SG)
העניין הוא שיש 3 מקורות:
2 מכשירי YES MAX (לא HD)
נגן DVD
כרגע 2 מכשירי ה-YES מחוברים דרך הרסיבר ב-S-VIDEO, והרסיבר לכניסת S-VIDEO לטלויזיה.
ה-DVD מחובר ב-COMPONENT ישירות לטלויזיה
בסופו של דבר, אני לא אוותר על הנוחות של החלפת מקורות דרך הרסיבר, גם אם לא אקבל תמונה אופטימלית
בכלל, אני לא בטוח שאני אראה כזה הבדל בין S-VIDEO ל-COMPONENT על המקרן, אולי לא שווה את כל המאמץ ועדיף לחבר הכל ב-S-VIDEO??
עוד שאלה:
אם אני רוצה כבל עם יותר מ-4 זוגות,
האם ניתן להשתמש בכבל טלפון (זוגות שזורים) במקום כבל רשתות CAT5??
2 מכשירי YES MAX (לא HD)
נגן DVD
כרגע 2 מכשירי ה-YES מחוברים דרך הרסיבר ב-S-VIDEO, והרסיבר לכניסת S-VIDEO לטלויזיה.
ה-DVD מחובר ב-COMPONENT ישירות לטלויזיה
בסופו של דבר, אני לא אוותר על הנוחות של החלפת מקורות דרך הרסיבר, גם אם לא אקבל תמונה אופטימלית
בכלל, אני לא בטוח שאני אראה כזה הבדל בין S-VIDEO ל-COMPONENT על המקרן, אולי לא שווה את כל המאמץ ועדיף לחבר הכל ב-S-VIDEO??
עוד שאלה:
אם אני רוצה כבל עם יותר מ-4 זוגות,
האם ניתן להשתמש בכבל טלפון (זוגות שזורים) במקום כבל רשתות CAT5??
תראה, עצם זה שאתה מגביל את הרזולוציה לSVIDEO, אתה לא מנצל את המקרן שלך שהוא HDR ומסוגל להקרין 720P. בחיבור SVIDEO אתה מקסימום יכול לשדר 480I.
אם נגן DVD שלך הוא ללא UPSCALE, חבל באמת להשקיע בכבלים כלשהם.
במקרה שונה, אם תחבר את המקרן למחשב / סטרימר, תוכל לחבר בכבל VGA ולמצל את מלואו הפוטנציאל של המקרן.
ולשאלתך -
יש הרבה הבדל בין SVIDEO לקומפוננט לטובת האחרון.
ואני לא מבין את ה"סטייה" שלך להעביר הכל בכבל בודד לא מסוכך ולא ממש מתאים להעברת וידאו אנלוגי? זה לא עובד כך וחבל שאתה מתעקש. אמנם זה יעבוד בפועל, אבל תמורת איזה הנחתה באיכות.
ועוד דבר- אתה חייב ארקה לחיבור חשמל למקרן כל עוד הוא מיועד לכך.
אם נגן DVD שלך הוא ללא UPSCALE, חבל באמת להשקיע בכבלים כלשהם.
במקרה שונה, אם תחבר את המקרן למחשב / סטרימר, תוכל לחבר בכבל VGA ולמצל את מלואו הפוטנציאל של המקרן.
ולשאלתך -
יש הרבה הבדל בין SVIDEO לקומפוננט לטובת האחרון.
ואני לא מבין את ה"סטייה" שלך להעביר הכל בכבל בודד לא מסוכך ולא ממש מתאים להעברת וידאו אנלוגי? זה לא עובד כך וחבל שאתה מתעקש. אמנם זה יעבוד בפועל, אבל תמורת איזה הנחתה באיכות.
ועוד דבר- אתה חייב ארקה לחיבור חשמל למקרן כל עוד הוא מיועד לכך.
המקרן ( OPTOMA H31) לא HDR, הרזולוציה הטבעית שלו היא 854X480.
רק תואם עד 1080i.
טוב נראה לי ש"נפתרה הבעייה" של החיבורים, כי לא הצלחתי להוציא COMPONENT מה-YES MAX.
יש לי מתאם מ-SCART ל-COMPONENT, ולמרות כל המשחקים עם הגדרת יציאות ה-SCART של ה-MAX,
לא הצלחתי לראות (שמתי על RGB).
כמו כן, אני צריך מן ה-MAX גם את יציאת ה-S-VIDEO, כי הם מתחברים גם למחשב - ולמחשב יש רק S-VIDEO.
אני מבין שגם אם אצליח להוציא COMPONENT מן ה-YES, זה יהיה על חשבון ה-S-VIDEO
לסיכום נושא ה-VIDEO:
- צריך לחבר את הרסיבר ב-S-VIDEO, למיתוג בין 2 ה-YES MAX.
- את ה-DVD אני אחבר ב-COMPONENT ישירות למקרן.
- בעתיד, כשיהיו לי מקורות HD, אני אצטרך גם כבל DVI-D.
אז איך אתם ממליצים להעביר S-VIDEO וגם COMPONENT?
אגב, שמתי לב שאם אני מקצר את 3 האדמות של ה-COMPONENT, אין כל שינוי בתמונה. אני לא מבין למה עשו את התקן שכל אות יש לו את הסיכוך שלו, ולא 3 אותות עם סיכוך אחד משותף.....
תודה
רק תואם עד 1080i.
טוב נראה לי ש"נפתרה הבעייה" של החיבורים, כי לא הצלחתי להוציא COMPONENT מה-YES MAX.
יש לי מתאם מ-SCART ל-COMPONENT, ולמרות כל המשחקים עם הגדרת יציאות ה-SCART של ה-MAX,
לא הצלחתי לראות (שמתי על RGB).
כמו כן, אני צריך מן ה-MAX גם את יציאת ה-S-VIDEO, כי הם מתחברים גם למחשב - ולמחשב יש רק S-VIDEO.
אני מבין שגם אם אצליח להוציא COMPONENT מן ה-YES, זה יהיה על חשבון ה-S-VIDEO
לסיכום נושא ה-VIDEO:
- צריך לחבר את הרסיבר ב-S-VIDEO, למיתוג בין 2 ה-YES MAX.
- את ה-DVD אני אחבר ב-COMPONENT ישירות למקרן.
- בעתיד, כשיהיו לי מקורות HD, אני אצטרך גם כבל DVI-D.
אז איך אתם ממליצים להעביר S-VIDEO וגם COMPONENT?
אגב, שמתי לב שאם אני מקצר את 3 האדמות של ה-COMPONENT, אין כל שינוי בתמונה. אני לא מבין למה עשו את התקן שכל אות יש לו את הסיכוך שלו, ולא 3 אותות עם סיכוך אחד משותף.....
תודה