האם ניתן לחבר שני כוננים חיצוניים לאקסטרימר דרך מפצל USB?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

שלום למומחים,
יש לי כונן סיגייט 1TB חיצונים שמחובר לאקסטרימר שמתפוצץ מחומר שנשמר עליו, אין לי את התקציב או המקום או הידע לקניית NAS ביתי, שקלתי את הרעיון של קניית כונן חיצוני נוסף של 1TB וחיבור של שני הכוננים למכשיר ע"י מפצל USB.
האם זה אפשרי? משהו ניסה את זה? איך רואים את הכוננים (ככונן אחד או בנפרד)? האם צריך מפצל USB מסויים או כל סוג יספיק?
תודה למשיבים.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #2 

אפשרי, אתה תראה אותם בנפרד.
אני יוצא מנקודת הנחה שיש להם אספקת מתח חיצונית, ואז אין בעיה, אתה רק צריך USB HUB פשוט שעולה 30-40 ש"ח.

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה (יש לכוננים מתח חיצוני).
כמה שאלות נוספות:
האם צריך להגדיר משהו מיוחד במכשיר?
קראתי איפה שהוא שיש בעיה של חיבור מאריך USB למכשיר, האם הHUB לא יוצר את אותם בעיות?
האם הצפייה בתכנים שעל הכוננים זהה לצפייה של חיבור כונן יחיד (כלומר ללא תקיעות, גימגומים, נפילות וכו...)?
האם תיהיה לי גישה לכל כונן דרך הרשת כפי שיש לי כיום לכונן היחיד?
תודה שוב

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שהדרך הכי פשוטה זה לנסות. מפצל USB מהשכנים\מהעבודה\סיכוי טוב שיש לך בבית. ולחבר את הכונן וDOK כלשהו. לראות איך האקסטרימר מתפקד.

אבל עקרונית, אם אתה תראה את שניהם באקסטרימר, תוכל לגשת לשניהם ברשת. בקשר לתקיעות\גמגומים אני לא רואה סיבה שתהיה. אבל לא תדע עד שתנסה (או תשמע ממשהו שניסה)

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #5 

sBaB כתב:תודה רבה על התשובה (יש לכוננים מתח חיצוני).
כמה שאלות נוספות:
האם צריך להגדיר משהו מיוחד במכשיר?
קראתי איפה שהוא שיש בעיה של חיבור מאריך USB למכשיר, האם הHUB לא יוצר את אותם בעיות?
האם הצפייה בתכנים שעל הכוננים זהה לצפייה של חיבור כונן יחיד (כלומר ללא תקיעות, גימגומים, נפילות וכו...)?
האם תיהיה לי גישה לכל כונן דרך הרשת כפי שיש לי כיום לכונן היחיד?
תודה שוב
...
אני לא צופה שום בעיה, ואני כמעט בטוח שכבר דיווחו על זה בפורום של היצרן אנשים שניסו בהצלחה (זכור לי עוד מהימים הראשונים).
מאריך USB (חוט), יכול ליצור בעיה בגלל האורך שלו, כשמחברים HUB הוא משמש בעצם כREPEATER ומשחזר את הסיגנל שהוא קלט לשידור הלאה.
לא צריכה להיות שום בעיה של תקיעות גם מהסיבה שקצב ההעברה של USB הוא יותר מהדרוש לסרט HD, וגם כי בכל מקרה אתה תקרא כל פעם מדיסק אחד בו זמנית, אז זה בדיוק כמו שמחובר רק דיסק אחד.
גם מבחינת גישה מהרשת אתה אמור לראות את שניהם, אבל באמת כדאי שתנסה במקום לנחש.

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ביצעתי ניסיון של חיבור USB HUB לאקסטרימר וחיבור אליו של הכונן החיצוני וDOK, ולצערי המכשיר לא זיהה אף אחד מהכוננים (מראה כאילו לא מחובר כלום לUSB) וכן ברשת לא רואים שמחובר אף כונן.
למשהו יש רעיון מה הבעיה? הצעות לפתרון בבקשה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

האם ניסית USB HUB שיש לו מקור מתח משלו? יש כזה ב-40 שקל בחנויות המחשבים הגדולות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

sBaB פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כן, לHUB שניסיתי יש מתח חיצוני, הוא פועל כאשר אני מפעיל את המכשיר (נורית פעולה נדלקת).
כאשר אני מדיק את האקסטרימר שהHUB מחובר אליו ואל הHUB מחובר הכונן וDOK, הכונן מראה אור קבוע (כלומר דלוק - רק שלא מעביר מידע, כאשר הכונן מחובר ישירות למכשיר כאשר אני מדליק את המכשיר הכונן נדלק והאור שלו מהבהב - כלומר מעביר מידע למכשיר), וכן DOK בכלל לא נדלק (כאשר אני מחבר את הDOK ישירות למכשיר נדלק האור של הDOK, מה שמצביע על הפעלה).
הצעות נוספות? פתרונות אחרים לחיבור עוד זיכרון למכשיר בעלות סבירה (עד 500 ש"ח)?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”