מטחנה: Baratza Vario
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קראתי הבוקר על ה-Baratza Vario
עושה רושם של מטחנה מעולה. לפי ביקורות בחו"ל, היא מייצרת טחינה אחידה מאוד, מעט גושים ואפשרויות כיוון עדינות מאוד (יש לה מנגנון יחודי של שתי ידיות כיוון טחינה - אחת גסה, והשניה עדינה יותר).
קראתי פוסטים שמשווים אותה למאצר רובור!
אפשר להשיג אותה באירופה ב-350 יורו בערך.
מה דעתכם? (hosq, זו המטחנה עליה דיברת אצלי כאן בבית?)
http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductD ... so-Grinder
עושה רושם של מטחנה מעולה. לפי ביקורות בחו"ל, היא מייצרת טחינה אחידה מאוד, מעט גושים ואפשרויות כיוון עדינות מאוד (יש לה מנגנון יחודי של שתי ידיות כיוון טחינה - אחת גסה, והשניה עדינה יותר).
קראתי פוסטים שמשווים אותה למאצר רובור!
אפשר להשיג אותה באירופה ב-350 יורו בערך.
מה דעתכם? (hosq, זו המטחנה עליה דיברת אצלי כאן בבית?)
http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductD ... so-Grinder
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

בינתיים מהמשך קריאה אני לומד שהיא כנראה מטחנה מעולה. משווים אותה למאצר/מאקאפ והיא לפחות טובה כמותן. בחלק מההשוואות היא אפילו עדיפה.
היתרון שלה לשימוש ביתי הוא שהיא לא משאירה כמעט שיירי קפה בפתח היציאה (פחות מחצי גרם), וכמובן שהיא קטנה וקומפקטית מהשאר (דומה בגודלה לרוקי).
טוענים שהיא מהירה מאוד, אבל דווקא ראיתי בכמה מקומות שהיא יחסית איטית.
מבחינתי יש לה חסרון אחד קטן - היא לא נראית מאסיבית כמו המאצר/מאקאפ/קומפאק, וחלק מהכיף בשדרוג הוא לקבל מטחנה מטחנתית...
החודש מתחילים למכור דגם חדש עם שיפור קטן ולא משמעותי (המטחנה תזכור את כיוונוני הטיימר גם אם מנתקים אותה מהחשמל).
היתרון שלה לשימוש ביתי הוא שהיא לא משאירה כמעט שיירי קפה בפתח היציאה (פחות מחצי גרם), וכמובן שהיא קטנה וקומפקטית מהשאר (דומה בגודלה לרוקי).
טוענים שהיא מהירה מאוד, אבל דווקא ראיתי בכמה מקומות שהיא יחסית איטית.
מבחינתי יש לה חסרון אחד קטן - היא לא נראית מאסיבית כמו המאצר/מאקאפ/קומפאק, וחלק מהכיף בשדרוג הוא לקבל מטחנה מטחנתית...
החודש מתחילים למכור דגם חדש עם שיפור קטן ולא משמעותי (המטחנה תזכור את כיוונוני הטיימר גם אם מנתקים אותה מהחשמל).
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני באופן אישי לא מת על כל האוטומציות למיניהן אבל נראה לי אחלה קניה ....
לגבי שיירי הקפה אצלי בקומפאק אני מרים את מכסה מחלק המנות בסיום כל טחינה ובעזרת מקל קטן מעץ (כמו מקל ארטיק) מוציא את השיירים ב 2 שניות. מבחינתי זה לא מהווה מטרד.
מה שמושך במטחנה זה הדיסקים הקרמיים, מעניין אם יש שיפור באיכות הטחינה בגלל זה.
מה תעשה לגבי אחריות ? אין יבואן בארץ שמוכן להביא אותה בצורה מסודרת ?
לגבי שיירי הקפה אצלי בקומפאק אני מרים את מכסה מחלק המנות בסיום כל טחינה ובעזרת מקל קטן מעץ (כמו מקל ארטיק) מוציא את השיירים ב 2 שניות. מבחינתי זה לא מהווה מטרד.
מה שמושך במטחנה זה הדיסקים הקרמיים, מעניין אם יש שיפור באיכות הטחינה בגלל זה.
מה תעשה לגבי אחריות ? אין יבואן בארץ שמוכן להביא אותה בצורה מסודרת ?
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
ואללה, אם רק היה יבואן הייתי קונה 
אני מרוצה מהרוקי, אבל תמיד דיגיטליזציה מושכת אותי יותר.
ומוטי, דווקא היא נראית מטחנה מטחנתית ביותר.
אהבתי שאפשר לסגור את אזור הידית. יותר אסטטי.
אני מרוצה מהרוקי, אבל תמיד דיגיטליזציה מושכת אותי יותר.
ומוטי, דווקא היא נראית מטחנה מטחנתית ביותר.
אהבתי שאפשר לסגור את אזור הידית. יותר אסטטי.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני לא יודע לגבי סוליס, אבל באירופה היא נקראת Mahlkoenig (זה היצרן, גרמני).
לגבי אמינות - אכן אין לדעת. הדגמים הראשונים היו קצת בעיתיים אבל הבעיות תוקנות במהירות. שירות הלקוחות שלהם נהדר, אבל זה לא יעזור לנו. המתכנן האמריקאי שלה משתתף בפורומים של CG.
לגבי אמינות - אכן אין לדעת. הדגמים הראשונים היו קצת בעיתיים אבל הבעיות תוקנות במהירות. שירות הלקוחות שלהם נהדר, אבל זה לא יעזור לנו. המתכנן האמריקאי שלה משתתף בפורומים של CG.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אמנם זה פסיכולוגי לחלוטין, אבל היא יותר מידי דומה לסוליס מאסטרו (=בראצה מאסטרו בארה"ב). איכות הבניה של המאסטרו (היתה לי בעבר) היתה ירודה, ועד שלא אתרשם אחרת ע"י בדיקה מדוקדקת שזו שונה, לא הייתי נוגע.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
ממבט ראשון, וגם מהביקורת והמחיר קשה להסיק שניתן באמת להשוות אותה למאצר.
קשה ליפול בגימיקים בשלב מסוים, ובגלל זה גם קשה להתרשם מפרסום מכוון או מהיסק מפרסום זה.
במיוחד כשמבליטים כמה תכונות, חשוב לבדוק מה לא מבליטים, בתור צרכן.
לחברות קטנות יותר אין בעיה להסתיר משהו, כי אין להן מה להפסיד.ככל שהחברה גדלה, הפירוט מעודכן יותר ונכון יותר, לדעתי.
קשה ליפול בגימיקים בשלב מסוים, ובגלל זה גם קשה להתרשם מפרסום מכוון או מהיסק מפרסום זה.
במיוחד כשמבליטים כמה תכונות, חשוב לבדוק מה לא מבליטים, בתור צרכן.
לחברות קטנות יותר אין בעיה להסתיר משהו, כי אין להן מה להפסיד.ככל שהחברה גדלה, הפירוט מעודכן יותר ונכון יותר, לדעתי.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כמו מה למשל?
תראה איזה ביקורות היא מקבלת:
http://www.coffeegeek.com/forums/espres ... ers/418092
וקרא כאן:
http://www.home-barista.com/grinders/ba ... 11296.html
[left]
Vario is about equivalent to the Mazzer SJ in taste.
Vario has added convenience of small size, low waste, programmable dosing.
Mazzer SJ is much bigger and more solidly built, with a proven reliability record.
A new Vario is about half the price of a new SJ, or about the same as a used SJ.
[/left]
תראה איזה ביקורות היא מקבלת:
http://www.coffeegeek.com/forums/espres ... ers/418092
וקרא כאן:
http://www.home-barista.com/grinders/ba ... 11296.html
[left]
Vario is about equivalent to the Mazzer SJ in taste.
Vario has added convenience of small size, low waste, programmable dosing.
Mazzer SJ is much bigger and more solidly built, with a proven reliability record.
A new Vario is about half the price of a new SJ, or about the same as a used SJ.
[/left]
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

מסכים איתך, חוץ מזה מה עושים אם משהו לא תקין ? חלקים ? הרי בארץ אין מטחנות כאלה ...קרמריקה כתב:מטחנה שעולה 350 יורו באירופה, תעלה אחרי קנס ישראל כ2500 ש"ח לפחות אם תמכר בארץ. במחיר הזה ואפילו פחות מכך, כבר יש אלטרנטיבות טובות מאוד......
מה שאני עושה עם האניטה (לצערי) מזמין מחו"ל
חלפים זמינים במחיר סביר, משלוח מהיר ולא יקר, . מתקן לבד עפ"י הסברים מhomebarista או כריס קופי ולעתים נעזר באנשים טובים מהענף
למרות שבמחיר הנדרש עבור המטחנה הייתי מוותר וקונה מטחנה מכנית ומסיבית יותר עם מוניטין מוכח לאורך זמן
למרות שבמחיר הנדרש עבור המטחנה הייתי מוותר וקונה מטחנה מכנית ומסיבית יותר עם מוניטין מוכח לאורך זמן
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לא מבין למה אתם פוסחים על ה K3 עם מחלק מנות, אני בטוח שתוכלו לקבל מחיר טוב (פחות מ 2000) אם תקחו כמה יחידות מרוני.
במה היא נחותה מהמקאפ או מהמאצר מיני (הדגם עם 58 מ"מ) ? למה סתם לזרוק עוד אלפייה על מטחנה ברמה דומה ?
במה היא נחותה מהמקאפ או מהמאצר מיני (הדגם עם 58 מ"מ) ? למה סתם לזרוק עוד אלפייה על מטחנה ברמה דומה ?