מתחיל לפחד על הסיפרייה של האקסטרימר - איך מגבים 1T?
דיסק של 1TB לא עולה סכום מטורף בימינו. העבודה שהשקעת באיסוף/מיון החומר שווה הרבה יותר... אצלי לכל דיסק עם חומר חשוב קיים "כפיל". אחד הדיסקים שלי של 1.5TB "מת" לא מזמן (אמנם היה באחריות, אבל מבחינת החומר זה לא ממש עזר) – כך שמאד שמחתי שלא חסכתי על דיסקים לגיבויים
.
ויטלי
מסכים איתך לגבי הערך של התוכן. רכשתי לא מזמן 1T של סיגייט עם 5 שנים אחריות אבל האחריות לא שווה שקל אם כל החומר הולך.
אני באמת אשקול לרכוש כפיל... למרות שאני בטח אתפתה למלא אותו גם בסרטים אחרים... ואז צריך שני כפילים... אבל אז...
אני באמת אשקול לרכוש כפיל... למרות שאני בטח אתפתה למלא אותו גם בסרטים אחרים... ואז צריך שני כפילים... אבל אז...
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
zilbermm,
בתור בעליו הגאים של 1.5 טרה סרטים והיד עוד נטויה
, אני חושב שאין טעם לגבות סרטים (בניגוד לתמונות/מסמכים וכו').
בניגוד לתמונות מהטיול האחרון (שהן ייחודיות ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לשחזר אותן) סרט הינו דבר נפוץ ובעל העתקים רבים. תמיד ניתן להשיג העתק נוסף שלו (למעט סרטים נדירים).
הייתי מעדיף להשקיע את הכסף שלי בעוד דיסק לסרטים ולא לגבות טרות של סרטים קיימים.
זו רק דעתי האישית
בתור בעליו הגאים של 1.5 טרה סרטים והיד עוד נטויה
בניגוד לתמונות מהטיול האחרון (שהן ייחודיות ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לשחזר אותן) סרט הינו דבר נפוץ ובעל העתקים רבים. תמיד ניתן להשיג העתק נוסף שלו (למעט סרטים נדירים).
זו רק דעתי האישית
לא יודע, השקעתי המון המון זמן באוסף הזה. למצוא את הגרסאות האיכותיות ביותר לכל סרט, רצוי שישבו במנוי file hosting שעשיתי, למצוא כתוביות להכל ובמקרים מסויימים לסנכרן ידנית, ליצור folder.jpg לכל סרט, לפשפש בדיסקים של הילדים וגם להם לעשות את אותו תהליך, אותו סיפור עם אלבומי שירים, ועוד ועוד.mta194 כתב:zilbermm,
בתור בעליו הגאים של 1.5 טרה סרטים והיד עוד נטויה, אני חושב שאין טעם לגבות סרטים (בניגוד לתמונות/מסמכים וכו').
זו רק דעתי האישית...
די מדאיג אותי הסיפור הזה, חייב גיבוי.
ואח"כ עוד שניים... ועוד... ככה זהzilbermm כתב: אני באמת אשקול לרכוש כפיל... למרות שאני בטח אתפתה למלא אותו גם בסרטים אחרים... ואז צריך שני כפילים... אבל אז......
תעשה הערכה קלה, כמה זמן השקעת כדי למלא 1.5TB בתכנים (כולל המרה/גיבוי הדיסקים). בלי להגזים - שבועות! אם הזמן שלך לא שווה לך כלום, באמת אין צורך לגבות... חוץ מזה, בגישה הזו בכלל חבל לאסוף חומר - יום אחד הוא בטוח ילך...mta194 כתב:
סרט הינו דבר נפוץ ובעל העתקים רבים. תמיד ניתן להשיג העתק נוסף שלו (למעט סרטים נדירים).
הייתי מעדיף להשקיע את הכסף שלי בעוד דיסק לסרטים ולא לגבות טרות של סרטים קיימים....
ויטלי
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
זה לא גיבוי זה שרידות, יש הבדלDANBR22 כתב:מה זה רייד 5? אני צריך לגבות גם 2.5 טרה בערך.......
אתה יכול לקרוא על רייד 5 פה : http://www.iopanel.net/forum/thread818.html
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
vitalyi,
הכל שאלה של כמה מתוך אוסף הסרטים שלך אתה מתכנן לראות (שוב או בפעם הראשונה).
למרות שלא מדדתי, אני בטוח לא השקעתי שבועות בזה וגם אם מחר בבוקר הכל יהרס, אני הרבה פחות אתרגש מאשר אם יהרסו לי דברים אחרים (אוספי תמונות/מסמכים וכו')
אני מניח שזה אישי.
הכל שאלה של כמה מתוך אוסף הסרטים שלך אתה מתכנן לראות (שוב או בפעם הראשונה).
למרות שלא מדדתי, אני בטוח לא השקעתי שבועות בזה וגם אם מחר בבוקר הכל יהרס, אני הרבה פחות אתרגש מאשר אם יהרסו לי דברים אחרים (אוספי תמונות/מסמכים וכו')
אני מניח שזה אישי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין לך הרבה אפשרויות.
1. לקנות דיסק 1T ולגבות ( לא מומלץ, אבל הפתרון הכי זול.
2. לקנות מספר דיסקים קטנים ( 300-500 ) ולגבות אליהם את החומר. ( פתרון יקר )
3. לקנות מספר דיסקים קטנים ( 500 ) ולבנות מערכת גיבוי מבוססת FreeNAS ( הפתרון הכי אלגנטי אבל גם יקר וגם דורש קצת עבודה )
בפתרון 2 אם :
א. יתקלקל ה 1T יש לך את כל החומר על כמה דיסקים ותוכל לשחזר מהם.
ב. אם יתקלקל אחד מהגיבויים, תצטרך לגבות מחדש רק חלק.
בפתרון 3
אפשר בכלל לוותר על ה 1T ( או לצרף אותו ל NAS - אין חובה שהדיסקים יהיו באותו הגודל ) .. בכל מקרה,
אם יפול אחד הדיסקים ב NAS לא תצטרך לעשות כלום למעט החלפתו בחדש ( בהנחה שהגדרת RAID 5 כמו שצריך ) - החומר לא יפגע.
אם יפול לך ה 1T ( בהנחה שלא צרפת אותו ) אז יש לך את כל החומר ממערכת ה NAS ( ממנה אתה גם יכול להזרים דרך אגב )
בהצלחה
1. לקנות דיסק 1T ולגבות ( לא מומלץ, אבל הפתרון הכי זול.
2. לקנות מספר דיסקים קטנים ( 300-500 ) ולגבות אליהם את החומר. ( פתרון יקר )
3. לקנות מספר דיסקים קטנים ( 500 ) ולבנות מערכת גיבוי מבוססת FreeNAS ( הפתרון הכי אלגנטי אבל גם יקר וגם דורש קצת עבודה )
בפתרון 2 אם :
א. יתקלקל ה 1T יש לך את כל החומר על כמה דיסקים ותוכל לשחזר מהם.
ב. אם יתקלקל אחד מהגיבויים, תצטרך לגבות מחדש רק חלק.
בפתרון 3
אפשר בכלל לוותר על ה 1T ( או לצרף אותו ל NAS - אין חובה שהדיסקים יהיו באותו הגודל ) .. בכל מקרה,
אם יפול אחד הדיסקים ב NAS לא תצטרך לעשות כלום למעט החלפתו בחדש ( בהנחה שהגדרת RAID 5 כמו שצריך ) - החומר לא יפגע.
אם יפול לך ה 1T ( בהנחה שלא צרפת אותו ) אז יש לך את כל החומר ממערכת ה NAS ( ממנה אתה גם יכול להזרים דרך אגב )
בהצלחה
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
גם אני - באמת, שכחתי לציין זאת. בכלל, כל ספריית המדיה שלי מורכבת מכוננים חיצוניים - מאד נוח, בעיניי (במיוחד, כאשר מדובר בנפחים מצטברים גדולים).yrnkrn כתב:אני משתמש בכונן חיצוני בנפח זהה לפנימי ומסנכרן את השינויים אליו באופן ידני מדי פעם לפי כמה עידכונים היו....
ויטלי
קלטת גיבוי. הן ממש לא עברו מהעולם.frankym כתב:רוצה לדבר על זה תחשוב איך מגבים 10 טרה זו הבעיה שלי...
ככה המקצוענים מגבים.
LTO-4 Backup Tape 800/1600 GB
(יחידה מתחילה ב30$ - רק הקלטת עצמה, הכונן עולה הרבה $)
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אצלי תמונות וסרטי משפחה מגובים גם בשרת עצמו (מירור) וגם לדיסק חיצוני כcopy.
תמונות מגובים גם בדיסק חיצוני שיושב אצלי במשרד (גיבוי באתר פיזי אחר שאם חלילה קורה משהו בבית..)
סרטים ושירים מגובים לדיסק חיצוני פעם בשבוע באופן אוטמטי (מעביר שינויים)
ז"א יש לי חומר של 3 טרה בית * 2 .
הסטרימר בסלון מרופלק פעם בחודש לסטרימר בחדר שינה באופן ידני ...
נכון אני "מבזבז " הרבה מקום אבל אני רגוע (ובעבר זה הוכיח את עצמו ובגדול)
תמונות מגובים גם בדיסק חיצוני שיושב אצלי במשרד (גיבוי באתר פיזי אחר שאם חלילה קורה משהו בבית..)
סרטים ושירים מגובים לדיסק חיצוני פעם בשבוע באופן אוטמטי (מעביר שינויים)
ז"א יש לי חומר של 3 טרה בית * 2 .
הסטרימר בסלון מרופלק פעם בחודש לסטרימר בחדר שינה באופן ידני ...
נכון אני "מבזבז " הרבה מקום אבל אני רגוע (ובעבר זה הוכיח את עצמו ובגדול)