התלבטות בבחירת פלזמה 42"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
מאיר_אזמה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר בדיקות החלטתי לרכוש מסך פלזמה 42 אינץ .
אך יש לי התלבטות בין שני מסכים והם:
42PWD8
42VR5
מבקש לדעת מי מבין המסכים עדיף ולמי מבין המסכים ישנה תמונה טובה יותר (צבעים , חדות , שחורים טובים יותר וכן לבן טוב יותר ) כמו כן מבחינת חיבורים ( DVI , RGB קומפוננט , קופוזיט ,ו S-VIDOE ,סקראט) מי עדיפה יותר .
יש לציין כי מחיר שני המסכים דומה מאוד האיזור 12.5K כולל רמקולים ומעמד.
אשמח לתגובות בתודה מאיר.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

ה PW8 לטעמי יותר טובה ואני מדבר בתור בעל VR5 , הפנסוניק זה דגם חדש יותר והוא בעל שחורים טובים יותר , צריך לזכור שהנק זה דגם ישן שכבר מוחלף וההשואה לגביו צריכה להיות מול ה PW7 , היתרון היחסי של הנק בדור הזה שהיה צבעים יותר מאוזנים וחיים נעלם מול ה PW8 שמציג תמונה יפה. לגבי חיבורים דובר רבות על האפשרויות של ה PW8 תעשה חיפוש בפורומים.

מאיר_אזמה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה #3 

תודה לך lironk
אני מעריך מאוד את תגובותיך גם לשאלותי הקודמות.
לגבי המסך PW8 שאלתי היא האם רואים במסך בדומה ל 37PW8 מכיוון שמסך זה היה אצלי לניסיון ולשם השוואה מול מסך LCD של טושיבה 32WL58 ולאחר כיוונים רבים בשני המסכים קיבלתי תמונה מאוד דומה בפלזמה לעומת הLCD אך ללא מריחות שהיו בLCD
יש לציין כי התמונה הייתה ממש טובה , מרחק הצפיה שלי הוא כ2.7 מ' האם כדאי ללכת על ה37 למרות החיסרון של שני כניסות בלבד או ללכת על ה42 בעלת3 הכניסות וכן זאת הדילמה העומדת בעיני גם לגבי הVR5 אשר עולה על הפנסוניק בכל הקשור לכניסות ומחברים והאם ההבדל בתמונה באמת משמעותי כך שלמענו לעשות ויתור על מיגוון כניסות שמציעה נק , כמו כן יש את עיניין הרמקולים של הפנסוניק שהבנתי שרמתם נמוכה מאוד וכן נושא של רכישת מודול לכניסה דיגטלית (DVI ,HDMI ) שמחירו לא זול ועומד על ערך של 1500 ש"ח והאם כדאי להשקיע במחבר מסוג זה או להשקיע על חיבור מסוג של סקראט.
שאלה נוספת היא האם יש אפשרות לקנות מדיה רסיבר בנפרד (אפילו מחברה שונה ) ולחברו למסך וכך לפתור את נושא החיבורים.
בתודה מאיר.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מאיר

ה 37 מסדרה 8 היא בעלת אותה תמונה כמו ה 42 מאותה סידרה כך שאם אהבת את ה 37 אז אין ספק שגם את ה 42 תאהב לא פחות.
הדילמה בין ה 37 ל 42 בגלל המרחק לא צריכה להיות כל כך מסובכת מאחר ואפשר לבדוק אותה ע"י בדיקה חיה בחנות ולראות אם ממרחק של 2.7 מטר 42 זה לא גדול מידי או לחילופין 37 זה לא קטן .
לגבי כל עניין הכניסות עם כל החשיבות שבנושא זה הרי לא לפי זה בוחרים מסך כי כמו שציינתי ה PW8 עולה על ה VR5 בפרמטרים חשובים בכל הקשור לאיכות תמונה.
לגבי נושא ה HDMI כדאי להמתין עם זה ולא לרכוש את המודול הזה גם כי כרגע אין לו שימוש שהוא קריטי לצרכיך אלא אם יש לך DVD עם HDMI ואתה חייב את החיבור הזה ( אפשר גם בקומפננט ) וגם לאור זה שאט אט צומך תקן חדש UDI ( יש מאמר ) שפותר הרבה מבעיות ה HDMI.
מודול ה SCART עדיף בהרבה כך תוכל להשתמש בממיר הכבלים באיכות המקסימלית RGB ובעוד 4-5 שנים שיצאו ממירים עם HDMI או UDI או מה שלא יהיה תדע כבר מה לעשות.
לגבי הרמקולים שוב זה לא שיקול, לי למשל יש את הרמקולים המקורים של נק וגם שמעתי את הפנסוניק אז אם זה רק לחדשות או סדרות וערוץ הילדים זה לא קריטי הרי אף אחד לא מצפה שאפשר יהיה לראות סרט והרמקולים יפיקו סאונד כמו במערכת קולנוע ביתית סבירה.
לגבי המדיה רסיבר דגם של חברה אחרת לא יעבוד על המסך זה פשוט עניין טכני.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

אין מה להשוות בכלל!!!

שליחה #5 

ה 42VR5 הוא דגם מוחלף שלא נמכר יותר ואם מצאת מכשיר הייתי בודק אותו 7 פעמים
כי רבים מהמכשירים הוחלפו הגלל בעיות פיקסלים שרופים....תקועים....תקולים...מתים
המכשיר הזה נתן תמונה טובה ללא ספק אך הוא בדיוק כמו נבחרת ישראל -ניצח פה באתר בכל סקרי האמינות אך נכשל במבחן האמיתי מבחן השטח..ותקופה רבה היה מככב בהודעות שנפתחו כמו"יש לי נק VR-5 ויש לי פיקסלים שרופים...."
ראה מקרה ה"מלך" יש לציין ששרות טוב של יניר טיפל בבעיות והחליף מסכים בלי להתחשבן
הפאנסוניק 8 הוא מסך חדש של דור חדש בעל אמינות גבוהה ואחריות לשנתיים
בעל קונטראסט ומגוון צבעים שיוצר תמונה מרהיבה מכל סיגנל..ובמחיר מצוין.
לך עליה!!!מניה בטוחה!!!
ישראל

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

il62

אני בא להגנת הנק, מה שרשמת היתה ההרגשה פה באתר אבל נעשה סקר מקיף ע"י מרטין ועופר והתברר שהנק סובלת מבעיה זו בדיוק כמו מסכים אחרים, אבל עדיין זה נכון שזה דגם ישן וה PW8 עדיפה בהרבה.

ran30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468

שליחה #7 

ידידי היכן אתה מוצא את ה PANASONIC ב 12.5 K + רמקולים ומעמד

עכשיו אני קונה :)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

לירו-נק -זה מקרי??או לא!!

שליחה #8 

אין לי כלום נגד הנק וכמוך כמוני שורץ פה בפורום מבוקר עד לילה..אני זוכר את כל תולדות נק VR-5 ציינתי שהמסך נותן תמונה טובה...כמעט קניתי אותו בזמנו..
אבל לא ניתן להתכחש שהוא היה כוכב הפורום זמן רב מאוד מאוד בנוגע לבעיות..
לגבי הסקר-אני לוקח את המהימנות הסטטיסטית שלו במגבלות שהוא בוצע כמהימנות נמוכה ואין להקיש ממנו מסקנות אופרטיביות .
ציינתי שבוצע סקר -חזור להודעה שלי וציינתי שהוא כמו נבחרת ישראל מנצח בסקרים (ובמשחקי ידידות).
נראה לך הגיוני שמישהו מחזיק בחנות VR-5 חדש בקרטון כשיניר כבר שכחו מתי הביאו את המשלוח האחרון???
לא מדליק לך מנורה אדומה :idea:
בכל אופן כמו שציינת הפאנסוניק עדיף ויש לו שנתיים אחריות ולכן כמו שהכותרת שלי אומרת "אין מה להשוות בכלל!!!"
ומבלי לפגוע מבעלי הנק לסוגיהם השונים ובמיוחד מבעלי הXR -ים לסוגיהם :wink:

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

il62

לגבי הנק אתה צודק לא נראה לי שיש כזה חדש בקרטון וזה כבר צויין בכמה שירשורים, גם לגבי הפנסוניק אין ספק שהמסך הזה עדיף וזה מה שאני רושם מתחילת השירשור.
לגבי הסקר דווקא לדעתי הוא היה מייצג כי אני מכיר הרבה שהם בעלי מסכים אחרים שהיו להם בעיות דומות ולחילופין בעלי VR5 כמה שנים ללא בעיות, זה שהוא היה כוכב הפורום זה כנראה מאחר והרבה קנו אותו ואחוז האנשים עם התלונות היה בהחלט בגבול הסביר, הרי אם היה יוצא בסקר שלנק יש הרבה בעיות אז כולם היו מנופפים בו, אבל כדאי לסיים דיון זה במשפט שאין יותר מתאים ממנו לתחום הוידאו : " עבר זמנו , בטל קורבנו "

talshar
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 41

יש VR5H חדשות בקרטון (כמות מוגבלת)

שליחה #10 

ש VR5H חדשות בקרטון (כמות מוגבלת)

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

לדעתי 37 עדיף

שליחה #11 

בעיקר אם אתה צופה בשידורי טלווזיה רגילה, מאחר והשידורים לא מי יודע מה, 37 זה גודל אידיאלי ומספק למרחק צפייה שציינת, 42 גדול מדי.
בטח יהיהו כאן שיחלקו עלי, אבל הכי טוב שתיגש למקום שמציג את שנייהם ותבחן את הצפייה ממרחק 2.7 מ'.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”