כידוע, רכשתי 5090H שחור לפני זמן מה והייתי מרוצה מאוד. עד לאותו ערב לא נחמד שבו שמעתי צעקה מלמטה מצד אשתי. היא קראה לי למטה מחדר העבודה, ואז גיליתי את הנזק. הבן הקטן שלי (בן 4.5 דאז) לקח כיסא, התיישב מול המסך, ובעזרת סרגל מברזל שהוא פילח מהקלמר של אחד מהאחים שלו, פשוט צייר ציור יפה על גבי המסך על ידי שריטות.
כפי שניתן לנחש, הייתי בשלב הזה על סף התקפת לב (אשתי היתה עם האצבע על המספר של האמבולנס...).
מן הסתם, הוא הבין שהוא עשה מעשה שלא יעשה (בתקווה שזה לא יקרה שנית....).
מה ששיגע אותי זה שכמעט ולא ראו את השריטות כאשר המסך היה דלוק, אבל ראו אותן כאשר הוא היה כבוי.
אפשר להבין שפנדט כמוני לא יכול לעמוד במראה כזה. פשוט לא יכולתי לסבול את זה ומיד התקשרתי לחנות שממנה רכשתי (העולם הדיגיטלי) שדבר ראשון יבוא לארוז את זה ונראה מה עושים אח"כ. זה היה בדיוק באותה תקופה שהגיעו לארץ הסטוקים של ה-KRP500 בצבעים. הגיעו מספר מאוד מוגבל של מסכים ובעצם הגעתי למסקנה שלמרות שהמסך היה אצלי זמן יחסית קצר, אולי בכ"ז הגיע הזמן לשדרוג.
עמי מהעולם הדיגיטלי הבין שאני על סף פינוי לבית חולים והצליח להביא לביתי את המסך החלופי - KRP500 לבן חדש.
אוהד עשה עבודה מדהימה והבין לחלוטין למה הוא נכנס...
הבחירה במסך הלבן נעשתה כי תאורטית מסגרת לבנה יכולה בעצם להגביר את הקונטרסט בגלל טעות אופטית במוח:
ל-KRP היו כמה יתרונות מעשיים. המבנה של הארון שלי הוא כזה שלא מאפשר גישה נוחה לכבלים למסך. ה-KRP כולל קופסאת חיבורים חיצונית שאיפשרה לי משחק יותר רב בכבלים (אם כי פחות נחוץ כי יש לי מעבד חיצוני, כך שבפועל מרבית הזמן המסך חובר בחיבור אחד של HDMI וזהו). הוא גם דרש משמעותית פחות נקיון, ככל הנראה בגלל שעשיתי לו בתחילת הדרך טיפול נגד חשמל סטטי.
אבל, עם הזמן הבנתי שהלבן הזה פשוט לא בשבילי.
1. המסגרת הלבנה פשוט לא התאימה לעיצוב בבית...
2. יש לי תאורה אחורית למסכים (תאורת LED שגורמת לכיווץ קל של אישונים). בניגוד למסך השחור שלא העביר את האור, החזרי האור של ה-KRP הלבן גרמו לכך שבעצם הוא היה טיפה שקוף ולכן הסיח את הדעת מהמסך עצמו.
3. קופסאת החיבורים בעצם היתה מיותרת כי אני כאמור עשיתי 99% מהחיבורים במעבד התמונה שלי...
כך שבפועל רכשתי מסך שפחות התאים לי. הרגשתי לא נעים עם הסיפור הזה ומדי פעם בדקתי גם עם העולם הדיגיטלי וגם עם פיוניר אם יש משהו שאפשר לעשות בנידון. כל עוד נותרו להם בסטוק מסכים לבנים, לא היה הרבה מה לעשות.
לאחרונה האישה כבר לחצה וטריגר חיצוני נוסף הביא אותי להבנה שאני פשוט מעדיף שחור... ONCE YOU GO BLACK, YOU CANT GO BACK...
בינתיים לשמחתי המסך המקורי שלי מצא לו בית חדש, שזכה במסך במחיר טוב (מכיוון שזה מיועד היה לחדר קולנוע ביתי ייעודי, הוא בעצם לא רואה את השריטות לעולם כי החדר לא בשימוש כאשר המסך כבוי). הביקוש למסכים הלבנים התגבר מאוד (אין כיום יותר מסכים כאלה זמינים), והצלחתי לסגור עסקה כוללת כך שכל העסקה כבר היתה לי שווה לבצע.
אז עכשיו, כשבוע לאחר שדניאל מהעולם הדיגיטלי החליף לי את המסך בחזרה ל-5090H. אני מרוצה מאוד, והיא כבר עברה את מרבית שלבי הכיול (וכמובן תקופת הרצה).
אז זה כל הסיפור הכואב... ולגבי הילד, נראה לי שהוא לקח את הסיפור קשה וכיום הוא המגן העיקרי על המסך ושומר שאף אחד לא יתקרב לאזור עם שום דבר חד או מסוכן...
כאן זה המקום להודות גם לפיוניר וגם לעולם הדיגיטלי על כל העזרה שלהם והתגובה המהירה. תודה!