מצוקת מקום -או- האם מותר להעמיד רסיבר על צידו?
שלום לכולם
יש לי מצוקת מקום קשה בארון ומגבלת עומק של 35 ס"מ שמונעת ממני את האפשרות להציב רסיבר כמקובל על רגליו.
אשמח לדעתכם האם ניתן ומותר להעמיד את הרסיבר על צידו.
יש לי IR Repeater כך שאין לי בעיה עם טווח הראיה בין העינית לבין השלט.
תודה רבה למביני הדבר
איל.
יש לי מצוקת מקום קשה בארון ומגבלת עומק של 35 ס"מ שמונעת ממני את האפשרות להציב רסיבר כמקובל על רגליו.
אשמח לדעתכם האם ניתן ומותר להעמיד את הרסיבר על צידו.
יש לי IR Repeater כך שאין לי בעיה עם טווח הראיה בין העינית לבין השלט.
תודה רבה למביני הדבר
איל.
Re: סתם מתוך סקרנות... למה צריכה להיות בעיה?
החלקים "הלא נעים" לא אמורים לעמוד בלחצים של עמידה אנכית והם עלולים לזוז מהמקום שלהם. תעשה ניסויי אם אתה רוצה ותראה מה קורהeyweb כתב:הרי אין ברסיבר חלקים נעים.......
ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
אצלי יש מגבר דנון ששוכב על צידו באיזה חדר עבודה כבר 11 שנים ואין איתו שום בעיה.לא נפלו ולא זזו שום חלקים.לא אמור להיות בעיה עם המגבר בנוי טוב....
כל עוד יש מספיק איוורור, לא רואה סיבה לבעיה כלשהי.
אתה רושם דברים שאין להם בסיס ואז שמגיבים אתה שם איקון של מתייאשzeev78 כתב:ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
אצלי יש מגבר דנון ששוכב על צידו באיזה חדר עבודה כבר 11 שנים ואין איתו שום בעיה.לא נפלו ולא זזו שום חלקים.לא אמור להיות בעיה עם המגבר בנוי טוב....
...
שלום חברים,
ההיבט היחידי שיכול להיות בעייתי הוא נושא פיזור החום, בהנחה שהמכשיר
בעל קירור פסיבי ובעל פתחי אוורור בתחתית ובמכסה המכשיר.
באופן טבעי האויר שמחומם ע"י רכיבי ההספק הפנימיים עולה למעלה ונפלט
מהמכשיר, ובמקומו נשאב מלמטה אויר סביבה 'קריר'.
הצבת המכשיר על צידו עלולה לפגום בכושר הקירור וכן לגרום לכליאת אוויר
חם בקצה הגבוה של המכשיר (אם אין שם פתחי אוורור) ולהתחממות חריגה שם.
אם המכשיר לא מתחממם בעבודה 'נורמלית' ולא צפוי לעבוד בווליום גבוה לפרקי זמן ארוכים
לא צריכה להיות בעייה.
אפשר לנסות. כלומר להעמיד את המכשיר על צידו ולבדוק לאחר שעה/שעתיים של האזנה אופיינית
את הטמפ' בחלקו העליון. נעים עד חמים זה תקין. יותר מזה לא.
בעייה נוספת יכולה להתפתח אצל המשתמש...
הקסנצ'וס

ההיבט היחידי שיכול להיות בעייתי הוא נושא פיזור החום, בהנחה שהמכשיר
בעל קירור פסיבי ובעל פתחי אוורור בתחתית ובמכסה המכשיר.
באופן טבעי האויר שמחומם ע"י רכיבי ההספק הפנימיים עולה למעלה ונפלט
מהמכשיר, ובמקומו נשאב מלמטה אויר סביבה 'קריר'.
הצבת המכשיר על צידו עלולה לפגום בכושר הקירור וכן לגרום לכליאת אוויר
חם בקצה הגבוה של המכשיר (אם אין שם פתחי אוורור) ולהתחממות חריגה שם.
אם המכשיר לא מתחממם בעבודה 'נורמלית' ולא צפוי לעבוד בווליום גבוה לפרקי זמן ארוכים
לא צריכה להיות בעייה.
אפשר לנסות. כלומר להעמיד את המכשיר על צידו ולבדוק לאחר שעה/שעתיים של האזנה אופיינית
את הטמפ' בחלקו העליון. נעים עד חמים זה תקין. יותר מזה לא.
בעייה נוספת יכולה להתפתח אצל המשתמש...
הקסנצ'וס
א) אתה לא תגיד לי מה לרשום.ron31 כתב:אתה רושם דברים שאין להם בסיס ואז שמגיבים אתה שם איקון של מתייאשzeev78 כתב:ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
......
ב) הרעיון לא נראה לי טבעי ואני מביע את דעתי. מי אתה בכלל שתגיד לי או למישהו אחר שאני רושם דברים בלי בסיס?
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
zeev78 כתב:
א) אתה לא תגיד לי מה לרשום.
ב) הרעיון לא נראה לי טבעי ואני מביע את דעתי. מי אתה בכלל שתגיד לי או למישהו אחר שאני רושם דברים בלי בסיס?...
משיטוטים בפורום למדתי שאחד הפוסטרים הרציניים שתמיד מוכן להקדיש מזמנו ולעזור באינפורמציה ובלינקים , ותמיד מדבר לעיניין הוא ZEEV78
אם היה לי קצת יותר שכל הייתי מקשיבה לו ומצבי האודיאיסטי היה הרבה יותר טוב .
חוצמזה שזה נשמע דבילי לשים מגבר על הצד וגם לא יפה .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה רושם באמת דברים בלי בסיס...zeev78 כתב:א) אתה לא תגיד לי מה לרשום.ron31 כתב:אתה רושם דברים שאין להם בסיס ואז שמגיבים אתה שם איקון של מתייאשzeev78 כתב:ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
......
ב) הרעיון לא נראה לי טבעי ואני מביע את דעתי. מי אתה בכלל שתגיד לי או למישהו אחר שאני רושם דברים בלי בסיס?...
בוא תגיד לי איפה שמעת שמגבר שעומד על הצד יזוזו בו החלקים
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
Re: סתם מתוך סקרנות... למה צריכה להיות בעיה?
הוא עישן אז זה לא נחשב , אני אומרת המון דברים כשמעשנת .zeev78 כתב: והם עלולים לזוז מהמקום שלהם.. .
...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אפשר לחבר לו מאוורר - במידה ואין חורים בצדדים - כדי שימשוך את האוויר - מהחלק הצדדי העליון (מקווה שזה מובן).
לדעתי אין תשובה חד משמעית כי אין בנייה אחידה של רסיברים.
במילים אחרות, יש רסיברים שיכולים להתמודד עם האוורור והחימום אם מעמידים אותם על הצד ויש כאלו שזו יכולה להיות בעיה עבורם.
לכן אני הייתי מתיעץ עם היצרן ו/או עם היבואן. צריך לקחת בחשבון ששימוש לא נכון עלול לבטל את אחריות היבואן למוצר.
ארז
במילים אחרות, יש רסיברים שיכולים להתמודד עם האוורור והחימום אם מעמידים אותם על הצד ויש כאלו שזו יכולה להיות בעיה עבורם.
לכן אני הייתי מתיעץ עם היצרן ו/או עם היבואן. צריך לקחת בחשבון ששימוש לא נכון עלול לבטל את אחריות היבואן למוצר.
ארז
ron31 כתב:אתה רושם באמת דברים בלי בסיס...zeev78 כתב:א) אתה לא תגיד לי מה לרשום.ron31 כתב:אתה רושם דברים שאין להם בסיס ואז שמגיבים אתה שם איקון של מתייאשzeev78 כתב:ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
......
בוא תגיד לי איפה שמעת שמגבר שעומד על הצד יזוזו בו החלקים?{ככה רשמת}
...
אתה צודק, אתה בסדר, העולם הוא זה שהפוך (או על הצד לצורך העניין).
שמתי לב בכל פוסט שלך שאין לך מה להגיב באה תגובה צינית....zeev78 כתב:ron31 כתב:אתה רושם באמת דברים בלי בסיס...zeev78 כתב:א) אתה לא תגיד לי מה לרשום.ron31 כתב:אתה רושם דברים שאין להם בסיס ואז שמגיבים אתה שם איקון של מתייאשzeev78 כתב:ron31 כתב:אני לא מסכים עם מה שזאב אומר...
......
בוא תגיד לי איפה שמעת שמגבר שעומד על הצד יזוזו בו החלקים?{ככה רשמת}
...
אתה צודק, אתה בסדר, העולם הוא זה שהפוך (או על הצד לצורך העניין)....
ואגב,אני לא זה שזורק שטויות באויר ואחרי זה שאין לו מה לומר ישר מתחיל עם הציניות כי מישהו העיר לו.
תתבגר.