ה-VALAB DAC NOS הגיע ביום שישי. רשמים עד עכשיו...
-
Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הכל החל לפני כחצי שנה. כמות המקום שהדיסקים תפסו היתה ממש גדולה (למעלה מ-1000) ובוקר אחד החלטתי שזהו. ממרים הכל לFLAC וסוף סוף אוכל להיפטר מהדיסקים ומהקומפקט.
רתמתי לעזרה את חברי הטוב מפורום אופנועים בתפוז ROYZX6R והחלנו בהמרה מאסיבית של הדיסקים.
מחשב חדש נקנה, חובר למערכת, אך אבוי... הסאונד... נוראי.
התרגלתי לחיות עם הקומפקט הישיש של NAD שנתן סאונד יוצא מהכלל מהיציאות האנלוגיות.
אובד עצות פניתי לפורום הכחול ולדוד גוגל.
ניסיתי לחבר את המחשב ביציאה האופטית לרסיבר אך הסאונד של הDAC מהמרנץ נשמע גרוע. סאונד רזה, צורמני וחסר נפח.
ניסיון נוסף - אולי תבוא הישועה מיציאת האוזניות וחיבור אנאלוגי לרסיבר, על מנת לעקוף את הDAC של הרסיבר - אל תשאלו... עדיף לשמוע עם ווקמן וקלטת.
פניתי למתנוש ולפורמן הגדול ובאדיבות אין קץ הם המליצו לי לרכוש DAC.
התחלתי לעשות קצת שיעורי בית כמו בבית הספר. תכננתי להשקיע כ1500-2000 ש"ח. המועמדים היו
1. BERESFORD
2. DACMAGIC
3. VALAB DAC NOS
4. V-DAC
לאחר שיחה עם יאיר, הוחלט בסופו של דבר לרכוש את הVALAB ולא את שאר המועמדים, מהסיבה הפשוטה שניתן לשדרג אותו ולהגיע לתוצאות מרשימות. סיבה נוספת היתה שהוא NOS.
את הBERSFORD החלטתי שלא לרכוש כיוון שאין לי צורך ביציאת האוזניות.
הVALAB הוזמן והגיע ביום שישי (תודה לרומן ט, סאנצ'ז ויאיר). חיברתי את הVALAB בזמן המבחן למחשב מיציאת הUSB (כרגע הוא מחובר בכבל אופטי).
מבחן ראשון: הVALAB מול חיבור אופטי לרסיבר. נוק אאוט לVALAB.
מבחן שני: הVALAB מול חיבור יציאת האוזניות ליציאה האנלוגית ברסיבר. נוק אאוט טוטאלי לVALAB.
מבחן שלישי: הVALAB מול חיבור הקומפקט של NAD. האמת, קשה להחליט. ההבדלים די מינוריים. לשניהם יש צליל מאוד "אנלוגי" הVALAB קצת מודגש בתחום העליון.
הסאונד בVALAB נשמע נהדר. מאוד "מלא" ועגול.
בקיצור... אפשר למכור את הקומפקט...
ממליץ בחום על הVALAB.
רתמתי לעזרה את חברי הטוב מפורום אופנועים בתפוז ROYZX6R והחלנו בהמרה מאסיבית של הדיסקים.
מחשב חדש נקנה, חובר למערכת, אך אבוי... הסאונד... נוראי.
התרגלתי לחיות עם הקומפקט הישיש של NAD שנתן סאונד יוצא מהכלל מהיציאות האנלוגיות.
אובד עצות פניתי לפורום הכחול ולדוד גוגל.
ניסיתי לחבר את המחשב ביציאה האופטית לרסיבר אך הסאונד של הDAC מהמרנץ נשמע גרוע. סאונד רזה, צורמני וחסר נפח.
ניסיון נוסף - אולי תבוא הישועה מיציאת האוזניות וחיבור אנאלוגי לרסיבר, על מנת לעקוף את הDAC של הרסיבר - אל תשאלו... עדיף לשמוע עם ווקמן וקלטת.
פניתי למתנוש ולפורמן הגדול ובאדיבות אין קץ הם המליצו לי לרכוש DAC.
התחלתי לעשות קצת שיעורי בית כמו בבית הספר. תכננתי להשקיע כ1500-2000 ש"ח. המועמדים היו
1. BERESFORD
2. DACMAGIC
3. VALAB DAC NOS
4. V-DAC
לאחר שיחה עם יאיר, הוחלט בסופו של דבר לרכוש את הVALAB ולא את שאר המועמדים, מהסיבה הפשוטה שניתן לשדרג אותו ולהגיע לתוצאות מרשימות. סיבה נוספת היתה שהוא NOS.
את הBERSFORD החלטתי שלא לרכוש כיוון שאין לי צורך ביציאת האוזניות.
הVALAB הוזמן והגיע ביום שישי (תודה לרומן ט, סאנצ'ז ויאיר). חיברתי את הVALAB בזמן המבחן למחשב מיציאת הUSB (כרגע הוא מחובר בכבל אופטי).
מבחן ראשון: הVALAB מול חיבור אופטי לרסיבר. נוק אאוט לVALAB.
מבחן שני: הVALAB מול חיבור יציאת האוזניות ליציאה האנלוגית ברסיבר. נוק אאוט טוטאלי לVALAB.
מבחן שלישי: הVALAB מול חיבור הקומפקט של NAD. האמת, קשה להחליט. ההבדלים די מינוריים. לשניהם יש צליל מאוד "אנלוגי" הVALAB קצת מודגש בתחום העליון.
הסאונד בVALAB נשמע נהדר. מאוד "מלא" ועגול.
בקיצור... אפשר למכור את הקומפקט...
ממליץ בחום על הVALAB.
תתחדש
אני תמיד תוהה עד כמה עדיף ללכת דווקא על NOS (אם החומר הוא סטנדרטי כמובן)...
מזדהה עם מה שכתבת , גם לי בהתחלה הגבוהים היו בולטים מידי , לי זה גרם להרגיש שיש סאונד מתכתי ככה , נתתי ליאיר לניתוח קטן וסוף וסוף הזדהתי עם עשרות הסוקרים הטוענים לסאונד אנלוגי וחם , דרך אגב יש לו באס אדיר לטעמי...
פרטים לגבי רכישה ומחיר
אם תוכלו לשתף אותנו לגבי היכן רכשתם, כמה זה עלה?
אני רואה שזה נמכר ב-EBAY במאתיים דולר.
לבסוף - תוכלו לציין האם המכשיר תומך גם במוזיקה ב-24 BIT דרך חיבור אופטי?
בתודה.
אני רואה שזה נמכר ב-EBAY במאתיים דולר.
לבסוף - תוכלו לציין האם המכשיר תומך גם במוזיקה ב-24 BIT דרך חיבור אופטי?
בתודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לואלאב יש כמה וכמה גירסאות עם שינויים מינורים כאלה או אחרים , הגירסא שאני לקחתי היא זאת
http://cgi.ebay.com/Valab-NOS-USB-Re-Cl ... 3efcea9aff
עבר חלק במכס ..
http://cgi.ebay.com/Valab-NOS-USB-Re-Cl ... 3efcea9aff
עבר חלק במכס ..
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תוכל לספר לנו מה בוצע בניתוח הקטן שהפך את המכשיר לבעל סאונד אנלוגי וחם?udii כתב:מזדהה עם מה שכתבת , גם לי בהתחלה הגבוהים היו בולטים מידי , לי זה גרם להרגיש שיש סאונד מתכתי ככה , נתתי ליאיר לניתוח קטן וסוף וסוף הזדהתי עם עשרות הסוקרים הטוענים לסאונד אנלוגי וחם , דרך אגב יש לו באס אדיר לטעמי......
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אף אני רכשתי את ה DAC אך מהגירסה הגבוהה יותר (גירסה 10 ולא גירסה 9) ההבדל בינהם הוא ספק כוח מיוצב.
יש גירסה אחת הנחשבת ליותר טובה והיא הגירסה עם הספק החיצוני. אני מאד מרוצה ממנו בשיבול עם ה SB3.
יש המון הסברים באינטרנט כיצד לשדרג את ה DAC לבעלי ידע בסיסי באלקטרוניקה. אני בטוח שיאיר שישמח לשדרג לך אותו. יש לו לא מעט נסיון עם ה 1543. (ה CHIP ARRAY עליו מבוסס ה DAC)
יש גירסה אחת הנחשבת ליותר טובה והיא הגירסה עם הספק החיצוני. אני מאד מרוצה ממנו בשיבול עם ה SB3.
יש המון הסברים באינטרנט כיצד לשדרג את ה DAC לבעלי ידע בסיסי באלקטרוניקה. אני בטוח שיאיר שישמח לשדרג לך אותו. יש לו לא מעט נסיון עם ה 1543. (ה CHIP ARRAY עליו מבוסס ה DAC)
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
-
Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הגיע די מהר. אם זכרוני אינו מטעה אותי - פחות משבוע.amit145 כתב:בעקבות השרשור הזה הזמנתי גם אני את ה DAC הנ"ל,עבור ה SB3 שלי,מקווה שהשילוב יהיה טוב.
כמה זמן לקח למשלוח להגיע?...
הDAC שלי התעכב במכס. נאלצתי לשלם גם קנס וגם מע"מ.
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

הממיר הגיע כבר ביום שישי האחרון.. (איזה מהירות!)
כבר מחיבור ראשוני לא קשה להבחין בשני דברים עיקריים:
1.הבס - יותר הדוק וחזק.
2. ה IMAGE השתפר פלאים.
לגבי הגבוהים,אכן יש הבלטה קטנה אך לא במידה שפריעה לי,במיוחד כישנם דיבורים שהם אמורים להתמתן תוך מספר ימים.
מעניין אילו עוד שינויים צפויים אחרי כמה עשרות שעות של הרצה.
בגדול,דיי מרוצה.
כבר מחיבור ראשוני לא קשה להבחין בשני דברים עיקריים:
1.הבס - יותר הדוק וחזק.
2. ה IMAGE השתפר פלאים.
לגבי הגבוהים,אכן יש הבלטה קטנה אך לא במידה שפריעה לי,במיוחד כישנם דיבורים שהם אמורים להתמתן תוך מספר ימים.
מעניין אילו עוד שינויים צפויים אחרי כמה עשרות שעות של הרצה.
בגדול,דיי מרוצה.
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

חברה,
שמתי לב שאני לא מצליח לשמוע מוסיקה המקודדת ב 5.1 ערוצים (DD,DTS) כאשר ה DAC מחובר...
האם זה בגלל שהרסיבר (AVR 255 ) אליו מחובר ה DAC לא מסוגל לבצע את הקידוד לשני ערוצים דרך הכניסות האנלוגיות?
ואם כן,איך אני ממיר את המוסיקה שיש לי לשני ערוצים? ניסיתי עם תוכנת FOOBAR ולמרות שהקובץ קודד מ DTS לשני ערוצים אני עדיין לא מצליח לשמוע....כשאני מנסה לשמוע קובץ כזה אני מקבל מין רעש לבן מציק במקום מוזיקה..
כשה SB3 היה מחובר ישירות לרסיבר דרך כבל אופטי כן יכולתי לשמוע.
שמתי לב שאני לא מצליח לשמוע מוסיקה המקודדת ב 5.1 ערוצים (DD,DTS) כאשר ה DAC מחובר...
האם זה בגלל שהרסיבר (AVR 255 ) אליו מחובר ה DAC לא מסוגל לבצע את הקידוד לשני ערוצים דרך הכניסות האנלוגיות?
ואם כן,איך אני ממיר את המוסיקה שיש לי לשני ערוצים? ניסיתי עם תוכנת FOOBAR ולמרות שהקובץ קודד מ DTS לשני ערוצים אני עדיין לא מצליח לשמוע....כשאני מנסה לשמוע קובץ כזה אני מקבל מין רעש לבן מציק במקום מוזיקה..
כשה SB3 היה מחובר ישירות לרסיבר דרך כבל אופטי כן יכולתי לשמוע.
חבר את המחשב אופטית או קואקסיאלית לרסיבר וזהו
ה SB3 מבצע העברה ישירה של האות לרסיבר כאשר הפענחמתבצע ברסיבר.
אני מניח שה DAC מתעקש לפענח אותו...
אני מניח שה DAC מתעקש לפענח אותו...
שאלה של השוואה
האם בחנת / השוות / שקלת את ה DAC-AH? הוא במחיר דומה וגם עליו, יש לא מעט ביקורות ברשת. אשמח לשמוע דעתך משום שאני שוקל להזמין אותו. גם הוא NOS והמחיר דומה מאוד:
http://cgi.ebay.com/New-LITE-DAC-AH-96- ... 3ef793f365
תודה
http://cgi.ebay.com/New-LITE-DAC-AH-96- ... 3ef793f365
תודה